Sådan Kalder Du En Ansættelseschef For En Jobmulighed

Sådan Kalder Du En Ansættelseschef For En Jobmulighed

Når du søger et nyt job, hjælper det at skille dig ud fra konkurrenterne. En måde at gøre det på er ved at udføre kolde opkald til kontakter hos forskellige organisationer, som kan være ansvarlige for at ansætte til en bestemt stilling, som du ønsker at have. Cold calls giver dig mulighed for at vise dit initiativ og stærke interesse for rollen.

I denne artikel beskriver vi, hvad et koldt opkald er, diskuterer, om du skal kalde en ansættelseschef for en jobmulighed, besvarer, hvordan du bruger dit netværk til koldkald, og giver trin og tips til at udføre et koldt opkald hos en virksomhed, du er interesseret i.

Hvad er et koldt opkald?

Et koldt opkald er et uopfordret opkald til en arbejdsgiver med det formål at vise din interesse for deres ledige stilling eller noget, der er på vej. At starte med et koldt opkald kan endda hjælpe dig med at sikre et interview eller et ekstra møde. Under et koldt opkald vil du være i stand til at fremvise din personlighed, mens du forklarer mere om de færdigheder, du har, som ville gøre dig til en værdifuld del af organisationen. Det er muligt, at koldkald til en arbejdsgiver kan hjælpe dig med at få et job hos en arbejdsgiver, du respekterer, i en rolle, du vil elske.

Læs mere: En guide til telefonetikette: definition, tips og effekt

Skal du ringe efter et job?

Nogle gange er koldkald til en arbejdsgiver en af ​​de eneste måder at få dit CV foran en ansættelseschef, før du indsender det sammen med alle de andre potentielle kandidater. Selvom tanken om at ringe til en arbejdsgiver måske ikke falder dig naturligt, kan du opleve en vis succes, så længe du har selvtillid og er i stand til at appellere til din kontakts behov på arbejdspladsen.

Læs mere: Sådan skriver du effektive kolde e-mails til job (med skabelon og eksempler)

Hvordan kan du bruge dit netværk til cold calling?

Dit netværk kan være en uvurderlig kilde til forbindelse, når du koldt ringer til en arbejdsgiver. Mange mennesker får succes med at få et job, fordi de kommer med en anbefaling fra en, som ansættelseschefen eller en anden i virksomheden har arbejdet sammen med før og respekterer. Ræk ud til dine kontakter, der arbejder inden for dit felt, og se, om de kender til nogle åbne eller kommende stillinger, du kan kvalificere dig til. I så fald kan det gavne dig, hvis de giver en heads-up til deres kontakt, før du selv kontakter dem.

Læs mere: Professionelt netværk: Hvad det er, og hvordan man mestrer det

Sådan kalder du et job

Følg disse trin, når du er kold og ringer efter et job for at øge dine chancer for at gøre indtryk:

1. Find den rigtige kontakt

Du skal muligvis undersøge virksomheden for at kontakte den rigtige person til rollen eller afdelingen i virksomheden, som du er interesseret i. Du kan tale med en personalemedarbejder i organisationen, men det kan være sværere at møde dine mål med at blive ansat, fordi menneskelige ressourcer måske ikke er så fortrolige med rollen eller være i stand til at træffe beslutninger uden lederen.

2. Ring på det rigtige tidspunkt

Overvej omhyggeligt, når du ringer til din kontaktperson, for at sikre dig, at du ikke ringer i en tid, der historisk set er travl for mange mennesker. For eksempel vil du måske gerne undgå at ringe lige før lukketid en fredag ​​eller tidlig mandag morgen, når folk lige er ved at finde sig til rette på arbejde efter weekenden. Overvej også at ringe uden for typiske frokosttider for at få den bedste chance for at få nogen til at tage telefonen.

3. Forbered noter

Når du først taler i telefonen, kan det være svært at huske specifikke færdigheder eller tilfælde, hvor du brugte dine færdigheder til at få indflydelse. I stedet for at stole på din hukommelse, så skriv nogle punktopstillinger til dig selv, så du er sikker på ikke at gå glip af vigtige detaljer under dit telefonopkald. Du vil måske også have din kalender oppe foran dig, hvis du har brug for at planlægge et opfølgende opkald, eller din kontaktperson ønsker at arrangere en personlig samtale.

4. Brug din kontaktpersons navn

Hvis du har taget dig tid til at finde kontaktpersonen til det job, du ønsker, så sørg for at bruge vedkommendes navn i din hilsen og under hele samtalen. Dette er en personalisering, der vil gøre indtryk på din kontaktperson og hjælpe dem til at føle sig mere behagelige og åbne ved at tale med dig.

5. Ring med tillid

Projekttillid ved kontakt til ansættelsesleder eller afdelingsleder. Uden at se dig personligt, vil de være i stand til at opfange meget om dig fra dit tonefald, og hvordan du bærer dig selv gennem telefonopkaldet.

6. Præsentér dig selv

Selvom du føler dig nervøs for at ringe, så glem ikke at præsentere dig selv. Sig dit navn tydeligt, nævn navnet på den person, der henviste dig, hvis du har en, og giv en åbningserklæring, der fortæller din kontaktperson, hvorfor du ringer.

7. Del dine kvalifikationer

Når du deler dine kvalifikationer, så giv rigtige eksempler, som du faktisk har oplevet i tidligere roller. Fortæl ansættelseschefen, hvilke færdigheder du har, og gå derefter et skridt videre ved at fortælle dem, hvordan dine færdigheder har hjulpet et team af dit til at få succes. Med disse oplysninger kan en ansættelsesleder komme til at forstå, hvilken direkte indflydelse du kan have på arbejdspladsen, hvis de skulle ansætte dig.

