Sådan Starter Du En Græsslåningsvirksomhed

Hvis du har en passion for det fri og nyder hårdt arbejde, kan det være en givende karriere at starte din egen plæneplejevirksomhed, men det er en konkurrencedygtig industri. At vide, hvordan du starter en græsslåningsvirksomhed, kan være afgørende for din virksomheds succes. I denne artikel beskriver vi de trin, du skal tage for at starte din egen græsslåningsvirksomhed, herunder hvordan du:

 1. Evaluer din placering og dine konkurrenter
 2. Identificer og udvikle dit brand
 3. Opret et budget
 4. Skriv en forretningsplan
 5. Etabler dine tjenester og priser
 6. Invester i det rigtige udstyr
 7. Markedsfør din virksomhed
 8. Organiser din tidsplan
 9. Analyser og foretag justeringer efter behov

Hvad er en græsslåningsvirksomhed?

En græsslåningsvirksomhed, også almindeligvis omtalt som en plæneplejetjeneste, er en virksomhed, hvor du leverer tjenester til både private og kommercielle kunder. Der er mange tjenester, som en plæneplejevirksomhed kan tilbyde deres kunder udover græsslåning, såsom landskabsvedligeholdelse, lugning, gødning, skadedyrsbekæmpelse, installation af græstørv og hydroseeding.

Sådan starter du en græsslåningsvirksomhed

Følg disse trin for at starte din egen græsslåningsvirksomhed:

 1. Evaluer din placering og dine konkurrenter
 2. Identificer og udvikle dit brand
 3. Opret et budget
 4. Skriv en forretningsplan
 5. Etabler dine tjenester og priser
 6. Invester i det rigtige udstyr
 7. Markedsfør din virksomhed
 8. Organiser din tidsplan
 9. Analyser og foretag justeringer efter behov

1. Evaluer din placering og dine konkurrenter

Der er normalt en stor konkurrence inden for plæneplejebranchen, og fordi de fleste plæneplejevirksomheder tilbyder deres tjenester inden for et begrænset område, kan denne konkurrence have stor indflydelse på din virksomheds samlede succes. Du skal også overveje, om du vil starte din egen græsslåningsvirksomhed, eller om du vil købe ind i en græsslåningsfranchise.

Når du overvejer at starte din egen græsslåningsvirksomhed, er det vigtigt for dig at overveje, hvilke områder du vil tilbyde dine ydelser i, og hvem din virksomheds eksisterende konkurrenter på det område vil være. Når du kender det sted, du vil målrette mod, og hvem dine konkurrenter er, kan du lave en komplet konkurrentanalyse for at bestemme områder, hvor din virksomhed kan opnå en konkurrencefordel.

2. Identificer og udvikle dit brand

Fordi græsslåningsbranchen ofte er fyldt med konkurrence, er det vigtigt at vide, hvem din virksomhed er, og hvad der gør din virksomhed anderledes og bedre end dine konkurrenter. Udvikling af en klar brandidentitet for din virksomhed kan hjælpe dig med at skabe en marketingstrategi, der hjælper dig med at fange din målgruppe og opmuntre kundernes loyalitet til din virksomhed. Din virksomheds brandidentitet inkluderer ting som dit navn, logo, slogan og farvepalet, men den inkluderer også ting som hvad din virksomheds kerneværdier og overbevisninger er.

Relateret: 4 trin til at opbygge et brand

3. Opret et budget

At have et klart og gennemtænkt budget er vigtigt for en græsslåningsvirksomhed. Du vil sandsynligvis have et par store opstartsomkostninger, hvis du skal købe nyt udstyr. Når du opretter dit budget, skal du både overveje dine faste udgifter og potentielle svingende udgifter. Der er flere udgifter, du bør overveje, når du opretter dit budget, såsom omkostningerne til dit udstyr, transport til hvert job, brændstofomkostninger, forsikring, vedligeholdelsesomkostninger og meget mere. Det er også vigtigt at forsøge at budgettere med uventede udstyrsnedbrud.

4. Skriv en forretningsplan

Enhver virksomhed har brug for en forretningsplan for at hjælpe med at danne deres forretningsstrategi og guide deres beslutninger på en måde, der hjælper dem med at nå deres mål, og en græsslåningsvirksomhed er ikke anderledes. En forretningsplan behøver ikke at være særlig lang, især når du først starter op, men du bør sigte efter at beskrive, hvem virksomheden er, hvad virksomheden laver, din virksomheds kort- og langsigtede mål, og hvilke metoder du vil bruge til at nå disse mål. At skrive alt ind i en forretningsplan kan hjælpe dig med at organisere de fine detaljer, der indgår i at starte en virksomhed.

