Sådan Opretter Og Bruger Du Et Jobsøgningsregneark: Med Eksempel

Sådan Opretter Og Bruger Du Et Jobsøgningsregneark: Med Eksempel

Et jobsøgningsregneark kan hjælpe dig med at holde dig organiseret, mens du søger efter nye jobmuligheder. At forblive organiseret med et jobsøgningsregneark kan hjælpe dig med at spore job, du har søgt og interviewet til, og følge op med potentielle arbejdsgivere rettidigt. Disse trin kan øge dine chancer for at sikre dig arbejde. I denne artikel vil vi diskutere, hvad et jobsøgningsregneark er, og hvordan du kan oprette og bruge et i din jobsøgning.

Hvad er et jobsøgningsregneark?

Et jobsøgningsregneark er et dokument, der bruges til at spore jobansøgninger og samtaler. Nogle gange kaldet et jobsporingsregneark eller et jobsøgningsregneark, kan detaljerne, der er inkluderet i et, variere afhængigt af dine behov. Disse dokumenter indeholder dog normalt følgende oplysninger:

 • Relevante ledige stillinger og tilknyttede virksomheder
 • Jobkontakter
 • Datoer du fandt jobopslag
 • Deadlines for ansøgninger
 • Skridt at tage under jobansøgningsprocessen

Fordele ved at bruge et jobsøgningsregneark

Brug af et jobsøgningsregneark gavner dig på følgende måder:

 • Sparer tid: Med al information om et job samlet ét sted, behøver du ikke bruge tid på at søge efter vigtige detaljer efter at have indgivet din ansøgning.
 • Forøgelse af effektiviteten: Ved at angive alle de job, du har søgt, reducerer jobsøgningsregneark chancen for at søge det samme job to gange.
 • Hold fokus: Et jobsøgningsregneark hjælper dig med nemt at se hver ansøgnings status og opgaver, der skal udføres. Brug af en holder dig på sporet og mindsker risikoen for at glemme at indsende en ansøgning eller opfølgning efter for eksempel en samtale.

Sådan opretter du et jobsøgningsregneark

Oprettelse af et effektivt jobsøgningsregneark er en simpel proces, der involverer at følge disse trin:

1. Opret et nyt regnearksdokument i dit foretrukne regnearksprogram

Åbn dit foretrukne regnearksprogram og opret et nyt dokument. Du kan bruge et hvilket som helst regnearksprogram, du kan lide, men oprettelse af en Microsoft Excel-jobsporing eller Google Sheets-jobsporing er nogle af de mest almindelige valg. Brug af et regnearksprogram, du allerede kender, kan gøre oprettelse og brug af dit jobsøgningsregneark lettere.

Læs mere: Sådan opretter du et Google-regneark

2. Tilføj kolonneoverskrifter

Tilføj kolonneoverskrifter i den øverste række af din jobansøgningssporing i Excel eller et andet regnearksprogram. Disse overskrifter skal beskrive de oplysninger, du vil inkludere for hver jobansøgning. Følgende overskrifter er nyttige til dit jobsøgningsregneark:

 • Stillingstitel
 • Selskab
 • Jobkontakt
 • Dato fundet
 • Ansøgningsfrist
 • Dato anvendt
 • Opfølgningsdato for ansøgning
 • Første interviewundersøgelse
 • Første samtale dato
 • Første interview tak
 • Første opfølgningsdato
 • Anden interviewundersøgelse
 • Anden samtale dato
 • Andet interview tak
 • Anden opfølgningsdato
 • Tredje interviewundersøgelse
 • Tredje interviewdato
 • Tredje interview tak
 • Tredje opfølgningsdato
 • Status
 • Noter

Du kan lade nogle af disse felter stå tomme, f.eks. når virksomheder kun har én samtale. Men at have alle disse felter sikrer, at du har plads til at spore de fleste jobansøgningsprocesser.

3. Tilpas dit jobsøgningsregneark

Tilpas dit regneark ved at tilføje ekstra felter for at registrere flere jobsøgningsoplysninger, der hjælper din specifikke søgning. Du kan inkludere en kolonne for at spore, hvilke materialer du skal bruge, eller hvor du fandt jobbet. Du kan også oprette et farvekodningssystem, hvor forskellige farver repræsenterer forskellige jobtyper eller job i forskellige sektorer.

4. Gem dit jobsøgningsregneark

Når du er tilfreds med dit jobsøgningsregneark, skal du gemme det, så du kan huske det i hele dit jobsøgningsregneark. Hvis du har flere enheder, skal du uploade dit regneark til skyen, så du kan få adgang til dit regneark og foretage ændringer fra en række faste og mobile enheder.

Sådan bruger du et jobsøgningsregneark

Når du har oprettet dit jobsøgningsregneark, skal du tage følgende trin for at bruge det effektivt. Efter at have gennemført hvert trin eller modtaget korrespondance om jobbet, skal du opdatere statusfeltet, så du nemt kan se, hvor du er i processen.

1. Find relevante jobopslag og noter deres detaljer

Gennemse beskæftigelseshjemmesider og virksomhedssider på udkig efter relevante jobopslag. Når du ser en interessant rolle, bedes du notere jobbet, arbejdsgiveren, kontaktpersonen og dennes detaljer, den aktuelle dato og ansøgningsfristen. Ved at linke jobopslagets URL til stillingstitlen hjælper det dig nemt med at flytte jobannoncen, når du er klar til at ansøge.

Når du har tilføjet detaljer om nye jobmuligheder, skal du organisere dine poster i den rækkefølge, der giver mest mening for dig. Du kan placere firmanavnene i alfabetisk rækkefølge eller liste jobs kronologisk efter, hvornår du ansøgte, eller hvornår din opfølgningsdato er. Vedligeholdelse af en logisk rækkefølge hjælper dig med nemt at finde relevante oplysninger, uanset hvor mange poster du skriver.

