Sådan Laver Du Et Vellykket Karriereskift Til Menneskelige Ressourcer

Sådan Laver Du Et Vellykket Karriereskift Til Menneskelige Ressourcer

Hvis du overvejer at starte en karriere inden for menneskelige ressourcer, er det nyttigt at vide, hvilke legitimationsoplysninger, baggrund og færdigheder arbejdsgivere søger. At forstå de skridt, du kan tage for at gå over til menneskelige ressourcer, kan hjælpe dig med at få dit første interview og begynde din nye karriere med tillid. I denne artikel diskuterer vi menneskelige ressourcer-industrien, undersøger fordelene ved at skifte til feltet og forklarer, hvordan man laver en karriereændring til menneskelige ressourcer.

Hvad er en menneskelig karriere?

Personale med menneskelige ressourcer (HR) er ansvarlige for at vedligeholde og administrere en organisations menneskelige kapital. De varetager typisk den overordnede ansættelsesproces, herunder rekruttering, samtaler og onboarding. De kan også tilbyde konfliktløsningstjenester for at opretholde en organisations forhold til dens ansatte, lede socialt drevne træningsarrangementer og administrere løn og goder. Fagfolk fra andre brancher, der går over til en karriere inden for HR, kan søge karriere inden for ledelse såsom:

 • Rekrutteringsansvarlig
 • Medarbejderrelationsansvarlig
 • Ydelsesansvarlig
 • Direktør for medarbejdererfaring
 • HR-chef

Læs mere: 10 karrierer i Human Resources Management

Hvorfor du måske ønsker at lave en karriereændring til menneskelige ressourcer

Uanset hvor du er i din karriere i øjeblikket, kan overgangen til en karriere inden for HR give en række fordele. Selvom karriereskift kan påvirke din kortsigtede indkomst, kan et skifte til en stilling, du brænder for, øge din arbejdsglæde og forbedre din arbejdsmoral, hvilket kan hjælpe med at fremme din karriere over tid. Du kan også overveje at skifte til en karriere inden for HR, hvis:

 • Du er interesseret i HR-opgaver som rekruttering og løn
 • Du ønsker at forbedre den sociale støtte i organisationer, såsom at lave mangfoldighedstræning
 • Du varetager i øjeblikket HR-ansvar ud over dine normale arbejdsopgaver, og du ønsker at skalere din karriere
 • Du nyder at træne nye medarbejdere
 • Du har taget hovedfag i sociologi eller psykologi og vil gerne bruge din uddannelse til at hjælpe mennesker på arbejdspladsen

Hvordan man laver en karriereændring til menneskelige ressourcer

Overvej at følge nedenstående trin for at hjælpe dig gennem overgangsprocessen:

1. Vurder dine behov

Før du skifter til en HR-karriere, er det nyttigt at tænke over dine praktiske behov, arbejdsvaner og karrieremål for at sikre, at du træffer den rigtige beslutning. Du kan stille dig selv følgende spørgsmål for at afklare, hvad du leder efter i en ny karriere:

 • Hvor vil du bo? Er det tæt på, hvor du gerne vil arbejde?
 • Hvilken slags virksomhed vil du arbejde for?
 • Har du brug for at forfølge nogen certificeringer, før du ansøger?
 • Hvilken type rolle er du interesseret i at forfølge: associeret, ledende, direktør eller direktør?
 • Hvilken slags daglige ansvar er du interesseret i? Vil du for eksempel lede træning eller vil du hellere fokusere på rekruttering?

Relateret: Lær om at være HR-chef

2. Fortæl det til folk, du kender

Hvis du er interesseret i at foretage et sideværts i din nuværende virksomhed, så overvej at lade din vejleder vide, at du overvejer at skifte karriere. Selvom det afhænger af din arbejdsgiver, kan du blive inviteret til at jobskygge en HR-medarbejder, som kan tilbyde dig værdifuld træning og forbinde dig med en mentor. Når jobskyggeprocessen er afsluttet, kan du spørge din HR-afdeling, om der er ledige stillinger i din nuværende virksomhed eller i deres netværk.

