Sådan Får Du Et Job Som Korrekturlæser

Korrekturlæsere udfører den sidste fase i en skriftlig anmeldelsesproces. De tjekker et dokument eller andet skriftligt materiale for fejl som stave- og tegnsætningsfejl. Hvis du er interesseret i at blive korrekturlæser, kan lære om, hvad en korrekturlæser gør, og hvordan du bliver det, hjælpe dig med at sikre dig et job. I denne artikel diskuterer vi, hvordan man får et job som korrekturlæser, udforsker forskellene mellem en korrekturlæser og en redaktør og giver tips til korrekt korrekturlæsning af tekst.

Hvad er en korrekturlæser?

En korrekturlæser sikrer, at skriftligt indhold er fri for fejl. De leder efter grammatiske, stavnings-, tegnsætnings-, formaterings- og andre relaterede problemer, når de gennemgår dokumenter og materialer. Korrekturlæsere gennemgår indholdet for at sikre, at fakta er nøjagtige og kan også kontrollere, at forfattere levede op til et projekts forventninger, såsom specifikke afstandsinstruktioner.

Nogle typer korrekturlæsere omfatter:

 • Online korrekturlæsere: Dette er en professionel, der hjælper virksomheder med at gennemgå deres webindhold, såsom blogs og destinationssider.
 • Freelance korrekturlæser: Disse personer er selvstændige og arbejder for en række forskellige kunder og virksomheder og vælger de typer arbejde, de korrekturlæser.
 • Nyhedskorrekturlæser: Denne type korrekturlæser arbejder på et medieudgiverteam og sikrer, at artikler er fri for fejl, før de færdiggøres og sendes til tryk.
 • Juridisk korrekturlæser: Disse personer gennemgår udskrifter fra retsrapporter for at tjekke for fejl, før de bliver officielle optegnelser.
 • Udgiver korrekturlæser: Dette er en person, der læser den sidste kopi af en bogs manuskript, før en udgiver masseproducerer bogen.

Relateret: Sådan bliver du korrekturlæser

Forskelle mellem en korrekturlæser og en redaktør

Mens både en korrekturlæser og en kopi- eller indholdsredaktør reviderer skriftligt materiale, fokuserer de på forskellige stadier af gennemgangsprocessen. At forstå, hvordan de to roller relaterer sig til skriveprocessen, kan hjælpe dig med at forstå, hvordan du kan forbedre indholdet og læsbarheden af ​​et dokument og afgøre, hvilken karriere der kan være den rigtige for dig.

Her er nogle forskelle mellem en korrekturlæser og en redaktør:

Tid til færdiggørelse

Redigering kan være en langvarig proces, der tager et par dage eller uger at gennemføre, afhængigt af dokumentets størrelse. Korrekturlæsning tager dog normalt et par timer eller dage at gennemføre, da det kræver en mikroevaluering af indholdet.

Fase i skriveprocessen

Redaktører kontrollerer det overordnede indhold af et dokument, hvilket typisk involverer store ændringer i dets kopi, sprog og struktur. Dette kan omfatte kontrol af visse sektioner for redundanser eller passiv stemme. Korrekturlæsning fokuserer på at rette fejl og uoverensstemmelser efter redigeringsfasen. Dette involverer begreber som ukorrekt brug af store bogstaver eller formateringsfejl. En korrekturlæser giver en sidste kontrol under gennemgangsprocessen og gennemgår en redaktørs arbejde for at sikre, at der ikke er fejl.

Styring

Redigering omfatter den kunstfærdige, og nogle gange subjektive, korrektion af skrift, der sikrer, at sproget flyder ordentligt og er stilistisk korrekt. Korrekturlæsning fokuserer på objektive rettelser og bruger mere tid på tekstens ord og sætninger.

Relateret: Hvad er en indholdseditor?

Sådan får du et job som korrekturlæser

Her er nogle trin, du kan tage for at finde et job som korrekturlæser:

1. Læs forskellig skrift

For at blive fortrolig med fremragende skrivning og forskellige stilarter, udforsk forskellige skriftlige materialer. Udvid din viden ved at læse forskellige typer skrivninger, såsom akademiske artikler og nyhedsartikler. Læs også forskellige emner for at hjælpe dig med at finde din niche og interesse.

Relateret: Skriveprocessen: Over 45 tips om at skrive

2. Etabler et karrieremål

Fordi der er mange forskellige korrekturopgaver, kan det være nyttigt at vælge, hvilken type stilling du vil forfølge. Overvej at finde en niche, så du kan målrette bestemte arbejdsgivere med dine tjenester. Dette kan være et emne, der bygger på din eksisterende erfaring. For eksempel, hvis du har en baggrund med nonprofitorganisationer, kan du overveje at fokusere på korrekturlæsning af bevillingsdokumenter.

3. Udvikl dine korrekturfærdigheder

Der er flere færdigheder, der kan hjælpe en korrekturlæser med at udføre deres opgaver effektivt, herunder opmærksomhed på detaljer, grammatikkendskab, computerfærdighed og stærk kommunikation.

Nedenfor er nogle måder at udvikle dine korrekturfærdigheder på:

 • Deltag i en workshop: Overvej at deltage i en workshop for at lære om tips til at opdage grammatikfejl og måder at blive en bedre korrekturlæser på.
 • Brug et opgavestyringssystem: Overvej at downloade et opgavestyringssystem for at hjælpe dig med at organisere forskellige opgaver.
 • Øv dig i at skrive: I din fritid kan du øve dig i at skrive for at hjælpe med at udvikle dine grammatiske færdigheder og opdage almindelige grammatiske fejl.
 • Download ordspil: Brug ordspil og ordbogsapps til at hjælpe med at forbedre din stavning.

