Sådan Får Du Et Job På Et Bibliotek

Sådan Får Du Et Job På Et Bibliotek

Hvis du nyder at omgive dig selv med bøger og dele din kærlighed til at læse, så overvej at arbejde på et bibliotek. At arbejde på et bibliotek kommer med en lang række fordele, herunder jobstabilitet og en konkurrencedygtig løn. At forstå de biblioteksstillinger, du kan forfølge, kan hjælpe dig med at træffe en mere strategisk karrierebeslutning. I denne artikel forklarer vi fordelene ved at arbejde på et bibliotek, giver dig trinene til, hvordan du arbejder på biblioteket og lister almindelige biblioteksjob, som du kan overveje.

Relateret: Bibliotekarjobkrav for en succesfuld karriere

Hvad er fordelene ved at arbejde på et bibliotek?

At forstå fordelene ved at arbejde på et bibliotek kan hjælpe dig med at bestemme, om du vil følge denne karrierevej eller ej. Hvis du finder fordelene værd, kan du begynde at planlægge din fremtidige karriere med større selvtillid. Her er nogle fordele ved at arbejde på et bibliotek:

  • Konkurrencedygtig løn: At arbejde på et bibliotek giver en konkurrencedygtig løn - især når du når mellem- til senior-niveau stillinger. Men selv at arbejde på indgangsniveau giver dig mulighed for at tjene en betydelig indkomst.
  • Ansættelsesgoder: Bortset fra løn tilbyder mange biblioteksstillinger andre fordele, herunder sygesikring og betalt fri. At have disse fordele kan give dig en større livskvalitet og større arbejdsglæde.
  • Mange forskellige stillinger: Hvis du kan lide at arbejde på et bibliotek, har du en bred vifte af stillinger at vælge imellem. Selvom du altid kan blive bibliotekar, kan du også forfølge en karriere som arkivar eller biblioteksdirektør. Husk, at størrelsen af ​​biblioteket ofte dikterer de mange forskellige ledige stillinger.

Sådan får du et job på et bibliotek

For at få et job på et bibliotek hjælper det at følge et bestemt sæt trin. Planlægning af, hvordan du forfølger din karriere, sikrer, at du er kvalificeret til de stillinger, du søger i fremtiden. Brug disse generelle trin for at få et job på et bibliotek:

1. Udforsk forskellige typer biblioteker

Før du forfølger nogen form for biblioteksarbejde, skal du undersøge de forskellige typer biblioteker. Hver type bibliotek præsenterer forskellige fordele og ledige stillinger. At forstå forskellene mellem hver type bibliotek kan hjælpe dig med at indsnævre din jobsøgning. Her er nogle af de forskellige typer biblioteker:

  • Akademisk bibliotek: Gymnasier og universiteter har akademiske biblioteker til rådighed for både ansatte og studerende. Udover at understøtte personalets og elevernes behov, understøtter de også skolens pensum. Nogle større campusser har flere biblioteker, hvor hver især specialiserer sig i bestemte områder såsom historie eller jura.
  • Offentligt bibliotek: Et folkebibliotek giver den brede offentlighed adgang til sin samling af bøger og ressourcer. Ofte finansieret af offentlige kilder, har mange byer i hele USA denne type bibliotek. Offentlige biblioteker rummer en organiseret samling af bøger og medier, som samfundet kan bruge. De kan også tilbyde tjenester til offentligheden såsom historietid, en bogklub eller forskellige STEM-aktiviteter for børn.
  • Skolebibliotek: Som en del af et skolesystem betjener skolebiblioteker elever fra børnehave til 12. klasse. Mange skolebiblioteker tilbyder endda medielæringsmuligheder for elever.
  • Specialbibliotek: Specialbiblioteker giver gæsterne specialiserede ressourcer om et bestemt emne. De betjener også en specialiseret kundekreds med specialiserede tjenester til den pågældende kundekreds. Du kan finde et særligt bibliotek på et hospital, militærbase, regeringsbygning eller museum.
  • Nationalt bibliotek: Et nationalt bibliotek er etableret af en regering og tilbyder en komplet informationskilde. I modsætning til et offentligt bibliotek tillader de sjældent offentligheden at låne en bog, da de typisk rummer sjældne og vigtige værker.

2. Forskningsbiblioteksstillinger

Når du ved, hvilken type bibliotek du vil arbejde i, skal du overveje de job, det plejer at tilbyde. Tænk på den kapacitet, du ønsker at arbejde i, og undersøg hver stillingsbetegnelse, du er interesseret i. Se nærmere på de fælles pligter og kvalifikationer for hver rolle. At have en bedre forståelse af de ledige jobstillinger og kravene til hver enkelt kan hjælpe dig med at bestemme, hvilken stilling du ønsker at forfølge. Det hjælper dig også med at vide, hvordan du forfølger den specifikke stilling, du er interesseret i.

3. Overvej frivilligt arbejde

Få erfaring og mere viden om biblioteksarbejde ved at bruge tid som frivillig. Spørg dit lokale folkebibliotek om deres muligheder for frivilligt arbejde. Som frivillig kan du komme til at lægge bøger på hylden, hjælpe gæster ved cirkulationsskranken eller hjælpe med at reparere gamle bøger. Denne erfaring lader dig vide, hvordan det er at arbejde på et bibliotek, før du forfølger en professionel karriere inden for dette felt.

