Sådan Får Du Kommercielle Fotograferingsjob: Plus Løn

Sådan Får Du Kommercielle Fotograferingsjob: Plus Løn

Visuelle kunstformer som fotografering giver virksomheder og enkeltpersoner mulighed for at vise produkter til salg, såsom køkkenudstyr eller tøj, eller folk til leje, som modeller og skuespillere, på den bedst mulige måde. Kommercielle fotografer er de professionelle, der tager billederne, der bruges til produktmarketing og jobporteføljer. Hvis du er interesseret i at deltage i dette felt, er det nyttigt at forstå, hvad det er, og hvilke typer job du kan få. I denne artikel diskuterer vi, hvordan du får kommercielle fotograferingsjob, de grundlæggende opgaver i disse stillinger og de forskellige roller, du kan vælge imellem inden for kommerciel fotografering.

Relateret: 32 karrierer inden for fotografering

Hvad er kommerciel fotografering?

Kommerciel fotografering er et felt inden for billedkunst, der involverer at tage billeder for at markedsføre eller vise noget. Disse fotografer samarbejder med marketingvirksomheder, virksomheder eller enkeltpersoner for at skabe kommercielle fotografier, der bedst repræsenterer et produkt eller en person. Kommercielle fotografer tager de billeder, virksomheder lægger på deres hjemmesider som markedsføringsmateriale, modeller og skuespillere sætter i deres porteføljer og små virksomheder sætter på billboards som reklamer. Her er et par brancher, der kan bruge kommerciel fotografering:

 • Mode
 • Mad Service
 • Ejendom
 • Detailhandel
 • Ungdomsuddannelse
 • Fritid
 • Rejser og turisme

Hvad laver en kommerciel fotograf?

Kommercielle fotografer udfører lignende opgaver på tværs af forskellige brancher. Målet med deres job er typisk at tage tiltalende billeder af forskellige emner, så rollens grundlæggende ansvar ændres sjældent. Arbejdsmiljøet for kommercielle fotografer kan dog ændre sig ofte, da de rejser til forskellige job eller arbejdssteder for at tage billeder for deres kunder. Du kan undersøge følgende pligter for en kommerciel fotograf for bedre at forstå, hvad de kan gøre hver dag:

 • Betjening af kameraudstyr
 • Instruktion af modeller eller produktiscenesættere
 • Samarbejde med marketingteams
 • Redigering af billeder med redigeringssoftware
 • Forstå visuelle teknikker

Sådan får du kommercielle fotojobs

De fleste arbejdsgivere ansætter kommercielle fotografer baseret på deres færdigheder og erfaring, så overvej disse trin for at hjælpe dig med at få den viden, der kan hjælpe dig med at blive bemærket af arbejdsgivere:

1. Overvej en grad eller læreplads

At få en fotografigrad på college eller at studere som lærling hos en professionel fotograf kan hjælpe dig med at starte din karriere inden for kommerciel fotografering. Disse programmer giver dig den viden, du har brug for til at forstå kameraudstyr, hvordan man interagerer med kunder og teknikker til at tage visuelt tiltalende billeder. Selvom det ikke er nødvendigt for at få et job, kan en fotografigrad eller læreplads være nyttig, hvis du har ringe erfaring med fotografering eller ønsker at lære mere, før du finder et job.

Læs mere: Hvad kan du gøre med en fotografigrad?

2. Øv dine færdigheder

Da mange kommercielle fotograferingsstillinger kræver, at du er dygtig til fotografering, er det en god idé at øve dine færdigheder regelmæssigt og blive ved med at lære, så du kan skabe de bedste billeder til dine kunder. Du kan øve dig ved at tage billeder af nye motiver i din fritid, læse om fotografiteknikker og lære at bruge forskellige typer redigeringssoftware. Der er også online- og personlige kurser tilgængelige for at hjælpe dig med at fremme dine færdigheder og få nyttig erfaring med fotografering.

