Sådan Overvinder Du Frygten For At Få Et Job

Sådan Overvinder Du Frygten For At Få Et Job

At få et nyt job kan være en spændende tid - for nogle mennesker er det dog mere udfordrende end spændende at søge en ny stilling. Der er flere grunde til, at en person kan være bange for at få et job, herunder fobier og tidligere negative oplevelser. At være i stand til at identificere din frygt er et vigtigt første skridt i at overvinde dem. I denne artikel vil vi undersøge flere grunde til, hvorfor en person kan have en frygt for at få et job, og fem måder at overvinde denne frygt på.

Årsager til, at folk frygter at få et job

For folk, der foretrækker velkendte rutiner, kan jobansøgningsprocessen præsentere mange ukendte faktorer, som kan forårsage angst. Et par af grundene til, at folk kan frygte at få et job, er:

1. En tidligere negativ oplevelse eller hændelse

En tidligere negativ oplevelse eller begivenhed på arbejdspladsen er en af ​​grundene til, at nogle mennesker oplever frygt i forbindelse med at få et job. For eksempel, hvis nogen oplevede en skade, mens de var på arbejde, kan de frygte at vende tilbage til arbejdet, hvis der opstår en anden skade. Andre eksempler på negative oplevelser omfatter mobning på arbejdspladsen, chikane, at blive sluppet fra en tidligere stilling og at være i en traumatisk situation.

2. Præstationsangst

At finde et nyt job betyder at indsende ansøgninger, gennemgå samtaleprocessen, lære nye jobrelaterede opgaver og udføre nye opgaver. Alle disse ting kan få nogen til at bekymre sig om, at de ikke præsterer godt nok, og de kan begynde at overanalysere sig selv eller deres ansøgningsdokumenter på grund af bekymring for, at de gør noget forkert. Mens de fleste mennesker oplever en mild form for præstationsangst gennem hele jobsøgningsprocessen, har nogle individer så meget angst, at det gør søgningen særlig udfordrende.

Relateret: Overvinde frygten for at begå en fejl på arbejdet

3. Frygt for forandring

Hvis du føler dig godt tilpas i din nuværende stilling eller har været i den stilling i lang tid, kan skift af job forstyrre din nuværende daglige rutine, indtil du vænner dig til den nye stilling. For nogle mennesker er denne lange periode med at lære nye ting og forstå et nyt miljø en hindring i deres jobsøgning.

4. Agorafobi

Agorafobi er en angstlidelse, der får individer til at opleve ekstrem frygt og angst i visse offentlige situationer. For eksempel kan nogen være bange for at tage offentlig transport eller at arbejde i et miljø med andre mennesker. Mange mennesker med agorafobi kæmper for at føle sig trygge i det offentlige rum, hvilket gør det svært for disse personer at finde job på en traditionel arbejdsplads.

Hvordan man overvinder frygten for at få et job

Hvis du oplever frygt for at få et nyt job, er der flere taktikker, du kan implementere for at hjælpe med at overvinde denne frygt. Her er et par effektive måder at konfrontere ny jobangst på:

1. Lær din frygt at kende

Hvis du føler frygt relateret til at få et nyt job, men ikke er sikker på, hvor frygten kommer fra, kan det være svært at håndtere denne frygt. Brug lidt tid på at finde ud af præcis, hvad der skræmmer dig, når det kommer til at starte en ny stilling. Uanset om det er interviewprocessen eller mødet med nye mennesker, jo mere du forstår, hvad du er bange for, jo bedre vil du være i stand til at løse det.

Når du kan navngive din frygt, vil du være i stand til at finde specifikke ressourcer til at overvinde denne frygt. Når du gør dette, kan du opdage, at din frygt ikke er ualmindelig, og du er ikke alene, hvilket kan være betryggende.

Relateret: Sådan overvindes nye jobnerver: Trin og tips

2. Forbered dig til samtalen

En almindelig frygt folk oplever i forhold til at få nyt job er jobsamtalen, som kan få dem til overhovedet at undgå at forberede sig til samtalen. At være underforberedt øger kun denne angst, så en god måde at bekæmpe interviewrelateret frygt er at bruge tid på at gøre sig klar. Der er flere ting, du kan gøre for at blive klar til et interview, herunder:

  • Undersøger virksomheden
  • Oprettelse af en liste over spørgsmål til stillingen og virksomheden
  • Lav en liste over de relevante færdigheder og erfaringer, du besidder
  • Øve interviewspørgsmål med en ven eller kollega
  • Forbered dit tøj aftenen før interviewet
  • Kørsel til interviewstedet dagen før interviewet for at sikre, at du ved, hvordan du kommer dertil
  • Udskrivning af kopier af dit følgebrev og CV for at give interviewerne

Relateret: 5 enkle metoder til at erobre dine interviewnerver

3. Pas på dig selv

God egenomsorgspraksis kan hjælpe med at lindre din angst og sikre, at du er forberedt og sikker til en samtale eller første dag på et nyt job. Tilstrækkelig søvn, sund kost og motion kan alle hjælpe med at stabilisere dit humør. Prøv at meditere eller yoga for at reducere stress og berolige dit sind, og overvej at implementere andre strategier, der hjælper dig med at slappe af.

På dagen for din samtale eller din første dag på det nye job, øv vejrtrækningsøvelser - disse kan hjælpe med at få dit sind til at falde til ro og reducere din puls og blodtryk. Jo roligere du føler dig i at gå ind i en uvant situation, jo mindre bange er du sandsynligvis.

4. Overbevis dig selv om, at du er god nok

Mange mennesker frygter at få et nyt job, simpelthen fordi de er bange for, at de ikke bliver gode til det. Jo mere sikker du er i dine evner, jo mindre sandsynligt er det, at du oplever denne frygt for at fejle.

En måde at overbevise dig selv om, at du er i stand til at udføre jobbet, er at skabe sammenhænge mellem de opgaver, der er anført i stillingsbeskrivelsen, og de opgaver, du allerede er god til. Derudover, hvis du har professionelle anbefalinger, så overvej at læse, hvad andre mennesker har sagt om dig for at minde dig selv om, at du er god nok.

Relateret: Sådan overvindes frygten for fiasko

5. Hold dine forventninger realistiske

Når du får nyt job, så husk, at du vil være ny i stillingen i nogen tid. Din evne til at udføre opgaverne vil komme med erfaring og øvelse. I stedet for at gå ind i et nyt job og forvente at vide alt, så giv dig selv plads til at begå fejl og vokse i din position. Med denne tålmodige holdning til dig selv, vil du sandsynligvis forbedre din rolle, og positive følelser vil følge.

Emma Thrane
Emma Thrane At få et nyt job kan være en spændende tid - for nogle mennesker er det dog mere udfordrende end spændende at søge en ny stilling. Der er flere grunde til, at en person kan være bange for at få et job, herunder fobier og tidligere negative oplevelser. At være i stand til at identificere din frygt er et vigtigt første skridt i at overvinde dem. I denne artikel vil vi undersøge flere grunde til, hvorfor en person kan have en frygt for at få et job, og fem måder at overvinde denne frygt på.