Sådan Finder Du Den Rigtige Rekrutterer Til Dig

At arbejde med en rekrutterer er en almindelig metode for jobsøgende til at komme i kontakt med virksomheder og finde ledige stillinger. Selvom det er vigtigt at bruge en række forskellige teknikker, når du søger efter et job, kan brug af en rekrutteringsservice forbinde dig med et stort netværk af fagfolk, der ansætter inden for dit felt. Du kan overveje at arbejde med en rekrutterer, når du er interesseret i en bestemt virksomhed, specialiseret i en niche eller forsøger at udvide rækkevidden af ​​dine jobansøgninger.

I denne artikel vil vi diskutere, hvordan du finder en rekrutterer, der passer til dine behov, og hvordan du vurderer deres evne til at fremme din karriere.

Hvad er en rekrutterer?

En rekrutterer matcher dygtige jobsøgende med ledige stillinger i en virksomhed. Rekrutterere kan arbejde uafhængigt, for et personalebureau eller som en del af en virksomheds personaleafdeling. Rekrutterere opretholder en stor database med kvalificerede kandidater, som de kan bruge til at udfylde presserende jobåbninger. De kommunikerer også med potentielle medarbejdere på vegne af en virksomhed og giver vigtige opdateringer i ansættelsesprocessen. Opbygning af relationer med både jobsøgende og arbejdsgivere er en nøglekomponent i en rekrutteringsansvarlig, da det giver dem mulighed for at placere så mange kvalitetskandidater som muligt.

Læs mere: Lær om at være rekrutterer

Sådan finder du en rekrutterer

Rekrutterere har ofte en bred rækkevidde på tværs af jobtavler, sociale medier og faglige foreninger. Før du opretter forbindelse til en rekrutterer, skal du først undersøge, hvad rekrutterere aktivt leder efter kandidater og finde deres kontaktoplysninger. Brug følgende trin til at finde en rekrutterer, der vil være mest kvalificeret til at hjælpe med din jobsøgning:

 1. Gennemse jobtavler.
 2. Forbind med personalebureauer.
 3. Brug dit netværk.
 4. Rådfør dig med branchegrupper.
 5. Nå ud til topvirksomheder.
 6. Post dit CV.

1. Gennemse jobtavler.

Selvom mange opslag på jobsøgningssider som f.eks. Bonjoures er oprettet ved at ansætte ledere selv, vil virksomheder ofte tildele denne pligt til rekrutterere. Vær opmærksom på navne og titler på personer, der poster annoncer for job i din branche. Rekrutterere vil ofte identificere sig med følgende joblignende titler:

 • Bemandingsagent
 • Senior rekrutterer
 • Headhunter
 • Arbejdsformidling
 • Søg professionel

2. Forbind med personalebureauer.

Under din jobsøgning skal du kigge efter lokale personalebureauer, der kan forbinde dig med en af ​​deres rekrutterere. Nogle bureauer specialiserer sig i et bestemt område, mens andre betjener en række forskellige kunder. Vær direkte, når du diskuterer din jobsøgning med et vikarbureau for at sikre, at de har rekrutterere, der arbejder inden for dit interessefelt.

3. Brug dit netværk.

Mange af dine venner og kolleger har muligvis arbejdet med rekrutteringspersonale og er villige til at give anbefalinger. Dit netværk kan introducere dig til en rekrutterer direkte, hvilket gør din ansøgning mere mærkbar. At finde rekrutterere gennem dine personlige kontakter er en glimrende metode til at sikre, at du finder en rekrutterer inden for dit felt, som kan prioritere din jobsøgning.

4. Rådfør dig med branchegrupper.

Rekrutterere melder sig ofte ind i foreninger og deltager i konferencer relateret til deres speciale. Hvis du søger efter et job i en bestemt branche, skal du være opmærksom på eventuelle personalebureauer, der regelmæssigt deltager i arrangementer inden for dit felt. Hvis du er medlem af en professionel organisation, kan du overveje at søge i medlemskartoteket efter rekrutteringsmedarbejdere.

5. Nå ud til topvirksomheder.

Hvis du er interesseret i at arbejde med en bestemt virksomhed, kan du overveje at kontakte direkte. Du kan muligvis tale med en Human Resources-repræsentant og bede om at blive forbundet med en rekrutterer. Hvis de outsourcer deres talenterhvervelse til en anden virksomhed, så spørg efter navnet på de personalebureauer, de bruger. Selvom disse oplysninger muligvis ikke er tilgængelige, kan det give dem besked om din interesse ved at kontakte de bedste virksomheder inden for dit felt og indtaste dig i deres database for mulige kandidater.

6. Send dit CV.

Ligesom du måske søger efter en rekrutterer på et jobboard, bruger rekrutterere ofte jobsider til at finde talenter. Opret et professionelt CV og læg det på din jobtavleprofil, så arbejdsgiverne nemt kan finde dig. Sørg for, at dine kontaktoplysninger og jobhistorik løbende opdateres for at vise, at du er ledig og interesseret i nye stillinger.

