Sådan Finder Du En Praktikplads: Og Hvorfor Det Er Vigtigt

Et praktikophold er en fantastisk måde at få værdifuld erfaring på, inden du træder ind i arbejdsstyrken. Din ideelle mulighed vil stemme overens med dine karrieremål og interesser og vil gøre dig i stand til at udvikle de nødvendige færdigheder for at få succes inden for dit valgte felt. I denne artikel forklarer vi vigtigheden af ​​praktikophold og giver en liste over trin til at hjælpe dig med at finde den rigtige praktikplads for dig.

Relateret: Definitiv guide til praktikophold

Hvorfor er det vigtigt at finde en praktikplads?

Praktik giver studerende, unge fagfolk og personer, der skifter karriere, mulighed for at få erhvervserfaring inden for deres ønskede felt. Som en person, der træder ind i arbejdsstyrken eller går ind i en ny branche, kan det at have relevant praktikerfaring på dit CV forbedre dine chancer for at få et job. Et praktikophold, der stemmer overens med dine professionelle mål, lærer dig værdifulde hårde og bløde færdigheder, som du kan bruge til at udvikle din karriere. Det vil også hjælpe dig med at lære, hvordan du interagerer med fagfolk inden for dit felt og opbygger et netværk af kontakter.

Her er et par grunde til, at praktikophold er vigtige:

  • Boost dit CV. Hvis du er nyuddannet på universitetet, eller hvis du skifter karriere, kan et praktikophold løfte dine kvalifikationer på et CV.
  • Mød en karrierementor. Der er intet bedre tidspunkt at møde en mentor på end i begyndelsen af ​​din karriere eller nye karriere. Et praktikophold kan give dig denne mulighed.
  • Få dit første job uden for college. Et praktikophold under den sidste del af din uddannelse eller lige efter endt uddannelse kan være vejen til dit første job.
    - Testkør din valgte branche. Hvis du endnu ikke har en bestemt karriere i tankerne, kan et praktikophold give dig mulighed for at prøvekøre forskellige roller og se, hvor du føler dig mest energisk.

Relateret: Hvorfor er et praktikophold vigtigt?

Hvad er den bedste måde at finde en praktikplads på?

Følgende trin hjælper dig med at finde en praktikplads, der passer til dig:

1. Bestem dine karrieremål og interesser

Inden du starter din søgning, så tænk over den type praktikophold, du ønsker at forfølge. Hvis du har en specifik stilling i tankerne, så søg efter en praktikplads inden for den rolles branche. Da praktikpladser giver praktisk erfaring, vil du være i stand til at udvikle de specifikke færdigheder, der er nødvendige for din valgte stilling.

Hvis du ikke har en bestemt rolle eller karrierevej i tankerne, så tænk på dine interesser og den type arbejde, du nyder. Praktikpladser kan give dig mulighed for at teste en række forskellige felter for at afgøre, hvilken der passer dig bedst. Når du har skitseret dine mål og interesser, kan du fokusere på de typer virksomheder, hvor du ønsker at arbejde.

2. Definer dine krav

Undersøg muligheder og lav en liste over dine krav for at finde en praktikplads, der opfylder dine behov. For eksempel, hvis du ikke er i stand til at tage et ulønnet praktikophold, kan du muligvis finde en deltidsmulighed.

Andre faktorer, der skal tages i betragtning, er uddannelsernes mål og forventninger, hvilken type ansvar du vil varetage, om du finder arbejdet interessant, og om praktikpladsen byder på vækstpotentiale.

Husk også, at der er fordele ved at gå i praktik hos både små og store virksomheder. En lille virksomhed kan tilbyde mere praktisk erfaring, mens en stor virksomhed kan tilbyde et program med mere klart definerede opgaver og mål.

Relateret: 5 betalte praktikophold for universitetsstuderende og hvordan man vælger den rigtige for dig

3. Begynd at søge tidligt

Praktikpladser kan være konkurrencedygtige, så du bør begynde at søge og ansøge, så snart du ved, hvad du vil have, og hvornår du er ledig. Nogle brancher eller praktikuddannelser har ofte også deadlines for at søge. Undersøg tidligt, så du ikke går glip af dem. For en sommerpraktik skal du for eksempel søge om muligheder seks måneder i forvejen.

