Sådan Opretter Du En Jobopslagsskabelon: Med Tips Og Eksempler

At oprette et interessant jobopslag er et vigtigt skridt i at finde den perfekte kandidat til en stilling. Jobopslag er med til at skabe interesse for en stilling ved at annoncere dens vigtigste funktioner og fordele. Det er vigtigt at omhyggeligt skrive og redigere dit jobopslag for at sikre, at du inkluderer oplysninger, der genererer kvalitetsansøgninger. Mange skabeloner er tilgængelige online for at hjælpe dig med at skrive et jobopslag, der vil tiltrække kvalitetskandidater.

I denne artikel vil vi forklare de forskellige elementer i et jobopslag og give trin til, hvordan man bruger en jobopslagsskabelon.

Relateret: 4 tips til at ansøge om et internt jobopslag

Hvad er en jobopslagsskabelon?

En jobopslagsskabelon er et standardbrev med tomme felter, der kan bruges som en generel vejledning, når du annoncerer en ny stilling på en jobtavle. Mange virksomheder vælger at bruge den samme skabelon til alle deres jobopslag for at bevare et konsistent firmabrand. En jobopslagsskabelon indeholder tomme felter, som en personalemedarbejder eller ansættelsesleder udfylder med specifikke oplysninger om et bestemt job. De sikrer, at alle relevante oplysninger er inkluderet i hvert jobopslag ved at give sætningsstammer og en generel oversigt, som en ansættelseschef kan bruge.

Sådan opretter du en jobopslagsskabelon

Når du skriver et jobopslag, hjælper det at arbejde ud fra en skabelon med at sikre, at du inkluderer alle de vigtigste oplysninger. Du skal dog muligvis foretage ændringer, der tilpasser stillingsopslaget til din virksomhed eller stilling. Nogle virksomheder opretter deres egen skabelon, som de kan bruge til alle fremtidige opslag, mens andre kan bruge forskellige skabeloner afhængigt af stillingen eller afdelingen. Her er et par trin, der forklarer, hvordan man skriver et jobopslag ved hjælp af en skabelon:

 1. Beslut dig for en tone.
 2. Vælg nogle få nøglekategorier.
 3. Rediger sætningsstammerne.
 4. Inkluder en opfordring til handling.

Relateret: Lær om at være HR-generalist

1. Beslut dig for en tone

Når du vælger eller opretter en skabelon, skal du først beslutte, hvilken type tone der passer bedst til dit jobopslag. Overvej din virksomheds kultur, og om en afslappet eller formel tone er mere passende. Mange virksomheder forsøger at projicere en specifik stemme i alt deres offentlige indhold, inklusive jobopslag, for at understøtte deres brandidentitet. Brug formsætninger, der passer til din ideelle tone, så du kan spare tid på at omformulere ord og sætninger for hvert fremtidigt opslag.

2. Vælg nogle få nøglekategorier

Når du arbejder med en skabelon, skal du vælge en, der har plads til de vigtigste dele af et jobopslag. Dette kan variere fra virksomhed til virksomhed, men inkluderer normalt en kort jobbeskrivelse, fordele ved at arbejde for organisationen og de vigtigste krav eller kvalifikationer. Mange stillingsopslag indeholder også et afsnit om arbejdspladsens placering og grunde til at søge. Når du vælger de kategorier, der skal inkluderes, skal du overveje, hvor jobbet vil blive slået op, da nogle hjemmesider og jobtavler bruger korte annoncer, mens andre kan give plads til at gå mere i dybden.

3. Rediger sætningsstammerne

Sætningsstammer er forudskrevne skabelonsætninger, der har tomme mellemrum til specifik information. I stillingsopslag bruges de ofte i hver kategori til at opsummere eller introducere en liste over pligter eller fordele. Mange virksomheder bliver nødt til en smule at ændre sætningsstammerne i en jobopslagsskabelon, så de passer til hver stilling. Når du udfylder din skabelon, skal du sørge for, at grammatikken og indholdet af eventuelle forudskrevne sætninger stemmer overens med formålet med jobopslaget.

4. Inkluder en opfordring til handling

I slutningen af ​​et jobopslag skal du inkludere et par sætninger, der beder kandidaterne om at ansøge. Sørg for at give præcise trin til, hvordan folk skal ansøge og andre næste trin i ansættelsesprocessen. Dette hjælper med at fastholde en kandidats opmærksomhed og tilskynder dem til at overveje din virksomhed i deres jobsøgning.

Eksempel på jobopslagsskabelon

Generelt bruger de fleste jobopslag en lignende struktur for at tiltrække de bedste kandidater med en enkel, men informativ tilgang. Nogle typer stillinger kan kræve mere information i opslaget, især hvis det er stillinger på øverste niveau med meget specifikke kvalifikationer. Her er en eksempelskabelon, du kan bruge som reference, når du skriver jobopslag:

[Overskriften eller overskriften skal indeholde navnet på stillingen. Nogle jobopslag vil også angive et par interessante fordele eller pligter for at tiltrække interesse. ]

[Virksomhedsnavn ] er en fremtrædende organisation inden for virksomhedstypen. Medarbejdere på firmanavn kan forvente at modtage/vinde/lære/opleve en række fordele, herunder liste 3 eller flere positive aspekter af stillingen.