Relateret: 10 tips til at hjælpe dig med at netværke som en professionel

Sådan vælger du en rekrutterer

Under jobsøgningen vil du sandsynligvis komme i kontakt med en bred vifte af rekrutterere. Når du vælger en rekrutterer, skal du overveje de egenskaber, der er vigtige for dig og din særlige jobsøgning. Den rigtige rekrutterer for dig vil ideelt set blive en konsekvent ressource for nye muligheder i din karriere. Din rekrutterer bør vise interesse for dine professionelle mål såvel som for den virksomhed, de arbejder for.

Disse trin vil hjælpe dig med at udrede potentielle rekrutterere, før du forpligter dig til et professionelt forhold:

 1. Undersøg rekruttererens netværk.
 2. Søg vidnesbyrd.
 3. Overvej deres speciale.
 4. Indsnæv dine muligheder.

1. Undersøg rekruttererens netværk.

Ved at bruge sociale medier og jobhjemmesider kan du ofte få en god idé om din potentielle rekrutteringsmands netværk. Hvis du arbejder med et vikarbureau, så spørg hvilke virksomheder de har som kunder. En god rekrutterer vil have et stort netværk af menneskelige ressourcer, som de regelmæssigt forbinder med om jobåbninger.

2. Opsøg vidnesbyrd.

Spørg andre i din branche om deres erfaringer med forskellige rekrutterere. En rekrutterer med en lang historie med succesfulde placeringer er mere tilbøjelige til at være et aktiv for din jobsøgning end en, der har flyttet rundt fra bureau til bureau.

3. Overvej deres speciale.

Selvom nogle rekrutterere arbejder i en række forskellige brancher, vil du måske vælge en rekrutterer, der er specialiseret inden for dit felt. Rekrutterere kan specialisere sig i en bestemt branche eller et bestemt kvalifikationsniveau, såsom executive management. En rekrutterer inden for et speciale er mere tilbøjelige til at blive uddannet om kravene til et job, og typen af ​​ansøger ville udmærke sig i den stilling.

4. Indsnævre dine muligheder.

Selvom du kan blive fristet til at arbejde med flere forskellige rekrutterere eller bureauer, er det en mere effektiv strategi at afsætte din tid til én engageret rekrutterer. Fordi mange rekrutterere arbejder for de samme virksomheder eller bureauer, kan en ansøgning, der sendes ud til alle tilgængelige rekrutterere, simpelthen gå tabt eller ignoreres. Ved at opbygge et stærkt bånd med en rekrutterer, kan du være sikker på deres forpligtelse til at finde et godt job til dig.

Hvilke spørgsmål skal du stille en rekrutterer?

Efter at have valgt et par rekrutterere, der har de rette kvalifikationer, bør du stille spørgsmål for at finde ud af, hvem der vil være den mest hjælpsomme under din jobsøgning. Ligesom en arbejdsgiver interviewer en kandidat for at vurdere, hvor godt de kan udføre et job, bør du interviewe din rekrutterer. Ved at spørge om deres erfaring kan du også begynde at opbygge et arbejdsforhold. Følgende spørgsmål giver en grundlæggende retningslinje for screening af potentielle rekrutterere:

 • Hvor længe har du været rekrutterer i dette speciale?
 • Har dine kunder regelmæssige åbninger inden for mit ekspertiseområde?
 • Har du nogle vidnesbyrd fra personer, du har anbragt?
 • Hvilken type stillinger har du placeret for kandidater med en lignende baggrund som min?

Tips, rekrutterere giver kandidater

En rekrutterer kan give dig specialiseret rådgivning om, hvordan du får et job i din branche, der passer til dit erfaringsniveau. Rekrutterere vil hjælpe dig med at øge din synlighed over for arbejdsgivere ved at bruge deres netværk og ekspertise. Der er dog et par grundlæggende forslag, som rekrutterere giver til kunder, uanset hvilken type stilling de søger. Disse tips kan hjælpe dig med at flytte din jobsøgning fremad, når du arbejder med en rekrutterer:

 • Markedsfør din professionelle oplevelse online.
 • Læs korrektur på ansøgninger og e-mails.
 • Følg op med arbejdsgiverne.
 • Øv dig i at blive interviewet.
 • Deltag i branchearrangementer.

Harald Bertelsen
Harald Bertelsen At arbejde med en rekrutterer er en almindelig metode for jobsøgende til at komme i kontakt med virksomheder og finde ledige stillinger. Selvom det er vigtigt at bruge en række forskellige teknikker, når du søger efter et job, kan brug af en rekrutteringsservice forbinde dig med et stort netværk af fagfolk, der ansætter inden for dit felt. Du kan overveje at arbejde med en rekrutterer, når du er interesseret i en bestemt virksomhed, specialiseret i en niche eller forsøger at udvide rækkevidden af dine jobansøgninger.