Sådan Finder Du Job I Casting

Castingbureauer er ansvarlige for at identificere skuespillere og parre dem med nye eller igangværende underholdningsprojekter. Der er mange roller inden for castingbureauer, og selvom der ikke er én vej til et castingjob, kan det hjælpe dig med at søge efter en mulighed at vide, hvordan industrien fungerer. Folk begynder ofte deres karriere inden for dette felt som praktikanter, og går derefter videre til roller, der har flere castingansvar. I denne artikel forklarer vi, hvordan du forbereder dig på at få et job i casting og de forskellige typer af castingbureaujob, du kan finde, sammen med oplysninger om løn og jobudsigter.

Sådan får du job inden for casting

Som med andre job i underholdningsindustrien, jo mere tid du bruger på at forberede dig og lære om branchen, jo bedre kan du være i stand til at finde et job. Her er fem tips til at finde jobs til castingbureauer:

1. Kom i et mentorskab eller træningsprogram

En glimrende måde at tage dine første skridt ind i en karriere inden for casting er ved at deltage i et mentorskab eller et træningsprogram. Disse uddannelsesmæssige partnerskaber eller programmer dækker det grundlæggende ved at arbejde i støbeindustrien, såsom castinghistorien, hvordan castingteamet arbejder, og hvordan forskellige produktionsafdelinger arbejder sammen.

Derudover kan mentorskaber og træningsprogrammer være en ressource til netværk. At skabe professionelle forbindelser med andre kan hjælpe dig med at lære om nye jobmuligheder eller arbejdsgivere af interesse.

Skuespillerworkshops, konferencer og screeninger er alle fremragende steder at finde casting-mentorer. Kunst- og filmuniversiteter kan også have forskellige træningsprogrammer og kreditkurser at overveje. Endelig kan professionelle sociale medier være til stor hjælp, når man leder efter en casting mentor og diskussionsforum om branchen.

Relateret: Hvad er en mentor?

2. Få en bachelorgrad

Selvom en bachelorgrad ikke er et krav for de fleste job inden for casting, kan det hjælpe dig med at forstå branchen bedre. Job i casting kræver stærke interpersonelle færdigheder og evnen til at genkende talenter, men projektledelse, administration og forretningskendskab er også vigtigt. De, der ønsker at blive casting-direktører eller casting-agenter, kan forberede sig ved at vælge hovedfag relateret til denne karriere. Nogle almindelige gradsvalg for dette felt inkluderer:

 • Skuespiller
 • Teater
 • Filmhistorie
 • Fin kunst
 • Kunstadministration
 • Grafisk design
 • Visuel kommunikation
 • Indretning
 • engelsk
 • Journalistik

3. Søg praktik

Ligesom med andre karriereveje er praktikophold en glimrende måde at stifte bekendtskab med branchen på. De fleste castingdirektører begynder deres karriere som praktikanter, og hjælper med auditions, processer og generel teamsupport. Praktikophold er ofte ulønnede stillinger, men de giver mulighed for at arbejde sammen med casting-professionelle. At få værdifuld erfaring som praktikant kan hjælpe dig med bedre at demonstrere dine færdigheder og viden, når du søger fuldtidsarbejde.

Relateret: Definitiv guide til praktikophold

4. Ansøg om en indgangsstilling

Efter at have afsluttet et praktikophold kan det hjælpe dig med at begynde at få erfaring inden for feltet, hvis du ansøger om job på begynderniveau i casting som castingassistent. Du ønsker måske at kigge efter muligheder med små produktionsvirksomheder eller castingbureauer, der kan være mere tilbøjelige til at ansætte entry-level medarbejdere. At arbejde for et mindre bureau kan også give dig mulighed for at arbejde tæt sammen med produktionsteamet, optjene værdifuld førstehåndserfaring og modtage konstruktiv feedback, der kan hjælpe dig med at forbedre dine færdigheder.

For at forberede dit CV til større castingbureauåbninger skal du fokusere på at formidle din erfaring og viden. Angiv dine praktikophold eller træningsprogrammer, der er relateret til stillingsopslaget, samt eventuelle relevante kurser, certificeringer eller færdigheder. Det er en fordel at inkludere et følgebrev, der forklarer, hvorfor du ønsker stillingen, og hvordan du ser dig selv bidrage til bureauet.

