Sådan Får Du Skuespiljob: Med Auditionstips

Skuespillere har en unik karriere, der ofte er baseret på freelance. De fleste skuespillere går til audition for midlertidige job i stedet for at arbejde for en fast arbejdsgiver på lang sigt. At vide, hvordan man får skuespillerjob er en nøglefærdighed for håbefulde skuespillere. I denne artikel beskriver vi nogle af de mest almindelige typer skuespiljobs, forklarer, hvordan du får skuespillerjob og giver tips til at dygtiggøre sig under auditions.

Relateret: Sådan begynder du at optræde

Hvad er de almindelige typer af skuespillerjob?

Skuespillere kan arbejde i en række forskellige job, fra scene til skærm til radio. Overvej de mest almindelige typer af skuespillerjobs for at se, hvad der passer bedst til dine interesser og færdigheder:

Relateret: Sådan finder du filmekstrajob (med tips)

Film

Filmskuespillere arbejder i film. Mange filmskabere og studier producerer deres projekter i Californien, selvom nogle filmer over hele verden forskellige steder. Udover store spillefilm, kan skuespillere arbejde på studerende eller uafhængige film for at hjælpe med at opbygge deres CV. Filmskuespillere bruger måske et par uger eller måneder på at arbejde på en enkelt film.

Television

Tv-skuespillere arbejder på lavet-til-tv-film og tv-shows. Efterhånden som streamingtjenester og internetudsendelser vinder popularitet og markedsandel, arbejder mere traditionelle tv-aktører på disse digitale medieplatforme. Afhængigt af produktionens omfang og længde kan tv-skuespillere arbejde på et enkelt projekt i så kort som et par uger eller så længe som flere år.

Scene

Sceneskuespillere opfører skuespil foran et levende publikum. Nogle teaterkompagnier hyrer sceneskuespillere til en hel sæsons arbejde i stedet for til et individuelt stykke, mens andre medvirker på produktion for produktion. De fleste live-produktioner kører i flere uger, men skuespillerne kan forberede sig i uger eller måneder før åbningen ud over at optræde under showets periode.

Voice over

Voiceover-skuespillere leverer vokalskuespil til ethvert projekt, der kun kræver en stemme. Mens voiceover-skuespil er meget almindeligt for radio, bruges det også ofte til tv-shows, reklamer og lydbøger. De fleste voiceover-skuespillere arbejder som freelancere og går på audition til individuelle jobs frem for at arbejde for et studie eller teaterselskab.

Kommerciel

Kommercielle aktører agerer for reklamer. Selvom disse job ofte er meget kortere i varighed end deres tv- og filmmodstykker, betaler kommercielt arbejde ofte godt og kan føre til andre muligheder inden for film eller tv. Kommercielle optagelser er normalt korte og varer en dag eller en uge, så kommercielle skuespillere skal ofte til audition for roller.

Baggrund

Baggrundsskuespillere, også kaldet statister, optræder i baggrunden af ​​scener på film, tv-shows og reklamer. Baggrundsskuespillere har normalt ikke taleroller. For de fleste skuespillere er baggrundsarbejde en CV-bygger og en måde at udvikle professionelle forbindelser på snarere end en langsigtet karrieremulighed.

Relateret: Bijob for skuespillere

Sådan får du skuespillerjob

Uanset hvilken type skuespil du er interesseret i, skal du næsten helt sikkert til audition for roller på et tidspunkt i din karriere. Lær, hvordan du får skuespillerjob med disse trin:

Relateret: 26 job for teaterfag du kan forfølge

1. Få en leder eller agent

En af de bedste måder at konsekvent finde skuespillerjob på er at sikre sig en leders eller agents tjenester. Disse branchefolk hjælper med at finde dig auditions og taler på dine vegne. Konkurrencen om ledere og agenter er dog ofte høj i underholdningsindustrien. Det tager normalt lidt tid og forbindelser at finde en leder eller agent.

2. Spørg dit professionelle netværk

En anden god metode til at finde skuespillerroller er at spørge andre skuespillere eller underholdningsprofessionelle i dit netværk. Nogle auditions eller præstationsmuligheder spredes via mund til mund, før de når almindelige kanaler, så at spørge om potentielle auditions eller arbejdsbegivenheder kan nogle gange føre til skuespillerjob.

