Sådan Forklarer Man Huller I Beskæftigelsen På Grund Af COVID-19

Sådan Forklarer Man Huller I Beskæftigelsen På Grund Af COVID-19

I april er mere end 20,6 millioner job gået tabt i USA som et direkte resultat af COVID-19-pandemien - mere end det dobbelte af den store depression og uden fortilfælde med hensyn til arbejdsløshed i USA. Hvis du har mistet dit job på grund af COVID-19, undrer du dig måske over, hvordan du vil forklare denne beskæftigelseskløft til potentielle arbejdsgivere. I denne artikel diskuterer vi, hvad et beskæftigelsesgab er, og hvordan du kan adressere ansættelsesmangler til ansættelsesledere, når du starter din næste jobsøgning.

Relateret: Sådan bruges Bonjoures til jobsøgning under COVID-19

Hvad er et beskæftigelsesgab?

Et beskæftigelsesgab er ethvert tidspunkt, hvor en person ikke er ansat på et job. Denne periode kan være uger, måneder eller endda år afhængigt af personens situation. Folk kan have en beskæftigelseskløft af flere årsager, herunder at gå tilbage til skolen, blive hjemme med børn eller rejse. Under COVID-19-pandemien har flere mennesker end nogensinde mistet deres job som et direkte resultat af de lukkekrav, som alle ikke-essentielle arbejdsgivere har stået over for. Denne hidtil usete tid vil resultere i, at millioner af individer har beskæftigelseshuller på deres CV'er.

Relateret: Sådan forklarer man huller i beskæftigelsen

Sådan afhjælpes beskæftigelseskløfter som følge af COVID-19

Hvis du har mistet dit job som følge af COVID-19, kan du være bekymret for, hvordan du vil forklare denne beskæftigelseskløft til fremtidige arbejdsgivere. Her er flere måder, hvorpå du kan løse beskæftigelseskløften på dit CV professionelt og effektivt.

Forbliv fokuseret og positiv

At miste et job er en udfordrende oplevelse og kan få mange mennesker til at føle sig modløse over at finde et nyt job. Dette gælder især for personer, der aldrig før har haft et beskæftigelsesgab på deres CV'er. Det er dog vigtigt at forblive fokuseret og positiv i denne tid og ikke lade dit beskæftigelsesgab forstyrre din jobsøgning. Husk, at millioner af andre mennesker rundt om i verden oplever det samme, og at du ikke er alene i din nuværende arbejdsløshed.

Vær ærlig over for potentielle arbejdsgivere

Flere mennesker end nogensinde har været eller bliver afskediget som følge af coronavirus-pandemien, og arbejdsgivere er opmærksomme på denne situation og det hidtil usete jobtab, millioner oplever. Selvom du kan blive fristet til at udelade dit beskæftigelsesgab på dit CV eller finde på en undskyldning for, hvorfor du var uden arbejde, så vær i stedet ærlig over for potentielle arbejdsgivere om dit beskæftigelsesgab. Mange arbejdsgivere vil sandsynligvis forstå ansættelsesmangler på grund af COVID-19 og vil ikke holde dette imod dig, når de overvejer dig til en stilling i deres virksomhed.

Medtag en note i dit CV om dit jobtab på grund af COVID-19

For at sikre, at ansættelsesledere forstår, at dit ansættelsesgab er et direkte resultat af COVID-19, kan du medtage en kort forklaring på dit CV eller følgebrev, der forklarer dette. Hvis du gør det, kan det hjælpe potentielle arbejdsgivere med hurtigt at se, hvorfor du er uden job, og det kan også forhindre ansættelsesledere i at afskedige dit CV på grund af et ansættelsesgab.

Tag initiativ, mens du er arbejdsløs

Selvom det bestemt ikke er ideelt at være arbejdsløs, kan du bruge denne tid til at udvide din viden og dine færdigheder relateret til din karriere. Du kan f.eks. tage et gratis onlinekursus eller give din tid frivilligt til dit samfund. Du kan også kontakte mentorer eller tidligere arbejdsgivere for at se, om der er nogle projekter, du kan hjælpe med på freelance- eller deltidsbasis. At forblive aktiv og involveret i din karriere på trods af at du er arbejdsløs, viser fremtidige arbejdsgivere dit engagement i at fokusere på løsninger og vokse professionelt.

