Sådan Finder Du En Karrierecoach

Når du søger måder at fremme dig selv i din karriere, er det blandt dine muligheder at få støtte fra en karrierecoach. Nøglen er at finde nogen, der kender ins og outs af professionel udvikling. på en måde, der passer til dine interesser og mål. I denne artikel forklarer vi, hvad en karrierecoach gør, og hvordan du finder en karrierecoach, der passer til dig.

Relateret: Hvad er karriererådgivning og coaching?

Hvordan kan en karrierecoach hjælpe dig?

En karrierecoach er en professionel, der har enorm erfaring med at hjælpe deres kunder med at vokse i deres karriere. Grundlæggende kan en person i denne rolle hjælpe dig med at udvikle de færdigheder og strategier, du har brug for for at finde dit næste job. De kan også give dig råd om, hvordan du får succes med dit nuværende job. Her er et par store fordele ved at arbejde med en karrierecoach:

 • Definition af karrieremål: En karrierecoach kan hjælpe dig med at bestemme, hvad du præcis har til hensigt at gøre i løbet af din karriere. At arbejde med denne professionelle på et hvilket som helst tidspunkt i din karriere kan hjælpe dig med at afgøre, om du er på rette vej til din definition af succes.
 • At tage karrierebeslutninger: Uanset om du er en gymnasieelev, der spekulerer på, hvad du skal lave efter eksamen, eller en erfaren professionel, der ønsker at foretage en større karriereændring, kan en karrierecoach hjælpe dig med at træffe disse vigtige beslutninger.
 • Opbygning af et større netværk: Ud over at lære dig vigtige netværksfærdigheder kan en karrierecoach muligvis forbinde dig med andre fagfolk i din branche. Da de arbejder med alle slags fagfolk, kan de måske hjælpe dig med at finde dit næste job eller vigtige forbindelse.
 • Lær om dig selv: Hvis du nogensinde føler dig usikker på, hvilken karriere du skal forfølge, kan en karrierecoach bruge alle slags værktøjer til at hjælpe dig med at beslutte, hvad du kan lide at gøre. For eksempel kan de bruge personlighedstests, karrierequizzer og andre vurderinger til at lære om dine hobbyer, færdigheder og interesser.
 • Fornyelse af ansøgningsmaterialer: Karrierecoacher ved, hvilken slags ansøgningsmateriale arbejdsgivere leder efter. De kan hjælpe dig med at skabe et bedre CV, følgebrev, portfolio og personlig hjemmeside.
 • Udvikling af interviewfærdigheder: Hvis du har brug for interviewpraksis, kan en karrierecoach hjælpe dig med at gå igennem processen. At lave falske interviews og få feedback fra dem kan hjælpe dig med at forbedre de interviewfærdigheder, du har brug for for at få dit næste job.
 • Øg din selvtillid: Når du leder efter et nyt job, er det vigtigt at have en følelse af selvtillid for at forblive motiveret. En karrierecoach kan tilbyde dig den opmuntring, du har brug for, for at holde fokus på din jobsøgning. Ligeledes kan de hjælpe dig med at forberede dig på vigtige samtaler med din leder, såsom at bede om lønforhøjelse eller forfremmelse.

Relateret: Din online karrierecoach: Tips til avanceret jobsøgning for at få jobbet

Hvad skal man kigge efter i en karrierecoach

Når du leder efter en karrierecoach af høj kvalitet, skal du sørge for, at de har følgende kvalifikationer:

Interpersonelle færdigheder

Når du arbejder med en karrierecoach, vil du gerne vælge en, du nyder at være sammen med. Ved at interviewe nogle få kandidater kan du finde ud af, hvem du bedst kan lide at arbejde sammen med. Kig efter en person med stærke interpersonelle færdigheder. Disse kan omfatte kommunikation, lytning, problemløsning, beslutningstagning, empati og konflikthåndteringsevner.

Relevant oplevelse

I stedet for at lede efter nogen, der kan give dig generelle karriereråd, skal du søge efter en karrierecoach, der har erfaring inden for dit felt eller branche. For eksempel, hvis du er en marketingprofessionel, kan du muligvis finde en karrierecoach, der er specialiseret i marketing og andre kreative industrier. Ligeledes, hvis du leder efter en karriere inden for sygepleje, så prøv at finde en karrierecoach, der fokuserer på at arbejde med sundhedspersonale. At bede om deres CV er en god måde at vurdere, om de har den rigtige oplevelse.

Online tilstedeværelse

At arbejde med en karrierecoach, der er en tankeleder inden for faglig udvikling, er en bonus. Tjek, om de kandidater, du er interesseret i, har en form for blog, nyhedsbrev eller tilstedeværelse på sociale medier. Se om du kan finde nogle af deres eksempler på at arbejde med tidligere kunder. Succeshistorier og kundeudtalelser kan være et godt tegn på deres succesrate. Se, hvilke oplysninger du kan finde ud af om en karrierecoach online for at afgøre, om de har den coachingstil og -baggrund, du leder efter.

Fleksibilitet

At arbejde med nogen, der er villig til at tilpasse sig din læringsstil, kan gøre processen meget mere værdifuld og underholdende. Se efter en karrierecoach, der er villig til at hjælpe dig med at lave en plan, der fungerer for dig.

Relateret: 8 grunde til at hyre en karrierecoach

Sådan finder du en karrierecoach

Følg disse trin for at finde den rigtige karrierecoach til dig:

1. Ræk ud til dit netværk

Se, om dine venner eller familiemedlemmer kender til en karrierecoach. Du kan endda spørge andre fagfolk, om de har arbejdet med nogen, de vil anbefale. Ved at gå gennem dit personlige og professionelle netværk, kan du muligvis finde nogen, som du vil nyde at arbejde sammen med.

