Sådan Finder Du Et Frivilligt Job: Tips Til, Hvor Du Skal Søge, Og Hvordan Du Finder Det Bedste For Dig

En måde at forbedre dine færdigheder og komme videre i din karriere på er at finde et frivilligt job. Uanset hvilken branche du er i, er der flere muligheder, hvor du kan give tilbage, men hvordan vælger du den rigtige til dine interesser og karrieremål? I denne artikel definerer vi en frivilligs rolle og skitserer de trin, du skal tage, når du søger efter den rigtige stilling, samt giver nyttige tips til at søge efter en frivilligrolle og besvarer ofte stillede spørgsmål, du måtte have.

Hvad er en frivillig?

En frivillig er en person, der frivilligt tilbyder deres tid til at udføre en opgave. På trods af det arbejde, de lægger i, modtager de ikke penge eller sociale ydelser. De gør det frit til gavn for, hvem de arbejder for, såsom deres lokalsamfund eller virksomhed. Ved at melde sig frivilligt giver de tilbage, opbygger deres selvværd og får værdifuld erhvervserfaring.

Flere brancher har frivillige. Frivillige kan findes, der hjælper til i en nationalpark, dyreinternat, deres lokale bibliotek, en politisk kampagne eller en virksomhed eller organisation. Deres opgaver varierer efter branche og sted, men de besvarer ofte telefonopkald, foretager undersøgelser, fodrer hjemløse og bygger boliger.

Frivillige er ofte studerende, da frivilligt arbejde er et almindeligt krav for optagelse på universitetet. Andre fagfolk kan dog også melde sig frivilligt til at hjælpe deres lokalsamfund eller for at forbedre deres færdigheder og ekspertise inden for et bestemt område.

Relateret: 7 grunde til at overveje frivilligt arbejde

Sådan finder du et frivilligt job

For at få mest muligt ud af din frivillige oplevelse, er det vigtigt at finde en stilling, der passer til dig. Overvej følgende trin, når du søger efter et værdifuldt frivilligjob:

  1. Overvej den erfaring eller de færdigheder, du ønsker at opnå.
  2. Tænk på den erfaring eller de færdigheder, du kan bidrage med.
  3. Bestem dine begrænsninger og tilgængelighed.
  4. Brug dit netværk.
  5. Søg på internettet.

1. Overvej den erfaring eller de færdigheder, du ønsker at opnå

Det er vigtigt at finde en mulighed, der stemmer overens med dine frivillige mål. Før du begynder din søgning, bør du finde ud af, hvad du håber at få ud af din erfaring med frivilligt arbejde. Tænk på dit nuværende job, og hvilke færdigheder du gerne vil lære eller forbedre. Overvej, om der er en særlig færdighed, du ønsker at udvikle, eller om du har brug for erfaring med noget, før du går videre i din karriere.

Lav en liste over de færdigheder eller erfaringer, du gerne vil opnå. Når du har besluttet, hvad du vil have ud af frivilligt arbejde, vil du være bedre rustet til at finde en god pasform.

2. Tænk på den erfaring eller de færdigheder, du kan bidrage med

Tænk derefter på de færdigheder eller erfaringer, du har i øjeblikket. Overvej, hvad du kan tilbyde under din frivillige oplevelse. For at være en effektiv frivillig skal du besidde nyttige færdigheder til rollen eller branchen. For eksempel, hvis du har flere kæledyr, eller du er en dyrlæge, vil dine færdigheder være værdifulde på et dyreinternat.

3. Bestem dine begrænsninger og tilgængelighed

Du skal også afgøre, om du har nogen begrænsninger, før du vælger et frivilligt job. Overvej hvor meget tid du skal bruge, de dage du er til rådighed, og hvor længe du vil være i stand til at være frivillig. Dette vil hjælpe med at indsnævre din søgning, da mange frivillige stillinger kun kører i bestemte tider. Det er også vigtigt at overveje det sprog, du skal tale for visse frivillige job.