Ansøgning tidligt vil vise, at du er proaktiv og også give dig mere tid til at overveje dine muligheder.

4. Nå ud til specifikke virksomheder

Hvis du allerede ved, hvilke virksomheder du vil arbejde for, så undersøg om de har et praktikforløb, og hvordan du kan søge. Hvis de ikke har en postet, så send en mail til den afdeling, du er interesseret i at arbejde for, vedhæft dit CV og forklar, hvorfor du vil i praktik hos deres team.

Sørg for at fremhæve din entusiasme for virksomheden, og hvordan du kan understøtte dens mission eller mål. At tage dette initiativ kan hjælpe med at imponere potentielle arbejdsgivere og demonstrere din vilje til at arbejde.

Relateret: Sådan beder du om et praktikophold: Trin og tips

5. Søg online

Ved at [søge efter praktikpladser på Bonjoures, kan du filtrere din søgning efter placering, branche, jobtitel og endda tidspunkt på året. Brug disse filtre til at finde en praktikplads, der passer bedst til dine behov og interesser.

6. Brug din skole eller lokale karrieretjenester

Hvis du er universitetsstuderende, så tjek med din skoles karrierecenter for at se, om de kan forbinde dig med praktikmuligheder. Ofte arbejder skoler med både virksomheder og alumner for at hjælpe elever med at finde mentorer, praktikpladser og kontakter relateret til deres karriereveje. Lokale karrierecentre er en anden mulighed, især hvis du ikke længere er studerende. De kan henvise dig til ledige praktikpladser og også give karriererådgivning for at hjælpe dig med at finde job, der bedst matcher dine kvalifikationer og behov. De kan endda hjælpe dig med at forberede dig til ansøgningsprocessen ved at udføre falske interviews eller give feedback på dit CV.

7. Deltag i karrieremesser

Lokale job- eller praktikmesser er en fantastisk måde at finde muligheder og netværke med potentielle arbejdsgivere. Forbered et elevatorpitch - en kort introduktion af dig selv - for at fremhæve din værdi som praktikant. Du bør også udskrive flere kopier af dit CV for at have ved hånden. At møde og tale med virksomhedens repræsentanter personligt kan give dig en idé om, hvorvidt virksomheden passer godt.

Relateret: 19 spørgsmål at stille på en karrieremesse**

8. Ræk ud til dit netværk

Gennemgå dine professionelle og personlige netværk for at finde personer med erfaring i din ønskede branche. Spørg dem, om de ville være villige til at tale med dig om dine karrieremål. Opbygning af disse relationer kan hjælpe med at forbinde dig med relevante praktikmuligheder, især hvis nogen er i stand til at give en henvisning.

Selvom dit netværk i øjeblikket ikke kan forbinde dig med en specifik praktikplads, har de ofte værdifulde råd at tilbyde, såsom de skridt, de tog i deres karrierevej o.sr. hvilke færdigheder du bør opbygge for at få succes.

9. Brug sociale medier

Mange virksomheder har i dag en tilstedeværelse på sociale medier, så sørg for at følge dem, du er mest interesseret i inden for dit felt. Ofte vil de skrive om kommende praktikmuligheder sammen med instruktioner om, hvordan man ansøger. Deres tilstedeværelse på sociale medier kan også hjælpe dig med at få en fornemmelse for deres virksomhedskultur, hvilket kan påvirke din interesse for organisationen.

Du kan engagere dig med virksomhedens sociale mediekonti, men sørg for, at dine opslag er helt professionelle.

Relateret: 19 tips til et fantastisk praktikophold

Signe Degn
Signe Degn Et praktikophold er en fantastisk måde at få værdifuld erfaring på, inden du træder ind i arbejdsstyrken. Din ideelle mulighed vil stemme overens med dine karrieremål og interesser og vil gøre dig i stand til at udvikle de nødvendige færdigheder for at få succes inden for dit valgte felt. I denne artikel forklarer vi vigtigheden af praktikophold og giver en liste over trin til at hjælpe dig med at finde den rigtige praktikplads for dig.