Sådan Starter Du En Digital Marketingvirksomhed

Efterhånden som flere brands implementerer digital markedsføring i deres marketingkampagner, bliver det at starte din egen digitale marketingvirksomhed en stadig mere levedygtig karrieremulighed. Hvis du er en person med et indgående kendskab til digital markedsføring og en iværksætterpersonlighed, så kan du overveje at starte din egen digitale marketingvirksomhed. Med de rigtige kunder og arbejdsgange kan du endda gøre denne sidekoncert til et fuldtidsjob. I denne artikel forklarer vi, hvordan du starter en digital marketingvirksomhed og får kundeemner.

Relateret: Komplet guide til digital markedsføring

Hvorfor starte en digital marketingvirksomhed

Det kan være fordelagtigt at starte en digital marketingvirksomhed af følgende årsager:

 • Tilbyder muligheder for fjernarbejde: Når du starter din digitale marketingvirksomhed, vil du højst sandsynligt udføre meget af dit arbejde hjemmefra. Som ejer af din virksomhed kan du vælge at fortsætte med at have en fjernarbejdskultur, hvilket giver dig frihed til at arbejde fra stort set hvor som helst.
 • At have kontrol over ansættelsesbeslutninger: Som medarbejder kan du normalt ikke vælge de personer, du arbejder med. Når du arbejder for dig selv, kan du vælge, hvem du vil have på dit team. På denne måde kan du vælge at ansætte fagfolk, som du føler vil udmærke sig på dette område og være behageligt at arbejde med.
 • Følg din passion i dit arbejde: I stedet for at få din leder til at tildele dine opgaver, kan du vælge det arbejde, du udfører. Dette er en mulighed for at komme med projekter, du altid har drømt om at lave.
 • Valg af dine egne kunder: Mens nogle digitale marketingbrands arbejder for alle slags kunder, kan du vælge, om du vil specialisere dig inden for et bestemt område. For eksempel, hvis du er interesseret i sundhedspleje, kan du prøve at vinde forskellige sygeforsikringer eller hospitalskunder.

Relateret: 20 interviewspørgsmål til digital markedsføring (med eksempelsvar)

Sådan starter du en digital marketingvirksomhed

Hvis du seriøst overvejer at starte din egen digitale marketingvirksomhed, kan følgende trin sætte dig på vejen mod succes:

1. Få den viden, du har brug for

Inden du starter dit eget digitale marketingfirma, kan det være en god idé at få en solid forståelse af dette felt. Sammen med at opnå en grad i marketing, digitale studier, kommunikation, forretning eller et andet relevant studieområde, så overvej at arbejde lidt inden for dette felt.

Ved at arbejde som ansat for en digital marketingvirksomhed kan du lære, hvordan denne industri fungerer. Det giver dig også chancen for at opbygge dine digitale marketingfærdigheder og arbejde med kunder. Hvis du foretrækker at arbejde på en mere fleksibel tidslinje, kan du endda starte som freelance digital marketingmedarbejder og bygge din portefølje på den måde.

Relateret: Sådan bliver du en digital marketingmedarbejder

2. Definer din målklient

I de tidlige stadier af din virksomhed kan du være åben for at arbejde med enhver kunde, der vil ansætte dig. Som tiden går, vil du sikkert opdage, at du gerne vil specialisere dig inden for et bestemt område. Plus, at definere din målklient kan hjælpe dig med at skabe bedre branding for at tiltrække nye kunder. Beslut hvilket område eller hvilke brancher du vil tjene. Det kunne være lige så generisk som at vælge mellem business-to-business-virksomheder til business-to-consumer-virksomheder. Det kunne også være så snævert som specifikt at arbejde med bryggerier.