4. Brug dit netværk

Nu hvor du ved, hvad du vil give og få ud af dit frivillige job, kan du officielt starte din søgning. Start med at se på dit nuværende netværk. Er der nogen organisationer eller personer, som du er forbundet med, som kender til muligheder for frivilligt arbejde inden for dit felt? Ræk ud til dem. Du kan også spørge din familie og venner, hvis de kender til frivillige jobs, som du kunne være interesseret i.

5. Søg på internettet

Der er flere frivillige job opført på internettet. Overvej den type sted, hvor du gerne vil arbejde frivilligt, og søg efter muligheder på en virksomheds eller organisations hjemmeside eller forskellige jobtavler. Dette vil udvide din søgning og øge dine chancer for at få et frivilligt job.

Relateret: Vejledning til at liste frivilligt arbejde på et CV (med eksempel)

Tips til frivilligt job

Her er nogle flere tips til at hjælpe dig med at finde et ideelt frivilligt job:

Bestem, hvad du brænder for

Hvis du har et stærkt ønske om at hjælpe inden for et bestemt område, vil dette være mere attraktivt for virksomheder, der ansætter dig som frivillig. Du vil også være mere tilbøjelig til at nyde det arbejde, du laver, hvis du brænder for det.

Start din søgning lokalt

Når du starter din søgning, så søg efter et job i nærheden af ​​dig. Hvis du finder et job, der er tæt på dig, vil det være lettere for dig at nå det til tiden og undgå en lang pendling.

Brug sociale medier

Uden for jobtavler og dit professionelle netværk, se efter muligheder for frivilligt arbejde på sociale medier. Sociale medier kan give dig værdifulde kontakter og muligheder for at gøre dig til en mere fremtrædende figur inden for dit felt.

Start din søgning tidligt

I tilfælde af, at der kun er så mange frivillige job til rådighed på det sted, hvor du ønsker at blive frivillig, så start din søgning tidligt. Vent ikke til sidste øjeblik med at finde et frivilligt job.

Relateret: Sådan finder du de bedste job til dig

Frivillige ofte stillede spørgsmål

Her er nogle almindelige spørgsmål vedrørende frivillige stillinger:

  • Hvad er nogle eksempler på frivilligt job?
  • Hvor mange penge tjener en frivillig?
  • Hvorfor skal du være frivillig?

Hvad er nogle eksempler på frivilligt job?

Nogle frivillige job inkluderer frivilligt arbejde i et suppekøkken, bygge et hus, donere mad til en fødevarebank, hjælpe på et dyreinternat og frivilligt melde din ekspertise til en politisk kampagne.

Hvor mange penge tjener en frivillig?

En frivillig betaler typisk ikke umiddelbart for deres tjenester, men den nationale gennemsnitlige løn for en frivillig er $13,06 i timen. Dette tal vil variere afhængigt af den virksomhed eller organisation, du arbejder for.

Hvorfor skal du være frivillig?

Frivilligt arbejde kan forbedre din selvtillid og gøre dig til en gladere person ved at vide, at du gjorde noget ud af dit hjertes godhed. Det vil også få dig til at føle dig gennemført. Frivilligt arbejde kan også være en mulighed for dig til at forbedre dine færdigheder, lære noget nyt og komme videre i din karriere. Endelig kan din frivillige erfaring inkluderes i dit CV for at tiltrække fremtidige arbejdsgivere.

Bertram Kjær
Bertram Kjær En måde at forbedre dine færdigheder og komme videre i din karriere på er at finde et frivilligt job. Uanset hvilken branche du er i, er der flere muligheder, hvor du kan give tilbage, men hvordan vælger du den rigtige til dine interesser og karrieremål? I denne artikel definerer vi en frivilligs rolle og skitserer de trin, du skal tage, når du søger efter den rigtige stilling, samt giver nyttige tips til at søge efter en frivilligrolle og besvarer ofte stillede spørgsmål, du måtte have.