Relateret: Hvornår og hvordan man laver et lateralt karrieretræk

3. Få menneskelige ressourcer certificeringer

Afhængigt af det stillingsniveau, du søger, skal du muligvis opnå specifikke certificeringer inden for HR. Store virksomheder og organisationer i byer foretrækker ofte certificerede kandidater på alle niveauer, mens små virksomheder eller dem i mindre befolkede områder måske ikke kræver dem. At tjene HR-certificeringer kan demonstrere dine opdaterede færdigheder og engagement i dit karriereskift. Her er et par almindelige certificeringer, du kan overveje:

 • Professional in Human Resources certificering (PHR): Denne certificering anerkender personer, der kan håndtere daglige HR-operationer og almindelige praktiske opgaver, såsom rekruttering.
 • Certified Employee Benefit Specialist-certificering (CEBS): En CEBS-certificering tildeles personer, der er dygtige til problemløsningsfærdigheder relateret til at føre tilsyn med personalegoder. Nogle arbejdsgivere foretrækker måske lederkandidater med CEBS-certificeringer.
 • Society of Human Resources Management Certifications (SHRM): SHRM tilbyder to forskellige certificeringer, herunder Certified Professional-certificeringen (SHRM-CP) og Senior Certified Professional-certificeringen (SHRM-SCP). Disse legitimationsoplysninger viser, at en kandidat har kompetencer på associeret niveau eller ledelsesniveau til at evaluere medarbejdernes præstationsdata og kan bruge disse data til at oprette en handlingsplan for en virksomhed.

4. Fortsæt med efteruddannelse

For at opnå en stilling på mellemniveau eller lederniveau inden for HR, skal du muligvis forfølge yderligere uddannelse. HR-chefer og derover har typisk mindst en bachelorgrad i menneskelige ressourcer, uddannelse, virksomhedsledelse, økonomi, informationsteknologi, psykologi, sociologi eller et andet relateret område. Hvis du allerede har en bachelorgrad inden for et andet område, eller hvis du gerne vil skærpe dine HR-kompetencer, kan du udvide din erfaring ved at:

 • Tilmelding til faglige udviklingskurser online
 • Undervisning hos en faglig forening
 • Deltagelse i workshops og faglige konferencer

5. Overvej at få job på et vikarbureau

Vikarbureauer eller vikarbureauer er organisationer, der forbinder arbejdsgivere med personer, der søger korttidsarbejde. Vikaransatte, også kaldet vikarer, udfylder ofte vikarstillinger, som når en fastansat er stoppet, og virksomheden leder efter den rette afløser. Derimod er vikarbureauets medarbejdere ansvarlige for at finde de rigtige vikarer til jobbet. At arbejde på et vikarbureau kan tilbyde dig værdifuld rekrutteringserfaring samt give dig information om arbejdsgivere, der kan akut ansætte i HR.

6. Meld dig ind i en faglig forening

Når du skifter karriere, er det afgørende for succes at skabe forbindelser med fagfolk i din nye branche. Overvej at blive involveret i en HR-organisation ved at deltage i netværksarrangementer som:

 • SHRMs årlige konference
 • National Human Resources Association (NHRA) arrangementer
 • Regionale HR-arrangementer

Læs mere: Professionelt netværk: Hvad det er, og hvordan man mestrer det

7. Frivillig

Der er to hovedmåder, du kan bruge frivilligt arbejde til at hjælpe dig med overgangen til en karriere inden for HR:

 • At arbejde med en nonprofitorganisation: Frivilligt arbejde med en nonprofitorganisation kan være en etisk tilfredsstillende måde at forbedre dine HR-færdigheder på, mens du fortsætter med at tjene din nuværende indkomst. Inden du vælger en frivillig organisation, skal du overveje, hvilke HR-færdigheder du gerne vil udvikle, og derefter ansøge til en nonprofitorganisation, der har brug for disse kvalifikationer.
 • Førende nye programmer: For at øge dine HR-færdigheder, før du skifter karriere, kan du overveje at melde dig frivilligt til at styre nye HR-initiativer på dit nuværende job. Overvej at fokusere på sociale emner, du brænder for, og som er relevante for din arbejdsplads. Diskuter derefter din plan med den nuværende HR-chef for professionel rådgivning om, hvordan du gør programmet vellykket.

