Sådan Skriver Du Et Jobforespørgselsbrev: Med Eksempler

Sådan Skriver Du Et Jobforespørgselsbrev: Med Eksempler

Hvis du søger job hos en bestemt arbejdsgiver, kan der være måder at finde stillinger på udover blot at se på offentlige stillingsopslag. Du kan være proaktiv i din jobsøgning ved at sende et jobforespørgselsbrev til relevante personer for at tilkendegive din interesse for at blive en del af deres team. Dette er en fantastisk måde at netværke med andre fagfolk inden for dit felt og skabe et positivt forhold til virksomheder, du er interesseret i at arbejde med. I denne artikel vil vi definere jobforespørgselsbreve og give dig tips og eksempler til at skrive dine egne.

Hvad er et jobansøgningsbrev?

Et jobforespørgselsbrev - også kendt som et interessebrev - er en metode til at kontakte arbejdsgivere, der muligvis ansætter, men som ikke har aktive jobopslag for dit felt. Skriv et forespørgselsbrev for direkte at kontakte en potentiel arbejdsgiver for at forklare, hvordan dine kompetencer kan gavne deres virksomhed, og spørg, om de har en åbning. Disse breve giver dig mulighed for at netværke og komme i betragtning til ansættelse, så snart en ledig stilling opstår.

Forespørgselsbrevet er forskelligt fra et følgebrev, fordi et følgebrev er til et job, der allerede er opslået. Følgebreve skrives, når du søger en ledig stilling for at forbinde dine kompetencer med kravene i stillingsbeskrivelsen og indsendes sammen med dit CV. Et jobansøgningsbrev er til en rolle, der ikke er opslået hos den virksomhed, hvor du er interesseret i at få arbejde.

Relateret: Sådan skriver du et følgebrev (med tips og eksempler)

Sådan skriver du et jobansøgningsbrev

Et stærkt jobforespørgselsbrev er mindeværdigt og fanger modtagerens opmærksomhed. Omhyggelig udførelse af hvert af disse trin kan hjælpe dig med at oprette et kort, effektivt interessebrev, som du kan indsende til potentielle arbejdsgivere. Her er de trin, du skal følge for at skrive et effektivt jobforespørgselsbrev:

1. Find en kontaktperson

At rette et forespørgselsbrev til en bestemt person i virksomheden vil hjælpe med at sikre, at brevet når frem til den rigtige person. At finde en relevant kontaktperson viser dine forskningskompetencer og dedikation til arbejdsgiveren. Den enkelte i virksomheden vil blive imponeret over at modtage et brev adresseret til dem i stedet for en generisk  "Til hvem det måtte vedrøre" -åbning.

For at finde en god kontaktperson, så spørg dine venner, familie og professionelle netværk, om de kender nogen, der arbejder i virksomheden. Hvis det er en mindre virksomhed, kan du ringe til deres generelle telefonnummer og spørge efter navn på personer, der arbejder i den afdeling, du søger arbejde i. Et brev til en lille virksomhed kan også adresseres direkte til den administrerende direktør, da de sandsynligvis vil blive involveret i eventuelle ansættelsesbeslutninger.

Hvis du ikke har nogen anden måde at finde en kontakt på virksomheden, kan en websøgning efter firmanavnet og det jobfelt, du søger, give dig nogle navne på personer, der arbejder der.

Relateret: Sådan adresseres et følgebrev

2. Lav en mindeværdig introduktion

Når du har besluttet, hvem du skal rette dit jobhenvendelsesbrev til, er du klar til at begynde at skrive det. Begynd med at skrive en introduktion, der vil skabe forbindelse til din kontaktperson på virksomheden. Hvis du ikke kender personen, så forklar kort, hvordan du fandt dem, og hvorfor du skriver.

Hvis en, du kender, gav dig deres kontakt, så angiv din gensidige forbindelse for at opbygge en øjeblikkelig rapport. Hvis du har fulgt denne kontakt eller virksomhed i et stykke tid, så husk at nævne det for at demonstrere din viden og passion for netop denne virksomhed.

Eksempel 1: "Som nyuddannet kandidat i finans er jeg ivrig efter at finde en stilling, hvor jeg kan lære og vokse med de bedste i finansbranchen. Jeg har fulgt din virksomhed i nogen tid og er imponeret over dit teams evne til at opretholde en stabil økonomisk porteføljevækst og give fremragende handelsrådgivning til dine kunder. Jeg er meget motiveret og klar til at slutte mig til dit team som finansanalytiker, når muligheden byder sig.”

Eksempel 2: “Jeg har fulgt den seneste vækst i din organisation efter lanceringen af ​​din nye produktlinje. Dette produkt har en fænomenal evne til at forbedre din kundes liv og fortsætte med at vokse din forbrugerbase. Jeg skriver for at bede dig overveje at tilføje en strategrolle til dit marketingteam. Jeg har en dokumenteret erfaring med at implementere marketingstrategier for at nå ud til nye forbrugere, der vil elske produktet. Jeg tror på, at mine innovative marketingevner ville passe godt til dit team."

