Sådan Går Du Ind I En Karriere Som OB/GYN-sygeplejerske

OB/GYN-sygeplejersker er sygeplejersker med speciale i obstetrik og gynækologi og kvinders sundhed. Disse læger er registrerede sygeplejersker med avanceret praksis med yderligere uddannelse og træning inden for deres respektive områder. Mange OB/GYN-sygeplejersker nyder en tilfredsstillende karriere og sikker indkomst, hvilket gør dette felt til et glimrende valg, hvis du er interesseret i en karriere inden for kvinders sundhed. I denne artikel finder du ud af, hvad en OB/GYN-sygeplejerske gør i deres karriere, hvor meget du kan tjene, hvordan du bliver en OB/GYN-sygeplejerske, og hvilke færdigheder du har brug for for at få succes på jobbet.

Hvad er en OB/GYN-sygeplejerske?

En obstetrik og gynækologisk sygeplejerske (OB/GYN NP), eller OGNP, er en sygeplejerske, der har specialiseret sig i kvinders reproduktive og seksuelle sundhed. OGNP'er yder primær sundheds- og lægehjælp til kvinder i teenageårene, i den fødedygtige alder og i fremskredne aldre og fokuserer på generel sundhedspleje, familieplanlægning og prænatal pleje. Mange OGNP'er er sygeplejersker, der har specialiseret sig i familiesundhed (FNP'er) eller i kvinders sundhed (WHNP'er). Nogle OGNP'er har begge legitimationsoplysninger, hvilket indikerer deres avancerede ekspertise og kvalifikationer.

Relateret: Lær om at være sygeplejerske

Hvad laver en OB/GYN-sygeplejerske?

OGNP'er arbejder med kvindelige patienter lige fra teenageår til høj alder. De yder pleje til kvinder, herunder årlige evalueringer og sundhedsscreeninger, forebyggende pleje, fertilitet og familieplanlægning, prænatal behandling og pleje af kroniske sygdomme og sygdomme. OB/GYN NP'er udfører almindeligvis mange af følgende jobopgaver for at yde kvinders sundhedspleje:

 • Undersøgelse og overvågning af kvinder gennem hele graviditeten
 • Udførelse af abdominal og transvaginal ultralyd for at overvåge fostrets vækst, hjertefrekvens og tage målinger
 • Håndtering af højrisiko- og unormale graviditeter og støtte patienter med at træffe svære beslutninger
 • Undervisning af patienter i sundhedsledelse, sygdomsforebyggelse og hygiejne
 • Udførelse af prænatale og in utero screeninger for at overvåge helbredet
 • Rådgivning af patienter i familieplanlægning, prævention og andre præventionsmetoder
 • Hjælper vordende mor med at håndtere smerter og ubehag under graviditeten
 • Assistere jordemødre og OB/GYN-læger under fødsler
 • Vedligeholdelse af nuværende licenser og certificeringer ved at opfylde krav til efteruddannelse og licensfornyelse

Relateret: 8 sygeplejerskejob, der betaler høje lønninger

Gennemsnitsløn for OB/GYN-sygeplejersker

Ifølge Bonjoures tjener sygeplejersker en gennemsnitlig indkomst på $115.821 om året, mens familiesygeplejersker (FNP'er) kan tjene en gennemsnitlig løn på $118.029 om året. Legitimationen for OB/GYN-sygeplejerske, sammen med en FNP-legitimation, kan øge en NPs indtjeningspotentiale væsentligt. En anden lignende NP-rolle er en pædiatrisk sygeplejerske (PNP), og disse fagfolk kan tjene omkring $124.456 om året. Derudover kan de nationale gennemsnitlige lønninger for sygeplejersker på alle områder variere mellem arbejdsgivere, lokationer og efter erfaringsniveau og legitimationsoplysninger.

Relateret: Hvor meget tjener en sygeplejerske?

Sådan bliver du en OB-GYN sygeplejerske

Følgende trin beskriver, hvordan man forfølger en karriere som OB/GYN NP:

1. Bliv registreret sygeplejerske (RN)

Alle praktiserende sygeplejersker går ind i feltet som registrerede sygeplejersker. Du kan enten fuldføre din associerede grad i sygepleje (ADN) eller fuldføre en Bachelor's of Science in Nursing (BSN) grad. Mange RN'er vælger at forfølge deres BSN-grader, da denne legitimation ofte er et krav for kandidatuddannelser til sygepleje. Efter at have opnået din grad i sygepleje, kan du tage National Council Licensure Examination for Registered Nurses (NCLEX-RN), som giver dig din RN-licens og giver dig mulighed for at praktisere.

2. Gennemfør en kandidatgrad i sygepleje

RN'er, der ønsker at blive registrerede sygeplejersker i avanceret praksis (herunder sygeplejersker, jordemødresygeplejersker og anæstesilæger), skal gennemføre en kandidatgrad i sygepleje (MSN). NP'er med speciale i obstetrik og gynækologi deltager typisk i masteruddannelser, der fokuserer på kvinders sundhed, kliniske procedurer, avanceret sundhedsvurdering og sundhedspolitik.