3. Find din stil og lav en portfolio

Hver fotograf kan have deres egen unikke stil og teknikker til at tage kvalitetsbilleder, så det er vigtigt at etablere din stil tidligt i din karriere. Dette kan ændre sig, efterhånden som du lærer nye ting om fotografering og får flere job, men at forstå, hvad der adskiller din stil fra andre, er nøglen til at appellere til kunder og arbejdsgivere. Du kan vise din stil i en portfolio, der indeholder dit arbejde med forskellige motiver, udstyr og skydeteknikker. Husk at opdatere din portfolio regelmæssigt for at holde billederne i den relevante til din nuværende stil.

4. Beslut dig for, om du vil være freelancer eller ansat

Som kommerciel fotograf kan du have valget mellem at være freelancer eller arbejde for en virksomhed som ansat. Der er fordele ved begge muligheder, men det er nyttigt at beslutte, hvilken vej du vil følge, før du leder efter job, da dette kan indsnævre din søgning og lade dig fokusere din opmærksomhed på, hvad du virkelig ønsker. Overvej, om du vil oprette dine egne timer og finde dine egne kunder, eller om du foretrækker, at din arbejdsgiver planlægger optagelser for dig.

Relateret: 10 job inden for fotografering, der betaler høje lønninger

5. Undersøg andre kommercielle fotografer

Uanset om du beslutter dig for at være freelancer eller finde et job hos en virksomhed, kan det hjælpe dig med at sætte dine egne priser eller forhandle din løn, hvis du kender priserne på andre lokale fotografer. Undersøg de tjenester, der tilbydes af fotografer på dit marked, for at hjælpe dig med at forstå, hvilke priser du kan opkræve for lignende tjenester. Ved at gøre dette kan du sætte konkurrencedygtige, men fair priser for dit marked og tiltrække kunder eller bede om en løn, der opfylder de nuværende markedsstandarder fra en arbejdsgiver.

6. Udvid dit netværk

At have et netværk af forbindelser er vigtigt for at hjælpe dig med at finde job og kunder som kommerciel fotograf. Hvis du gik på college eller gennemførte en læreplads, har du måske allerede etableret nogle forbindelser inden for kommerciel fotografering, så overvej at kontakte dem, når du har brug for rådgivning eller jobmuligheder. Dit netværk kan også give anbefalingsbreve og fungere som referencer, når du interviewer til et job eller finder en ny kunde for at hjælpe dig med at bevise dine evner som fotograf.

7. Vedligehold dit udstyr

Kvalitetskameraudstyr hjælper dine fotografier til at se så godt ud, som du forestiller dig dem. Det er afgørende for dig at vedligeholde dit udstyr og opdatere det, når det er nødvendigt, så du kan tage klare billeder af høj kvalitet, der passer til forskellige medier og størrelser. For eksempel kan en klient forstørre dine fotografier til at sætte på et billboard, hvilket kan påvirke skarpheden og klarheden af ​​et billede. Dette gør det vigtigt for dit udstyr altid at yde sit bedste for at hjælpe dig med at yde fremragende service.

Færdigheder til kommerciel fotografering

Nogle færdigheder, der kan hjælpe dig med at få succes med kommerciel fotografering, er:

 • Kreativitet: At være kreativ er nøglen til at skabe unikke billeder, der adskiller dig fra andre fotografer og hjælper dine kunder med at tiltrække kunder eller få job som skuespillere eller modeller. Brug din kreativitet til at finde alternative måder at repræsentere et emne på, finde og vedligeholde kunder og forbedre fotoproduktionsprocessen.

 • Forretningsviden: Hvis du vælger at være freelance kommerciel fotograf, skal du muligvis øve dig i forretningsfærdigheder for at hjælpe din fotografivirksomhed med at få og vedligeholde kunder. For at gøre dette kan du tage online- eller personlige kurser på lokale gymnasier eller tage en grad for at hjælpe dig med bedre at forstå forretningspraksis som finans og marketing.

 • Teknologi: Teknologi er et vigtigt aspekt af kommerciel fotografering, da du kan bruge dit kameraudstyr, lysudstyr og redigeringssoftware hver dag. Forståelse af teknologi kan hjælpe dig med at bevise dine færdigheder og erfaring over for arbejdsgivere og gøre det lettere for dig at udføre opgaverne i dit job.

