Sådan Skriver Du En Jobforespørgsel-e-mail: Trin, Skabelon Og Eksempel

Sådan Skriver Du En Jobforespørgsel-e-mail: Trin, Skabelon Og Eksempel

Denne artikel er blevet godkendt af en Bonjoures Career Coach


E-mails med jobforespørgsler viser arbejdsgivere din interesse for deres virksomhed, uanset om de har ledige pladser eller ej. Når du passivt søger job, er forespørgsels-e-mails en fantastisk måde at forbinde med organisationer til fremtidige stillinger. De opbevarer dit CV og giver dig besked, når dine kvalifikationer opfylder deres behov. I denne artikel diskuterer vi, hvad en jobforespørgselsmail er, hvorfor den er vigtig, og hvordan man skriver en med et eksempel.

Hvad er en jobforespørgselsmail?

Jobforespørgsels-e-mails er beskeder sendt til virksomheder, der ikke har annonceret jobåbninger. I disse beskeder tilføjer jobsøgende deres CV, forklarer deres kvalifikationer og udtrykker deres interesse for at arbejde med virksomheden. I en periode uden ansættelse er der større sandsynlighed for, at en ansættelseschef ser dit CV. CV'er, de kan lide, opbevares, indtil virksomheden begynder at interviewe for at udfylde en ledig stilling.

Relateret: 20 måder at starte en e-mail på

Hvorfor sende en jobforespørgsel-e-mail

At sende en jobforespørgsel-e-mail er en fantastisk måde at introducere dig selv for en virksomhed og etablere en forbindelse. At sende en uopfordret henvendelse viser, at du har en ægte interesse i virksomheden og gør dig til en mere interessant kandidatmulighed. Du kan også bruge e-mailen som en mulighed for at planlægge et møde for yderligere at forhøre dig om at arbejde der og diskutere, hvor du kunne passe ind. Selvom en bestemt organisation ikke har nogen ledige stillinger, eller i det mindste ingen inden for dit ekspertiseområde, får du dit navn og dine kvalifikationer til fremtidige stillinger ved at sende en jobforespørgselsmail.

Sådan skriver du en jobforespørgselsmail

Det er nemt at skrive en jobforespørgsels-e-mail, men at gøre det godt kræver research og redigering. Følg disse trin, når du skriver en jobforespørgselsmail:

1. Undersøg virksomheden

Selvom du måske sender en jobforespørgsel-e-mail til en virksomhed, du kender, skal du undersøge dem nærmere. Naviger ud over deres egen hjemmeside og find ud af deres historie, virksomhedsstruktur og, hvis det er muligt, navnene på ledere eller ansættelsesledere. Hvis du kender den person, din e-mail går til, tiltrækker inkorporering af faglige fakta eller deres interesser yderligere deres opmærksomhed. For eksempel, mens du læser en ansættelseschefs biografi, opdager du, at du har en gensidig interesse for tennis. Nævn, at inden for undersøgelsen og spille til deres lyster.

2. Skriv et groft udkast

Behandl din jobforespørgselsmail som et professionelt dokument. Skriv flere udkast, og rediger det grundigt hver gang. Tilføj nyttig information og udelad sætninger eller sætninger, der læner sig ud af emnet eller virker uprofessionelle. Overvej denne e-mail som dit første interview med virksomheden, da det er deres første indtryk af dig.

3. Komponer en åbningssætning

Den første linje i en e-mail med god jobforespørgsel angiver meddelelsens hensigt. Præsentér dig selv og gør det klart, at dit budskab er tænkt som en jobforespørgsel. Hvis det er muligt, så forklar også kort din interesse for denne specifikke virksomhed.

Eksempel: "Mit navn er Sanjay Rao, og som mangeårig beundrer af din virksomheds arbejde inden for genetisk forskning, vil jeg gerne forhøre mig om karrieremuligheder."

4. Brug formelt sprog

Selvom du sender denne e-mail til en moderne organisation, der bruger en afslappet tone i deres markedsføring, skal du holde dit sprog professionelt. Du taler ikke til dem som marketingmedarbejder eller potentiel kunde. I stedet henvender du dig til dem som en brancheprofessionel, der måske repræsenterer dem en dag. Som med tidligere trin skal du betragte denne e-mail som et interview, og holde en formel tone og opførsel hele vejen igennem.

