Sådan Vælger Du, Hvilke Job Der Skal Opføres På En Ansøgning

Sådan Vælger Du, Hvilke Job Der Skal Opføres På En Ansøgning

På dagens arbejdsmarked er det almindeligt, at medarbejdere har korte ansættelsesforhold på en stilling. Med stigningen i kontraktansatte og freelancere er der ofte mange værdifulde medarbejdere med et CV, der kan se ufuldstændigt ud, have huller i beskæftigelsen eller indikere, at de ikke har været i en stilling længe nok til at stige i graderne. Nøglen er at beslutte, om hver stilling er værdig til at optage værdifuld plads, eller om den ikke vil påvirke dig på nogen måde under ansøgningsprocessen.

I denne artikel diskuterer vi, om det er nødvendigt at sætte hvert job på en ansøgning, og vi giver dig trinene til at hjælpe dig med at beslutte, hvilke job der skal inkluderes.

Skal du sætte hvert job på en ansøgning?

Hvis du har spurgt dig selv: "Skal jeg sætte hvert job på en ansøgning?" det korte svar er: Nej, du behøver ikke at angive hver enkelt stilling, du har haft, på en jobansøgning, især hvis du har en lang ansættelseshistorik. Der er dog ikke noget "rigtigt" svar på dette spørgsmål, fordi alle har en unik ansættelseshistorie, og hver arbejdsgiver har unikke forventninger.

Når du udfylder en jobansøgning for en arbejdsgiver, er det sidste, du normalt skal gøre, at underskrive den og bekræfte, at alle de oplysninger, du har angivet, er korrekte. Du ønsker aldrig at give dig selv et forkert billede, så vær meget opmærksom på sproget på ansøgningen og afgør, om det er i din bedste interesse at afsløre alle dine stillinger, selvom det var et kortvarigt job.

Faktorer at overveje om jobhistorie

Nøglen er at tænke over hvert job, din ansættelsesperiode og årsager til at forlade, og derefter bestemme, hvordan hver enkelt situation kan påvirke dig under interviewprocessen. Her er nogle almindelige faktorer, der hjælper dig med at tænke over din egen jobhistorie:

  • Du har et beskæftigelsesgab. Hvis der er et hul i din ansættelse, bør du kunne redegøre for den tid. Afhængigt af årsagen kan du tilføje en kort note på dit CV, forklare det i dit følgebrev eller bare vente til interviewdelen af ​​ansættelsesprocessen for at diskutere det.

  • Du blev afskediget. Hvis du blev afskediget kort efter, at du startede en ny stilling, kan det være vigtigt stadig at skrive den stilling på dit CV, da du mistede den stilling på grund af din egen skyld.

  • Du siger et job op. Selvom du forlod et job frivilligt, kan en arbejdsgiver undre sig over, hvorfor du forlod det, så vær forberedt på at tage fat på alle spørgsmål, der kunne opstå under samtaleprocessen. Måske var du nødt til at flytte med kort varsel på grund af en familienødsituation.

  • Du er freelancer eller koncertmedarbejder. Nogle brancher er mere fortrolige med freelance- eller koncertstillinger og er derfor mere komfortable med at interviewe og ansætte disse kandidater. Andre industrier foretrækker måske at vide, at en kandidat havde en stilling i 10 år, før han forlod for at opnå en ledelsesrolle.

Uanset hvad dine grunde er, skal du sørge for at tale positivt om hver af dine tidligere arbejdsgivere og de job, du havde. Du kan fokusere på, hvordan din erfaring har hjulpet dig med at forfine dine færdigheder, efterhånden som du bliver dygtigere inden for dit felt.

Læs mere: Sådan opretter du et effektivt jobhopper-CV

Sådan vælger du, hvilke job der skal med i en ansøgning

Følg disse trin for at beslutte, hvilke job du skal inkludere i din jobansøgning:

1. Lav en plan for din ansøgning

For at komme i gang med din jobansøgning skal du lave en liste over din tidligere arbejdshistorie i sin helhed. Tænk tilbage på hver stilling, du har haft, og noter dig eventuelle erfaringer, der er relevante for dig i din nuværende jobsøgning. Nogle stillinger, der kræver intensive baggrundstjek, vil måske gerne kende din jobhistorik ud over 10 eller flere år.

