Sådan Søger Du En Uoplyst Stilling

Sådan Søger Du En Uoplyst Stilling

Hvis du ønsker at søge en stilling, der ikke annonceres online eller via en offentlig kanal, er der flere metoder, du kan bruge til at gøre det. Fra at kontakte arbejdsgivere direkte til at deltage i konferencer og messer, kan det tage lidt tid og research at finde uoplyste job. Derudover skal du oprette dit CV og følgebrev, ligesom du ville have et annonceret job. I denne artikel vil vi diskutere, hvad uopslåede job egentlig er, hvordan man søger en stilling, når den ikke er annonceret eller tilgængelig endnu, og den skabelon, du kan bruge til din e-mail med et eksempel til at guide dig.

Hvad er uoplyste job?

Uoplyste stillinger omfatter job eller roller, som virksomheder og organisationer vælger ikke at offentliggøre. Du vil ikke finde disse job opslået på online jobtavler, virksomhedshjemmesider eller i andre jobopslag. Typisk er uopslåede job stillinger, som ansøgere får adgang til ved at netværke med en medarbejder eller andre interne forbindelser i organisationen.

Derudover er uopslåede stillinger muligvis ikke åbne for selv interne ansøgere endnu, eller en rolle eksisterer ikke endnu. I disse tilfælde vil en ansøgning om uoplyste job vise arbejdsgiverne, at du er kvalificeret og dygtig til at være et aktiv i en rolle i deres virksomheder, selvom den rolle ikke er åben endnu.

Relateret: 14 jobjagttips til at få det job, du ønsker

Sådan søger du en uoplyst stilling

Uanset om den uannoncerede stilling, du leder efter, er åben for ansøgere eller ej, er to af de mest effektive måder at finde og ansøge om disse typer job på, at ringe og sende en e-mail til arbejdsgiveren. Når det er sagt, skitserer de følgende trin, hvordan du kan finde, ansøge og følge op på potentielle uannoncerede jobmuligheder:

Undersøg virksomheden.

Inden du kontakter arbejdsgivere og forhører dig om ledige stillinger eller et behov for at udfylde en rolle, skal du lære om de virksomheder, du er interesseret i at søge til. Virksomheder har normalt en hel del information, der vil fortælle dig om, hvad de laver, hvad deres missioner er, og hvad deres forretningsmål er. Ud over disse oplysninger, find ud af, hvem i virksomheden, der er ansvarlig for ansættelsesprocessen. Dette vil være den professionelle, du vil kontakte for at søge en uoplyst stilling.

Cold call virksomheden for at forhøre sig om jobmuligheder.

Når du har en dybere forståelse af den virksomhed, du ønsker at søge hos, skal du kontakte den personaleansvarlige eller den person, der er ansvarlig for ansættelsesprocessen. Spørg om åbne roller, virksomheden har i øjeblikket, og informer dem om, at du er interesseret i at hjælpe organisationen med at opfylde dens behov gennem dine kvalifikationer og færdigheder. Selvom virksomheden ikke ansætter, viser cold calling med det samme dit initiativ og fortæller virksomheden, at du er en kvalificeret kandidat til at overveje, når en stilling åbner op i fremtiden.

Lav et CV, der afspejler virksomhedens værdier og mål.

Vis arbejdsgiveren din arbejdsmoral, færdigheder og kvalifikationer i dit CV. Når du opretter dit CV, skal du sørge for, at du fokuserer på elementer, der afspejler, hvad virksomheden kræver af sine medarbejdere og dens værdier. Hvis du for eksempel søger til et advokatfirma, skal du fremhæve arbejdserfaringer og færdigheder, der afspejler etik, juridisk viden og stærk kommunikation. At skræddersy dit CV specifikt til arbejdsgiveren vil demonstrere, hvordan du specifikt vil være et aktiv for deres virksomhed.

Skriv dit følgebrev i en e-mail til den ansættelsesansvarlige.

Efter dit CV skal du oprette et følgebrev, som du ville gøre for et annonceret job, når du e-mailer arbejdsgiveren. I din følgebrevs-e-mail til ansættelseschefen skal du inkludere to til tre afsnit, der fremhæver dine grunde til at kontakte dem, den rolle, du er interesseret i at ansøge om, og hvordan dine unikke egenskaber og kvalifikationer vil være en fordel for deres virksomhed. Luk din e-mail, ligesom du ville gøre et skriftligt følgebrev med dit navn og kontaktoplysninger.

Følg op med arbejdsgiveren.

Hvis du ikke har hørt noget tilbage fra arbejdsgiveren efter en til to uger, er det hensigtsmæssigt at følge op med din første kontakt. Dette vil demonstrere din entusiasme og motivation for jobbet eller den kommende rolle, som er to egenskaber, som arbejdsgivere generelt leder efter hos en kandidat. Derudover vil opfølgning med arbejdsgiveren om en uoplyst rolle, der ikke er åbnet endnu, holde dig i regelmæssig kontakt. Kommunikation på denne måde lader arbejdsgiverne vide, at du er en meget interesseret kandidat og kan påvirke, hvem de kontakter først, når en stilling bliver ledig.