Eksempel 3: "Jeg er på et tidligt tidspunkt i min designkarriere, og jeg blev for nylig vejledt af Jane Applicant, som gav mig dine kontaktoplysninger. Jeg brænder for at designe funktionelt, højtydende aktivt tøj til atleter og ville være beæret over at slutte mig til et team af de bedste inden for dit brand. Jeg ville elske at komme i kontakt med dig vedrørende fremtidige muligheder på dit designteam."

Relateret: Bliv netværksekspert i 7 trin

3. Fremhæv dine færdigheder

I dit andet afsnit skal du skrive om dine færdigheder, kvalifikationer og erfaring, der gør dig til en stærk kandidat for denne virksomhed. Forklar, hvordan dit kvalifikationssæt ville være et aktiv for arbejdsgiveren. Dette bør være et kort resumé for at få deres opmærksomhed og opmuntre dem til at anmode om yderligere oplysninger om dig.

Undersøg virksomheden for at forstå deres behov, styrker og svagheder. Hvis du identificerer et område, hvor de kunne forbedres, så angiv dette høfligt i dit brev og uddyb, hvordan du vil forbedre dette område. Undgå at give for meget information væk, så de bliver nødt til at ansætte dig for at få fuld adgang til strategien.

Eksempel 1: "I løbet af college gennemførte jeg to praktikophold hos en finansiel institution og en bank, hvor jeg finpudrede mine færdigheder i finansiel regnskabsføring, revision, investeringsbankvirksomhed og handel. Jeg dedikerede mit seniorprojekt til at studere aktiemarkedet og bestemme det optimale tidspunkt at handle, købe eller sælge. Jeg har en omhyggelig sans for detaljer, især i at logge nøjagtige regnskabsbøger, og jeg er proaktiv i at udføre arbejde af høj kvalitet forud for deadlines."

Eksempel 2: ”Jeg har fem års erfaring som senior marketingstrateg med et lokalt brand, hvor jeg leder et team på fire junior marketinganalytikere og virksomhedens højeste bruttoavancesegment. I løbet af mit første år i denne rolle øgede jeg sidevisninger på hjemmesiden med 130 % og fortsatte med at vokse med 5 % hvert år siden. Jeg ledede vores virksomheds marketingkampagne på sociale medier, hvor vi i gennemsnit så 10.000 omdirigeringer til vores hjemmeside fra opslag på sociale medier. Derudover steg salgsomsætningen for mit segment med 50 % i løbet af de fem år, jeg har været en del af teamet.”

Eksempel 3: “Mens jeg gik på college, blev jeg kåret som Best in Show for min aktive kollektion i det årlige modeshow. Sidste sommer havde jeg mulighed for at tage i praktik hos Mary Brown-mærket, hvor jeg brugte mine Adobe Illustrator- og InDesign-færdigheder til at hjælpe teamet med at designe sommerkollektionen 2020. Jeg var ansvarlig for at designe tre originale toppe, to par kompressionsleggings og en fritidskjole. En af overdelene, et par leggings og kjolen blev udvalgt til at være en del af den endelige kollektion.”

Relateret: 10 bedste færdigheder at inkludere på et CV

4. Skriv en kort konklusion

Efter at have etableret en forbindelse og dækket dine relevante færdigheder, skal du kort afslutte dit jobforespørgselsbrev med at fortælle arbejdsgiveren, at du gerne vil mødes med dem og takke dem for deres tid. Du kan også inkludere den bedste måde for dem at kontakte dig på, hvis det ønskes, men dine kontaktoplysninger skal også være øverst på siden i din overskrift. Efter at have skrevet en stærk sluterklæring, skal du vælge en professionel og høflig afslutning. Et par passende lukninger at overveje er:

 • Med venlig hilsen
 • Med venlig hilsen
 • Med respekt
 • Bedst
 • tak skal du have

Eksempel 1:

Jeg håber, at vi kan aftale en tid til at mødes for at diskutere, hvordan mine kvalifikationer kan være en fordel for din virksomhed. Hvis du har spørgsmål vedrørende mine færdigheder, så ring eller e-mail til mig på kontaktpersonerne, der er anført øverst i brevet. Tak igen for din gennemgang af mit CV. Jeg ser frem til at høre fra dig.

Med respekt,

Julio Collins

Eksempel 2:

"Jeg ville være taknemmelig, hvis du kunne tilføje mit navn til din liste over potentielle kandidater til fremtidige designroller. Mit CV og arbejdseksempler er vedhæftet. Fortæl mig venligst, hvis jeg kan give yderligere referencer. Jeg vil glæde mig over muligheden for at tale med dig om en designkarriere med XYZ-mærket. Tak for din tid og overvejelse.