3. Se, hvad dine konkurrenter laver

Nu hvor du forstår, hvem du vil tjene, skal du begynde at finde ud af, hvilke andre digitale marketingfirmaer du vil konkurrere med. Brug lidt tid på at tjekke deres online tilstedeværelse, se på deres hjemmeside og sociale mediekonti. Læg mærke til nogle af de strategier, de bruger til at imponere kunder. Begynd at tænke på, hvordan din virksomhed kan blive endnu bedre end dem, der allerede eksisterer. Find ud af, hvad dit unikke salgsforslag er.

4. Skriv en forretningsplan

Nu er det tid til at begynde at gøre alvor af, hvordan din virksomhed kommer til at fungere. Ved at skrive en forretningsplan kan du få en klar vision om, hvad du skal gøre for at få din virksomhed til at lykkes. Ofte er dette dokument også nødvendigt at have, når du mødes med låneansvarlige eller investorer for at sikre finansiering. Når du skriver en forretningsplan, skal du inkludere følgende sektioner:

 • Resumé: Dette afsnit opsummerer resten af ​​din forretningsplan, hvilket betyder, at du skriver den sidst, men har den i begyndelsen af ​​dit dokument. Brug den til at opsummere din vision for virksomheden, og hvad du håber at opnå.
 • Forretningsoversigt: Denne del beskriver, hvordan denne branche fungerer. Brug det til at identificere relevante digitale marketingtrends, statistikker og påvirkninger. Forklar, hvordan din virksomhed ville passe ind i det hele. Del, hvad der gør din virksomhed unik, og hvad du planlægger at tilbyde.
 • Markedsanalyse: Brug denne sektion til at identificere dit målmarked og din konkurrence. Beskriv, hvordan det nuværende marked har brug for dine tjenester.
 • Salgs- og marketingplan: Du vil inkludere, hvordan du planlægger at få kunder i dette afsnit. Forklar eventuelle salgs- eller marketingstrategier, du planlægger at udnytte til at generere kundeemner og udvide din kundekreds.
 • Ledelsesplan: Dette afsnit forklarer hierarkiet i din virksomhed. Forklar, hvem der har ejerskab af din virksomhed og den juridiske struktur, du planlægger at bruge.
 • Driftsplan: Denne del dækker, hvad du har brug for for effektivt at drive din virksomhed. Medtag ting som faciliteter, personale og udstyr.
 • Finansiel plan: Brug denne del til at forklare, hvordan du planlægger at finansiere din virksomhed. Når du mødes med investorer eller låneansvarlige, vil du have denne sektion til at forklare, hvordan din virksomhed vil være rentabel.

Relateret: Forretningsmodeller og forretningsplaner: Hvad de er, og hvordan de er forskellige

5. Begynd at markedsføre dine tjenester

Mens du hjælper brands med at markedsføre deres produkter og tjenester, skal du også markedsføre dine egne for at få kunder. Begynd at tænke på, hvordan du kan tiltrække din målgruppes opmærksomhed. Husk, at som digital markedsføringsvirksomhed giver dine annoncer et eksempel på den slags arbejde, du er i stand til at udføre.

6. Ræk ud til dit netværk

En anden måde at få kunder på er at lade dit netværk vide, at du er åben for forretninger. Du kan opleve, at nogle af dine kontakter ønsker at arbejde sammen med dig eller har en, de kender, som har brug for digitale marketingtjenester. Begynd at dele information om din virksomhed på sociale medier for at sprede budskabet.

7. Begynd at indsamle prøver

Når du begynder at gennemføre projekter for dine første kunder, skal du begynde at opbygge en portefølje af dit arbejde. Del dine bedste projekter på dit brands hjemmeside og sociale medier. Når kunderne ser det faktiske arbejde, du har udført, kan de bedre forestille sig, hvad du kan gøre for dem.

8. Ræk ud til kundeemner

Leads er personer eller virksomheder, der har vist interesse for dine digitale marketingtjenester. Når du har samlet leads, skal du finde måder at holde dem i gang gennem din salgstragt. At sende opfølgende e-mails, kalde opkald og arrangere møder er alle måder, hvorpå du kan pleje dit forhold og lave et salg.