Relateret: Sådan søger du et job i 6 nemme og effektive trin

Tips til at finde uoplyste job

Da uannoncerede job ikke er tilgængelige for offentligheden, tager det lidt tid og research at finde de rigtige stillinger til dig. Følgende tips giver måder til at gøre det nemt at søge uopslåede stillinger, så du kan finde den perfekte pasform til dig:

  • Byg og brug dit netværk. Flere og flere virksomheder integrerer henvisningsbonusser til medarbejdere, der henviser kandidater til åbne interne roller. Disse bekendtskaber og professionelle forbindelser kan være lige den person, der introducerer dig til din næste arbejdsgiver.
  • Hold dig opdateret på sociale medier. Professionelle sociale kanaler og dine sociale medier er fremragende muligheder for at høre om kommende stillinger eller uopslåede job. Hvis du bruger professionelle sociale kanaler, skal du sørge for, at din profil er aktuel, inkludere et professionelt billede og holde dine stærkeste færdigheder og bedste præstationer øverst på din profilside.
  • Gå på messer og deltag i konferencer. Disse typer arrangementer er gode til at forbinde med andre fagfolk og kan få dig i kontakt med potentielle arbejdsgivere. Når du deltager i begivenheder som disse, skal du have et par kopier af dit CV med dig, så du kan dele dine færdigheder med andre.

Relateret: 7 netværkstips til at få et job

Skabelon til e-mail til potentielle arbejdsgivere

Når du ansøger om uopslåede stillinger, kan det at skrive dit følgebrev som en e-mail til en arbejdsgiver fremhæve dine bedste og stærkeste egenskaber med det samme. Følgende skabelon giver en guide til at skrive din e-mail:

[ E-mail-hilsen: Det er her, du vil hilse på den person, der er ansvarlig for at ansætte, som du fandt gennem din research. Hvis du ikke ved, hvem der har ansvaret for virksomhedens ansættelsesproces, skal du blot inkludere hilsenen "Kære ansættelseschef." ]

[ Første tekstafsnit: Medtag dine grunde til at skrive i første sætning i dette afsnit. Hvis du kender til en rolle i virksomheden, fordi en du kender arbejder der, så lad arbejdsgiveren vide det, og vær specifik om, hvorfor du er interesseret i at arbejde der. ]

[ Andet kropsafsnit: Beskriv dine færdigheder og kvalifikationer og forklar, hvorfor du vil være et aktiv for virksomheden. ]

[ Tredje instansparagraf: Gentag din interesse i virksomheden, giv støtte gennem dine færdigheder og tak arbejdsgiveren for deres tid og omtanke. Vedhæft dit CV til e-mailen. ]

[ Email closing: Inkluder en afsluttende erklæring, dit fulde navn og kontaktoplysninger i denne del af dit brev. ]

Relateret: Sådan skriver du en jobforespørgsel-e-mail: Trin, skabelon og eksempel

Eksempel

Følgende eksempel illustrerer, hvordan du bruger e-mailskabelonen til at skrive dit følgebrev til en virksomhed med et uoplyst job:

Kære ansættelseschef,

Jeg forstår, at målet og missionen for Grand View Hotel er at yde enestående kundeservice gennem sin unikke tilgang til at levere gæsteservice. Jeg skriver til dig, fordi jeg er en medfølende og meget erfaren gæsteserviceleder med en gave til at skabe en elegant og imødekommende atmosfære for besøgende gæster. Jeg forstår, at Grand View har brug for en erfaren og dygtig gæsteservicechef. Jeg er flyttet til området fra out-of-state, og jeg er overbevist om, at mine erhvervede færdigheder og ekspertise vil være en fordel for at udføre denne rolle.

Dit hotel har vigtige mål at nå med hensyn til at opretholde sit ry som det fineste femstjernede hotel i området, og jeg er motiveret og spændt på at være en del af gæsteserviceteamet og bidrage til denne mission. Med mine unikke tilgange til teamledelse, gæsteopfyldelse og budgettilsyn, ved jeg, at jeg kan levere præcis, hvad dit hotel har brug for, for ikke kun at opretholde dets høje status i lokalsamfundet, men også for at understøtte det langt ind i fremtiden.

Jeg sætter virkelig pris på din tid og overvejelser om mine kvalifikationer, og hvordan de vil være et aktiv i en Guest Services Management-rolle. Jeg vedhæfter mit CV, så du kan gennemgå det, og jeg ser frem til at høre fra dig snart.

Med venlig hilsen,

Lisa Gonzales

330 Maple Leaf Ave.

St. Petersborg, FL 33707

(727) 818-0090

lisa.gonzales@email.com

Bruno Hammer
Bruno Hammer Hvis du ønsker at søge en stilling, der ikke annonceres online eller via en offentlig kanal, er der flere metoder, du kan bruge til at gøre det. Fra at kontakte arbejdsgivere direkte til at deltage i konferencer og messer, kan det tage lidt tid og research at finde uoplyste job. Derudover skal du oprette dit CV og følgebrev, ligesom du ville have et annonceret job. I denne artikel vil vi diskutere, hvad uopslåede job egentlig er, hvordan man søger en stilling, når den ikke er annonceret eller tilgængelig endnu, og den skabelon, du kan bruge til din e-mail med et eksempel til at guide dig.