Sådan Finder Du En Sommerpraktikplads

Sådan Finder Du En Sommerpraktikplads

Somre mellem skolesemestre kan være en mulighed for at slappe af, men du vil måske også forberede dig på at komme ind på arbejdsmarkedet. At få en sommerpraktik er en måde at få erhvervserfaring og endda en indkomst på. I denne artikel vil vi undersøge detaljerne om betalte og ulønnede praktikophold og diskutere, hvordan du finder en sommerpraktik, der passer til dine behov.

Hvad er praktikpladser?

Praktikophold kan være en fantastisk måde at få praktisk erfaring og indsigt i et felt, som du overvejer at arbejde i. Hvis du er studerende eller lige er startet på din karriere, kan et praktikophold give dig den erfaring, du har brug for, for at forberede dig til komme ind i arbejdsstyrken på fuld tid.

Praktikmuligheder er enten betalte eller ulønnede, hvor nogle ulønnede praktikophold tjener andre fordele såsom universitetskredit. Mens den traditionelle praktikmodel indebærer at arbejde i bytte for erfaring i stedet for løn, bliver betalte praktikophold mere almindelige. Tilgængeligheden af ​​betalte praktikpladser kan afhænge af faktorer som:

 • Industri eller professionel
 • Rolleansvar
 • Erfaring påkrævet
 • Længde af praktik
 • Inkludering af klassekredit

Beslutningen om en sommerpraktik vil afhænge af dine præferencer. Hvis din prioritet er at få erfaring, så overvej et ulønnet praktikophold. Men hvis indkomst er en nødvendighed, kan en betalt praktik være den bedre mulighed.

Læs mere:  Definitiv guide til praktikophold

Sådan finder du en sommerpraktikplads

Her er nogle trin, du skal følge, uanset om du søger et betalt eller ulønnet praktikophold:

 1. Start din søgning tidligt.
 2. Forskning karriere industrier.
 3. Søg jobtavler.
 4. Brug dit professionelle netværk.
 5. Lav et effektivt CV.
 6. Fortsæt med at sende ansøgninger.
 7. Kommunikere med potentielle arbejdsgivere.

1. Start din søgning tidligt

Ønsker du en sommerpraktik, så begynd at forberede dig langt i forvejen. For betalte praktikophold er det vigtigt at starte din søgning mindst seks måneder ude. Tidlige ansøgere har en fordel i processen, da arbejdsgivere sandsynligvis vil bemærke dem først. Nogle praktikpladser har tidlige deadlines, så at starte tidligt sikrer, at du udnytter alle muligheder.

2. Forskning karriere industrier

Skitsér dine karrieremål, og identificer de typer industrier, virksomheder og roller, du ønsker at forfølge. Hvis du er interesseret i en række forskellige felter og roller, skal du fokusere din søgning ved at lave en liste over fordele og ulemper for hver. Når du er færdig, målret din søgning mod de to eller tre mest tiltalende muligheder. 

Relateret: Guide: Sådan vælger du en karriere

3. Søg jobtavler

Joblistewebsteder kan være en god ressource til at begynde din praktiksøgning, fordi virksomheder bruger disse websteder til at tiltrække en bred vifte af højt kvalificerede kandidater. Du kan udføre generelle søgninger baseret på din tilsigtede placering og titel og optimere din søgning ved at bruge de avancerede søgefiltre.

Gennem Bonjoures job board kan du bruge avancerede søgeteknikker til at filtrere ulønnede praktikophold fra dine søgeresultater.

Læs mere:  Guide: Brug af Bonjoures.com jobsøgning

4. Brug dit professionelle netværk

Netværk kan hjælpe dig med at finde muligheder mere effektivt. Personerne i dit netværk kender muligvis til praktikophold, der ikke er offentligt opført, eller dem, der ikke er opført endnu. Hvis du har kontakter i de brancher, du søger til, kan du overveje at kontakte dem og spørge, om de kender til ledige muligheder. Overvej at spørge professorer, akademiske rådgivere eller dine klassekammerater om flere steder at søge efter sommerpraktik.

Du kan også bruge dit professionelle netværk til at indsamle anbefalingsbreve, der kan tilføje mere værdi til din ansøgning. Nogle praktikansøgninger kan endda kræve anbefalingsbreve. Overvej at bede nogen, der kan støtte dine færdigheder, mål og kvalifikationer, om at skrive en anbefaling, som du kan indsende sammen med dine andre ansøgningsmaterialer. 

Læs mere: Bliv netværksekspert i 7 trin

5. Opret et effektivt CV

Et CV er det første indtryk, som potentielle arbejdsgivere vil have af dig. Selvom du ikke har meget erhvervserfaring, er der måder at skrive et CV på, der fremhæver dine kvalifikationer til praktikopholdet. Et elev-cv kan indeholde relevante kurser, hobbyer, der giver dig overførbare færdigheder eller personlige træk, der vil hjælpe dig i dit professionelle liv.

Relateret: 7 College CV-tips (med eksempler)

6. Bliv ved med at sende ansøgninger

Selvom du ikke modtager svar, skal du fortsætte med at sende ansøgninger. Du kan også overveje at revidere din liste over brancher og begynde at lede efter praktikpladser inden for områder, du måske har fjernet fra din liste. Du bør også benytte lejligheden til at se, om du kan styrke nogle elementer i dit CV. For eksempel kan du muligvis skrive en mere effektiv målsætning eller færdighedsliste.

Relateret:  Hvad skal du gøre, hvis du ikke hører tilbage fra arbejdsgivere

7. Kommuniker med potentielle arbejdsgivere

Hvis du har spørgsmål om et jobopslag, kan du overveje at kontakte den ansættelsesansvarlige for at spørge dem. Det kan gøre et professionelt indtryk og give dig mulighed for at beslutte, om stillingen vil passe godt til dig. At stille tankevækkende spørgsmål om en stilling kan også demonstrere din dedikation til at opnå en praktikplads og være en vigtig bidragyder til organisationen.

At få en god sommerpraktik kræver planlægning og vedholdenhed. Selvom processen kan være udfordrende, vil oplevelsen, som nogle praktikpladser giver, give dig et fremragende grundlag for at starte en karriere i din valgte branche.

Mathilde Svane
Mathilde Svane Somre mellem skolesemestre kan være en mulighed for at slappe af, men du vil måske også forberede dig på at komme ind på arbejdsmarkedet. At få en sommerpraktik er en måde at få erhvervserfaring og endda en indkomst på. I denne artikel vil vi undersøge detaljerne om betalte og ulønnede praktikophold og diskutere, hvordan du finder en sommerpraktik, der passer til dine behov.