8. Planlæg en tid til at diskutere yderligere

Det er muligt, at din kontaktperson har for travlt til at tale med dig på det tidspunkt, du ringer, så forbliv høflig og forstående. Spørg, om du kan lave en aftale med dem for at fortsætte diskussionen. Hvis du er i stand til at komme på deres kalender, har du sandsynligvis gjort et godt indtryk i den korte tid, I talte i telefonen sammen, og du kan have den tillid, du har brug for, for at afslutte samtalen på et senere tidspunkt.

9. Følg op med en e-mail

Ligesom du ville sende en takkorrespondance efter et personligt interview, bede om din kontaktpersons e-mail, hvis du ikke allerede har den, og send dem en takkebesked efter din telefonsamtale. Sørg for at tilpasse den ved at nævne noget specifikt om din samtale, tak dem for deres tid og udtryk igen, hvor interesseret du er i rollen.

Læs mere: 4 eksempler på takkebreve til efter et interview

Tips, når du kalder for et job

Med den rigtige tilgang og en vis tålmodighed kan du muligvis få succes med at kalde en arbejdsgiver til et job. Her er nogle tips til, når du ringer til en potentiel arbejdsgiver om en stilling i deres virksomhed:

Send din ansøgning til arbejdsgiveren, inden du ringer

Send dine ansøgningsdokumenter som CV og følgebrev til ansættelseschefen, før du planlægger at ringe til dem. Brug tilstrækkelig tid mellem afsendelse og opkald, så du kan være sikker på, at din post er ankommet. Sammen med dit CV skal du skrive et brev, hvor du fortæller ansættelseschefen, at du planlægger at ringe for at diskutere muligheder.

At komme i kontakt på mere end én måde kan hjælpe dig med at skille dig ud. En anden fordel er, at hvis der er en sekretær i organisationen, kan du fortælle dem, at din kontakt skal vente dit opkald.

Hav en åbningslinje klar

Især da du ringer til en kontakt uden nogen forudgående advarsel, vil du sandsynligvis fange dem, når de er midt i noget og ikke er klar til dit opkald. Vær opmærksom på deres tid ved at få udarbejdet en åbningserklæring, der straks fortæller kontaktpersonen, hvorfor du ringer, og hvorfor de måske ønsker at blive på opkaldet for at høre, hvad du har at sige.

Vis din personlighed

For at fange et publikum i din kontaktperson, vis noget af din personlighed. Vær venlig og varm over for dem. De gør sig måske klar til et møde eller midt i et projekt, da du ringede, så overvej, hvordan du kan engagere dem i samtalen og gøre dem glade for, at de besvarede dit opkald.

Øv din telefonsvarerbesked

Du bør øve dig i, hvad du vil sige i en voicemail-besked, fordi chancerne er store for, at du når først en kontakts voicemail. En velkonstrueret voicemail-besked kan øge dine chancer for, at din kontaktperson ringer tilbage til dig. Under din besked skal du fortælle dem, hvem du er, hvorfor du ringer, hvad dine kontaktoplysninger er, og hvornår de kan forvente, at du ringer tilbage.

Lav en opfølgningsplan

Fordi du muligvis får ansættelseschefens telefonsvarer, skal du have en opfølgningsplan på plads, der vil give dig selv vejledning om, hvornår du vil prøve endnu et telefonopkald, og hvad du vil sige. Beslut dig for, om du vil forsøge at sende dem en e-mail, hvis du ikke har hørt tilbage inden en bestemt dag. Du vil måske også have en opfølgningsplan, hvis ansættelseschefen taler med dig over telefonen, men råder dig til at ringe tilbage, når de har mere tilgængelighed til at diskutere dine færdigheder og deres behov.

Eksempler på koldkaldende script

Her er nogle eksempler på cold calling-scripts, du kan bruge til at inspirere dig under dit eget cold call til en arbejdsgiver:

Eksempel 1

"Hej, John. Mit navn er Dana, og jeg ringer efter anbefaling fra vores gensidige kontakt, Edward Smith fra Bank of the Hills. Jeg har fem års erfaring som filialleder og vil gerne tale med dig om, hvad du leder efter en ny ansættelse."

Eksempel 2

"Godmorgen, Lourdes. Mit navn er Michael, og jeg har modtaget dine kontaktoplysninger fra Donna, vores fælles ven hos ABC Mortgage. Hvis jeg kun kan få fem minutter af din tid, ville jeg elske at kunne dele mere om mig selv med dig for at se, om der kan være nogle ledige stillingsopslag, som jeg kan søge."

Eksempel 3

"Goddag, Jessica. Jeg hedder Leslie. Jeg kontakter dig vedrørende muligheder i din organisation. Jeg har arbejdet som grafisk designer i syv år, og jeg leder efter en kreativ lederstilling. Din virksomheds værdier appellerer virkelig til mig, og jeg spekulerer på, om du har nogle jobmuligheder, som jeg kan kvalificere mig til."

Kim Hjort
Kim Hjort Når du søger et nyt job, hjælper det at skille dig ud fra konkurrenterne. En måde at gøre det på er ved at udføre kolde opkald til kontakter hos forskellige organisationer, som kan være ansvarlige for at ansætte til en bestemt stilling, som du ønsker at have. Cold calls giver dig mulighed for at vise dit initiativ og stærke interesse for rollen.