3. Forskning casting opkald

Casting-opkald er store auditions til en specifik rolle eller produktion. Nogle casting-opkald er åbne for offentligheden, hvilket betyder, at alle interesserede i audition kan gøre det. Andre er kun åbne for bestemte bureauer eller på forhånd udvalgte grupper, som du skal være medlem af for at komme til audition. Ofte vil producenter poste om åbne casting-opkald online eller i branchepublikationer, så gennemgå disse steder regelmæssigt for casting-opkaldsmuligheder.

4. Se online

Flere og flere instruktører og producenter lægger skuespiljobs ud på nettet, især til selvstændigt arbejde eller studerende. Søg online efter potentielle auditionsmuligheder. Du kan se på casting-hjemmesider, bureauwebsteder og blot køre en søgning efter skuespiller-auditions eller job i dit område.

5. Opret en hjemmeside

Lav en hjemmeside til dig selv, der inkluderer dine hovedbilleder, dit skuespil-cv og eventuelle ruller eller videoopsamlinger af dit skuespilarbejde, du måtte have. Du kan sende dit websteds URL til potentielle arbejdsgivere, linke til det på dine sociale mediesider og potentielt få anerkendelse fra instruktører eller producenter, som finder din webside uafhængigt.

6. Kontakt lokale teatre eller studier

En anden mulighed for at lære om potentielle audition- eller skuespillerjobmuligheder er at kontakte lokale teatre eller filmstudier direkte. Udover at lære om skuespilarbejde, kan du måske også opbygge professionelle forbindelser med de medarbejdere, der arbejder der, hvilket øger chancerne for, at de ringer til dig, når de har brug for en skuespiller eller holder auditions.

7. Byg dit CV

Mens du leder efter betalende højprofilerede job, fortsæt med at opbygge dit skuespil-cv med og færdighedssæt. Du kan tage skuespilkurser, lære børn om skuespil, optræde med lokale teaterorganisationer eller producere dit eget værk til at poste online. Jo mere erfaring du har, og jo flere mennesker i branchen du kender, jo bedre er dine chancer for at ansætte kontinuerlige skuespillerjobs.

Relateret: 16 job i teater

Tips til auditions

Brug disse tips til at hjælpe dig med at optimere din tid til auditions og forbedre dine chancer for at få et skuespillerjob:

  • Medbring dit CV og headshot. Til nogle auditions kan instruktøren eller producenten anmode om dit CV og headshot på forhånd. Medbring kopier på auditionsdagen, også selvom du har sendt dem forud, så alle tilstedeværende kan få et eksemplar.
  • Brug scriptet. Nogle gange vil du modtage linjer forud for audition. Gør dit bedste for at lære dem udenad, men hvis du ikke gør det, så brug manuskriptet og læs ordene som skrevet i stedet for at prøve at improvisere.
  • Vær direkte og selvsikker. Introducer dig selv og vær sikker på dine færdigheder og evner. Undgå at komme med undskyldninger om din stemme eller dit udseende. Vis i stedet, at du tror på dig selv og er den bedste person til rollen.
  • Gør et godt indtryk. Vid, at din audition begynder, så snart du træder ind på scenen, ikke efter du begynder at læse dine replikker. Sørg for, at du gør et positivt indtryk i det sekund, instruktøren eller producenten først ser dig.
  • Audition tidligere på dagen. Hvis du har muligheden, skal du vælge en tidligere audition-tidsslot i stedet for den sidste på dagen. Ansættelsesteamet kan være mere fokuseret og frisk under din læsning.
  • Inkluder dine kontaktoplysninger. Sørg for, at dine kontaktoplysninger er nøjagtige og nemme at finde på dit CV. Sørg for at tjekke telefonnummeret eller e-mailadressen på dit CV regelmæssigt for at sikre, at du ikke går glip af jobtilbud.
  • Fortsæt. Hvis du mister din plads midt i din audition, så fortsæt med materialet i stedet for at starte forfra. Det er en værdifuld færdighed at vise, at du kan tilpasse dig og bevare roen, og det sætter instruktører ofte pris på.

Osvald Kragh
Osvald Kragh Skuespillere har en unik karriere, der ofte er baseret på freelance. De fleste skuespillere går til audition for midlertidige job i stedet for at arbejde for en fast arbejdsgiver på lang sigt. At vide, hvordan man får skuespillerjob er en nøglefærdighed for håbefulde skuespillere. I denne artikel beskriver vi nogle af de mest almindelige typer skuespiljobs, forklarer, hvordan du får skuespillerjob og giver tips til at dygtiggøre sig under auditions.