Sådan Udvikler Du En Strategisk Plan For Din Jobsøgning

At søge job er en tidskrævende proces, men at skabe en strategisk plan kan gøre den mindre skræmmende, mere tilfredsstillende og bedre organiseret. Denne artikel vil lære dig, hvordan du udvikler en strategisk plan, og hvorfor den er grundlæggende for en effektiv jobsøgning.

Relateret: Ultimativ guide til strategisk planlægning

Hvorfor er strategisk planlægning vigtig under en jobsøgning?

At søge og ansøge kan være et fuldtidsjob i sig selv. Det er grunden til, at ordentlig tidsstyring og organisatoriske færdigheder er en nødvendighed. Ved at bestemme dine mål for denne jobsøgning og fastslå, hvordan du opnår dem, kan den overordnede proces blive bedre organiseret, mindre skræmmende og give givende resultater.

Relateret: Hvad er strategisk planlægning? Definition, teknikker og eksempler

Sådan udvikler du en strategisk jobsøgningsplan

Udvikling af en strategisk plan kræver tid, dedikation og engagement. Når du først har udviklet denne strategi, kan søgning, ansøgning og samtale til et nyt job give dig en følelse af tilfredsstillelse. Her er et par måder at udvikle en strategisk plan for din jobsøgning:

 1. Bestem og angiv dine karrieremål.
 2. Angiv dine erfaringer, færdigheder og styrker.
 3. Brainstorm ideelle virksomheder, du gerne vil arbejde for.
 4. Opbyg en opgaveliste for alle jobsøgningselementer.
 5. Undersøg din ideelle virksomhed og jobtitel.
 6. Byg en jobansøgningsstrategi og følg op.
 7. Skab dit personlige brand.
 8. Deltage i netværksmuligheder.
 9. Organiser listen over virksomheder, du har ansøgt om.

Relateret: Sådan skriver du en professionel udviklingsplan (med eksempler)

1. Bestem og angiv dine karrieremål

Før du forfølger en stilling og begynder ansøgningsprocessen, skal du lave en liste over dine overordnede karrieremål. Du kan liste både dine langsigtede og kortsigtede livsmål efterfulgt af, hvad du værdsætter mest i livet. Du kan også bestemme, hvad du håber at forfølge i din karriere, hvilke ansvarsområder din ideelle karriere kan indebære, og hvilke kvaliteter du leder efter i dit fremtidige job. Du kan kombinere disse og anvende dem, når du opbygger mål for din fremtidige karriere.

Eksempler på mål for din ideelle karriere kan være:

 • At hjælpe og interagere med mennesker hver dag
 • Konstant samarbejde med teammedlemmer
 • At arbejde med mennesker, der udviser en passion for at hjælpe andre

Når du har udviklet en liste over mål og værdier for din ideelle karriere, kan det blive lettere at vælge stillinger, der passer bedre til dine præferencer.

2. Angiv dine erfaringer, færdigheder og styrker

Når du har listet din ideelle virksomhed, kan du nu notere din erfaring, færdigheder og styrker. Det kan være styrker du har udviklet fra en tidligere stilling, egenskaber du har opnået gennem uddannelse eller naturlige bløde færdigheder du allerede besidder. At liste disse færdigheder hjælper dig med bedre at forstå, hvor dine talenter ligger, og om du kan anvende dem til forskellige virksomheder og roller.

3. Brainstorm ideelle virksomheder, du gerne vil arbejde for

Med fastlagte værdier og mål er du bedre positioneret til at brainstorme, hvordan en ideel virksomhed kan se ud for dig. Undersøg forskellige virksomheder for deres vision og mission statements. Overvej hvilke virksomhedskulturer og værdier, der passer til din egen. Skriv en liste ned over alt det, der er vigtigst for dig, og hvem der kan tilbyde det.

4. Byg en opgaveliste for alle jobsøgningspunkter

Med mål og færdigheder i betragtning, kan du nu begynde en huskeliste til din jobsøgning. Dette kan omfatte omhyggelig research af hver virksomhed, gennemlæsning af jobbeskrivelser, opbygning af dit CV og/eller indsamling af referencer. Byg en huskeliste over alle disse elementer, og indtast dem derefter i en kalender eller tidsplan. Du kan sætte deadlines for, hvornår hvert emne skal være færdigt, så du er ansvarlig og mere tilbøjelig til at udføre alle opgaver.

