Sådan Finder Du Den Rigtige Major I College

At vælge dit hovedfag er et vigtigt skridt i college-oplevelsen, da det vil være i fokus for dine studier. Universitetsstuderende kan vælge mellem mange forskellige større muligheder afhængigt af deres interesser og professionelle mål. I denne artikel diskuterer vi, hvordan du finder den rigtige hovedfag for dig.

Hvad er en college major?

En college major er et specifikt emne, som en universitetsstuderende specialiserer sig i, mens han arbejder hen imod en grad inden for det felt. For de fleste universitetsstuderende vil op til halvdelen af ​​de kurser, der tages under den kollegiale erfaring, fokusere på det valgte hovedfag eller et relateret emne. Ved at gennemføre en hovedfag i et bestemt emne og tjene den relaterede grad, demonstrerer du din evne til at fuldføre højt niveau og vedvarende arbejde i det pågældende emne.

Vigtigheden af ​​at finde en universitetsstuderende

At vælge det rigtige college-hovedfag er en vigtig del af uddannelseserfaringen, da det vil påvirke de kurser, du tager, og den karriere, du kan forfølge. Universitetsstuderende vælger at forfølge et emne, de brænder for, og sørger også for, at de lærer efterspurgte færdigheder.

Hvis du lægger for meget vægt på kun ét aspekt af valget af en universitetsstuderende, såsom økonomiske overvejelser eller personlige interesser, kan det være mere udfordrende at finde et job. At vælge en hovedfag, der balancerer dine interesser og lidenskaber med karrieremuligheder, der appellerer til dig, kan hjælpe dig med at maksimere din universitetsoplevelse, tage kurser, der interesserer dig, og dimittere med en tiltalende fremtidig karrierevej.

Relateret: Valg af karrierevej i 9 trin

Sådan vælger du en hovedfag på college

Når du overvejer, hvilken hovedfag der passer bedst til dig på college, skal du følge disse trin for at hjælpe dig med at bestemme, hvad du skal vælge.

1. Overvej dine evner

Evner er de færdigheder, du har, og hvad du generelt kan. Før du vælger dit hovedfag, kan du tænke over de evner, du har, og begynde at eliminere hovedfag, der ikke stemmer overens med disse særlige færdigheder. Anvendelse af dine evner kan hjælpe dig med at udmærke dig og føle dig selvsikker under din uddannelseserfaring, selv når du lærer nye ting og får ny viden. Du vil få muligheder for at forbedre dine færdigheder og styrke dine evner, men at overveje, hvor du udmærker dig, kan hjælpe dig med at identificere emner, der kan passe godt til dig.

2. Lav en liste over dine interesser

Efterhånden som du har gennemgået folkeskolen, har du sandsynligvis identificeret interesseområder, herunder fag i skolen og personlige interesser. Opret en liste over de ting, der er af mest interesse for dig, for at hjælpe dig med at overveje hovedfag, der kan give dig mulighed for yderligere at forfølge disse interesser. Hvis du for eksempel har en interesse for matematik, kan du overveje at læse regnskab eller finans, statistik, fysik eller ingeniør.

3. Tænk over dine personlige værdier

Dine personlige overbevisninger og værdier kan også have betydning for, hvad du vælger at studere, når du går på college. At vælge en hovedfag, der afspejler dine kerneværdier, kan føre dig til en karrieremulighed, der kan være mere givende og tilfredsstillende. For eksempel, hvis du brænder for at pleje og rydde op i miljøet, kan en karriere inden for miljøvidenskab give dig mulighed for at forfølge denne passion og overholde dine værdier.

4. Tag en personlighedsvurdering

Hvis du ikke er sikker på, hvilke aspekter af din personlighed der kan afspejle din karrierevej og fremtidige bestræbelser, kan du overveje at tage en personlighedsquiz for at få en bedre fornemmelse af de egenskaber, der gør dig til den, du er. En personlighedsquiz, der almindeligvis bruges af karriere- og uddannelsesrådgivere, er Myers-Briggs Type Indicator (MTBI), som giver deltagerne mulighed for at bestemme potentielle emner, der kan stemme overens med deres personlige interesser og vaner. Eksempler på personlighedstyper fra MTBI inkluderer "mesteren", "læreren", "promotoren", "håndværkeren" og "arkitekten." At tage denne vurdering kan hjælpe dig med at identificere, hvor du kan få succes med dine fremtidige professionelle sysler.