Med venlig hilsen

Jane Marcuse

5. Send brevet

Når dit brev er færdigt, skal du bestemme, hvordan du vil sende det til din målmodtager. Brevet kan sendes via e-mail eller printes og sendes til virksomheden. Da det job, du forespørger på, endnu ikke er slået op, er det mindre tidsfølsomt, så et afsendt papirbrev kan efterlade et stærkere indtryk. Hvis modtageren af ​​dit brev håndterer meget e-mail-kommunikation, kan et e-mail-brev blive savnet i deres travle hverdag. Hvis du sender dit brev, skal du folde det pænt i en almindelig, hvid konvolut og pænt skrive modtagerens navn og adresse sammen med din returadresse.

Et e-mailet jobforespørgselsbrev kunne blive bedre opfattet af en teknologivirksomhed eller teknologikyndige rekrutterere, som måske arkiverer dit brev i en digital mappe, hvor de nemt kan udføre en søgeordssøgning på computeren, når de har en ledig stilling. Da indholdet af e-mailen vil være dit jobforespørgselsbrev, kan du vælge at fjerne din header, så modtageren ser dit brev med det samme, når de åbner e-mailen. Du kan også vedhæfte brevet i dets originale format til e-mailen.

Den forskning, du laver om arbejdsgiveren og modtageren af ​​dit brev, hjælper dig med at bestemme den bedste metode til at sende dit jobforespørgselsbrev til dem. Uanset hvilket format du vælger, skal du sørge for at inkludere dit CV, enten ved at udskrive det og lægge det i konvolutten med dit jobforespørgselsbrev eller ved at vedhæfte det til din e-mail.

Tips til at skrive et jobforespørgselsbrev

Opbygning af stærke relationer med potentielle arbejdsgivere kan hjælpe dig med at udvide dit professionelle netværk og få fremtidig beskæftigelse. Et forespørgselsbrev er en fantastisk måde at kontakte enkeltpersoner hos din ønskede arbejdsgiver og dele, hvordan du kan gavne deres virksomhed. Sørg for at læse korrektur på brevet omhyggeligt. Her er nogle tips til at huske, når du færdiggør dit brev:

 • Vær professionel:  Dette brev er sandsynligvis dit første kontaktpunkt med din potentielle arbejdsgiver. Start forholdet på en stærk, professionel tone ved at bruge passende hilsner og afslutninger, et høfligt sprog og inkludere relevant information.

 • Forklar, hvorfor du er interesseret i denne arbejdsgiver:  Vis arbejdsgiveren din viden om og dedikation til denne virksomhed i dit første afsnit ved kort at forklare et yndlingsprodukt, -funktion, eller hvorfor denne virksomhed skiller sig ud for dig.

 • Fremhæv dine kvalifikationer: Fremhæv  kort dine præstationer med nøgleord af høj kvalitet og forklar derefter, hvordan du vil være et aktiv for arbejdsgiveren. Dette er en kort introduktion til dig og dine færdigheder; arbejdsgiveren kan følge op med dig for at få flere oplysninger om dine kvalifikationer, når du har fået deres opmærksomhed.

 • Bed om et interview:  Afslut dit brev med at bede om at aftale et tidspunkt, hvor du kan mødes eller tale i telefon med arbejdsgiveren. Du kan bruge denne tid til at opbygge en rapport og uddybe dit jobforespørgselsbrev.

 • Medtag dine kontaktoplysninger:  Arbejdsgiveren skal vide, hvordan man kommer i kontakt med dig. En professionel e-mailadresse og telefonnummer er tilstrækkeligt. Brug af dit standard CV og følgebrevets overskrift på jobforespørgselsbrevet er en god måde at inkludere dine kontaktoplysninger på.

 • Brug koordinerende skabeloner til dine breve og CV: Hvis du har en overskriftsskabelon til dit CV og følgebreve, skal du også bruge den til dit jobforespørgselsbrev. Dette skaber et konsistent, personligt brand og kan være mindeværdigt, hvis de ser den samme overskrift på en jobansøgning i fremtiden.

Ivar Pallesen
Ivar Pallesen Hvis du søger job hos en bestemt arbejdsgiver, kan der være måder at finde stillinger på udover blot at se på offentlige stillingsopslag. Du kan være proaktiv i din jobsøgning ved at sende et jobforespørgselsbrev til relevante personer for at tilkendegive din interesse for at blive en del af deres team. Dette er en fantastisk måde at netværke med andre fagfolk inden for dit felt og skabe et positivt forhold til virksomheder, du er interesseret i at arbejde med. I denne artikel vil vi definere jobforespørgselsbreve og give dig tips og eksempler til at skrive dine egne.