Sådan Finder Du En Ny Karriere: 7 Spørgsmål At Overveje

Sådan Finder Du En Ny Karriere: 7 Spørgsmål At Overveje

At finde en karriere, som du virkelig elsker og nyder, kan have en betydelig indflydelse på dit overordnede job og din livstilfredshed. Hvis du overvejer en ny karriere, er der en række ting at overveje. I denne artikel gennemgår vi nogle almindelige årsager til, hvorfor du måske ønsker at finde en ny karriere, og de spørgsmål, du skal stille dig selv, når du skifter karriere.

Hvorfor skifter folk til en ny karriere?

Folk skifter karriere af flere forskellige årsager, herunder:

  • Mangel på karrieretilfredshed: En af de mest almindelige årsager til, at en person foretager et karriereskifte, er, at de ikke længere er tilfredse med deres nuværende job. Uanset om dit ansvar ikke længere udfordrer dig, du har nået grænsen for jobfremgang eller du ikke længere trives på din arbejdsplads, kan alle disse faktorer bidrage til ønsket om at finde en ny karriere.

  • Nye interesser: Nogle mennesker starter en karrierevej for senere at indse, at de er interesserede i noget andet. For eksempel begyndte du måske som teknisk supportspecialist, men er nu interesseret i computerkodning. Efter at have fået den nødvendige erfaring og ekspertise, kan du vælge at forfølge en karriere inden for kodning.

  • Ønske om mere fleksibilitet: Jobfleksibilitet bliver mere almindeligt i nutidens arbejdsstyrke. Hvis du er interesseret i mere fleksibilitet inden for dit job, og din arbejdsgiver ikke tilbyder nogen, kan det være en god idé at skifte karriere.

  • Lønbegrænsninger: En anden almindelig årsag til et karriereskift er at nå dit lønpotentiale. Hvis din nuværende karrierevej har begrænsede muligheder for lønstigninger, vil du måske finde en, der imødekommer dine forventninger.

  • Utilfreds med den nuværende ledelse: Nogle mennesker kan overveje en ny karriere, hvis de er utilfredse med ledelsen på deres nuværende job. Dette kan betyde at være utilfreds med deres direkte leder eller med ledelsen af ​​virksomheden som helhed.

Relateret: Midlife Career Change: What to Do Next

Spørgsmål til at hjælpe dig med at finde en ny karriere

At skifte karriere er et stort skridt og kan have stor indflydelse på næsten alle facetter af dit liv. Her er et par spørgsmål, du kan stille dig selv for at hjælpe dig med at finde den bedste nye karriere for dig:

1. Hvad er mine nuværende færdigheder?

Når du leder efter en ny karriere, er det vigtigt først at vurdere de færdigheder, du har i øjeblikket. Er du en god kunstner? Har du reklameerfaring? Skriver du godt indhold? Brainstorm dine bedste færdigheder og lav en liste til reference. Disse færdigheder kan være færdigheder, du bruger i en professionel kapacitet (såsom markedsføring) eller færdigheder, som du ikke nødvendigvis bruger på arbejdet (såsom tegnefærdigheder).

Du bør også overveje dine hårde og bløde færdigheder for at se, om nogen kan overføres til en ny karriere. Bløde færdigheder kan omfatte kommunikation, kreativ problemløsning og følelsesmæssig intelligens. Hårde færdigheder kan være alle evner, der er specifikke for dit job eller branche, såsom computerprogrammeringssprog eller bogføring. Nogle af disse færdigheder kan hjælpe dig med nemt at tilpasse dig en ny karriere.

Læs mere: 10 bedste jobfærdigheder til enhver branche: Overførbare færdigheder, du har brug for

2. Hvad er jeg virkelig interesseret i?

En primær grund til, at mange mennesker skifter karriere, er at forfølge en ny interesse. Hvilke interesser har du, både fagligt og personligt? Hvad får dig til at blive begejstret? Hvad nyder du at bruge din tid på? Lav en liste over dine interesser og se, om du kan finde tilsvarende karrierer. For eksempel, hvis du kan lide at finde ud af, hvordan dele og maskiner fungerer, kan du forfølge en karriere som mekaniker eller ingeniør.

3. Hvilken slags personlighed har jeg?

Din personlighed kan have en væsentlig indflydelse på den type job, du nyder og er god til. At tage sig tid til bedre at forstå din personlighed kan hjælpe dig, når du skal bestemme en ny karrierevej, du skal følge. Tag en online personlighedstest, som Myers-Briggs Type Indicator, for at lære mere om, hvad der driver dig. Mange af disse tests vil også give forslag til, hvilket job du vil udmærke dig ved. For eksempel, hvis du er en udadvendt, kan du nyde et job inden for salg og marketing.

Læs mere: Vejledning: 16 personlighedstyper

4. Hvad er mine lønmål?

Et andet vigtigt spørgsmål at overveje er, hvilke mål du har i forhold til løn. Forskellige karrierer har forskellige lønintervaller og lønlofter. Selvom hvor mange penge du tjener måske ikke er den afgørende faktor i den karriere, du forfølger, er det stadig noget, du skal overveje for at sikre, at du er i stand til at fortsætte med at have råd til din livsstil.

5. Kræver min ideelle karriere yderligere uddannelse eller træning?

Nogle karrierer kræver, at du opnår yderligere uddannelse eller træning, før du forfølger dem. For eksempel, hvis du ønsker at skifte karriere til sygepleje, men ikke har nogen baggrund eller uddannelse inden for dette område, skal du først gå i skole og få en sygeplejerskeuddannelse. At forstå kravene til en ny karrierevej kan hjælpe dig med at beslutte, om det job, du ønsker, er det værd, og den tidslinje, du kan forvente, når du forfølger det.

6. Hvad er mine styrker?

Du bør evaluere dine nuværende styrker, og hvordan de kan hjælpe med dit karriereskift. Dine styrker behøver ikke nødvendigvis at være professionelle. Hvis du er usikker på dine styrker, så overvej at spørge venner, familiemedlemmer eller kolleger. Du kan derefter bruge disse oplysninger, når du skal indsnævre potentielle nye karrierer.

Relateret: 10 nøglestyrker at udvikle for karrierefremgang

7. Hvilken slags tidsplan og arbejdsmiljø ønsker jeg?

Et andet vigtigt spørgsmål at stille dig selv, når du prøver at finde en ny karriere, handler om den type arbejdsmiljø og tidsplan, du ønsker. Vil du arbejde på et kontor eller foretrækker du at arbejde hjemmefra? Er en tidsplan kl. 9.00 til 17.00 bedst for dig, eller vil du hellere arbejde nat og weekend? Foretrækker du et roligt sted at arbejde eller et åbent kontormiljø? Alle disse faktorer bidrager til din overordnede arbejdsglæde, så overvej hver enkelt omhyggeligt.

Richard Svendsen
Richard Svendsen At finde en karriere, som du virkelig elsker og nyder, kan have en betydelig indflydelse på dit overordnede job og din livstilfredshed. Hvis du overvejer en ny karriere, er der en række ting at overveje. I denne artikel gennemgår vi nogle almindelige årsager til, hvorfor du måske ønsker at finde en ny karriere, og de spørgsmål, du skal stille dig selv, når du skifter karriere.