Sådan Finder Du Ud Af, Hvad Du Vil Gøre

Det kan nogle gange være udfordrende at finde ud af, hvad du vil gøre i livet, eller hvilken type karriere, du virkelig ville finde tilfredsstillende. Uanset om du lige er startet på din karriere, eller du har været i din nuværende stilling i flere år og ønsker en overgang, kan det i sidste ende føre dig til et givende arbejdsmiljø at finde ud af, hvad du virkelig vil gøre for dit job.

Med nogle brainstorming, research på karriereområder og evaluering af forskellige aspekter af dit liv, kan du finde ud af, hvor du vil være, og hvad du vil lave, der virkelig vil gøre dig glad. I denne artikel vil vi diskutere forskellige trin, du kan tage for at bestemme, hvad du brænder for og forfølge dit ideelle job, sammen med nogle tips, der kan hjælpe med at opnå en tilfredsstillende karriere.

Hvorfor skal du tage dig tid til at finde ud af, hvad du vil gøre?

Hvis du tager dig tid til at vurdere og overveje, hvilken slags karriere du gerne vil forfølge, eller hvilke slags passioner du vil omdanne til dit arbejde, kan hjælpe dig med at finde det mest givende job, der passer til din livsstil. Det er vigtigt at vurdere dine styrker og færdigheder og anvende disse aspekter, hvis du ønsker at forfølge eller skabe dit drømmejob. Med en dybere indsigt i dine passioner og interesser vil du være mere tilbøjelig til at finde opfyldelse i dit arbejde.

Derudover kan det at finde ud af, hvad der virkelig motiverer dig og holder dig drevet til at få succes, være en glimrende måde at foretage en nødvendig karriereændring eller overgang til et nyt felt.

Relateret: Valg af karrierevej i 9 trin

Sådan finder du ud af, hvad du vil gøre

Selvom det kan virke skræmmende at bestemme præcist, hvad du vil gøre, er det ikke noget, du skal gøre med det samme. Faktisk kan denne proces tage noget tid, så du kan fortsætte med at finde ud af, hvad du nyder, hvad du interesserer dig mest for, og hvad du brænder for. Følgende trin kan guide dig gennem at finde ud af, hvad du gerne vil gøre, uanset om du lige er på vej ind i arbejdsstyrken, eller du laver et karriereskift:

1. Evaluer din nuværende situation

Tænk på din nuværende jobrolle (hvis du arbejder), og hvad du kan lide og ikke kan lide ved den. Overvej de færdigheder og styrker, du anvender til dit job, samt hvor du føler, at dine svagheder er. Dette kan give dig indsigt i, hvilke aspekter af dit arbejde, du sandsynligvis vil være mere motiveret og passioneret omkring. Lav desuden en liste over den type arbejde, du nyder at udføre, og fordele og ulemper ved din nuværende professionelle situation, så du kan få en idé om, hvad du vil og ikke gør hvad som en del af dit næste karrieretræk.

2. Identificer, hvad du brænder for

Begynd at tænke på, hvad der motiverer dig og gør dig spændt på at stå op hver morgen til. Tænk over, hvilke typer ting du ville gøre, hvis du havde ubegrænset tid og økonomisk sikkerhed til at gøre det. Det er, hvad din passion er. Når du finder ud af, hvad du brænder for at lave, vil du have en dybere forståelse af den type karrierefelt, der kan være givende for dig. Du kan bruge denne indsigt til at begynde at undersøge karriereveje og lave en plan, der kan hjælpe dig med at forfølge dit drømmejob.

Relateret: Sådan finder du din passion

3. Bestem, hvilke ofre du er villig til at gøre

Efter at have brainstormet forskellige aspekter af din nuværende karriere og fundet det, du virkelig brænder for, bliver du nødt til at bestemme, hvilken slags ofre du er villig til at yde for at nå dertil. For eksempel, hvis du beslutter, at du virkelig ønsker at gå over til en karriere som sygeplejerske, er det vigtigt at forstå, at du måske skal ofre dig. Du kan arbejde lange skift, det kan tage lidt tid at gennemføre en supplerende uddannelse, eller det kan være en hvilken som helst anden udfordring, der følger med at arbejde inden for ethvert karriereområde.

