Sikkerhedsansvarlig I Byggeriet: Hvad De Er, Og Hvordan Man Bliver En

Sikkerhedsansvarlig I Byggeriet: Hvad De Er, Og Hvordan Man Bliver En

Der er mange forskellige mennesker, der arbejder på en byggeplads. Fra arkitekter og ingeniører, der overvåger strukturens integritet, til de bygherrer, der faktisk konstruerer strukturen, er enhver rolle værdifuld. En sikkerhedsansvarlig i byggeriet sikrer, at alle på byggepladsen er passende beskyttet mod de potentielle farer på arbejdspladsen og arbejder sikkert. I denne artikel forklarer vi, hvad en sikkerhedsansvarlig inden for byggeri er, beskriver, hvad en byggesikkerhedsansvarlig laver, gennemgår gennemsnitslønnen for en byggesikkerhedsansvarlig og giver trin til, hvordan du bliver byggesikkerhedsansvarlig.

Relateret: Sådan opnår du en miljøsundheds- og sikkerhedscertificering

Hvad er en sikkerhedsofficer i byggeriet?

En sikkerhedsansvarlig i byggeriet, også kendt som en byggesikkerhedsofficer, er en bygnings- og sikkerhedsmedarbejder, der sikrer, at alle ansatte og arbejdere på en byggeplads følger de nødvendige sikkerhedsprocedurer for deres beskyttelse og den solide og effektive konstruktion af bygningen eller struktur. Byggesikkerhedsofficerer skal have kendskab til Occupational Safety and Health Administration, eller OSHA, regler, der dikterer mange af sikkerhedsstandarderne for byggeri og konstruktion ud over andre uddannelseskrav.

Relateret: 22 almindelige jobtitler i byggeri

Hvad laver en byggesikkerhedsansvarlig?

Byggesikkerhedsofficerer varetager en række jobopgaver og ansvarsområder i deres rolle. Almindelige arbejdsopgaver omfatter ofte:

 • Overvågning af arbejde: Byggesikkerhedsofficerer overvåger arbejdsstedet for at sikre, at alle ansatte og arbejdere opretholder sikker arbejdspraksis.
 • Inspicering af stedet: Regelmæssig inspektion af arbejdspladsen for potentielle farer er et nøgleansvar for byggesikkerhedsofficererne.
 • Undersøg skader: Hvis nogen ansatte kommer til skade på jobbet, skal byggesikkerhedsansvarlig undersøge omstændighederne ved ulykken.
 • Vurdering af planer: Mange byggesikkerhedsofficerer vurderer planer og tegninger som leveret af entreprenører og underleverandører for at sikre, at de overholder OSHA-reglerne.
 • Værktøjskontrol: Byggesikkerhedsofficerer kontrollerer regelmæssigt bygningsarbejderens værktøj for at sikre, at de er sikre at bruge.
 • Fremme af sikker arbejdspraksis: De fleste byggesikkerhedsofficerer bruger tid på at fremme sikre arbejdsmetoder på arbejdspladsen og sikrer, at alle arbejdere ved, hvordan de skal følge sikkerhedsproceduren.
 • Overvåger OSHA-evalueringer: De fleste byggeprojekter kræver inspektioner fra OSHA, som byggesikkerhedsledere organiserer og fører tilsyn med.
 • Indsamling af feedback: En række byggesikkerhedsofficerer tager sig tid til at indsamle feedback fra bygherrerne på stedet for at finde måder at forbedre sikkerhedspraksis og -procedurer for at holde alle sikre.

Relateret: Sådan bliver du byggeleder

Løn til byggesikkerhedsansvarlig

Sikkerhedsansvarlige er normalt godt kompenseret for deres arbejde. Ifølge Bonjoures er gennemsnitslønnen for en sikkerhedsofficer $58.379 om året. Et par faktorer kan påvirke den faktiske løn, du kan forvente at tjene som byggesikkerhedsmedarbejder, herunder:

 • Beliggenhed: I de fleste tilfælde tjener byggesikkerhedsofficerer, der arbejder i storbyer, hvor leveomkostningerne er høje, flere penge end dem i landdistrikterne.
 • Uddannelse: De fleste byggesikkerhedsofficerer har en bachelorgrad, men dem med en kandidatgrad eller certificeringer kan have højere indtjeningspotentiale.
 • Erfaring: Som med de fleste erhverv, jo mere erfaring en byggesikkerhedsansvarlig har inden for deres felt, jo større er sandsynligheden for, at de tjener en højere løn end gennemsnittet.
 • Arbejdsgiver: Afhængigt af virksomhedens størrelse eller typen af ​​bygninger, organisationen opfører, kan nogle arbejdsgivere betale deres byggesikkerhedsansvarlige mere end andre.

Relateret: Hvad er byggeteknik?

Sådan bliver du byggesikkerhedsansvarlig

Hvis du er interesseret i at blive en byggesikkerhedsofficer, skal du følge disse trin for at få adgang til faget:

Relateret: Hvorfor du bør overveje en byggeledelsesgrad

1. Gennemfør en bacheloruddannelse

Det første skridt i at blive sikkerhedsansvarlig i byggeriet er at få en bachelorgrad. Fælles hovedfag for håbefulde byggesikkerhedsofficerer omfatter teknik, byggeledelse og arbejdsmiljø og sikkerhed. Udover læringsledelse og ledelsesteknikker inkluderer kurser ofte træning i bygge- eller ingeniørspecifikke færdigheder.

2. Få byggeerfaring

De fleste byggesikkerhedsofficerer har en vis grundlæggende erfaring inden for byggeområdet. I løbet af at opnå din bachelorgrad eller efter eksamen, find en administrativ stilling på begynderniveau hos et byggefirma eller søg et job som bygningsarbejder for at få direkte erfaring og bedre forstå byggebranchens funktioner.

3. Optjen certificering

Mange byggesikkerhedsofficerer opnår certificering, før de påtager sig deres officielle sikkerhedsrolle. Den mest almindelige og bredt respekterede certificering for byggesikkerhedsofficerer er Certified Safety Professionals eller CSP-betegnelsen tildelt af Board of Certified Safety Professionals eller BCSP. CSP'er skal attestere efteruddannelse for at bevare deres betegnelse gennem hele deres karriere.

4. Få OSHA-godkendelse

Byggesikkerhedsofficerer er ofte ansvarlige for at uddanne deres medarbejder i byggebranchen i sikker arbejdspraksis. Af denne grund foretrækker de fleste arbejdsgivere, at deres byggesikkerhedsansvarlige er OSHA-autoriserede trænere. Byggesikkerhedsofficerer skal opfylde visse forudsætninger og kvalifikationer for at ansøge om autorisation, som at have fem års erfaring i byggesikkerhed og tage mindst to OSHA-trænerkurser.

5. Søg forfremmelse

Hvis du i øjeblikket arbejder i byggebranchen og har opnået de nødvendige grader, certificeringer og autorisationer, så spørg din leder eller supervisor om forfremmelsespotentiale til en rolle som byggesikkerhedsansvarlig hos din virksomhed. Del dine karriereambitioner med dit lederteam, så du kan fortsætte med at arbejde og udvikle dine færdigheder, mens du ser frem til en eventuel forfremmelse til stillingen som byggesikkerhedsofficer.

6. Ansøg stillinger

Nogle bygningsarbejdere eller byggeadministratorer foretrækker at flytte til en anden organisation, når de har opnået den nødvendige uddannelse, certificeringer og autorisationer, hvis der ikke er åbne stillinger som byggesikkerhedsofficer i deres nuværende virksomhed. Søg ledige stillinger hos andre byggefirmaer. Fremhæv din uddannelse og erfaring på området, og sørg for, at du har skræddersyet dit CV, så det afspejler de specifikke kvalifikationer og jobopgaver, der er anført på stillingsopslaget.

Alexander Hougaard
Alexander Hougaard Der er mange forskellige mennesker, der arbejder på en byggeplads. Fra arkitekter og ingeniører, der overvåger strukturens integritet, til de bygherrer, der faktisk konstruerer strukturen, er enhver rolle værdifuld. En sikkerhedsansvarlig i byggeriet sikrer, at alle på byggepladsen er passende beskyttet mod de potentielle farer på arbejdspladsen og arbejder sikkert. I denne artikel forklarer vi, hvad en sikkerhedsansvarlig inden for byggeri er, beskriver, hvad en byggesikkerhedsansvarlig laver, gennemgår gennemsnitslønnen for en byggesikkerhedsansvarlig og giver trin til, hvordan du bliver byggesikkerhedsansvarlig.