5. Undersøg din ideelle virksomhed og jobtitel

Begynd at søge efter virksomheder, der ansætter, mens du sikrer dig, at de stemmer overens med din liste over mål og værdier. Du kan også starte med at undersøge jobtitler, der kan passe godt baseret på din liste over færdigheder og søge efter ledige stillinger derfra. Lav noter undervejs for at gense, når du har samlet en solid liste over job- og virksomhedsmuligheder.

6. Byg en jobansøgningsstrategi og følg op

Mens du sorterer gennem din forskning, skal du bestemme, hvilke stillinger der kræver yderligere materiale såsom følgebreve eller arbejdsprøver. Begynd at bygge en strategi for at fuldføre hvert ekstra element. Et eksempel på strategi kan være at udfylde tre følgebreve for tre virksomheder, du er interesseret i, senest mandag aften. På tirsdag kan dit mål være at hente eller oprette tre arbejdsprøver for de virksomheder, der har anmodet om dem.

Når du først har udviklet en strategi og tidsplan for at søge til hvert job, kan denne proces blive enkel og overskuelig.

7. Skab dit personlige brand

Når du søger stillinger, skal du sørge for at tænke i dit personlige brand. Dit brand er, hvordan du gerne vil have virksomheder til at se og opfatte dig. Du kan fremvise dit brand på dit CV, sociale medier og gennem din elevator pitch.

Her er et par måder at etablere og kommunikere dit personlige brand til arbejdsgivere og ansættelsesledere på:

 • Lav et resumé eller mål for dit CV . Når du bestemmer dine mål, værdier og erfaring, skal du kommunikere disse på dit CV gennem dit resumé eller objektive erklæring. Hold dig konsekvent, mens du angiver det på dit følgebrev og sider på sociale medier.

 • Brug en farvekombination eller et design. Du kan kommunikere dit personlige brand gennem kreative udtryk. Dette kan fremvises på dit CV, følgebrev og sider på sociale medier. Når du har udviklet et farvemønster eller design til dit brand, så prøv at holde det konsistent og fremhæve det på alt jobsøgningsmateriale.

 • Opret et visitkort. Et visitkort kan indeholde oplysninger om dig selv og måder at komme i kontakt med dig på. Dette hjælper ansættelsesledere med at komme i kontakt med dig for at dele yderligere oplysninger om den karriere, du søger. Det overordnede design og billede af dit visitkort kan være en måde at etablere dit personlige brand og kommunikere det til andre.

Dit personlige brand er en effektiv måde at efterlade et varigt indtryk på ansættelsesledere. Hvis dit brand er konsekvent, vil arbejdsgiverne huske dig.

8. Deltag i netværksmuligheder

Netværk er en effektiv måde at blive bemærket af arbejdsgivere og gøre andre opmærksomme på de mål, du håber at nå i din nye stilling. Du kan netværke dig selv ved at deltage i forskellige karrieresøgninger eller branchearrangementer. Ved disse begivenheder kan du præsentere dig selv for deltagerne og kommunikere dit personlige udsagn eller elevatorpitch til dem.

Netværk er en effektiv måde at opdage forskellige virksomheder, der ansætter. Du kan også lære mere om, hvad forskellige virksomheder søger efter hos deres potentielle medarbejdere.

9. Organiser listen over virksomheder, du har ansøgt om

Når du er begyndt at ansøge, kan du organisere hver virksomhed efter, hvor du er i ansættelsesprocessen. I et regneark skal du angive hvert job, du har ansøgt om, samt de næste trin, du muligvis skal gennemføre.

Jakob Friis
Jakob Friis At søge job er en tidskrævende proces, men at skabe en strategisk plan kan gøre den mindre skræmmende, mere tilfredsstillende og bedre organiseret. Denne artikel vil lære dig, hvordan du udvikler en strategisk plan, og hvorfor den er grundlæggende for en effektiv jobsøgning.