Relateret: Forståelse af projektledelsesprocesser og -faser

5. Etabler dine tjenester og priser

Den oplagte service, din virksomhed vil tilbyde, er græsslåning, men du skal også overveje, om der er yderligere tjenester, du også vil tilbyde. Når du har en liste over tjenester, skal du bruge de oplysninger, du har beregnet om dine udgifter, når du laver dit budget, for at hjælpe dig med at bestemme, hvad priserne på dine tjenester vil være. Det er vigtigt at huske, at din virksomhed skal have overskud, så dine priser bør være høje nok til at dække dine udgifter og give dig et overskud.

6. Invester i det rigtige udstyr

Når du starter din egen græsslåningsvirksomhed, er der bestemt udstyr, du skal investere i for at få din virksomhed op at køre. Når du kender de tjenester, du vil levere, vil du være i stand til at bestemme, hvilken type udstyr du skal bruge. Noget almindeligt forretningsudstyr til plænepleje omfatter plæneklippere, hækkeklippere, linjetrimmere, beskæreclips, benzindunke og benzinblæsere. Du skal også overveje, hvilken type køretøj du vil bruge, og om du har brug for en trailer til at transportere dit udstyr.

Det er normalt bedst at købe dit udstyr nyt, hvis det er muligt, da det er en langsigtet investering i din virksomhed. Hvis du virkelig ønsker at købe dit udstyr brugt, mens du får din virksomhed op at køre, så sigt efter at erstatte det med nyt udstyr inden for en bestemt periode og planlæg for vedligeholdelse, reparationer og uventede nedbrud i mellemtiden.

7. Markedsfør din virksomhed

Når du markedsfører en virksomhed, der er lokal for et område, vil de marketingteknikker, du bruger, sandsynligvis være anderledes end teknikker fra større, nationale virksomheder. En måde, hvorpå du kan begynde at markedsføre din virksomhed i dit lokalområde, er at bruge sociale medier. Du kan lave opslag om din virksomhed på dine egne sociale medieprofiler, oprette sociale medieprofiler til din virksomhed og derefter bede din familie, venner og andre forbindelser om at dele dine virksomhedsopslag. Du kan også bruge lokale grupper på sociale mediesider til at annoncere for din virksomhed.

Ud over at bruge markedsføring på sociale medier er der et par andre lokale markedsføringsteknikker, der er effektive. En måde er at bruge trykte annoncer såsom brochurer, flyers og avisannoncer i hele dit målområde. En af de vigtigste ting, du kan gøre for at markedsføre din græsslåningsvirksomhed, er at bede dine kunder om at anbefale din virksomhed til deres familie og venner. Mundtlig markedsføring kan være meget effektiv for lokale virksomheder.

Relateret: Oprettelse af en succesfuld markedsføringsstrategi for sociale medier

8. Organiser din tidsplan

Når du driver en græsslåningsvirksomhed, er det vigtigt at være organiseret med din tidsplan for at sikre, at du ankommer til tiden til hver græsplæne. Prøv at holde din tidsplan organiseret ugentligt og se på den hver nat for at forberede dig til næste dag. Dette vil hjælpe dig med at forberede dig til din næste arbejdsdag, så du ved, hvor du skal hen og ankommer til tiden. At være til tiden til din første aftale på dagen vil hjælpe med at holde dig på sporet resten af ​​dagen.

8. Analyser og foretag justeringer efter behov

Det er vigtigt for dig regelmæssigt at gennemgå og revidere din egen virksomhed hvert par måneder. Se på tallene og find ud af, hvad dine faktiske udgifter har været, hvor mange græsplæner din virksomhed har, hvor meget du tjener pr. græsplæne, og hvad dit samlede overskud er. Overvej de faktorer, der har ændret sig fra du startede din virksomhed til nu. Hvis der er områder, hvor din virksomhed kan forbedre sig, så lav de nødvendige justeringer og gennemgå igen om et par måneder mere for at se, om ændringerne er effektive.

Søren Damsgaard
Søren Damsgaard Hvis du har en passion for det fri og nyder hårdt arbejde, kan det være en givende karriere at starte din egen plæneplejevirksomhed, men det er en konkurrencedygtig industri. At vide, hvordan du starter en græsslåningsvirksomhed, kan være afgørende for din virksomheds succes. I denne artikel beskriver vi de trin, du skal tage for at starte din egen græsslåningsvirksomhed, herunder hvordan du: