Sådan Finder Du Et Job Efter Endt Uddannelse

Sådan Finder Du Et Job Efter Endt Uddannelse

At finde et job efter endt uddannelse er ofte det primære mål for nye universitets- og universitetsuddannede. Processen med at søge efter og finde en stilling for første gang som voksen med en grad kan være skræmmende. Med lidt viden og forberedelse vil du være godt forberedt til opgaven. I denne artikel forklarer vi vigtigheden af ​​at finde et job efter endt uddannelse, tilbyder trin til at finde et job efter eksamen og giver tips til din jobsøgning efter eksamen.

Relateret: The New Graduate's Guide to Job Search

Vigtigheden af ​​at finde et job efter endt uddannelse

For de fleste college- og universitetsstuderende er det at finde et job det ultimative mål efter eksamen. Dit første job efter endt uddannelse etablerer ofte din karriere og dikterer til en vis grad dit karriereindtjeningspotentiale. At finde et job efter endt uddannelse, der bruger de færdigheder, du finpudset på college og giver dig læringsmuligheder i din branche, kan i høj grad forbedre dine chancer for en succesfuld, langvarig karriere i din valgte sektor.

Relateret: Sådan sikrer du dig et job på mellemniveau som nyuddannet

Sådan finder du et job efter endt uddannelse

Der er en række trin, du kan tage, mens du stadig er tilmeldt og efter endt uddannelse, for at hjælpe dig med at finde et tilfredsstillende job efter endt uddannelse:

1. Udvid dine grænser

Mens du stadig er i skole, kan du udnytte de mange muligheder, gymnasier og universiteter tilbyder deres studerende. Tag kurser uden for dit hovedfag - du kan finde en ny passion eller interesse. Se efter praktikophold eller eksternophold for at hjælpe med at udvikle dine kompetencer på jobbet og opbygge professionelle relationer. Mød dine professorer for at få feedback på dit arbejdsprodukt og for at få råd om jobmuligheder.

2. Søg en mentor

En mentor kan hjælpe dig med at navigere i processen med at lede efter din første stilling og etablere din karriere. Mange mennesker finder mentorer, mens de er på college eller universitet, som en professor eller en arbejdsgiver gennem deres skole. Se efter en mentor, du stoler på og respekterer, til at hjælpe dig med at navigere i jobsøgningsprocessen og ideelt set din langsigtede karriere.

3. Udvikle relationer

Tag dig tid til at udvikle relationer med dine klassekammerater, både i dit uddannelsesområde og uden for det. Når du starter og fortsætter din karriere, kan du stole på disse relationer for at finde jobkandidater, skabe forretningsforbindelser og udvikle din egen karriere.

4. Formelt netværk

Selvom det at opbygge relationer med klassekammerater på din skole er et godt indledende netværkstrin, kan det at søge formelle netværksbegivenheder i løbet af din skoletid og umiddelbart efter hjælpe dig med at finde gode jobmuligheder og give muligheder for karriereudvikling, efterhånden som du kommer videre fra dit første job efter- eksamen og frem.

5. Forbered dit CV

De fleste gymnasier og universiteter tilbyder fremragende oprettelse og redigering af CV-tjenester til deres studerende. Udnyt disse ressourcer til at skabe et grundigt og imponerende CV, som du kan bruge under din jobsøgning. Sørg for, at du fremhæver dine færdigheder og skolebaserede præstationer ud over enhver relevant erhvervserfaring, du påtog dig under college.

6. Deltag i informative interviews

Mange virksomheder tillader interesserede studerende eller nyuddannede at interviewe deres virksomhed på et informativt grundlag. Disse samtaler giver dig i stedet for at vurdere dine kvalifikationer som potentiel medarbejder mulighed for at stille nuværende medarbejdere spørgsmål om deres job og lære mere om virksomheden og branchen. Informationssamtaler er en fantastisk måde at lære om en specifik virksomhed eller jobstilling, mens du opbygger dit professionelle netværk. I nogle tilfælde kan en informationssamtale føre til en jobsamtale og stilling i virksomheden.

7. Mød din karriererådgiver

De fleste gymnasier og universiteter tilbyder karriererådgivning til deres studerende. Mens nogle af disse tjenester strækker sig efter endt eksamen, er det bedst at drage fordel af disse ressourcer, mens du stadig er tilmeldt som studerende. Spørg din akademiske institution for at se, om du har brug for en aftale, og hvilke oplysninger du skal give for at maksimere din tid med karriererådgiveren.

8. Forskerstillinger

Både mens du stadig er indskrevet som studerende og efter endt uddannelse, er et af de vigtigste skridt, du kan tage for at finde en ideel postgradueringsrolle, at undersøge potentielle job. Lær alt hvad du kan om mulighederne på begynderniveau i din branche, og øv dig i at fremhæve dine færdigheder, uddannelse og erfaring til fremtidige jobsamtaler.

9. Opret et følgebrev

Det anbefales, at du skriver et unikt følgebrev for hvert job, du søger, for bedst muligt at afspejle stillingens krav og optimere dine færdigheder. Men at oprette en følgebrevsskabelon til dig selv kan spare dig for en masse tid, når du rent faktisk skriver dine følgebreve til jobansøgninger. Medtag ensartet formatering, der afspejler dit CV, og gennemgå eksempler på følgebreve for at sikre, at du medtager alle de nødvendige oplysninger til ansættelseschefen.

10. Kør et baggrundstjek

Overvej at køre et baggrundstjek på dig selv. Mange arbejdsgivere vil udføre et baggrundstjek på dig, hvis du er en seriøs kandidat, så at vide, hvad de finder, kan hjælpe dig med at forberede dig på eventuelle opfølgende spørgsmål eller bekymringer.

11. Skriv dine ansøgninger

Efter at have afsluttet din research og identificeret de bedst mulige job for dig at søge, skriv dine jobansøgninger. Sørg for, at du tilpasser hvert CV og følgebrev til hvert enkelt jobopslag. Sørg for, at du tjekker din grammatik og stavning, før du indsender noget, og sørg for at følge op med ansættelseschefen eller personaleafdelingen efter at have indsendt ansøgninger for at udtrykke din interesse for stillingen.

12. Brug sociale medier

Slut endeligt til de virksomheder, du søger til på sociale medier, og optimer dine professionelle sociale medieprofiler. Mange virksomheder tjekker deres ansøgeres sociale mediesider, både professionelle og personlige, for at lære mere om potentielle kandidater. Hvis de ser dig følge deres side eller har interageret med deres indhold, kan det positivt påvirke din jobsøgningsoplevelse med dem.

Relateret: 60 eksamenscitater til at inspirere den næste eksamen

Tips til at finde et job efter endt uddannelse

Din første runde jobansøgninger efter endt uddannelse giver ofte en lærerig oplevelse. Brug disse tips til at hjælpe dig med at maksimere din tid og ideelt set afslutte din søgning med dit drømmejob:

  • Hav en plan. Lav en jobsøgningsplan for dig selv. Når du prøver at finde din første stilling, bør du henvende dig til selve jobsøgningen som et fuldtidsjob. Dediker dine dage til at lede efter potentielle jobmuligheder, sende ansøgninger og følge op.
  • Sørg for, at du har muligheder. Selvom du har interviewet et par forskellige virksomheder, skal du fortsætte med at lede efter jobmuligheder og indsende ansøgninger, indtil du har underskrevet en ansættelseskontrakt. Indtil du er blevet officielt ansat, er det bedst at fortsætte din jobsøgning.
  • Overvej praktikpladser. Mens mange praktikophold er ulønnede, tilbyder nogle et stipendium eller løn. Et praktikophold kan være en god måde at få erfaring og netværk på. Mange praktikophold fører til fuldtidsstillinger hos samme virksomhed.
  • Gennemgå dit CV. Sørg for, at dit CV er effektfuldt og præcist fremhæver dine færdigheder, uddannelse og erfaring. Hvis du har muligheden, så spørg ansættelsesledere eller andre HR-medarbejdere, hvad der virker og hvad der ikke gør ved dit CV.
  • Tjek dine sociale medier. Sørg for, at dine professionelle sociale mediesider er opdaterede og nyttige til at ansætte fagfolk. Hvis du også har personlige sider på sociale medier, skal du sørge for, at de offentligt tilgængelige oplysninger er professionelle. Overvej at holde de fleste af dine oplysninger private, hvis du har mange gamle billeder og indlæg fra din tid på college.
  • Fokus på netværk. Fortsæt med at netværke, mens du leder efter et job. Deltag i begivenheder i din branche og søg at udvikle dine professionelle relationer. Når det er relevant, kontakt folk i dit netværk for at få hjælp til at finde potentielle job.
  • Brug din tid. Brug den tid du har, mens du ikke arbejder positivt. Bliv involveret med organisationer i dit lokalsamfund og fortsæt med at udvikle dine færdigheder. Du kan tilføje alle disse bestræbelser til dit CV og udvide dit professionelle netværk.

Kent Hald
Kent Hald At finde et job efter endt uddannelse er ofte det primære mål for nye universitets- og universitetsuddannede. Processen med at søge efter og finde en stilling for første gang som voksen med en grad kan være skræmmende. Med lidt viden og forberedelse vil du være godt forberedt til opgaven. I denne artikel forklarer vi vigtigheden af at finde et job efter endt uddannelse, tilbyder trin til at finde et job efter eksamen og giver tips til din jobsøgning efter eksamen.