Opret et faktaark, der har tidligere arbejdsgivere, ansættelsesdatoer, kontaktoplysninger og eventuelle vejledere, der kunne give en reference. Dette faktaark kan blive en praktisk reference, når du begynder at udfylde jobansøgninger. Det vil hjælpe med at undgå fejl, der kan diskvalificere dig fra rollen, og i stedet vil du have konsekvent nøjagtige oplysninger i hver fase af ansøgningsprocessen.

2. Beslut dig for, hvilke job der skal udelukkes fra dit CV

Når du har en fuld arbejdshistorik, som du kan referere til, kan du begynde at luge ud i alle job, der muligvis ikke er relevante for din nuværende jobansøgning. Der er ingen reel regel om, hvad du skal have på din ansøgning. Et godt tip er, at enhver stilling under seks måneder vil blive betragtet som en midlertidig eller kontraktmæssig rolle og kan udelukkes, medmindre det skaber et mærkeligt hul i ansættelsen. Hvis jobbet var for 20 år siden, er du velkommen til at udelade det, medmindre det er en kritisk del af dit CV.

Efterhånden som du er vokset i din karriere, har du måske besluttet at skifte rolle eller karrierevej. Du behøver ikke oplyse irrelevante stillinger. Hvis du nu er i en administrerende ledelsesrolle, kan du sandsynligvis udelukke alle indgangsstillinger, du havde, fordi de nu er mindre relevante end det arbejde, du i øjeblikket udfører.

3. Følg instruktionerne

Når du udfylder en ansøgning, vil du muligvis bemærke, at en arbejdsgiver har specifikke instruktioner til, hvordan du udfylder din ansættelseshistorik. For eksempel kan de bede dig om at dele de sidste 10 jobs eller liste alle de job, du har haft inden for de seneste syv år. Hvis dette er tilfældet, skal du sørge for at følge de nøjagtige instruktioner. Hvis der er et afsnit, hvor du kan beskrive hver stilling, så overvej at forklare eventuelle huller i ansættelsen, et kortvarigt job eller hvorfor du måske har påtaget dig en stilling, der ikke passer sammen med de andre i din ansættelseshistorie.

Hvis arbejdsgiveren ikke anmoder dig om at oplyse hele din arbejdshistorie eller alle stillinger inden for en bestemt tidsperiode, kan du overveje at begrænse antallet af stillinger til de job, der er mest relevante for den stilling, du søger. Vær sikker på, at du ikke skaber omfattende huller i din arbejdshistorie, ellers skal du være forberedt på nemt at forklare eventuelle huller.

4. Se efter eventuelle huller i beskæftigelsen

Beslut om et hul i din jobhistorie er vigtigere end at forklare, hvorfor du forlod en tidligere stilling. Afhængigt af arten af ​​din arbejdshistorie, og hvis det fører til et hul i din ansættelseshistorie, skal du overveje, hvad en ansættelsesleder måtte tænke. Det ser måske bedre ud ikke at have et hul i beskæftigelsen, men i stedet for en række korte stillinger.

Du ønsker måske ikke at skulle forklare nogen huller i din ansættelseshistorie, så hvis du ikke har nogen, bliver det ikke et samtaleemne under dit interview. Men hvis din ansættelseshistorie består af flere kortvarige stillinger, foretrækker du måske at udelade nogle af dem af frygt for at komme til at virke som en jobhopper. Du skal blot være klar til at besvare spørgsmål om, hvad der kan se ud til at være et hul i beskæftigelsen.

Uanset hvad du beslutter dig for, så kig på jobansøgningen og planlæg, hvad du skal sige til en samtale, så du kan have en professionel strategi under ansættelsesprocessen.

5. Lav en plan for kortvarige job

Hvis du er freelancer eller har en række forskellige job, skal du lave en solid plan, før du udelader dem fra din ansøgning. Hvis du beholder alle dine kortvarige job, der er relevante, kan det lade en ansættelseschef vide, at du har arbejdet på en række kontraktstillinger, der aldrig var permanente. Hvis du udelader selv én, skaber det et hul i din arbejdshistorie.