4. Overvej at tjene en bachelorgrad

Afhængigt af hvilken type korrekturstilling, du forfølger, kan arbejdsgiverne kræve, at du fortsætter din uddannelse. Overvej at forfølge en bachelorgrad i engelsk, journalistik eller kreativ skrivning, da de fleste arbejdsgivere foretrækker kandidater med en videregående uddannelse. En grad kan hjælpe med at give dig en dybere forståelse af sprog og skrivefærdigheder.

Relateret: Spørgsmål og svar: Hvad kan du gøre med en grad i kreativ skrivning?

5. Netværk med andre fagfolk

For at hjælpe dig med at finde korrekturjobs, prøv at etablere forbindelser med andre korrekturlæsere. En måde at netværke på er ved at blive medlem af en professionel organisation, der tilbyder træning og netværksmuligheder. Overvej også at kontakte professionelle korrekturlæsere for at bede om råd og afgøre, om de kender nogle virksomheder, der ansætter korrekturlæsere.

6. Opret et stærkt CV

Da de fleste arbejdsgivere forventer, at korrekturlæsere har fremragende skrivefærdigheder, er det vigtigt at opbygge et fejlfrit CV. I dit CV skal du inkludere afsnit om din uddannelse, erhvervserfaring, kontaktoplysninger, færdigheder og en personlig erklæring. Når du har oprettet dit CV, skal du læse korrektur af:

 • Gennemgang af din verbumstid: Se efter, om du brugte den korrekte udsagnsform, når du beskrev tidligere job. For din nuværende rolle, brug nutid verber, og for resten af ​​dine job, brug datid.
 • Kontrol af dit format: Gennemgå dit CV for at afgøre, om det er formateret korrekt med korrekt afstand mellem sektionerne.
 • Inklusiv branchesøgeord: Når du skriver dit CV, skal du læse jobbeskrivelsen for at finde almindeligt brugte ord i branchen, såsom "faktatjek" og "anmeldelse", og brug dem i dit CV
 • Leder du efter stavefejl: Overvej at installere en grammatikkontrol for automatisk at finde stavefejl i dit CV, eller overvej at få en anden til at tjekke dit CV.
 • Tilføjelse af stærke handlingsord: I din arbejdserfaringssektion skal du bruge stærke handlingsverber til effektivt at beskrive, hvilke slags opgaver du udførte ved tidligere job.

Relateret: 27 korrekturlæsningstips, der vil forbedre dit CV

7. Søg job

Når du søger efter et job, kan du overveje at tjekke jobsider online for udstationerede stillinger. Overvej også at søge freelance-websteder, der specifikt viser korrektur-job med varierende varighed for opgaver. Nogle websteder beder dig om at oprette en konto og giver dig adgang til en eksklusiv jobtavle for at vælge job, der appellerer til dig. At begynde som freelance korrekturlæser kan hjælpe dig med at få erfaring til i sidste ende at blive fuldtidskorrekturlæser for en virksomhed.

Tips til korrekt korrekturlæsning

For at øge dine chancer for at sikre dig en korrekturrolle er der flere teknikker, du kan øve dig på, for at hjælpe dig med at opdage fejl og foretage nødvendige rettelser. Her er nogle tips til at overveje, når du korrekturlæser et dokument:

 • Tag en pause. Sæt det arbejde, du gennemgår, til side i en periode, så du kan vende tilbage til det med et nyt perspektiv og få øje på fejl, du gik glip af tidligere.
 • Korrekturlæs et udskrevet dokument: Overvej at udskrive det dokument, du korrekturlæser, så du bemærker fejl, du måske er gået glip af på en computerskærm.
 • Læs teksten højt. Prøv at læse den tekst, du gennemgår, højt for at se akavet struktur eller frasering.
 • Vælg et konsekvent tidspunkt. Læs korrektur på dit arbejde på et tidspunkt på dagen, hvor du er mest produktiv, så du er opmærksom og i stand til at opdage fejl.
 • Læs baglæns. Gennemgang af et skrevet dokument baglæns giver dig mulighed for at undgå at fokusere på indholdet og i stedet være opmærksom på grammatik og andre detaljer.
 • Brug en lineal. For at hjælpe dine øjne med at fokusere på den del af dokumentet, du gennemgår, kan du overveje at placere en lineal under tekst, du ikke har gennemgået endnu.
 • Se efter en specifik fejl. Når du læser en tekst, så prøv at fokusere på én type fejl ad gangen. Overvej at starte med en hyppig fejl, såsom kommamisbrug, og vend derefter tilbage til andre dele af teksten for at søge efter en anden fejl under din anden læsning.

Arnold Lauritzen
Arnold Lauritzen Korrekturlæsere udfører den sidste fase i en skriftlig anmeldelsesproces. De tjekker et dokument eller andet skriftligt materiale for fejl som stave- og tegnsætningsfejl. Hvis du er interesseret i at blive korrekturlæser, kan lære om, hvad en korrekturlæser gør, og hvordan du bliver det, hjælpe dig med at sikre dig et job. I denne artikel diskuterer vi, hvordan man får et job som korrekturlæser, udforsker forskellene mellem en korrekturlæser og en redaktør og giver tips til korrekt korrekturlæsning af tekst.