3. Overvej at færdiggøre en læge i sygeplejepraksis (DNP)

Selvom en DNP ikke er et krav for at gå ind i en karriere som OB/GYN-sygeplejerske, kan det øge dit indtjeningspotentiale og demonstrere din avancerede viden og ekspertise på området. Hvis du vælger at forfølge din DNP, kan du fokusere på både klasseværelset og kliniske applikationer. En DNP kan tage op til tre år at gennemføre udover din fireårige grad og de to år, det tager at gennemføre en MSN-grad.

4. Få din certificering i kvinders sundhed

Når du har din MSN- eller DNP-grad, kan du blive certificeret i kvinders sundhed. National Certification Corporation (NCC) tilbyder Women's Health Care Nurse Practitioner-Board Certified (WHNP-BC) legitimationsoplysninger, som demonstrerer en NP's viden og kvalifikationer som praktiserende sygeplejerske i obstetrik og gynækologi. NP'er skal forny deres WHNP-BC-legitimationsoplysninger hvert tredje år.

5. Komplet statslicens

Mange stater kræver, at sygeplejersker i alle sundhedsspecialiteter har medicinske licenser gennem den stat, de arbejder i. Ud over dine WHNP-BC- og RN-certificeringer skal du muligvis tage og bestå en licenseksamen gennem den stat, du ønsker at arbejde i så du kan få arbejde. Nogle stater kræver muligvis ikke licens, så det er vigtigt at forstå din stats krav til OB/GYN-sygeplejersker.

6. Vælg avancerede certificeringer

Der er flere avancerede certificeringer tilgængelige for OGNP'er, selvom disse legitimationsoplysninger er frivillige. Overvej at blive certificeret i nyfødte, indlagte obstetriske sygeplejersker, elektronisk fosterovervågning eller jordemodersygeplejerske. At forfølge yderligere professionelle certificeringer kan gavne din karriere og øge dit beskæftigelsespotentiale, da disse legitimationsoplysninger kan forbedre de certificeringer, du opnår gennem din sygeplejekarriere.

Relateret: Sådan bliver du akutsygeplejerske

Topfærdigheder til at få succes som OB-GYN NP

Ud over de unikke medicinske og sundhedsfaglige færdigheder, disse fagfolk udvikler i deres uddannelse, skal sygeplejersker i obstetrik og gynækologi opbygge en stærk blanding af hårde færdigheder og bløde færdigheder for at få succes på jobbet:

 • Medicinsk viden: OB/GYN-sygeplejersker besidder en stor bevidsthed og viden om kvinders sundhed og medicin. Disse fagfolk anvender disse færdigheder til at pleje og behandle patienter og yde støtte til jordemødre og OB/GYN-læger.
 • Tekniske færdigheder: Færdighed i computerapplikationer kan være nødvendig i sygeplejerske roller. Dataindtastning, elektronisk kommunikation og vedligeholdelse af registreringer i en klinisk database er flere aspekter af dine tekniske færdigheder, som kan være nødvendige på jobbet.
 • Interpersonelle færdigheder: NP'er arbejder med forskellige patienter, der spænder over en række aldre og skal være i stand til at opbygge relationer med deres patienter. Effektive interpersonelle færdigheder giver NP'er mulighed for at tage sig af deres patienter med medfølelse og opbygge tillid, så de kan yde den bedst mulige pleje.
 • Problemløsningsevner: OB/GYN-sygeplejersker er afhængige af stærke problemløsningsevner til at hjælpe patienter med at træffe udfordrende beslutninger, rådgive patienter i krisesituationer og hjælpe jordemødre og læger med at udvikle effektive behandlings- og plejeplaner.
 • Kommunikationsevner: NP'er skal have exceptionelle verbale og nonverbale kommunikationsevner, når de lytter til patienters bekymringer, forbinder med patienter gennem samtale og leverer medicinsk information klart på måder, som patienterne kan forstå.

Alex Bjørn
Alex Bjørn OB/GYN-sygeplejersker er sygeplejersker med speciale i obstetrik og gynækologi og kvinders sundhed. Disse læger er registrerede sygeplejersker med avanceret praksis med yderligere uddannelse og træning inden for deres respektive områder. Mange OB/GYN-sygeplejersker nyder en tilfredsstillende karriere og sikker indkomst, hvilket gør dette felt til et glimrende valg, hvis du er interesseret i en karriere inden for kvinders sundhed. I denne artikel finder du ud af, hvad en OB/GYN-sygeplejerske gør i deres karriere, hvor meget du kan tjene, hvordan du bliver en OB/GYN-sygeplejerske, og hvilke færdigheder du har brug for for at få succes på jobbet.