Sådan Finder Du Dit Drømmejob

At finde et drømmejob er et fælles mål for mange professionelle. Ideelt set betyder det at have din drømmetitel at udføre arbejde, du elsker, i et miljø, du nyder. At beslutte sig for og forfølge dit drømmejob er en proces i flere trin, der kan tage alt fra et par måneder til flere år. I denne artikel diskuterer vi, hvad der gør et drømmejob, og de skridt, du kan tage for at finde dit ideelle job.

Læs mere: Essential Job Search Guide

Hvad er et drømmejob?

Et drømmejob er en persons ideelle professionelle beskæftigelse eller stilling. Alle har forskellige job afhængigt af deres personlige præferencer og mål. Flere faktorer påvirker en persons valg i deres drømmejob, herunder løn, timer og daglige ansvar. For nogle giver et drømmejob dem mulighed for at arbejde hjemmefra eller rejse til udlandet. Andre kan søge efter en stilling, hvor de kan tjene deres samfund eller forbedre samfundet. Når de skal vælge et drømmejob, leder de fleste efter et job, der udfordrer dem, og som de nyder.

De fleste professionelle finder ikke deres drømmejob med det samme. De fleste mennesker skal bruge lidt tid på at arbejde i andre stillinger for at få den erfaring og viden, de har brug for for at forfølge deres drømmejob. For eksempel skal en jurastuderende, der drømmer om at blive højesteretsdommer, bruge flere år på at arbejde med et advokatfirma for at få den praktiske juridiske erfaring, de har brug for for at få succes på føderalt niveau, og selv da er der kun ni stillinger, der sjældent blive tilgængelig.

At forfølge din ideelle position betyder ofte at lave et karriereskift, så det kræver overvejelse, planlægning og tålmodighed at finde dit drømmejob. Før du forpligter dig til at lave et karriereskifte, skal du overveje at lave en liste over dine karrieremål og hvad du håber at få fra dit drømmejob. At sætte kort- og langsigtede mål vil hjælpe dig med at forblive fokuseret og motiveret under din jobsøgning. At finde den perfekte stilling kan tage uger eller måneder, så du bør være parat til at afsætte en passende mængde tid til at søge job og interviewe.

Læs mere: Sådan finder du de bedste job til dig

Sådan finder du dit drømmejob

Vejen til at finde dit drømmejob kan se lidt anderledes ud for alle. Her er nogle almindelige trin til, hvordan du kommer i gang med dette kapitel af din karriererejse:

  1. Nå ud til etablerede fagfolk.
  2. Vælg specifikke titler at forfølge.
  3. Overvej at fortsætte din uddannelse.
  4. Forskningscertificeringer eller licenser.
  5. Søg efter jobåbninger.

1. Nå ud til etablerede fagfolk

Det første skridt i at finde dit drømmejob er at beslutte, hvor du skal søge efter førstehåndsindsigt. Kontakt fagfolk, der allerede arbejder i brancher eller stillinger, der interesserer dig. Planlæg informative interviews og telefonopkald eller bed om muligheden for at skygge dem på jobbet. At få så meget information fra den virkelige verden som muligt om besættelsen vil hjælpe dig med at beslutte, om det virkelig er dit drømmejob.

Når du gennemfører en informationssamtale eller jobskygge, så stil spørgsmål om jobbets primære opgaver, tidsplan og løn. Spørg din kontaktperson om, hvilken indflydelse fagfolk inden for området har på samfundet, og hvad de anser for at være den mest givende del af jobbet. Du ved bedre end nogen andre, hvad du leder efter, så det er vigtigt at finde ud af så meget som muligt, før du forpligter dig til at starte en jobsøgning.

Læs mere: Informationsinterviewspørgsmål

2. Vælg specifikke titler at forfølge

Når du er engageret i en bestemt branche eller et bestemt område, bør du vælge en eller flere jobtitler, du vil undersøge. Afhængigt af karakteren af ​​dit drømmejob, har du muligvis kun én bestemt jobtitel på din liste. Alternativt kan du have fire eller fem, der involverer lignende ansvar. Uanset hvad sagen måtte være, vil næste skridt være at undersøge din valgte titel eller titler. Du kan søge job ved hjælp af en række ressourcer, herunder jobtavler, onlineartikler, blogs, biblioteker, jobmesser og informative interviews.