2. Kontakt et karrierecenter

College- og gymnasieelever kan drage fordel af de karriereydelser, deres skoler tilbyder. Mange skoler tilbyder gratis karriererådgivning, der kan være ganske nyttig, når du lige skal i gang med din karriere. Se, om dit karrierecenter har jobskygger, informativ samtale eller praktikmuligheder. At blive involveret i denne slags programmer kan hjælpe dig med at lære om dig selv og dine karrierepræferencer.

3. Søg online

At se på online jobtavler kan være en nyttig måde at finde en karrierecoach på. Du kan endda lave en smule research for at finde deres websteder eller online porteføljer af arbejde. Når du leder efter en karrierecoach online, skal du sørge for at lave masser af baggrundsforskning for at sikre, at de er legitime.

Relateret: Hvordan kan en karrierecoach hjælpe dig?

Sådan vælger du en karrierecoach

Disse trin kan hjælpe dig med at indsnævre dine muligheder, når du leder efter en karrierecoach:

1. Indstil dit budget

Den første ting at beslutte er, hvor meget du er villig til at bruge på en karrierecoach. Priserne for en karrierecoach kan variere en del afhængigt af deres tjenester, erfaringsniveau, certificeringer og kundernes efterspørgsel. Når du leder efter en, der er højt specialiseret inden for dit felt, kan du være villig til at øge dit budget for den hjælp, du har brug for. I sidste ende er dit budget op til dit skøn, økonomiske evner og overordnede karrierebehov.

2. Kend dine behov

Lav en liste over alle de tjenester, du har brug for fra en karrierecoach. For eksempel, hvis du føler, at du har stærke interviewfærdigheder, har du muligvis kun brug for hjælp til at skabe bedre ansøgningsmateriale. Ligeledes kan du få brug for nogen, der kan bruge meget tid på at lave mock-interviews. Du vil måske endda bare have en, du kan gå til for at få engangsspørgsmål om din faglige udvikling.

3. Lær om deres baggrund

I lighed med hvordan en ansættelseschef leder efter kandidater, der kan opfylde deres virksomheds behov, kan du kigge efter en karrierecoach, der har den rigtige baggrund for dine karrieremål. Når du henvender dig til forskellige karrierecoacher, skal du få dem til at give dig information om deres tidligere coaching- eller mentorerfaringer.

4. Tal med deres henvisninger

Spørg dine bedste valg om nogle få henvisninger fra tidligere kunder. Ræk ud til hver klient og spørg dem om deres erfaring med at arbejde med karrierecoachen. Overvej at stille disse spørgsmål:

 • Hvornår arbejdede du med dem?
 • Hvad hjalp de dig med at gøre?
 • Var deres coaching nyttig?
 • Ville du arbejde med dem igen?
 • Har de hjulpet dig med at nå dine karrieremål?
 • Vil du anbefale dem som karrierecoach?

5. Giv dem en prøvetur

Før du fuldt ud forpligter dig til en karrierecoach, bør du overveje at få dem til at hjælpe dig med et mindre projekt. På denne måde kan du beslutte, om deres coachingstil er den rigtige for dig. Hvis du synes, de vil passe godt, kan du diskutere andre projekter, som du gerne vil have dem til at hjælpe dig med.

Relateret: Hvornår skal man overveje at få hjælp til karrierecoaching

Spørgsmål at stille en potentiel karrierecoach

Her er nogle spørgsmål, du kan stille en potentiel karrierecoach for at lære mere om deres baggrund og kvalifikationer:

Kan du fortælle mig om gange, hvor du hjalp en klient med at få succes?

At bede om en karrierecoachs succeshistorier kan hjælpe dig med at afgøre, om de har nok erfaring med at hjælpe kunder. Dette spørgsmål kan hjælpe dig med at beslutte, om I begge har en lignende idé om succes. Det kan også hjælpe dig med at lære, hvad denne karrierecoach er i stand til at gøre for dig.

Hvad er dine styrker og svagheder?

At lære en karrierecoachs styrker og svagheder at kende kan give dig en masse indsigt i deres færdigheder. Kvalitetsstyrker omfatter kommunikation, empati, tilpasningsevne og pålidelighed. At finde en karrierecoach, der har evnen til at motivere kunder er et plus. Når de diskuterer deres svagheder, viser et kvalitetssvar, at de aktivt arbejder på at overvinde dem.

Hvorfor kom du ind i karrierecoaching?

Dette spørgsmål kan hjælpe dig med at lære mere om en karrierecoachs hensigter. Dette spørgsmål kan også hjælpe dig med at få indsigt i deres faglige baggrund. At finde en kandidat, der virkelig nyder at hjælpe andre med at forbedre deres karriere, kan være et godt tegn.

Hvilken slags coachingstrategier bruger du?

At lære om en kandidats coachingstrategier kan hjælpe dig med at afgøre, om deres stil stemmer overens med det, du har brug for fra en karrierecoach. Kig efter en, der har erfaring med at bruge en bred vifte af teknikker. Jo mere velafrundede de er, jo mere sandsynligt kan de tilpasse sig din læringsstil.

Erik Clemmensen
Erik Clemmensen Når du søger måder at fremme dig selv i din karriere, er det blandt dine muligheder at få støtte fra en karrierecoach. Nøglen er at finde nogen, der kender ins og outs af professionel udvikling. på en måde, der passer til dine interesser og mål. I denne artikel forklarer vi, hvad en karrierecoach gør, og hvordan du finder en karrierecoach, der passer til dig.