Sådan Kommer Du Ind I Medicinsk Salg

Sådan Kommer Du Ind I Medicinsk Salg

Medicinsk salg kan være et lokkende karriereområde, fordi job er i høj efterspørgsel, betaler godt og byder på mange fordele. At komme i gang med medicinsk salg tager noget tid og kræfter, men dette felt er mangfoldigt og omfatter mange mennesker med forskellig baggrund og erhvervserfaring.

Der er ikke én måde at komme ind i medicinsk salg på, men der er nogle trin, du kan tage for at øge dine chancer for at få et job som medicinsk salgsrepræsentant. I denne artikel skitserer vi nogle trin, du kan tage for at få et job på begynderniveau inden for medicinsk salg.

Relateret: Sådan bliver du en medicinsk salgsrepræsentant

Sådan kommer du ind på det medicinske salgsfelt

For at komme ind i medicinsk salg skal du sandsynligvis tage følgende trin:

1. Fortsæt med en uddannelse

Ansættelsesledere vil gerne vide, at du har en grundlæggende viden om grundlæggende sundhedspleje eller salgskoncepter, så de fleste job inden for medicinsk salg kræver en vis bacheloruddannelse. En grad fra et fireårigt universitet kan hjælpe dine chancer for at få et medicinsk salgsjob, og arbejdsgivere kan foretrække grader inden for områder som forretning, marketing eller biovidenskab.

Rekrutterere kan være mere tilbøjelige til at acceptere ikke-relaterede grader, hvis du har en beskæftigelsesbaggrund inden for salg. Nogle virksomheder kan også acceptere en associeret grad, hvis du allerede har erfaring med sundhedspleje eller salg.

2. Undersøg feltet

Medicinsk salg er et mangfoldigt område, og der er en række forskellige produkter, som du potentielt kan sælge. Det er vigtigt at have en idé om den specifikke kategori af medicinsk salg, som du ønsker at fokusere på. For eksempel kan du sælge lægemidler, medicinsk udstyr, medicinsk udstyr eller endda sundhedsplejesoftware.

Den specifikke salgsvej, du vælger, afhænger af dine specifikke interesser og viden. For at være salgsrepræsentant skal du kende en overflod af detaljer om det produkt, du sælger, og hvordan det fungerer, så det er nyttigt at vælge et produkt, der interesserer dig, eller som du brænder for.

Spørg dig selv, hvilke kategorier af medicin, der interesserer dig. Måske er du mest interesseret i mental sundhed eller sportsskader. Undersøg derefter produkter eller tjenester, der relaterer til disse interesser, for at se, om du kan forfølge en karriere med at sælge dem.

3. Få erhvervserfaring

Erhvervserfaring i et salgsjob kan øge dine chancer for at få et job i medicinsk salg. Tidligere succes i en salgsstilling lader arbejdsgiverne vide, at du er i stand til at overtale andre til at købe produkter eller tjenester.

At have relevant erhvervserfaring inden for det medicinske område kan hjælpe dig med at demonstrere din viden om sundhedssektoren. Ofte skal du forstå avancerede videnskabelige koncepter for at forklare produkterne eller tjenesterne. Erfaring som medicinsk fakturerer, medicinsk assistent eller medicinsk transcriptionist kan være nyttig til at forfølge en karriere inden for salg.

Rekrutterere skal også vide, at du gennem din karriere har udviklet specifikke færdigheder såsom interpersonel kommunikation, tidsstyring og kritisk tænkning. Erhvervserfaring hjælper dig med at lære de nødvendige færdigheder for at få succes på denne karrierevej. Når du interviewer, kan du beskrive specifikke tilfælde, hvor du brugte eller udviklede disse færdigheder i tidligere roller.

Relateret: Lær om at være salgsrepræsentant

4. Brug dit netværk

At danne professionelle relationer er vigtigt for at få succes med medicinsk salg. Vedligeholdelse af branchekontakter kan forbedre dine chancer for jobformidling.

Medicinske salgsstillinger involverer interaktion med mange mennesker, så rekrutterere vil gerne vide, at du kan opbygge tillidsfulde relationer med andre. At have anbefalinger eller karakterreferencer fra en række mennesker kan hjælpe dig med at skille dig ud, når du interviewer.

Det er en god idé at holde tæt kontakt med dine professionelle kolleger, også når du ikke søger job, så du har nogen at kontakte, hvis du har brug for hjælp. Vedligehold dine relationer ved regelmæssigt at tjekke ind på dine kontakter for at se deres fremskridt med karrieremål.

Hvis nogen i dit netværk allerede er i medicinsk salg, så spørg dem om deres karrierevej. Spørg om deres uddannelse, erfaring og færdigheder. At lære om, hvordan andre startede på dette felt, kan hjælpe dig med at træffe dine egne karrierebeslutninger. At have denne forbindelse kan også hjælpe dig med at indtaste dette felt nemmere.

Hvis du ikke kender nogen i salg i øjeblikket, tilbyder professionelle sociale medier muligheden for at oprette forbindelse til enkeltpersoner med det samme. Mange mennesker er åbne over for at besvare spørgsmål, som du sender til dem via beskeder. Du kan også bede om et informativt interview for at få flere detaljer personligt eller over telefonen.

Deltag i lokale og nationale konferencer inden for dit valgte medicinske salgsområde. Disse konferencer giver dig rig mulighed for at interagere med fagfolk, der har gjort det inden for medicinsk salg og har en overflod af viden om, hvad du skal lykkes med.

Læs mere: Guiden til alt hvad du behøver at vide om netværk

5. Overvej en praktikplads

Hvis du har ressourcerne, så overvej et praktikophold hos et medicinsk salgsfirma. Et praktikophold giver dig mulighed for at lære af eksperter og arbejde med et erfarent salgsteam. Praktikanter undersøger nye salgsmuligheder, styrker relationerne til nuværende kunder og rejser nogle gange med et salgsteam. Du får at se, hvordan det er at arbejde i branchen på en daglig basis, hvilket kan hjælpe dig med at bestemme det rigtige karriereområde for dig, før du forpligter dig.

Hvis du i øjeblikket er på college eller planlægger at deltage, så spørg din rådgiver for muligheder for at blive praktikant i medicinsk salg. Din rådgiver kan også hjælpe dig med at beslutte, hvilken type medicinsk salg du ønsker at gå ind i, og hvordan du gør det.

Læs mere: Definitiv guide til praktikophold

6. Job skygge

Det kan være indsigtsfuldt for dig at bruge en dag på at skygge en erfaren medicinsk salgsrepræsentant. Shadowing involverer simpelthen at ledsage en medicinsk sælger, når de udfører normale daglige aktiviteter. Dette er ideelt, hvis du stadig prøver at bestemme, hvad du vil sælge.

For at finde en skyggemulighed skal du kontakte dem i dit netværk for at se, om de kan hjælpe. Du kan også kontakte et specifikt medicinsk salgsfirma og tilkendegive din interesse i at lære mere om rollen. Nogle mennesker er meget åbne over for at hjælpe håbefulde medicinske salgsrepræsentanter med at lære og udvikle deres færdigheder.

Ole Caspersen
Ole Caspersen Medicinsk salg kan være et lokkende karriereområde, fordi job er i høj efterspørgsel, betaler godt og byder på mange fordele. At komme i gang med medicinsk salg tager noget tid og kræfter, men dette felt er mangfoldigt og omfatter mange mennesker med forskellig baggrund og erhvervserfaring.