4. Lav en plan for vækst og udvikling

Fortsæt med at planlægge for faglig vækst og udvikling. Dette vil også føre til vækst og udvikling i andre aspekter af dit liv, hvilket kan være yderst nyttigt for at bestemme, hvad du virkelig ønsker at gøre i fremtiden. Giv dig tid til at deltage i færdighedstræning, såsom et teknologikursus, da det relaterer til dit interesseområde. På samme måde skal du fortsætte med at forbedre alle færdigheder eller faglige områder, der kan være svagere end andre. For eksempel, hvis du brænder for at coache eller vejlede andre, men du føler, at dine kommunikationsevner kan bruge nogle forbedringer, så find måder til at styrke dine færdigheder.

5. Sæt mål, der hjælper dig med at bevæge dig hen imod det, du ønsker at gøre

Sæt altid mål, både kortsigtede og langsigtede mål, der vil holde dig motiveret til at nå din overordnede ideelle karriere eller komme dig tættere på dette mål. Sørg for at sætte klare mål, der motiverer dig til at handle konsekvent. For eksempel, hvis din passion og drøm er at skabe websteder, skal du sætte ugentlige mål som at oprette en webside for at fremvise dine kodningsevner eller et andet specifikt kortsigtet mål, der føjer til dit overordnede mål om at forfølge din passion.

Relateret: 14 kortsigtede mål for at forbedre din karriere i dag

Tips til at finde en tilfredsstillende karriere

At forfølge en karriere inden for et felt, du brænder for, og som du finder glæde i, kan være særligt givende og tilfredsstillende. Følgende tips kan hjælpe dig med at opnå dette niveau af opfyldelse, når du finder ud af, hvad du vil gøre:

Se mere på, hvad du vil gøre, i stedet for hvad du synes, du skal gøre

Prøv at undgå at opfylde det, du tror, ​​at samfundet, familie eller venner mener, du bør gøre. Vurder i stedet dine livsmål og find arbejdsområder, hvor du kan udøve din kreativitet, løse analytiske problemer eller hvilken passion det nu er, du ønsker at gøre til din karriere.

Tal med fagfolk inden for det felt eller job, som du brænder for

Observer fagfolk inden for de områder, du brænder for, for at lære mere om, hvordan det faktisk er at udføre den type arbejde. Dette er især nyttigt til at stille spørgsmål om branchen, lære om aspekter af karrierefeltet, der kan kræve ofre (såsom en karriere som privat advokat, hvor du måske skal ofre meget af din tid på jobbet) og samle så meget information, som du kan, før du bevæger dig ind i et givet karriereområde.

Relateret: 47 spørgsmål, du kan stille en, du beundrer, om deres job

Udnyt mulighederne for at lære mere om dit interessefelt

Hvis der er mulighed for at være frivillig i en kort periode med det arbejde, du gerne vil udføre, så benyt dig af det. Dette kan give dig et indblik i, hvad din passion vil indebære, hvis du forfølger en karriere i branchen eller rollen. Ligeledes kan en jobskygge eller informativ samtale med en person, der i øjeblikket udfører dit drømmejob, også give dig mere information om din valgte karriere.

Forpligte dig til kontinuerlig faglig og selvudvikling

Når du ved præcis, hvad du vil gøre for din karriere, er det vigtigt at fortsætte med at udvikle dine færdigheder, som vil bidrage til din succes i dit job. For eksempel, hvis du er fokuseret på at få en karriere inden for bilsalg, kan det være vigtigt at udvikle dine kundeservicefærdigheder, kommunikationsevner, interpersonelle færdigheder og endda dine teknologiske færdigheder for at opnå succes i en ny karriere som bilsælger.

Magnus Mathiasen
Magnus Mathiasen Det kan nogle gange være udfordrende at finde ud af, hvad du vil gøre i livet, eller hvilken type karriere, du virkelig ville finde tilfredsstillende. Uanset om du lige er startet på din karriere, eller du har været i din nuværende stilling i flere år og ønsker en overgang, kan det i sidste ende føre dig til et givende arbejdsmiljø at finde ud af, hvad du virkelig vil gøre for dit job.