Sådan Skriver Du En Vindende E-mail Til At Sende Til Rekrutterere

Sådan Skriver Du En Vindende E-mail Til At Sende Til Rekrutterere

At arbejde med en rekrutterer kan være en god strategi til at fremskynde din jobsøgning og finde potentielle arbejdsgivere, der passer godt til dine karrieremål. Det første skridt til at få en rekrutteringshjælp til din jobsøgning er at kontakte dem via e-mail. Hvis du kan skrive en overbevisende e-mail for at få en rekrutteringsmedarbejders opmærksomhed, vil du være i stand til at fortsætte med din jobsøgning ved hjælp af deres brancheforbindelser og indsigt om arbejdsmarkedet.

I denne artikel giver vi trin til, hvordan man komponerer effektive e-mails til rekrutterere fra start til slut.

Hvor kan du finde rekrutteringsmail-adresser?

Før du begynder at sende e-mails til rekrutterere, skal du vide, hvordan du kontakter dem. Du skal muligvis sende e-mail til flere rekrutterere, før du får et svar eller finde den rigtige person til at arbejde sammen med dig. Der er flere steder, hvor du kan finde e-mailadresser til rekrutterere:

 • Jobopslag: Mange rekrutterere er ansvarlige for at offentliggøre jobbeskrivelser på vegne af aktivt ansættende virksomheder. Du kan søge efter jobopslag i din branche og søge efter rekrutteringsvirksomhedens e-mailadresse i oversigten, så du kan kontakte dem om andre lignende muligheder.
 • Firmakarrieresider: Nogle virksomheder har deres egne rekrutterere dedikeret til at opsøge talentfulde ansøgere udelukkende til deres organisation. Hvis du er interesseret i at arbejde i en bestemt virksomhed, kan du muligvis finde oplysninger om en rekrutterer på karrieresiden på deres websted.
 • Personale- og headhuntingbureauer: Du kan muligvis finde en rekrutterer ved at gå gennem et vikarbureau, der både arbejder med folk, der søger job, og virksomheder, der ansætter nye medarbejdere.

Relateret: Sådan finder du den rigtige rekrutterer til dig

Sådan sender du en e-mail til en rekrutterer

Her er de trin, du skal tage for at forberede en e-mail til en rekrutterer, der kan hjælpe dig med at begynde at arbejde sammen om din jobsøgning:

1. Vær direkte i din emnelinje

Rekrutterere modtager en stor mængde e-mails hver dag, så det er vigtigt at have en stærk emnelinje for at få rekruttererens opmærksomhed. I din emnelinje opsummerer du kort din oplevelse, og hvad du gerne vil have ud af at arbejde med en rekrutterer. Dette sparer rekruttereren tid, når han sorterer e-mails fra jobansøgere og viser dem straks, om du ville passe godt til de typer arbejdsgivere, de arbejder med. Her er nogle eksempler på emnelinjer, du kan bruge til at intrigere rekrutterere, før de overhovedet klikker på din e-mail:

 • Erfaren SQL-udvikler, der søger roller inden for IT-ledelse
 • Grafisk designer på udkig efter nye muligheder
 • Brand manager spørger ind til PR roller
 • Anmoder om assistance til overgang fra projektledelse til rådgivning

Relateret: Sådan skriver du en emnelinje til en jobansøgning

2. Hils dem ved navn

I åbningen af ​​din e-mail skal du henvise til rekruttereren ved navn for at vise, at du har lagt omtanke og opmærksomhed i din e-mail. Selvom du kontakter flere rekrutterere, bør du tilpasse hver e-mail for at få hver rekrutterer til at føle, at de er dit førstevalg for at få hjælp til din jobsøgning. Brug det samme navneformat, uanset hvor du har modtaget deres e-mail, for at opnå fordel ved at bruge deres foretrukne navn. Undgå at bruge kaldenavne og brug kun kønsbestemte æresbevisninger som "Mr." eller "Ms." når rekruttøren allerede har henvist til sig selv på den måde.

Relateret: Sådan får du en rekrutterer til at lægge mærke til dig

3. Forklar, hvordan du fandt deres oplysninger

Derefter skal du danne en forbindelse med rekruttereren ved at beskrive, hvordan du fandt deres kontaktoplysninger. Hvis en kollega eller ven henviste dig til rekruttereren, skal du nævne dem ved navn for at fremme en følelse af fortrolighed. Her er et par eksempler på sætninger, der kortfattet og effektivt beskriver din forbindelse til rekruttereren:

 • Vi mødtes i sidste måned under den årlige HR-professionelle konference i San Diego.
 • Jeg fandt din e-mail, da jeg søgte efter salgsjob på Bonjoures.
 • Kaitlyn Mackey, som du for nylig hjalp med en ledersøgning, anbefalede, at jeg kontaktede dig om at finde en rolle i den øverste ledelse.