8. Opdater dit CV

Mens du forbereder dig på at søge stillinger inden for dit nye felt, kan du overveje at ændre formatet på dit CV. For eksempel fremhæver et funktionelt CV dine færdigheder frem for de jobs, du har haft. Dette kan få ansættelsesledere til at erkende, hvordan din overførbare erfaring har forberedt dig til en karriere inden for HR, hvilket kan hjælpe med at få dig til en samtale. Du kan også overveje at inkludere eventuelle nye HR-legitimationsoplysninger, du har optjent, for yderligere at knytte HR til dit professionelle brand.

Relateret: Funktionelt CV: Definition, tips og eksempler

Tips til succesfuld overgang til menneskelige ressourcer

Følgende tips kan hjælpe med at sikre en glidende overgang fra din nuværende stilling til din nye HR-karriere:

 • Definer dine karrieremål. Bestem præcis, hvilken type HR-stilling du er interesseret i. Find derefter et par jobbeskrivelser og identificer færdigheder, der skal udvikles, certificeringer, der skal erhverves og erfaring, der skal optjenes.
 • Hold et register over dine fremskridt. Hvis du flytter til HR fra en væsentlig anden branche, kan det tage noget tid at tilpasse dig dit nye felt. For at opmuntre dig selv, overvej at føre en fortegnelse over din indsats i en professionel dagbog.
 • Følg op med nye kontakter. For at få mest muligt ud af din tid til professionelle netværksarrangementer, overvej at følge op med nye HR-kontakter ved at give et kompliment, stille et spørgsmål eller komme med en indsigtsfuld kommentar via e-mail eller over telefonen.

Færdigheder til at ændre din karriere til menneskelige ressourcer

Du kan dyrke følgende færdigheder for at hjælpe dig med overgangen til en ny karriere inden for HR:

 • Lederskab: Arbejdsgivere tænker ofte på moderne HR-professionelle som forretningspartnere, da de tilbyder betydelig assistance med at styre en organisations daglige drift. Aspirerende HR-professionelle kan overveje at fremhæve deres ledererfaring, især relateret til problemløsning og træning.
 • Kommunikation: Sociale færdigheder som kommunikation er afgørende for succes i en HR-karriere. For at sikre, at medarbejderne føler sig værdsat, feltfølsomme fordele og kompensationsspørgsmål og give medarbejdernes præstationsevalueringer, kan HR-professionelle kommunikere ansigt til ansigt, på telefonen eller i en e-mail.
 • Aktiv lytning: For at finde ud af, hvordan de kan hjælpe arbejdsgivere med at evaluere, vedligeholde og investere i deres medarbejderes potentiale, bruger HR-professionelle ofte aktive lyttefærdigheder. Når du opdaterer dit CV til et HR-karriereskifte, skal du overveje at lægge vægt på aktiv lytning som en overførbar færdighed.
 • Branding: I stedet for at fokusere på produkter som inden for marketing eller salg, vedligeholder, promoverer og flytter HR-professionelle en virksomheds brand for at rekruttere nye medarbejdere og fastholde nuværende medarbejdere. Internt kan dette brand omtales som virksomhedskulturen. Du kan udvikle dine færdigheder til branding og virksomhedskulturudvikling ved at forfølge en HR-certificering såsom PHR-certificeringen eller deltage i workshops afholdt af en professionel HR-forening.

Egon Skaarup
Egon Skaarup Hvis du overvejer at starte en karriere inden for menneskelige ressourcer, er det nyttigt at vide, hvilke legitimationsoplysninger, baggrund og færdigheder arbejdsgivere søger. At forstå de skridt, du kan tage for at gå over til menneskelige ressourcer, kan hjælpe dig med at få dit første interview og begynde din nye karriere med tillid. I denne artikel diskuterer vi menneskelige ressourcer-industrien, undersøger fordelene ved at skifte til feltet og forklarer, hvordan man laver en karriereændring til menneskelige ressourcer.