Sådan Tjener Du Penge På YouTube: 8 Strategier Til Succes

Sådan Tjener Du Penge På YouTube: 8 Strategier Til Succes

Online videodelingsplatformen YouTube er mere end et websted til at se virale videoer – det kan også være en måde at tjene penge på. Hvis du forsøger at øge dit publikum og din indkomst, kan du overveje at tjene penge på dine YouTube-videoer. Der er flere måder at gøre dette på, lige fra at sende annoncer til crowdfunding. I denne artikel vil vi beskrive otte måder at tjene penge på YouTube og besvare nogle almindelige spørgsmål.

Hvorfor lære at tjene penge på YouTube?

Hvis du er en lille virksomhedsejer, selvstændig eller freelancer med et aktivt og engageret YouTube-publikum, kan du potentielt tjene penge på dit videoindhold. En effektiv strategi for at tjene penge på YouTube kan øge din omsætning, samtidig med at du styrker dit brand og opbygger dit publikum.

Hvis du har succes nok, kan det at drive din YouTube-kanal blive en kilde til sideindtægt eller endda en givende karriere. Du kan også angive din erfaring med at tjene penge på YouTube på dit CV, når du søger jobs inden for marketing, medie- og indholdsproduktion.

Relateret: Sådan starter du en YouTube-kanal

Måder at tjene penge på YouTube

Du kan tjene penge på YouTube på en række forskellige måder, afhængigt af dit publikum og det produkt eller den tjeneste, du tilbyder. Find ud af, hvilken af ​​disse strategier der bedst matcher dine mål på YouTube:

 1. Annoncer
 2. Del affiliate links
 3. Vær YouTube-partner
 4. Sælg varer
 5. Producer sponsoreret indhold
 6. Crowdfund
 7. Bliv betalt af dine fans
 8. Giv dit indhold licens

1. Annoncer

Du kan betale YouTube for at køre videoreklamer for dit produkt eller din tjeneste på din kanal samt andre kanaler, der når ud til den målgruppe, du ønsker at målrette mod. Vælg individuelle brugerkanaler, dine seere ser, eller store brands, der får meget trafik. Du kan også vælge, hvilke typer annoncer du vil køre: bumper-, preroll- eller TrueView-annoncer. Selvom denne strategi kræver en forudgående omkostning, kan den gavne dig på lang sigt gennem mærkegenkendelse og en stigning i webstedstrafik og salg.

Relateret: 4 trin til at opbygge et brand

2. Del affiliate links

Hvis du poster produktanmeldelser og how-to-videoer, kan du overveje at inkludere affiliate links – links til andre virksomheders produkter – i din videos beskrivelsestekst. Når en virksomhed laver et salg fra et link, du har lagt op, får du en procentdel af det salg. Tilmeld dig et affilieret netværk for at tilmelde dig og komme i gang.

Eksempler på affiliate netværk inkluderer:

 • Amazon Associates
 • Ebay partnernetværk
 • Shopify

3. Vær YouTube-partner

Hvis du kvalificerer dig til at være YouTube-partner, får du adgang til særlige indtægtsfunktioner og kan tjene penge på de annoncer, der kører på din kanal. For at kvalificere dig skal du:

 • Følg YouTubes annonceringsregler
 • Bor i en berettiget region
 • Har mere end 1.000 abonnenter
 • Hav mindst 4.000 offentlige visningstimer i det seneste år
 • Link til en Google AdSense-konto

Hvis du opfylder disse krav, skal du klikke på sektionen "Indtægtsgenerering" på din profil for at ansøge om at blive partner. Derefter kan du begynde at tjene penge på forskellige måder, herunder:

 • Annoncer fra andre brugere
 • En procentdel af abonnementsgebyret fra hvert YouTube Premium-medlem, der ser dine videoer
 • En merchandisehylde (hvis du har mindst 10.000 abonnenter)
 • Betalt medlemskab af din kanal (hvis du har mindst 30.000 abonnenter)
 • Super Chat, som giver brugerne mulighed for at betale for at vise deres beskeder under dine livestreams

Jo mere velproducerede, troværdige og underholdende videoer du poster, jo hurtigere kan du opfylde visningstiderne og abonnentkravene for at være YouTube-partner.

Sådan aktiverer du indtægtsgenerering på YouTube

 1. Log ind på YouTube-kontoen.
 2. Klik på ikonet for din konto i øverste højre hjørne.
 3. Klik på YouTube Studio.
 4. Vælg Andre funktioner > Indtægtsgenerering i menuen til venstre.
 5. Læs og accepter YouTuber-partnerprogrammets vilkår.
 6. Opret en ny AdSense-konto, eller tilknyt en eksisterende til din kanal. Der kræves en AdSense-konto for at blive betalt.
 7. Indstil dine præferencer for indtægtsgenerering.

4. Sælg merchandise

Salg af merchandise giver dig mulighed for at tjene penge og samtidig øge din brandeksponering.

Sådan sælger du dine egne varer

Følg disse fire trin for at oprette merchandise til salg:

 1. Design dit produkt. Dit merchandise skal være unikt og repræsentativt for dit brand. Hvis du ikke allerede laver produkter, der passer til dit publikum, kan du overveje at tilbyde ting, der er nemme at producere on-demand, såsom skjorter, tasker og krus. Start med en eller to varer, og øg købernes muligheder, efterhånden som dit brand vinder popularitet. Sørg for, at du har et websted til at håndtere køb og et sikkert system til at modtage betalinger, før du fortæller dine seere om dine produkter.

 2. Byg dit produkt. Du skal muligvis have en producent og leverandør til at fremstille og levere dit produkt.

 3. Opret din butik. Du skal oprette en landingsside til din onlinebutik for at sælge dine varer. Hvis dit merchandise er opført på et godkendt websted, og du er en del af YouTubes partnerprogram, kan du linke til dine varer i dine videoer. Du kan promovere dit bekræftede websted, der er knyttet til din kanal, ved at bruge slutskærme, der vises i løbet af de sidste fem til 20 sekunder af din video.

 4. Markedsfør dine varer. Bær dine varer i dine videoer og link til din butik i videobeskrivelsen. Overvej at lave opfordringer til handling og tak altid dine seere for deres støtte.

Relateret: Lær om at være en Merchandiser

5. Fremstil sponsoreret indhold

Hvis du har et stort og aktivt publikum, kan du muligvis få virksomheder til at betale dig for at fremhæve deres brands eller produkter. Opret et brandpitch og henvend dig direkte til virksomheder, eller tilmeld dig en influencer marketing platform, der kan forbinde dig med passende brands. Forhandle derefter en pris baseret på din målgruppestørrelse, videokvalitet og værdi for din partner. Underskriv altid en kontrakt for at få handlen skriftlig. Sørg for, at du er gennemsigtig omkring sponsoreret indhold, og inkluder et hashtag som #sponcon med betalt materiale.

Relateret: En guide til Influencer Marketing

6. Crowdfund

Du kan crowdfunde, eller samle små summer fra en masse mennesker, for at samle penge ind regelmæssigt eller til et særligt projekt. Du kan bede dit publikum om at hjælpe med at betale for:

 • En stor idé eller et stort projekt
 • Videoudstyr eller produktionsomkostninger
 • Løbende indhold gennem små månedlige betalinger

Opret en crowdfunding-konto gennem en af ​​YouTubes godkendte partnere. Tilbyd folk, der giver dig penge, noget til gengæld, såsom en speciel video om dit projekt, merchandise eller tidlig visningsadgang. Opdater dit publikum regelmæssigt om status for dit projekt.

7. Bliv betalt af dine fans

I lighed med crowdfunding kan du bruge "fanfinansiering" til at få donationer fra dit publikum. Tilskynd dit publikum til at støtte dig, hvis de elsker dit indhold. Hvis du er YouTube-partner, kan du oprette et direkte link (også kaldet et tipkrukke), så fans kan donere til din kanal. Beløn ​​dem for deres donationer med incitamenter såsom livechat, merchandise, tilpassede emojis eller private beskeder og videoer. Vær gennemsigtig omkring, hvordan du bruger deres penge, så dine fans føler, at deres midler kommer til god brug.

8. Giv dit indhold licens

Hvis en af ​​dine videoer går viral, kan du licensere den til medierne mod et gebyr. Du kan muligvis licensere ønskelige videoer til:

 • Online nyhedshjemmesider
 • Tv-nyhedskanaler
 • Medievirksomheder
 • Andre indholdsskabere
 • En indholdsmarkedsplads

For at få succes, når du licenserer indhold, skal du sørge for, at dine kontaktoplysninger og videoer er nemme at finde. Indsæt din e-mailadresse på din YouTube "Om"-side, og tilmeld dig en markedsplads for videorettigheder, hvor folk kan søge efter indhold som dit.

Ofte stillede spørgsmål om at tjene penge på YouTube

Her er svar på nogle almindelige spørgsmål, folk har om at tjene penge på YouTube:

Kan jeg få betaling for at uploade videoer?

YouTube betaler ikke indholdsskabere for at uploade deres videoer. I stedet skal du kvalificere dig til og aktivere funktionen "Indtægtsgenerering" i dine kontoindstillinger for at begynde at tjene penge som YouTube-partner eller via YouTube Premium, for eksempel. Hvis du forhandler en aftale med en virksomhed om at promovere deres brand i dit indhold, kan de betale dig for at producere og poste en sponsoreret video.

Hvem ser mine videoer?

For at tjene penge på YouTube skal du vokse og forstå dit publikum. Dette hjælper dig med at skabe mere indhold, som dine seere kan forbinde med og samarbejde med brands, der har lignende målgrupper. Når du vurderer dine abonnenter, skal du overveje deres:

 • Køn
 • Gennemsnitsalder
 • Geografisk placering
 • Samlet visningstid

Du kan indsamle disse oplysninger fra din YouTube-analyse.

Hvor mange visninger har jeg brug for som YouTube-partner for at tjene penge?

Samlede visninger af en video tjener dig ikke penge. I stedet tjener du penge baseret på antallet af brugere, der ser eller klikker på en annonce i din video. Men jo flere mennesker, der ser din video, jo flere muligheder har du for, at de kan interagere med annoncen.

Ulf Hjorth
Ulf Hjorth Online videodelingsplatformen YouTube er mere end et websted til at se virale videoer – det kan også være en måde at tjene penge på. Hvis du forsøger at øge dit publikum og din indkomst, kan du overveje at tjene penge på dine YouTube-videoer. Der er flere måder at gøre dette på, lige fra at sende annoncer til crowdfunding. I denne artikel vil vi beskrive otte måder at tjene penge på YouTube og besvare nogle almindelige spørgsmål.