Relateret: 7 grunde til at overveje frivilligt arbejde

4. Tjek bibliotekets hjemmeside eller opslagstavle

Når du ved, hvilken type stilling du vil forfølge, skal du starte din jobsøgning ved at tjekke bibliotekets opslagstavler og websteder med jævne mellemrum. Både opslagstavler og websteder kan annoncere ledige stillinger, som du måske finder interessante. Hvis du finder et job, du er interesseret i, så søg det. Hvis du ikke opfylder kvalifikationerne, så arbejd på at opfylde dem, så du kan få en lignende stilling i fremtiden.

5. Besøg biblioteket

Når du finder en stilling, der opfylder dit erfaringsniveau og overordnede interesse, kan du overveje at besøge det bibliotek, der tilbyder jobbet. Når du er der personligt, evaluer miljøet og din oplevelse, stil bibliotekspersonalet dine spørgsmål og tjek dets tilgængelige ressourcer. At lære biblioteket at kende kan give dig større indsigt i det job, du er interesseret i, og hjælpe dig med at afgøre, om du stadig vil søge eller ej.

Faktisk kan det at opnå generel fortrolighed med bibliotekerne i nærheden af ​​din jobsøgning give dig dybere kendskab til ikke bare det enkelte bibliotek, men til lokale biblioteker generelt. Dybere viden omsættes til dybere talepunkter i interviewet og på jobbet. Du kan for eksempel komme med forslag til, hvordan du kan forbedre biblioteksoplevelsen for gæster eller komme med ideer til, hvordan du kan forbedre bibliotekets programmer. Sørg for at indsamle så meget information som muligt om biblioteket, da det kan imponere ansættelsesledere.

6. Søg ledige stillinger

Nogle biblioteksstillinger kan søges konkurrencedygtigt eller kun tilgængelige i bestemte perioder. Det betyder, at du som en person, der forfølger biblioteksarbejde, ønsker at være en aktiv ansøger - få disse ansøgninger indsendt. Da mange virksomheder bruger computere til at scanne CV'er, skal du sørge for at bruge bestemte søgeord fra jobbeskrivelsen. Brug af disse søgeord giver dig en bedre chance for at blive udvalgt til et interview.

Relateret: Guide til, hvordan man bliver bibliotekar

Fælles biblioteksjob

Hvis du vil undersøge jobtitler, før du beslutter dig for, om du vil forfølge biblioteksarbejde eller ej, kan du overveje disse almindelige biblioteksstillinger:

1. Biblioteksassistent

National gennemsnitsløn: $25.274 om året

Primære opgaver: Biblioteksassistenter hjælper et bibliotekspersonale med at organisere ressourcer og materialer. De udlåner og indsamler bøger og hjælper bibliotekets lånere med at finde den information, de har brug for. Biblioteksassistenter besvarer også spørgsmål fra lånere og hjælper dem med at opfylde deres tekniske behov.

2. Biblioteksassistent

National gennemsnitsløn: $29.272 om året

Primære opgaver: Biblioteksmedhjælpere sikrer organisering og effektivitet af et bibliotek. De hjælper biblioteksgæster med at finde det, de har brug for, besvare indgående biblioteksopkald og katalogisere eller genskabe bøger. Biblioteksassistenter vedligeholder også cirkulationsregistreringer, behandler nye bøger og vedligeholder computerdatabasen.

3. Bibliotekstekniker

National gennemsnitsløn: $34.929 om året

Primære opgaver: Biblioteksteknikere udfører opgaver, der hjælper med at holde et bibliotek kørende. De hjælper bibliotekarer, hjælper biblioteksgæster med at finde den information, de leder efter, og organiserer biblioteksressourcer og materialer.

4. Bibliotekar

National gennemsnitsløn: $59.388 om året

Primære opgaver: En bibliotekar samler, organiserer og tilbyder biblioteksressourcer til offentligheden. De katalogiserer bøger, udfører revisioner, bruger bibliotekssystemer, udsteder ressourcer og yder kundeservice til alle biblioteksgæster. Derudover hjælper de biblioteksgæster med at finde og tjekke bøger, holde et budget for nyt læsemateriale og føre tilsyn med bibliotekets personale. Avanceret skolegang forventes for dette konkurrencedygtige, men dybt givende felt.

Relateret: Lær om at være bibliotekar

5. Arkivar

National gennemsnitsløn: $65.084 om året

Primære opgaver: Arkivarer indsamler, organiserer, vurderer og opbevarer både arkivalier og arkiver. De beslutter, om de vil opbevare et dokument eller materiale i et arkiv. Arkivarer scanner også arkivdokumenter, arbejder sammen med andre arkivarer, administrerer arkivsamlinger på stedet, hjælper folk med at finde de data, de har brug for, og skaber sikkerhedsprotokoller for bedst muligt at beskytte arkiverne. Der forventes et minimum af en bachelorgrad af folk på denne karrierevej. I betragtning af at specialiserede karrierer inden for biblioteksvidenskab kan være ret konkurrencedygtige, kan nogle arbejdsgivere også forvente en mastergrad af deres arkivarer.

Liv Ipsen
Liv Ipsen Hvis du nyder at omgive dig selv med bøger og dele din kærlighed til at læse, så overvej at arbejde på et bibliotek. At arbejde på et bibliotek kommer med en lang række fordele, herunder jobstabilitet og en konkurrencedygtig løn. At forstå de biblioteksstillinger, du kan forfølge, kan hjælpe dig med at træffe en mere strategisk karrierebeslutning. I denne artikel forklarer vi fordelene ved at arbejde på et bibliotek, giver dig trinene til, hvordan du arbejder på biblioteket og lister almindelige biblioteksjob, som du kan overveje.