4. Gennemgå kort din oplevelse

Nu, hvor du har etableret en grundlæggende introduktion, beskriv, hvad du har at tilbyde rekruttereren. Du behøver ikke at forklare hele din karriere, men du bør give rekruttereren en fornemmelse af, hvilke færdigheder du har at tilbyde. Dette hjælper dem med at afgøre, om du kunne passe godt til nogen af ​​deres kunder, før de går videre. Nævn din nuværende rolle, dine års erfaring eller de brancher, du har erfaring i. For eksempel:

 • Jeg har været kvalitetssikringsingeniør hos Bluelab Corp i de sidste fem år og er interesseret i at anvende min erfaring i fremstillingsindustrien til et friskt miljø.
 • Jeg er i øjeblikket i praktik på statens hovedstad og dimitterer med min BS i statskundskab til foråret.
 • Jeg har en omfattende portefølje af corporate branding-projekter, som jeg har gennemført i løbet af de sidste ti år.

5. Beskriv dine næste karrieremål

For at afgøre, om de kan hjælpe dig med at finde et job, skal rekruttereren kende både din tidligere erfaring og dine fremtidige mål. Nævn, hvilken type karriere- eller jobskifte du leder efter, så rekruttereren med det samme ved, om de kan hjælpe dig. Henvis til den generelle type stillinger, du overvejer, i stedet for at gå glip af potentielle muligheder ved at være for specifik. Disse eksempler forklarer kort og godt jobmål, som rekruttøren skal vurdere:

 • Efter at have afsluttet min kandidatgrad ønsker jeg at skifte fra mit statslige arbejde til job i den private sektor.
 • Jeg flytter inden for de næste par måneder, så jeg søger efter lignende stillinger i Chicago-området.
 • Jeg leder efter roller i marketingbranchen, hvor jeg kan telearbejde.

6. Bed om at samarbejde

Spørg rekruttøren direkte, om de er interesseret i at arbejde sammen med dig for at finde dit næste job. Husk, at rekrutterere og jobsøgende har et gensidigt fordelagtigt forhold: du hjælper dem med at udfylde åbne roller for deres kunder, mens de hjælper dig med at finde beskæftigelse. Foreslå et kort møde, planlæg et telefonopkald eller spørg, om de er interesserede i at se dit CV og portefølje. Denne opfordring til handling hjælper med at tilskynde rekrutteringsmedarbejderen til at reagere. Her er et par måder, hvorpå du kan spørge rekruttereren om de næste trin:

 • Baseret på dine jobopslag, tror jeg, at mine kompetencer kunne matche nogle af dine kunder. Har du tid i denne uge til at tale i telefon om min oplevelse?
 • Er du interesseret i at mødes for at se, om dine ansættelsesmål og min erfaring passer godt?
 • Kan vi aftale et tidspunkt, hvor jeg kan lære mere om din rekrutteringsindsats i IT-branchen?

Relateret: Sådan når du ud til en rekrutterer og eksempler på opsøgende rekruttering

7. Vent på svar

Selvom det kan være fristende at sende så mange oplysninger som muligt med det samme, så vent på, at rekrutteringspersonen svarer, før du sender dit CV, følgebrev eller portefølje via e-mail til rekruttereren. Vent på, at de reagerer og udvikler en rapport, før du beder dem om at bruge tid på at gennemse dit ansøgningsmateriale.

Skabelon til rekrutteringsmails

Her er en skabelon, du kan bruge til at udarbejde effektive, virkningsfulde e-mails til at sende til rekrutterere:

Emne: [ Jobtitel eller professionstype ] søger [ jobtype ]

Hej [ rekrutterers navn ] ,

Jeg fandt din e-mail gennem [ kilde til kontaktoplysninger ] og ville gerne kontakte os om alle muligheder i [ ønsket felt ] industrien i [ location ] . Jeg er en [ beskriv nuværende stilling eller generel erfaring ] på udkig efter [ typer af roller, du ønsker at søge ] . Har du tid i denne uge til at tale i telefon og udforske mulighederne for at arbejde sammen? Hvis vi passer godt, kan jeg følge op med en kopi af mit CV og faglige portfolio.

Bedst,
[ navn ]

Eksempel på e-mail til at sende til en rekrutterer

Brug denne eksempel-e-mail som inspiration, når du skriver opsøgende beskeder til rekrutterere:

Emne: Flersproget tolk søger arbejde med virksomhedsoversættelse

Hej Jacob,

Miranda Rowe gav mig din e-mail efter hendes positive oplevelse med at arbejde sammen med dig for at finde et fuldtids ASL-oversætterjob. Jeg er en erfaren tolk, der taler flydende tjekkisk, russisk, ungarsk og tyrkisk på udkig efter muligheder for at oversætte forretningstransaktioner for kunder. Er du interesseret i at få et hurtigt opkald for at diskutere vores mål på det internationale tolkningsfelt? Jeg sender gerne referencer og mit CV, når det passer.

Bedst,
Esteban Akins

Kristoffer Kirkegaard
Kristoffer Kirkegaard At arbejde med en rekrutterer kan være en god strategi til at fremskynde din jobsøgning og finde potentielle arbejdsgivere, der passer godt til dine karrieremål. Det første skridt til at få en rekrutteringshjælp til din jobsøgning er at kontakte dem via e-mail. Hvis du kan skrive en overbevisende e-mail for at få en rekrutteringsmedarbejders opmærksomhed, vil du være i stand til at fortsætte med din jobsøgning ved hjælp af deres brancheforbindelser og indsigt om arbejdsmarkedet.