[Introducer de vigtigste detaljer i jobbet i første afsnit. Inkluder de mest interessante dele af jobbet samt fordelene ved at arbejde i den pågældende stilling. I dette afsnit kan du også inkludere:

 • Lønintervallet
 • Fuldtids- eller deltidsstatus
 • En kort liste over nøgleansvar

Dernæst skal du liste de vigtigste kvalifikationer, nogen har brug for for at blive ansat. Dette bør omfatte:

 • Uddannelse
 • Erfaring
 • Certificeringer

Det er vigtigt at annoncere for de fordele, din virksomhed tilbyder. Dette kan være en stor motiverende faktor, når nogen beslutter sig for, om de skal søge. Medtag en liste over følgende, hvis det er relevant:

 • Sundhedsmæssige fordele
 • Betalt fri
 • Ferie
 • Gymnastikmedlemskaber, rabatter eller andre frynsegoder

Medtag nogle grundlæggende oplysninger om virksomheden og dens mission. Dette kan gøres i en paragrafform eller som en liste over virksomhedens værdier og mål. Hvis din arbejdsplads er et interessant eller spændende sted, så forklar fordelene ved at bo og arbejde i det område.

Hvis det er relevant, skal du inkludere navnet på den ansættende leder og dennes kontaktoplysninger.

Download skabelon til jobopslag
For at uploade skabelonen til Google Docs skal du gå til Filer > Åbn > og vælge den korrekte downloadede fil.

Tips til at skrive stillingsopslag

Brug af en skabelon kan hjælpe dig med at oprette et godt jobopslag til en ledig stilling. De bør dog skrives med omhu for at præsentere virksomheden i et positivt lys og tiltrække ansøgere. Brug disse tips, når du opretter et nyt jobopslag til din virksomhed:

 • Brug en interessant overskrift. Nogle virksomheder bruger muligvis kun stillingsbetegnelsen som overskrift, men at inkludere en interessant eller spændende detalje kan forbedre dit opslag.

 • Korrekturlæst. Før du slår din jobannonce op, skal du læse korrektur på alle afsnit grundigt. Stave- eller grammatikfejl kan give et negativt indtryk for mulige jobansøgere.

 • Undersøg lignende job. Når du skriver et jobopslag, skal du søge efter lignende job, som andre virksomheder har slået op. De kan hjælpe dig med at se, hvilken information konkurrerende organisationer medtager i deres jobopslag.

FAQ

Hvis du har spørgsmål om et jobopslag, der er specifikt for din virksomhed, bør HR-direktøren eller andre HR-professionelle kunne hjælpe. Der er dog stadig nogle grundlæggende retningslinjer, der gælder for de fleste opslag. Her er svarene på nogle ofte stillede spørgsmål om at skrive et jobopslag.

Hvad er forskellen mellem et jobopslag og en jobbeskrivelse?

En jobbeskrivelse er et dybdegående dokument, der viser alle de vigtigste ansvarsområder for et job. Det inkluderer også detaljer som hvem stillingen rapporterer til. Formålet med en jobbeskrivelse er at have et detaljeret dokument, der forklarer alle aspekter af et job, herunder mål og evalueringsmetoder. Jobopslag er generelt kortere og bruges til at annoncere en stilling.

Relateret: Sådan skriver du CV-jobbeskrivelser (med eksempler)

Hvor lang skal et jobopslag være?

Jobopslag bør være på et par afsnit eller mindre. Afhængigt af, hvor du anfører jobbet, kan der være en begrænset mængde plads til rådighed til at dele oplysninger. Men selvom du har et ubegrænset antal ord, bør du holde dit jobopslag kortfattet.

Hvordan skriver jeg et jobopslag til en stilling, jeg ikke er bekendt med?

Hvis du bliver bedt om at skrive et jobopslag til en stilling, som du ikke ved så meget om, så søg i andre jobopslag og tal med en i din virksomhed, der er bekendt med et job. At bede om hjælp fra andre kan hjælpe med at forhindre fejlkommunikation med ansøgere.

Brian Boysen
Brian Boysen At oprette et interessant jobopslag er et vigtigt skridt i at finde den perfekte kandidat til en stilling. Jobopslag er med til at skabe interesse for en stilling ved at annoncere dens vigtigste funktioner og fordele. Det er vigtigt at omhyggeligt skrive og redigere dit jobopslag for at sikre, at du inkluderer oplysninger, der genererer kvalitetsansøgninger. Mange skabeloner er tilgængelige online for at hjælpe dig med at skrive et jobopslag, der vil tiltrække kvalitetskandidater.