Sådan Laver Du En Digital Portefølje, Der Får Dig Ansat

Sådan Laver Du En Digital Portefølje, Der Får Dig Ansat

En af de vigtigste supplerende oplysninger, du kan give, når du søger job, er en digital portfolio. Ved at sende det sammen med dit CV og følgebrev hjælper denne online-informationskilde med at adskille dig fra andre kandidater og kan forbedre dine chancer for at få en samtale. Hvis du vil vise en arbejdsgiver bevis på dine færdigheder og evner, så er det vigtigt at lære at lave en digital portfolio til at vise dit arbejde.

I denne artikel diskuterer vi, hvad en digital portefølje er, komponenterne i en portefølje, og hvordan du laver en, der hjælper dig med at skille dig ud fra konkurrenterne.

Hvad er en digital portfolio?

En digital portfolio er en online samling af arbejde, der repræsenterer dine evner og færdigheder som professionel inden for dit felt. Det består typisk af dit bedste arbejde over en periode, såsom hvad du lavede i dit tidligere job, eller mens du tog en uddannelse. Digitale porteføljer kan omfatte mange forskellige typer indhold, herunder fotografier, tekst, illustrationer, regneark og webmateriale, og at have dette indhold samlet ét sted online gør det nemt at få adgang til og dele dit arbejde.

Generelt giver det at inkludere en digital portefølje i en applikation, at du kan vise ansættelsesledere, hvad du er i stand til. At have en visuel repræsentation af dine kvalifikationer hjælper også arbejdsgivere med at beslutte, om du passer til deres virksomhed og stilling.

Hvem bruger en digital portfolio?

Studerende og fagfolk i en lang række brancher bruger digitale porteføljer til at demonstrere deres kunstneriske færdigheder og fremvise deres arbejde online. Næsten alle kan bruge en digital portefølje til at præsentere deres kvalifikationer ved hjælp af billeder, men her er nogle af de mest almindelige fagfolk, der bruger dette værktøj:

 • Forfattere
 • Fotografer
 • Grafiske designere
 • Illustratorer
 • Marketingfolk
 • Arkitekter
 • Lærere
 • Makeupartister
 • Udviklere
 • Modeller
 • Videografer

Relateret: Sådan laver du en stellar grafisk designportefølje

Komponenter af en digital portefølje

Her er nogle af de mest almindelige komponenter, du kan inkludere i en digital portefølje:

Erklæring om originalitet

Det er god praksis at inkludere et kort afsnit, der fortæller, at indholdet i din digitale portefølje er originalt, fortroligt og tilhører dig. Denne erklæring kan angive dele af porteføljen, som andre ikke kan kopiere.

Arbejdsbiografi

Du bør også inkludere en kort beskrivelse af, hvad du laver, såsom de tjenester, du leverer, eller hvad du er specialiseret i. Du kan inkludere disse oplysninger i din "Om mig"-sektion.

Karriere mål

Det kan også være en fordel at inkludere en oversigt over dine faglige mål og forhåbninger for at vise arbejdsgivere, at du er drevet og ambitiøs og give dem en idé om, hvor du ser dig selv i fremtiden.

Genoptag

Sørg for at inkludere et link til dit CV et sted i din digitale portefølje. På denne måde, hvis en arbejdsgiver, rekrutterer eller potentiel kunde finder din portefølje online, har de også adgang til dit CV.

Kontakt information

Hvis du ønsker, at arbejdsgivere eller potentielle kunder skal kunne kontakte dig, skal du sørge for at inkludere dine kontaktoplysninger et sted, der er let at finde.

Relevante færdigheder

En anden komponent, du kan inkludere i din "Om mig"-sektion, er en liste over dine vigtigste færdigheder relateret til det, du laver. Hvis du for eksempel arbejder med grafisk design, kan du diskutere din kreativitet, sans for detaljer og computerfærdigheder.

Arbejdsprøver

Den vigtigste komponent i en digital portfolio er dine arbejdsprøver. Dette bør udgøre størstedelen af ​​porteføljen, og det bør omfatte dit overordnede bedste arbejde for at vise bevis for de færdigheder, du nævnte. Dine arbejdseksempler kan indeholde fotos, kunstværker, artikler, reklamemock-ups og andre visuelle elementer.

Sådan laver du en digital portfolio

Følg disse trin for at skabe en imponerende digital portefølje, der viser dit arbejde og forbedrer dine chancer for at få et job:

 1. Forstå dit publikum.
 2. Fortæl en historie.
 3. Forenkle oplevelsen.
 4. Brug kategorier.
 5. Fremhæv dit bedste arbejde.

1. Forstå dit publikum

Når du opretter enhver form for indhold til et online publikum, skal du overveje, hvad dine læsere ønsker. Da målgruppen for en digital portefølje kan omfatte ansættelsesledere, kunder og andre forretningsfolk, er det vigtigt at tænke over, hvad du forsøger at opnå. For eksempel, hvis du prøver at få et job eller finde kunder til din virksomhed, skal du inkludere prøver af dit arbejde, der vedrører din målindustri.