Relateret: Hvad er leadgenerering og hvordan man genererer leads i 3 trin

9. Administrer kunderelationer

Når først du har kunder, er salgsdelen ikke slut. Du skal fortsætte med at implementere måder at holde disse relationer i gang. Ved at fastholde dine kunder kan du bruge mere tid på at producere fantastisk arbejde og mindre tid på at prøve at logge på flere kunder. Efterhånden som du udvider dit team, skal du muligvis ansætte en kundesuccesspecialist for at sikre, at dine kunder føler, at du tager dig af dem.

Liste over tips til generering af kundeemner

At have forretningsplanen sammen med de færdigheder og midler er én ting, men uden nye kundeemner har du ikke den nye forretning, du har brug for. Her er nogle tips til, hvordan du genererer leads:

Skriv en blog

Tilføjelse af en blog til dit websted er en glimrende måde at få mere webstedstrafik gennem organisk søgning. Når du skriver blogindlæg, skal du sørge for, at de er relateret til forskellige digitale markedsføringsemner. Nøglen er at vise læserne, at du er ekspert på dit område. Ved at bevise, at du er en tankeleder, kan du etablere troværdighed og vinde flere kunder. Brug en opfordring til handling i slutningen af ​​dine blogindlæg for at lokke læserne til at tilmelde sig din e-mail-liste eller til at tjekke andre dele af dit websted.

Opbyg en tilstedeværelse på sociale medier

Som digital marketingvirksomhed skal du have en imponerende tilstedeværelse på sociale medier. Udnyt det fulde udbytte af de nyeste værktøjer til sociale medier for at vise dine kunder, at du er en tidlig teknologisk bruger. Brug billeder og videoer til at fange dit publikum og fange deres opmærksomhed. Du vil finde måder at skille sig ud i deres nyhedsfeed. Du kan også bruge sociale medier til at adressere kundernes spørgsmål eller bekymringer og vise, at du er forpligtet til fremragende kundeservice.

Opret fantastiske landingssider

En landingsside er en webside, der ikke lever i navigationen på dit websted. I stedet er det en separat webside, der kan hjælpe dig med at spore visninger, kundeemner og andre vigtige metrics. Når du bruger en landingsside, skal du sørge for, at der er en sektion, hvor folk kan indtaste deres kontaktoplysninger. Overvej at linke til dine landingssider i dine digitale annoncer, sociale medier og blogindlæg.

Send et nyhedsbrev ud

Et nyhedsbrev er en fantastisk måde at minde folk om dit brand og pleje kundeemner. Medtag nyttige oplysninger og tips til din målgruppe i dit nyhedsbrev. Du kan endda linke til nogle af dine blogindlæg, som kan hjælpe med at skabe mere trafik til dit websted.

Start digitale annoncer

Som digital marketingvirksomhed giver det kun mening, at du bruger mere tid og energi på at lancere digitale annoncer end trykte annoncer. Du kan bruge dette som en mulighed for at fremhæve den slags annoncer, du kan oprette til kunder. Prøv at lave et plask på deres computerskærm og få det klik.

Start et henvisningssystem

Når du har et par loyale kunder, kan du overveje at implementere et henvisningssystem. For eksempel kan du give dem rabat for hver person, de henviser. At have en kunde garanterer dit arbejde er en fantastisk måde at trække flere kunder ind i din virksomhed.

Thorkild Holm
Thorkild Holm Efterhånden som flere brands implementerer digital markedsføring i deres marketingkampagner, bliver det at starte din egen digitale marketingvirksomhed en stadig mere levedygtig karrieremulighed. Hvis du er en person med et indgående kendskab til digital markedsføring og en iværksætterpersonlighed, så kan du overveje at starte din egen digitale marketingvirksomhed. Med de rigtige kunder og arbejdsgange kan du endda gøre denne sidekoncert til et fuldtidsjob. I denne artikel forklarer vi, hvordan du starter en digital marketingvirksomhed og får kundeemner.