Relateret: Sådan skriver du et følgebrev (plus tips og eksempler)

5. Meld dig ind i faglige foreninger

At melde sig ind i faglige foreninger er en glimrende måde at etablere nye netværksforbindelser og finde arbejdsmuligheder. Mange foreninger inkluderer ressourcer til nye fagfolk, tilbyder samarbejdsmuligheder med andre branchelaug og giver dig mulighed for at deltage i særlige arrangementer. Nogle populære skuespillerorganisationer at overveje at deltage i inkluderer:

 • Casting Society of America (CSA)
 • Skuespillernes Aktieforeninger
 • Skuespillerfonden
 • Sceneinstruktørerne og Koreografiforeningen
 • Foreningen af ​​Talentagenter
 • The Commercial Casting Directors Association (CCDA)
 • Den uafhængige film- og tv-alliance

  Husk, at mange af disse organisationer har gebyrer og betalte medlemskaber. Nogle har arbejdskontingent og kan kræve en vis mængde arbejde som forudsætning samt løbende arbejde for at være berettiget til medlemskab.

6. Bliv ekspert i netværk

For at arbejde hen imod en casting director-rolle vil du opbygge et stort netværk af fagfolk over tid. Selvom du ønsker at engagere og netværke med så mange individer som muligt, er der tre typer mennesker, du ønsker at engagere dig med regelmæssigt, efterhånden som du avancerer i din karriere:

 • Producenterne: Producenterne anmoder om hjælp fra casting-professionelle, når de udvikler deres projekter. Etablering af dig selv som en pålidelig og selvsikker samarbejdspartner med omfattende ressourcer kan positionere dig som en leder i branchen. Producenterne ønsker måske at samarbejde med dig for at sikre, at deres projekt bliver en succes.
 • Direktørerne: Direktører arbejder direkte sammen med casting-direktører om casting-beslutninger. Det er vigtigt at forstå en instruktørs stil, vaner, temperament, æstetik og tilbøjeligheder for at hjælpe dem med at sikre den bedste rollebesætning til deres vision.
 • Skuespillerne: En fremragende casting-instruktør kender de bedste skuespillere i branchen, og hvordan man identificerer talent blandt nye skuespillere. Det er vigtigt at opdyrke sunde relationer med skuespillere, især når du begynder at opbygge et netværk af skuespillere, som du kan stole på.

Relateret: Professionelt netværk: Hvad det er, og hvordan man mestrer det

Casting karriereløn og jobudsigter

Casting bureau job spænder fra ulønnede praktikpladser til ledelses- eller ledende stillinger. Lønninger kan variere enormt alt efter, hvilken bestemt sektor af underholdningsindustrien nogen arbejder i, hvor meget erfaring de har, og hvilken type projekt de arbejder på.

Medianlønnen for producenter og instruktører er $76.400 om året. Ifølge US Bureau of Labor Statistics falder de fleste castingjob under kategorien producenter og instruktører, som har et jobudsigt, der forventes at stige med 10 % i 2029, og vokse meget hurtigere end gennemsnittet.

Generelt kan casting-instruktører ansat med en berømt performer, producer eller forfatter have den højeste indkomst, og casting-instruktører, der arbejder i filmindustrien, tjener måske mere end dem, der arbejder for tv-produktioner.

Her er nogle eksempler på castingbureaujob, du kan forfølge:

 • Casting assistent
 • Casting associeret
 • Casting koordinator
 • Casting direktør
 • Talent agent
 • Talent manager
 • Praktikant i filmproduktion
 • Associeret producent
 • Kreativ direktør
 • Booker for et castingbureau

De stater, der beskæftiger det højeste antal casting-instruktører, er Californien, New York, Texas, Florida og Georgia. Mange af disse job følger produktionsplaner, der kan vare så lidt som tre uger til så længe som flere år, afhængigt af projektets art og omfang.

Kasper Aagaard
Kasper Aagaard Castingbureauer er ansvarlige for at identificere skuespillere og parre dem med nye eller igangværende underholdningsprojekter. Der er mange roller inden for castingbureauer, og selvom der ikke er én vej til et castingjob, kan det hjælpe dig med at søge efter en mulighed at vide, hvordan industrien fungerer. Folk begynder ofte deres karriere inden for dette felt som praktikanter, og går derefter videre til roller, der har flere castingansvar. I denne artikel forklarer vi, hvordan du forbereder dig på at få et job i casting og de forskellige typer af castingbureaujob, du kan finde, sammen med oplysninger om løn og jobudsigter.