Relateret: Definition af din målgruppe: Hvad det er, og hvorfor det er vigtigt

2. Fortæl en historie

En af de bedste måder at engagere et publikum på er at fortælle en historie. Forklar i din portfolio, hvorfor du besluttede dig for at vælge din karriere, giv information om din erhvervserfaring og giv indsigt i din dagligdag. Overvej at oprette en separat sektion til din biografi, færdigheder og karrieremål, såsom en "Om mig"-sektion. Jo mere relevant information du inkluderer om dig selv, jo mere følelsesmæssigt forbundet vil dine læsere føle sig.

Relateret: Nøgleelementer i en onlinebiografi (med eksempler)

3. Forenkle oplevelsen

At skabe en visuelt tiltalende æstetik holder folk engageret, når de læser dit indhold. Når du vælger layout, skrifttype og illustrationer til din portefølje, er det vigtigt at holde dit sidedesign rent, sammenhængende og overskueligt, så dit budskab og dine intentioner er klare. Der er flere websteder med porteføljeskabeloner, som du kan bruge til at forenkle designprocessen.

Når du sammensætter din portefølje, kan der være nogle webstedsdesignelementer, som du bør undgå for at forenkle dit publikums oplevelse, herunder animationer (medmindre du er illustrator), lyd, der afspilles automatisk, baggrunde, der overmander indholdet, blinkende tekst og pop op-vinduer. Der er dog visse kreative elementer, såsom video-cv'er, der kan forbedre din porteføljes indhold, når de bruges effektivt. De vigtige faktorer at overveje er levering og præsentation. Hvis du f.eks. skal indlejre en videoafspiller, skal du sikre dig, at den kun afspilles, når den er aktiveret, og at den ser professionel ud.

4. Brug kategorier

En anden måde at gøre din portefølje lettere at navigere på er at inkludere kategorier, der demonstrerer din række af erfaringer. For eksempel, hvis du er freelanceskribent, der har dækket flere emner, såsom forældreskab, karriererådgivning, sundhed og samfundsopbygning, så tænk på at oprette specifikke sektioner dedikeret til hvert emne.

Alternativt kan fotografer, der specialiserer sig i en række forskellige stilarter, oprette livsstils-, bryllups- og familiekategorier i deres portefølje. At opdele dit indhold i mere overskuelige og specifikke sektioner leder folk til den nøjagtige information, de søger.

5. Fremhæv dit bedste arbejde

Når du er klar til at begynde at tilføje eksempler på dit tidligere arbejde, skal du kun inkludere materiale, der viser dine største færdigheder og evner. Der er ingen grund til at inkludere alt indhold, du nogensinde har oprettet. Fokuser i stedet på det, du er mest stolt af, eller hvad andre mennesker tidligere har rost. For eksempel, hvis du er en virksomhedsejer, kan du vælge at inkludere tidligere arbejde, som dine kunder elskede. Sørg også for at gøre opmærksom på ethvert prisvindende værk med en lille billedtekst, der beskriver prisen, og hvornår du modtog den.

Tips til at lave en digital portfolio

Når du er færdig med at tilføje indhold til din digitale portefølje, kan du overveje følgende tips til at forbedre brugeroplevelsen:

Vær opmærksom på søgemaskineoptimering (SEO)

For at øge chancerne for, at folk finder din portefølje online, skal du tage skridt til at hjælpe læserne med at finde din destinationsside. Sørg for, at din portefølje er HTML-baseret, hvilket gør det nemmere at se fra andre enheder, og brug søgeord, der er relevante for branchen i indholdet og den tilhørende URL. Du kan også skrive en unik metabeskrivelse, der fortæller folk, hvad de kan forvente af din portefølje, når de klikker på linket på søgemaskinens resultatside (SERP).

Bliv social

Sociale medier er en integreret del af nutidens samfund, så det er klogt at inkludere en widget, der linker din portefølje til dine professionelle sociale mediekonti. Dette gør det nemt for folk at dele dine oplysninger med andre, hvilket øger din synlighed.

Opdater ofte

Professionelle, der konstant skaber nyt indhold, kan glemme at uploade nyt arbejde til deres digitale portefølje. Indstil en månedlig påmindelse om at opdatere dit websted med nyt arbejde, og overvej at udfase ældre, forældet indhold. Hvis du gør det, kan du vise, at du er opdateret på de nyeste trends i branchen.

Tilføj kundeanmeldelser

Folk i dag har en tendens til at bruge meget tid på at undersøge, før de køber et produkt eller får hjælp fra professionelle tjenester. Derfor er det vigtigt at inkludere positive kundeanmeldelser i din portefølje. Det hjælper med at skabe tillid og troværdighed, især for mennesker, der aldrig har mødt dig før.

Lucas Therkelsen
Lucas Therkelsen En af de vigtigste supplerende oplysninger, du kan give, når du søger job, er en digital portfolio. Ved at sende det sammen med dit CV og følgebrev hjælper denne online-informationskilde med at adskille dig fra andre kandidater og kan forbedre dine chancer for at få en samtale. Hvis du vil vise en arbejdsgiver bevis på dine færdigheder og evner, så er det vigtigt at lære at lave en digital portfolio til at vise dit arbejde.