En anden idé er at liste alle dine kontraktstillinger under én stilling med en generisk titel som "freelanceskribent." Under denne stillingsbetegnelse kan du derefter liste, hvordan du arbejdede for en række forskellige kunder og arbejdsgivere på flere projekter. Du kan også angive de relevante færdigheder, du har brugt eller erhvervet i løbet af det pågældende tidsrum.

Læs mere: Top 10 bedste freelancejob for kreative professionelle

6. Forbered dig til samtalen

Hvis du når interviewfasen af ​​ansættelsesprocessen, kan ansættelseschefen eller personalerepræsentanten bede dig om at give referencer eller lade dig vide, at de vil udføre et baggrundstjek. Som forberedelse til denne mulighed, øv dig på dine interviewsvar. Overvej at fortælle ansættelseschefen med det samme, at du forlod nogle stillinger fra din ansøgning, så du primært kunne fokusere på de mest relevante job til den rolle, du søger.

Ikke alle job vil passe godt, og ansættelsesledere er klar over det. Med nutidens skiftende økonomi og voksende fjernarbejdsstyrke er virksomhedskultur og balance mellem arbejde og privatliv nøgleelementer for enhver stilling. Blot at ønske bedre fordele eller betalt fri kan være en gyldig grund til at forlade en stilling og skader ikke nødvendigvis dine chancer i en samtaleproces. Så når du er i tvivl, så angiv disse stillinger og lad arbejdsgiveren vide, hvorfor du leder efter noget nyt, og hvor begejstret du er for deres mulighed.

Læs mere: 125 almindelige interviewspørgsmål og svar (med tips)

7. Overvej den tilgængelige plads på applikationen

Nogle jobansøgninger er nu online med en ubegrænset mængde plads til tidligere stillinger, men du har muligvis ikke ubegrænset tid til at udfylde dem. Med faktaarket oprettet først, kan du overveje, hvordan og hvilke stillinger der er en prioritet at liste. Se de andre trin i denne proces for at bestemme, hvilke job du skal beholde, og hvordan du kan retfærdiggøre dit valg om at udelade eventuelle stillinger.

Hvis du kun kan angive fire positioner, skal du sikre dig, at de er de seneste. Men du vil måske også fremhæve en vigtig lederstilling fra tidligere i din jobhistorie, samtidig med at du sparer plads til nyere roller.

8. Glem ikke at liste dine færdigheder

Hvis du udelader nogen stillinger, så lad ikke de værdifulde færdigheder og erfaringer, der er opnået på det job, gå til spilde. Sørg for at nævne disse færdigheder andre steder på dit CV, i dit følgebrev og på din ansøgning.

For eksempel har en person, der har haft en række forskellige stillinger, lært at tilpasse sig nye processer hurtigt og vil højst sandsynligt have et alsidigt kompetencesæt. Dette kan blive et unikt aspekt af din arbejdshistorie, så hold disse vigtige færdigheder fremhævet, uanset hvilke job du beslutter dig for at beholde i din ansøgning.

Læs mere: 10 bedste færdigheder at inkludere på et CV (med eksempler)

9. Vær ærlig

En af de vigtigste ting, du kan gøre i ansættelsesprocessen, er at være ærlig omkring din arbejdshistorie. Når du underskriver en jobansøgning, lover du, at det, du har anført, er nøjagtigt og sandfærdigt efter din bedste viden. Arbejdsgivere kan udføre en dybdegående kontrol, og manglen på ærlighed kan koste dig en stilling.

Johannes Brink
Johannes Brink På dagens arbejdsmarked er det almindeligt, at medarbejdere har korte ansættelsesforhold på en stilling. Med stigningen i kontraktansatte og freelancere er der ofte mange værdifulde medarbejdere med et CV, der kan se ufuldstændigt ud, have huller i beskæftigelsen eller indikere, at de ikke har været i en stilling længe nok til at stige i graderne. Nøglen er at beslutte, om hver stilling er værdig til at optage værdifuld plads, eller om den ikke vil påvirke dig på nogen måde under ansøgningsprocessen.