Softwareingeniør Vs. Programmør: Med Definitioner Og Tips

Softwareingeniør Vs. Programmør: Med Definitioner Og Tips

Hvis du har en interesse for datalogi og teknologi, kan du overveje dine jobmuligheder inden for softwareudvikling. To populære karriereveje, software engineering og programmering, har begge vigtige roller i skabelsen af ​​ny software, og nogle af deres opgaver overlapper hinanden. At forstå, hvordan de adskiller sig i deres primære ansvar og kvalifikationer, kan hjælpe dig med at bestemme din vej. I denne artikel diskuterer vi, hvad softwareingeniører og programmører er, lighederne og forskellene mellem dem og tips til at vælge mellem en softwareingeniør- og programmeringskarriere.

Relateret: 11 tips til datalogi-kandidater, der starter deres karriere

Hvad er en softwareingeniør vs. en programmør?

Softwareingeniører og programmører arbejder begge med softwareudvikling, så deres roller supplerer hinanden. De har hver især vigtige opgaver i forbindelse med skabelsen og afprøvningen af ​​ny software, men deres bidrag til processen er forskellige. Softwareteknik involverer avancerede computervidenskabelige og tekniske færdigheder, der inkluderer programmering, mens programmører udelukkende fokuserer på softwarekodning.

Relateret: Spørgsmål og svar: Hvad er kodning?

Hvad er en softwareingeniør?

En softwareingeniør er en teknologiprofessionel, der bruger videnskabelige koncepter til at designe software. De kombinerer principper for teknik og softwareudvikling for at skabe, fejlfinde og forbedre softwareapplikationer. Specifikke opgaver for en softwareingeniør kan omfatte:

 • Analyser brugerens behov og afgør, hvordan softwaren kan opfylde disse behov
 • Kommuniker med kunder og interessenter for at løse problemer og opdatere dem om projektets fremskridt
 • Brug virksomhedens budget og politikker som ramme for at skabe og vedligeholde software
 • Instruer programmører om den type kode, der skal bruges, og de funktioner, der skal inkluderes i softwaren
 • Test softwaren for fejl for at sikre programmets effektivitet og pålidelighed
 • Løs problemer med softwaren og lever vedligeholdelse efter behov

Relateret: 10 bedste byer for softwareingeniører

Hvad er en programmør?

En programmør er en teknologiprofessionel, der bruger programdesign til at skrive koder, der fortæller softwaren, hvordan den fungerer i henhold til dens design. Programmører arbejder ofte tæt sammen med softwareingeniører, som typisk leder de teams, der omfatter programmører. Andre opgaver for computerprogrammører kan omfatte:

 • Forstå og skrive på flere computerprogrammeringssprog, såsom C++, SQL, Java og Python.
 • Opdatere og bygge videre på eksisterende softwareprogrammer
 • Test koden, før du sender softwaren til ingeniøren til kvalitetssikringstest
 • Brug kodebiblioteker til at strømline kodningsprocessen
 • Ret kodningsfejl og kundeproblemer
 • Dokumenter hvert trin i processen og gør det tilgængeligt for softwareudviklingsteamet

Relateret: Hvor meget tjener computerprogrammører? Løn, topbetalende stater og karriereudsigter

Ligheder mellem softwareingeniører og programmører

I takt med at teknologien fortsætter med at udvikle sig, omdefinerer industrien konstant roller og skaber nye. Softwareudviklingsprofessionelle oplever ofte, at folk tænker på softwareudviklingsjob som udskiftelige. Selvom de har forskelle, har de ret i at antage, at forskellige roller deler ligheder. Nogle af de almindelige elementer i softwareudvikling og programmering inkluderer:

Primært mål

Alle, der arbejder med softwareudvikling, herunder softwareingeniører og programmører, har et fælles mål om at skabe et produkt, der løser et problem eller opfylder et behov på markedet. De arbejder også sammen om at løse problemer, der opstår i softwaren, lave opdateringer og identificere områder, hvor de kan forbedre produktet. I mange tilfælde, såsom når en deadline nærmer sig, eller de nærmer sig slutningen af ​​et projekt, hjælper softwareingeniører og programmører hinanden ved at påtage sig andre roller.

Arbejdspladshold

Softwareingeniører og programmører arbejder sammen på de samme teams, som også kan omfatte:

 • Front-end udvikler
 • Back-end udvikler
 • Full-stack udvikler
 • Kvalitetssikringsingeniør
 • Director of Development Operations (DevOps)
 • Projektleder
 • Brugeroplevelsesingeniør (UX)
 • Brugergrænsefladeingeniør (UI)
 • Softwarearkitekt eller designer

Softwareudviklingsteams kan have en traditionel tilgang ved at etablere et klart hierarki og mere definerede roller, men de fleste foretrækker nu en Scrum-struktur. Scrum er et specialiseret system, der tilskynder til fordeling af autoritet og deling af roller. Begge typer teams omfatter typisk softwareingeniører og programmører.