Relateret: Vejledning: 16 personlighedstyper

5. Identificer potentielle karriereveje

Ud over at tænke på dine værdier, passioner og interesser nu, er det vigtigt at overveje fremtiden, når du har afsluttet din skolegang og opnået din grad. Før du vælger en hovedfag, skal du se på de potentielle karrieremuligheder, der ville være tilgængelige for dig med en grad inden for et bestemt felt. Mange hovedfag har flere karrieremuligheder, men du bør føle dig interesseret i i det mindste nogle af de muligheder, der vil være åbne for dig efter endt uddannelse.

6. Se på fremtidens muligheder

Når du overvejer en hoved- og en karrierevej, så tænk på, om nogen væsentlige teknologiske ændringer kan påvirke rollen i fremtiden. Vurder, hvilke brancher og roller der i øjeblikket bliver påvirket af teknologiske skift, og planlæg i overensstemmelse hermed.

Relateret: 25 mest nyttige hovedfag for at få din grad i

7. Overvej økonomiske faktorer

Selvom dit fremtidige indtjeningspotentiale måske ikke er det vigtigste, når du skal vælge dit hovedfag, bør det være en faktor. For at kunne forsørge dig selv og leve den livsstil, du ønsker, skal du sørge for, at dit fremtidige karrierevalg giver dig mulighed for at opfylde de forventninger, du har til dit indkomstniveau og indtjeningspotentiale. Visse hovedfag har et højere indtjeningspotentiale, såsom teknik, økonomi, datalogi og forretning. Andre faktorer, der kan påvirke din fremtidige økonomiske situation, omfatter, hvor mange års skole du fuldfører, hvor du går på college, og hvilken karrierevej du planlægger at følge.

8. Tænk på din fremtid med en bestemt grad

Det er vigtigt at overveje din fremtid, og hvordan du vil have det med bestemte emner og interesser i de næste 10, 20 eller 30 år. Hvis du forfølger en uddannelse baseret på en specifik passion, som du har lige nu, har du måske ikke stadig den samme passion om 20 år. Hvis du åbner dig selv for en bredere vifte af muligheder ved at vælge en bredere grad, kan det hjælpe dig med at undgå dette problem i fremtiden. For eksempel, hvis du har en passion for at tjene underprivilegerede børn, kan du overveje at tage hovedfag i et medicinsk område, der vil give dig mulighed for at gøre det, mens du også tjener en stabil indkomst.

9. Diskuter muligheder med andre mennesker

Menneskene omkring dig kan hjælpe dig med at identificere aspekter af din personlighed og dine interesser, som de ser i dig, og hjælpe dig med at identificere mulige hovedområder. Tal med dine venner og familie om, hvad de ser som dine passioner og styrker. Du kan også diskutere dine interesser med folk, der i øjeblikket er i gang med et emne, der er af interesse for dig, eller dem, der allerede er færdiguddannede med grader.

10. Tag en række kurser

Du behøver ikke at beslutte dig for et hovedfag den dag, du ankommer til campus for at tage på college. I stedet kan du bruge lidt tid på at overveje dine interesser og lære mere om de tilbud, der findes på din skole. I løbet af dit første år kan du tage en række kurser om forskellige emner for at lære mere om ting, du måske ikke har studeret i gymnasiet. Du kan opleve, at visse emner eller professorer skiller sig ud for dig, og guider dig til et hovedfag, der giver dig mulighed for yderligere at forfølge bestemte fag eller tage yderligere kurser fra de samme professorer.

Jesper Povlsen
Jesper Povlsen At vælge dit hovedfag er et vigtigt skridt i college-oplevelsen, da det vil være i fokus for dine studier. Universitetsstuderende kan vælge mellem mange forskellige større muligheder afhængigt af deres interesser og professionelle mål. I denne artikel diskuterer vi, hvordan du finder den rigtige hovedfag for dig.