Læs mere: Sådan alfabetiseres i Excel med disse enkle tips

2. Indsend dine ansøgninger og noter indsendelsesdatoer og støttemateriale

Dit regnearks deadline-kolonne hjælper dig med at indsende dine ansøgninger til tiden. Når du har indsendt hver ansøgning, skal du skrive datoen og de materialer, du har angivet, i dit jobsøgningsregneark. For eksempel, hvis din ansøgning krævede et følgebrev, CV og anbefalingsbreve, kan du markere hver vare som "sendt".

Læs mere: 10 tips fra udfyldelse af en jobansøgning for at få en samtale

3. Send opfølgende e-mails og marker afsendte datoer

Se datoen for hver ansøgning, og noter en dato for at sende en opfølgende e-mail, hvis du ikke hører tilbage. Vælg en dato, der er få uger efter, at ansøgningerne lukkede, eller, hvis der ikke var nogen ansøgningsfrist, en eller to uger efter indsendelse af din ansøgning. Marker også den dato, du sendte en opfølgende e-mail i dit jobsøgningsregneark.

Læs mere: Sådan skriver du en opfølgende e-mail

4. Gennemfør research til interviews og markér, når den er fuldført

Når du er blevet bedt om et interview, skal du inkludere dato og klokkeslæt i cellen under kolonnen "første interview". Du kan også skrive, hvilken undersøgelse du har foretaget om virksomheden, og at du har øvet dig på prøvespørgsmål til interviews i notecellen i den pågældende række. Eller du kan dedikere en kolonne til hvert af disse trin, og når du har fuldført hver opgave, kan du endda markere dem med et X eller et flueben.

5. Deltag i jobsamtaler og lav notater

Når hver samtale er afsluttet, skal du markere dit fremmøde i dit jobsøgningsregneark. Hvis intervieweren har angivet, hvornår du skulle høre fra dem, skal du skrive dette i notesektionen i dit jobsøgningsregneark. Lav yderligere noter om dit indtryk af virksomheden og dit interview samt hvad næste fase af ansættelsesprocessen vil være.

6. Send en tak-e-mail og marker afslutning

Dediker en kolonne til at sende en tak-e-mail efter hvert interview. Da du skal sende denne personlige e-mail inden for 24 timer efter dit interview, skal du markere denne dato i dit ark for at sikre, at du sender den til tiden. Efter afsendelse skal du også markere dette i dit jobsøgningsregneark.

7. Skriv opfølgende e-mails

Ligesom du gjorde efter at have sendt ansøgninger, bør du også sende opfølgende e-mails efter samtale til en ledig stilling, hvis du ikke modtager et rettidigt svar. Marker de datoer, du har til hensigt at sende opfølgende e-mails i dit jobsøgningsregneark. For eksempel, hvis intervieweren gav dig en dag til at forvente at høre tilbage, kan du inkludere en dato, der falder en eller to dage efter det, i dit regneark. Hvis du ikke fik en bestemt dato, kan du vælge en dato en til to uger efter interviewdatoen for at sætte i cellen.

Når du har sendt en opfølgende e-mail, skal du markere dette felt med et X, et flueben eller ordet "Fuldført", når du har fuldført denne opgave.

8. Lav noter gennem processen

Brug dit regnearks notefelt til kommentarer om processen eller punkter, du vil huske. Du kan lave noter om følgende:

 • Når du forventer at høre fra virksomheden
 • Eventuelle spørgsmål du har til rollen eller virksomheden
 • Dine indtryk af dit interview eller din virksomhed
 • Alt hvad du ville gøre anderledes under dit næste interview for at øge din chance for succes

9. Gentag trinene efter behov

Mange arbejdsgivere interviewer kandidater flere gange, før de træffer en endelig beslutning. Gentag trin fire til ni ovenfor så mange gange, som du har brug for, før du finder ud af, om din ansøgning er vellykket. Sørg for, at du fuldfører hvert trin i rækkefølge, inklusive forskningstrinnet. Løbende forskning kan genopfriske din hukommelse om virksomheden og lære dig om enhver nylig forretningsudvikling.

Eksempel på jobsøgningsregneark

At se, hvordan en anden fuldfører deres jobsøgningsregneark, kan hjælpe dig med at forstå, hvordan du bruger dette organisatoriske værktøj. I denne jobregnearksskabelon modellerede vi seks vigtige kolonner for at hjælpe dig med at komme i gang med dit eget regneark. Du kan tilføje flere kolonner, f.eks. for jobkontakten, for at spore flere oplysninger, der gavner din jobsøgning.

Jobtitel** Firma* *Deadline for app** Ansøgningsdato * *1. samtale** Opfølgningsdato** AssistentredaktørStyle Magazine4/6/20213/18/2021
4/01/2021EditorTop 10 Blog4/8/20213/19/ 20214/01/2021 1PM4/15/2021EditorMusica Blog4/8/20213/20/2021
4/02/2021RedigeringsassistentThe Dish4/15/20213/21/2021
4/02/2021

Poul Ipsen
Poul Ipsen Et jobsøgningsregneark kan hjælpe dig med at holde dig organiseret, mens du søger efter nye jobmuligheder. At forblive organiseret med et jobsøgningsregneark kan hjælpe dig med at spore job, du har søgt og interviewet til, og følge op med potentielle arbejdsgivere rettidigt. Disse trin kan øge dine chancer for at sikre dig arbejde. I denne artikel vil vi diskutere, hvad et jobsøgningsregneark er, og hvordan du kan oprette og bruge et i din jobsøgning.