5. Vedhæft et CV og følgebrev

Før du sender din jobforespørgsel-e-mail, skal du sørge for at vedhæfte både et CV og et følgebrev. Selvom du måske deler dine færdigheder og kvalifikationer i meddelelsens brødtekst, har arbejdsgivere spørgsmål, som ofte kun genoptages og følgebreve besvarer. I tilfælde af at de ikke har nogen aktuelle ledige pladser til dig, har de i det mindste dit CV på fil til fremtidige stillinger.

Relateret: Sådan skriver du en professionel e-mail

Skabelon

Brug følgende skabelon, når du laver din næste jobforespørgsels-e-mail:

Afsnit 1: Overskrift

Det første afsnit fungerer som en overskrift. Det er her, du direkte henvender dig til den ansættelsesansvarlige eller andre parter, der kan se din e-mail. At få specifikke navne giver ofte arbejdsgiveren et mere positivt syn på dig, når du henvender dig direkte til dem. Det viser, at du tog dig tid til at undersøge dem.

Afsnit 2: Introduktion

Det andet afsnit fungerer som din introduktion. Inkluder din åbningssætning, som har dit navn og angiver hensigten med beskeden. Tilføj yderligere sætninger, hvis det er nødvendigt, men hold det kort og overskrid ikke tre sætninger. Brug åbningssætningseksemplet ovenfor.

Afsnit 3: Krop

Den tredje sektion fungerer som din krop. Længden af ​​dette afsnit kan variere afhængigt af branchen, men overskrid ikke tre afsnit (eller 15 sætninger i alt). Brug dette afsnit til yderligere at forklare dine interesser og give et bredt overblik over dine kvalifikationer.

Afsnit 4: Slutopgørelse

Det fjerde afsnit fungerer som dine sidste tanker og opfordringer til handling. I de fleste tilfælde er dette afsnittet, hvor enkeltpersoner fortæller læseren, at de vil finde et CV og følgebrev vedhæftet. Angiv dette som en vigtig bemærkning i din besked, da vedhæftede filer ofte går glip af, hvis de ikke bliver påpeget.

Afsnit 5: Formel afslutning

Det femte og sidste afsnit fungerer som den formelle afslutning på din besked. Det er her, du giver en venlig og formel afslutning, efterfulgt af en liste med dit navn, adresse og kontaktoplysninger. Medtag om nødvendigt tidspunkter, hvor du er tilgængelig for telefonopkald, eller giv et link til en mødeudbyder.

Relateret: Professionelle e-mail-hilsner: Tips og eksempler

Eksempel

Det følgende viser den tidligere skabelon med et eksempelscenarie:

"Kære Angela Garcia og resten af ​​Global Genetics ansættelsesteam,

Mit navn er Sanjay Rao, og som mangeårig beundrer af din virksomheds arbejde inden for genetisk forskning, vil jeg gerne forhøre mig om karrieremuligheder.

Som nyuddannet fra South Indian Genetic Institute søger jeg en fuldtidsstilling i din virksomhed. Jeg er specialiseret i dyrebiologi og har nøje fulgt dine seneste fremskridt med at udvinde DNA fra uddøde arter såsom kondorer. Det er min overbevisning, at min forskning i osteoporose og andre knoglelidelser yderligere kan fremme dit arbejde med nyligt uddøde prøver. Mine kohorter og jeg har udviklet innovative metoder til at udvinde og analysere DNA fra skeletstrukturer. Med mine prestigefyldte kvalifikationer og forskning i tankerne, gør jeg en stærk kandidat til fremtidige stillinger i dine laboratorier.

Jeg har vedhæftet mit CV og følgebrev for nemheds skyld. Hvis du har spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte mig.

Bedst,

Sanjay Rao
sanjayrao@email.com"

Sophus Lauritsen
Sophus Lauritsen Denne artikel er blevet godkendt af en Indeed Career Coach