Når du undersøger et job, bør du finde ud af de uddannelsesmæssige og fysiske krav. Du bør også kende det gennemsnitlige løninterval og hvilke former for goder, der typisk er inkluderet. Andre vigtige faktorer omfatter timer, placering og arbejdspladsmiljø. At sætte dig ind i disse detaljer vil hjælpe dig med at vurdere potentielle stillinger og søge til de job, der passer bedst til dig.

3. Overvej at fortsætte din uddannelse

For nogle betyder det at finde et drømmejob at vende tilbage til skolen. Dette kan involvere at afslutte en ufuldstændig grad eller forfølge avanceret læring, som en master- eller doktorgrad. Hvert job har forskellige uddannelseskrav, så du bør undersøge dit drømmejob grundigt for at finde ud af, hvilket uddannelsesniveau der er nødvendigt. Hvis du laver en betydelig karriereændring, er din oprindelige universitetsgrad muligvis ikke længere relevant, så for at være en mere konkurrencedygtig jobkandidat skal du muligvis tjene en ekstra grad.

Videregående uddannelse er tilgængelig gennem en række kilder. Du kan typisk vælge mellem at tilmelde dig online- eller personlige kurser. Afhængigt af din læringsstil og tidsplan, kan du muligvis kvalificere dig til et accelereret spor og opnå din grad på kun et til tre år. At gå tilbage til skolen er en betydelig forpligtelse, så du bør overveje alle dine muligheder nøje for at finde den metode, der fungerer for dig og din livsstil.

4. Forskningscertificeringer eller -licenser

Ud over avancerede grader kræver nogle job, at alle medarbejdere har specifikke certificeringer eller licenser. Job, der involverer brug af specialiseret udstyr eller teknisk ekspertise, kræver ofte, at kandidater gennemfører kurser eller består test, der bekræfter, at de kan udføre jobbets opgaver. Job, der involverer at yde sundhedspleje, juridisk rådgivning eller uddannelse, kræver typisk, at alle fagfolk har licens til at arbejde i deres stat.

Når du taler med andre fagfolk eller udfører online research, skal du sørge for at finde ud af, om dit drømmejob involverer nogen certificeringer eller licenser. Hvis det gør det, skal du undersøge ansøgningsprocessen. De fleste certificeringer involverer betaling af et indsendelsesgebyr, bevis for praktisk erfaring og beståelse af en test. Licenskrav kan omfatte at have en bestemt grad, at gennemføre en vis mængde arbejdstimer i marken og bestå en eksamen.

5. Søg efter jobåbninger

Når din forskning er færdig, og du har de nødvendige kvalifikationer, kan du begynde at søge ledige stillinger. Du kan finde specifikke jobopslag ved at bruge dit professionelle netværk eller online jobtavler som Bonjoures. Når du søger, kan du eksperimentere med forskellige søgeord og sætninger relateret til dit drømmejob for at producere en række forskellige resultater. Når du har fundet en lovende åbning, kan du begynde ansøgningsprocessen. Dette vil omfatte at skrive et effektivt CV og følgebrev, og det kan også involvere at bestå en færdighedsvurdering.

Mange industrier rapporterer en højere succesrate for ansøgninger, der inkluderer en medarbejderhenvisning. Hvis du har en professionel kontaktperson, der arbejder inden for dit ønskede felt, så giv dem dit CV eller bed dem om at skrive et anbefalingsbrev. Arbejdsgivere er mere tilbøjelige til at overveje din ansøgning, hvis du har støtte fra en nuværende medarbejder eller brancheprofessionel.

Asbjørn Eriksen
Asbjørn Eriksen At finde et drømmejob er et fælles mål for mange professionelle. Ideelt set betyder det at have din drømmetitel at udføre arbejde, du elsker, i et miljø, du nyder. At beslutte sig for og forfølge dit drømmejob er en proces i flere trin, der kan tage alt fra et par måneder til flere år. I denne artikel diskuterer vi, hvad der gør et drømmejob, og de skridt, du kan tage for at finde dit ideelle job.