Forklar din jobsøgningsindsats

Når du går til samtale til en jobstilling, skal du sørge for at forklare, at du aktivt har søgt job og opbygget færdigheder, mens du har været arbejdsløs. Dette viser arbejdsgivere, at du tog initiativ efter at være blevet fyret og ikke lod dit jobtab forhindre dig i at være produktiv og tage initiativ. Du kan også diskutere alle projektbaserede opgaver, du arbejdede på, mens du var arbejdsløs, eller enhver uddannelses- eller erhvervsuddannelse, du gjorde for at fremme din karriere. Målet er at fremstille dig selv som en, der fortsatte med at være produktiv og robust på trods af tabet af et job.

Relateret: Sådan forklarer man ansættelsesgab i et interview

Opdater dit CV

Når du har et ansættelsesgab på dit CV, er det vigtigt at sikre, at du grundigt skildrer dine færdigheder og evner i jobsektionen for tidligere job, du har haft. Vær specifik omkring dine færdigheder, præstationer og priser og fremhæv dem i både dit CV og følgebrev. Jo bedre dit CV er, jo mere sandsynligt vil potentielle arbejdsgivere overveje dig på trods af et ansættelsesgab.

Læs mere: Sådan skriver du et CV under COVID-19

Ring på dit netværk

Hvis du har opbygget et netværk af professionelle kontakter gennem din karriere, er det nu, du skal bruge det. Ræk ud til folk i dit netværk og forhør dig om ledige job inden for dit felt, og om de vil være villige til at sætte et godt ord ind for dig hos potentielle arbejdsgivere. At gå til en jobsamtale med anbefaling fra en betroet professionel inden for dit felt kan hjælpe med at øge dine chancer for at blive set i et positivt lys på trods af ansættelsesmangler.

Relateret: Sådan får du succes med Business Networking

Bed tidligere arbejdsgivere om at være dine referencer

Mange jobansøgninger beder om professionelle referencer, der kan stå inde for din evne til at udføre det job, du søger godt. Hvis du kan angive din seneste arbejdsgiver såvel som andre arbejdsgivere, du tidligere har arbejdet for, som referencer, vil det vise ansættelsesledere, at du stadig har et godt forhold til disse arbejdsgivere og ikke blev afskediget af negative årsager. Og hvis ansættelseschefen ringer til din seneste arbejdsgiver som reference, kan arbejdsgiveren forklare ansættelseschefen, at du er blevet afskediget som en direkte følge af COVID-19.

Læs mere: Sådan beder du nogen om at være din reference: E-mail-eksempler

Sæt mål og øv dig i egenomsorg

Selvom det kan være en udfordring at have et beskæftigelsesgab, når du søger job, er det vigtigt at forblive flittig, hvis du ikke bliver ansat til de første par job, du søger. Det er vigtigt at huske, at arbejdsgivere også forsøger at finde de bedste skridt at tage for deres virksomhed, hvilket kan påvirke ansættelsestidslinjer.

Sæt et dagligt eller ugentligt ansøgningsmål for at holde styr på relevante muligheder og belønne dig selv på små, meningsfulde måder, når du har nået dit mål. Vær tålmodig og positiv ved at holde pauser, praktisere egenomsorg og investere i kompetenceudvikling, mens du søger job.

Vidar Hoffmann
Vidar Hoffmann I april er mere end 20,6 millioner job gået tabt i USA som et direkte resultat af COVID-19-pandemien - mere end det dobbelte af den store depression og uden fortilfælde med hensyn til arbejdsløshed i USA. Hvis du har mistet dit job på grund af COVID-19, undrer du dig måske over, hvordan du vil forklare denne beskæftigelseskløft til potentielle arbejdsgivere. I denne artikel diskuterer vi, hvad et beskæftigelsesgab er, og hvordan du kan adressere ansættelsesmangler til ansættelsesledere, når du starter din næste jobsøgning.