 • Kommunikation: Du skal ofte tale med kunder, instruere modeller eller produktinstruktører og samarbejde med marketingteams som kommerciel fotograf, så gode kommunikationsevner er vigtige for at hjælpe dig med at forstå dine kunders mål. Øv dig aktivt i at lytte og giv dine meninger respektfuldt for at skabe en standard for god kommunikation med dine kunder.

Relateret: 15 tips til at skabe produktfotografering af høj kvalitet

Typer af kommercielle fotojobs

Der er et par typer job, du kan få inden for kommerciel fotografering, der involverer at tage billeder eller støtte fotoproduktionsprocessen. Undersøg følgende liste for at afgøre, hvilken rolle der passer bedst til dine interesser:

1. Freelance fotograf

National gennemsnitsløn: $21.820 om året

Primære opgaver: En freelancefotograf driver deres egen fotografivirksomhed, hvor de finder kunder og tager billeder af forskellige motiver. Freelance kommercielle fotografer kan have kunder i forskellige brancher som mode eller foodservice, men de kan vælge at specialisere sig i én branche for at uddybe deres forståelse af emnet og appellere til kunderne. Ansvar for denne rolle omfatter forretningsrelaterede aktiviteter som fastsættelse af priser og arbejdstider, plus fotografifokuserede aktiviteter som at vedligeholde deres eget udstyr, lede fotoshoots og redigere billeder for kunder.

2. Fotografassistent

National gennemsnitsløn: $30.568 om året

Primære opgaver: En fotografassistent hjælper en kommerciel fotograf med at planlægge, forberede og udføre et fotoshoot for en kunde. De udfører opgaver, der understøtter en mere erfaren kommerciel fotograf, som at planlægge kunder til fotograferingssessioner, hjælpe med at rengøre og vedligeholde en fotografs udstyr og udføre administrative opgaver som at sende færdige billeder til kunder. Denne entry-level rolle kan hjælpe håbefulde kommercielle fotografer med at få værdifuld erfaring inden for deres felt, lære nye fotografiske færdigheder fra professionelle og udvide forbindelserne inden for deres netværk.

3. Fotoredigering

National gennemsnitsløn: $37.838 om året

Primære opgaver: En fotoredaktør varetager postproduktionsaspekterne af fotografering, såsom redigering af billeder, så de matcher koncepter og vælge, hvilke billeder deres marketingteam bruger til publikationer og annoncer. Typisk tildeler fotoredaktøren job til kommercielle fotografer og orienterer dem om kundens forventninger. Nogle opgaver i denne rolle omfatter forståelse og brug af fotoredigeringssoftware, samarbejde med fotografer og marketingteams for at vælge de bedste fotokoncepter og gennemgang af alt fotografisk materiale, før det udgives eller bruges i reklamer.

4. Kommerciel fotograf

National gennemsnitsløn: $42.627 om året

Primære opgaver: En kommerciel fotograf kan arbejde som freelancer eller for en virksomhed for at tage billeder baseret på deres kunders behov. Kommercielle fotografer forstår grundlæggende fotomarkedsføring og teknikker til at tage visuelt tiltalende billeder, der tiltrækker kunder og får folk eller produkter til at se interessante ud. Udover de grundlæggende opgaver i dette job, som at tage billeder og vedligeholde udstyr, studerer kommercielle fotografer også de brancher, de arbejder i, og kan specialisere sig i at fotografere specifikke emner.

Ebbe Kragh
Ebbe Kragh Visuelle kunstformer som fotografering giver virksomheder og enkeltpersoner mulighed for at vise produkter til salg, såsom køkkenudstyr eller tøj, eller folk til leje, som modeller og skuespillere, på den bedst mulige måde. Kommercielle fotografer er de professionelle, der tager billederne, der bruges til produktmarketing og jobporteføljer. Hvis du er interesseret i at deltage i dette felt, er det nyttigt at forstå, hvad det er, og hvilke typer job du kan få. I denne artikel diskuterer vi, hvordan du får kommercielle fotograferingsjob, de grundlæggende opgaver i disse stillinger og de forskellige roller, du kan vælge imellem inden for kommerciel fotografering.