Sådan Får Du Mest Ud Af Jobmesser

Sådan Får Du Mest Ud Af Jobmesser

En jobmesse eller karrieremesse er et godt sted at møde mange forskellige potentielle arbejdsgivere på én gang. Disse messer kan hjælpe dig med at netværke med folk i din branche og blive mere bevidst om, hvad din branche værdsætter hos en medarbejder.

Jobmesser er meget forskellige fra en-til-en-samtaler, og det er vigtigt at forstå, hvad man kan forvente. Her er hvad du behøver at vide om jobmesser, hvor gavnlige de kan være, og hvordan du får det fulde udbytte af dem.

Hvad er en jobmesse?

Jobmesser er arrangementer, der afholder arbejdsgivere med ledige stillinger og varer normalt et par dage. De fungerer som et midlertidigt knudepunkt for arbejdsgivere til at vise information om deres virksomheder, medarbejdererfaring og ledige stillinger. Nyuddannede fra gymnasier og universiteter samt enkeltpersoner, der ønsker at skifte karriere, deltager typisk på jobmesser. Mange jobmesser er designet med disse grupper i tankerne. Men folk i alle aldre i forskellige situationer deltager i generelle karrieremesser på udkig efter muligheder.

Jobmesser varierer efter størrelse og fokus. Nogle jobmesser er ikke specialiserede til én branche og byder på en bred vifte af virksomheder. Andre jobmesser fokuserer kun på ét felt. For eksempel kan en jobmesse i underholdningsindustrien være målrettet mod agenter, producenter og kreative, mens en public service-jobmesse kan være målrettet mod politi, brandmænd og socialarbejdere. Hvis du har en specifik branche i tankerne, ville det være ideelt at deltage i en jobmesse med det fokus. Men hvis du ikke er sikker på din vej, kan en generel jobmesse være nyttig.

Hvad er fordelene ved en jobmesse?

Jobmesser involverer at kommunikere med mange mennesker ansigt til ansigt om virksomheder og muligheder. Der er mange fordele, du kan høste ved at deltage i jobmesser, herunder følgende:

Netværk med flere arbejdsgivere

Ved at møde mange forskellige potentielle arbejdsgivere øges din chance for at finde en god udsigt til en samtale eller en ansættelsesstilling. Mange jobmesser er store begivenheder, og antallet af arbejdsgivere kan hjælpe dig med at opdage muligheder.

Mød ivrige arbejdsgivere

En anden stor fordel ved en jobmesse er, at arbejdsgiverne er klar til at møde potentielle ansættelser. Sammenlignet med meddelelsesvirksomheder online, kolde ringer til deres kontorer eller endda besøg i åbningstiden, er en jobmesse fuld af arbejdsgivere, der ikke kun ønsker at ansætte en ny, men også for at møde dem på det sted.

Få kontaktoplysninger og interviews

Lad os sige, at du håber på at finde et job i en teknologivirksomhed, og så besøger du virksomhedens stand på en jobmesse. Du møder personen, der driver virksomhedens stand og gør et stort indtryk under en kort samtale. Bagefter giver lederen dig telefonnummeret til deres supervisor. Vejlederens oplysninger er ikke opført online. Men fordi du deltog på jobmessen, har du nu deres direkte kontaktoplysninger for at starte næste skridt med virksomheden.

Oplev en lavtryksindstilling

Jobmesser kan føles lavere i pres end andre jobsøgende miljøer. Som et resultat af folkemængderne er indtrykkene hurtige, og samtalerne er ret afslappede. Som følge heraf føler nogle mennesker sig mere komfortable på en jobmesse sammenlignet med mere en-til-en måder at søge job og netværke på.

Få mest muligt ud af en jobmesse

For at få mest muligt ud af en jobmesse er det klogt at have en plan. Slå begivenhedsplanen og standekortet op på forhånd, så du ved, hvilke virksomheder der vil være der. For eksempel kan det hjælpe at vide, hvor en stand til din ideelle virksomhed vil være, så du mentalt kan forberede dig, før du nærmer dig.

Hvis du kun er interesseret i få virksomheder, kan du hurtigt besøge hver enkelt i begyndelsen af ​​dit besøg, så du er sikker på at få kontakt med de ansættende ledere, inden messen lukker.

På en karrieremesse er forberedelse vigtigt. At gå ind som en informeret professionel kan øge din selvtillid og fokus. Der er ingen garanti for at modtage et tilbud på en jobmesse, men en god potentiel åbning kunne pege dig i den rigtige retning. Uanset hvad er jobmesser fremragende måder at lære om brancher, komme i kontakt med fagfolk og øve sig i at interviewe.

Relateret: Guide: Sådan får du succes ved en ansættelsesbegivenhed eller åbent interview

Sådan forbereder du dig til en jobmesse

Disse tips kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid brugt på at besøge stande og tale med arbejdsgivere på en jobmesse og få de bedste resultater.

1. Øv stressreducerende aktiviteter på forhånd

Hvis du er nervøs, så husk, at arbejdsgiverne er der, fordi de vil ansætte nogen. Du kan være deres perfekte kandidat til et vigtigt job, og du har nu mulighed for at vise dem dine evner. Tag dybe vejrtrækninger og stå med fødderne i skulderbredde fra hinanden, knytnæver på hofterne, hagen højt og skuldrene tilbage for at øge selvtilliden.