Læs mere: Definitiv guide til Scrum-udvikling

Tekniske færdigheder

Som nøgleelementer i et softwareudviklingsteam har softwareingeniører og programmører avancerede tekniske færdigheder og omfattende viden om computervidenskabelige principper. Begge positioner kræver beherskelse af kodning, som omfatter matematiske formler på højt niveau. Softwareingeniører og programmører forsker også i den seneste udvikling og tendenser i branchen for at holde deres tekniske viden og færdigheder opdateret.

Relateret: Softwareingeniørfærdigheder: Definition og eksempler

Forskelle mellem softwareingeniører og programmører

Selvom softwareingeniører og programmører deler nogle ansvarsområder og arbejdsmiljøer, tjener deres roller forskellige formål. Forskelle mellem softwareingeniører og programmører inkluderer:

Uddannelsesmæssig baggrund

De fleste virksomheder kræver, at både softwareingeniører og programmører har en bachelorgrad. Nogle ansætter dog programmører baseret på erfaring eller en kombination af erfaring plus en associeret grad eller certifikat. På grund af vægten på teknik, tjener softwareingeniører ofte mastergrader for at øge deres viden og søge højere betalende stillinger inden for feltet.

Jobomfang

Selvom softwareingeniører og programmører ofte arbejder sammen, involverer deres job forskellige daglige opgaver og kortsigtede mål. Softwareingeniører har en høj grad af involvering i udviklingsprocessen, fra idéen om ny software til dens udgivelse. Som kodningsspecialister arbejder programmører på et specifikt aspekt af udviklingsprocessen, så deres arbejde hjælper softwareingeniører med at fuldføre deres. Softwareingeniører kan håndtere programmeringsansvar, men de har også mere udviklingsansvar relateret til deres ekspertiseområder.

Løn

Softwareingeniører har et bredere arbejdsområde og kan have et højere uddannelsesniveau, så de har typisk højere lønninger. Den gennemsnitlige løn for en softwareingeniør i USA er $105.122 om året, og ingeniører med mere end 10 års erfaring i gennemsnit $132.169 om året. Programmører tjener i gennemsnit $57.804 om året, et beløb, der typisk stiger med erfaring.

Relateret: 11 af de bedst betalende softwareingeniørjob

Tips til at vælge mellem en softwareingeniør- og programmeringskarriere

Hvis du prøver at vælge mellem en karriere inden for softwareingeniør og en karriere inden for programmering, er her nogle tips til at hjælpe dig med at overveje dine muligheder:

Bestem dine foretrukne elementer i softwaredesign og -udvikling

Tilfredshed med dit karrierevalg kan give dig motivation til at avancere fagligt, så det er vigtigt at vælge en stilling baseret primært på dine interesser. Hvis du nyder at lære, bruge og rette kode, kan du finde succes i en programmeringskarriere. Hvis du kan lide kodning, men foretrækker at bruge dine analytiske evner til at bidrage til forskellige områder inden for softwareoprettelse og -udvikling, foretrækker du måske softwareudvikling.

Relateret: 50 computerprogrammeringsinterviewspørgsmål (med eksempelsvar)

Overvej uddannelseskrav

Hvis du allerede har erfaring med at bruge kode eller har arbejdet med informationsteknologi, behøver du muligvis kun et certifikat eller associeret grad for at forfølge en karriere som programmør. Nogle gange overvejer arbejdsgivere endda erfaring frem for uddannelse, så du har måske allerede de rigtige kvalifikationer. Derimod kræver softwareingeniørstillinger normalt en bachelorgrad i ingeniørvidenskab, datalogi eller et beslægtet felt.

Beslut dig for, hvordan du kan lide at arbejde

Selv som medlemmer af det samme team udfører softwareingeniører og programmører deres arbejde på forskellige måder. Softwareudvikling involverer mange aspekter af udvikling, så softwareingeniører kommunikerer normalt regelmæssigt med teammedlemmer, kunder og interessenter for at rapportere om fremskridt, modtage feedback og løse problemer, der dukker op gennem hele processen. Mens programmører også korresponderer med holdkammerater og andre involverede i projektet, arbejder de typisk mere selvstændigt.

Jan Juul
Jan Juul Hvis du har en interesse for datalogi og teknologi, kan du overveje dine jobmuligheder inden for softwareudvikling. To populære karriereveje, software engineering og programmering, har begge vigtige roller i skabelsen af ny software, og nogle af deres opgaver overlapper hinanden. At forstå, hvordan de adskiller sig i deres primære ansvar og kvalifikationer, kan hjælpe dig med at bestemme din vej. I denne artikel diskuterer vi, hvad softwareingeniører og programmører er, lighederne og forskellene mellem dem og tips til at vælge mellem en softwareingeniør- og programmeringskarriere.