2. Klæd dig professionelt på

Se efter oplysninger om den nødvendige påklædning. Hvis jobmessen ikke giver nogen, er det smart at antage, at business casual påklædning er passende.

3. Tilmeld dig eventet, hvis det er muligt

De fleste jobmesser har arrangører, der tjekker alle, der besøger begivenheden, og fører optegnelser over dem. Registrering er ikke kun professionel, men arbejdsgivere, der har mistet deres kontaktoplysninger, kan få dem fra en arrangør.

4. Øv dine interaktioner

Arbejd med håndtryk, øjenkontakt og hvordan du kort vil forklare, hvem du er, og hvilken slags arbejde du leder efter. Det kan være nyttigt at forberede en kort elevatorpitch, som du kan bruge, når du præsenterer dig selv.

5. Kom med materialer

Medbring kopier af dit CV og visitkort. Overvej også at medbringe en kuglepen og papir til at tage noter samt åndenød, da du vil tale med mange mennesker i løbet af dagen.

6. Vær klar til samtale

Selvom jobsamtaler på stedet ikke er garanteret, kan de ske. Vær forberedt på at lave en kort samtale, hvis en arbejdsgiver spørger. Før du går ind på messen, skal du bruge tid på at tænke over dine svar på almindelige interviewspørgsmål.

7. Gennemgå og opdater dit CV

Det hjælper at få flere forskellige mennesker til at se det igennem før messen. Inkluder stærkt, direkte sprog. Hvis du er interesseret i flere stillinger eller virksomheder, så overvej at lave CV'er målrettet hver. For eksempel, hvis du gerne vil arbejde som enten vejleder eller i menneskelige ressourcer, kan du oprette separate CV'er, der er specialiseret i at vise dine færdigheder og erfaring inden for hvert af disse områder.

8. Overvej at tage en ven med

Hvis du har en ven, der leder efter et job, så tænk på at bede vedkommende om at være med til arrangementet. Dette kan hjælpe dig til at føle dig mere komfortabel og selvsikker.

Tips til at tage på jobmesse

Når du først er ankommet til messen, bør du være parat til at begynde at møde arbejdsgivere og andre deltagere. Prioriter at tage noter om de mennesker, du møder og taler med. At huske en samtale kan hjælpe med at skabe relationer og gøre fremtidig kontakt let.

Personalisering af opfølgende kontakter med de noter, du tager, kan være nyttigt. Lad os for eksempel sige, at du og lederen under en samtale med ansættelseslederen tilfældigt diskuterede en fælles interesse for vandreture.

Når du mailer til lederen efter arrangementet, kan det være en god idé kort at nævne din samtale. Lederen kan have talt med mange lovende kandidater, men den personlige e-mail kan minde den leder om, hvem du er, og den samtale, du delte.

##Tips til at tage til en jobmesse

Her er nogle tips til, hvordan du kan henvende dig til rekrutterere på en karrieremesse.

Vær åben

Vis interesse, når du taler med arbejdsgivere, selvom du ikke nødvendigvis søger at arbejde for dem. Din mening kan ændre sig over tid, og nogen på standen kunne kende en vigtig person i din ideelle virksomhed.

Respekter rekrutternes tid

Giv direkte svar og stil gennemtænkte spørgsmål. Ideelt set være den, der afslutter interaktionen for at vise høflighed. De skal møde mange mulige ansættelser. Hvis standen og de mennesker, der kører den, ikke har travlt, er du velkommen til at blive, indtil det er.

Saml og gem visitkort

Kontaktoplysningerne er ofte nyttige, og du vil vise arbejdsgiverne, at du bekymrer dig om, hvad de laver.

Tal med folk

Tag en snak med andre jobsøgende, når det er relevant. En du taler med kan give dig et nyttigt tip eller give dig en vigtig forbindelse.

Efter at have besøgt en jobmesse

Det er ideelt at forlade en jobmesse med masser af noter om, hvem du har talt med, hvordan samtalerne var, og om nogen af ​​dem forpligtede sig til et næste skridt. Derfra kan du overveje at oprette en tidsplan for, hvornår du vil kontakte hver potentiel kundeemne. Det er klogt at kontakte dine foretrukne jobmuligheder først, for at holde din sidste interaktion frisk.

Det er vigtigt at have de rigtige forventninger, når du deltager i en jobmesse. Du vil ikke være den eneste person, der ønsker at blive ansat, men der vil heller ikke være så meget pres sammenlignet med en planlagt samtale. I stedet for at sigte efter at sikre dig et job, når du forlader messen, skal du fokusere på at styrke dit netværk og jobmuligheder.

Husk på, at en jobmesse kun er en af ​​mange ting, du kan gøre for at øge dine chancer for at blive ansat. At investere i din karriere er noget at være stolt af, så overvej at deltage i karrieremesser, der snart kommer til dit område.

Per Buhl
Per Buhl En jobmesse eller karrieremesse er et godt sted at møde mange forskellige potentielle arbejdsgivere på én gang. Disse messer kan hjælpe dig med at netværke med folk i din branche og blive mere bevidst om, hvad din branche værdsætter hos en medarbejder.