Sådan Får Du Et Job I HR: Og Tips Til At Kvalificere Dig Uden Erfaring

Sådan Får Du Et Job I HR: Og Tips Til At Kvalificere Dig Uden Erfaring

Det kan være en udfordring at finde et job, som du brænder for. Forståelse af de forskellige jobmuligheder og karriereveje, der er tilgængelige, kan hjælpe dig med at identificere områder, der kan være af interesse for dig, og tilpasse sig dine færdigheder og erfaring. En mulighed er at arbejde med menneskelige ressourcer, et forretningsområde, der overvåger arbejdsstyrken og dens unikke behov. I denne artikel vil vi diskutere menneskelige ressourcer og hvordan man får et HR-job uden erfaring.

Hvad er menneskelige ressourcer?

Menneskelige ressourcer - almindeligvis kendt som HR - er en afdeling af en virksomhed, der fokuserer på medarbejderne. De i denne afdeling vil varetage beskæftigelsessiden af ​​en virksomhed, herunder ansættelse og afskedigelse af medarbejdere, kompensation, arbejdspladskultur og medarbejderforhold. HR-professionelle er ofte ansvarlige for uddannelse, rekruttering og udvikling af medarbejdere samt styring af arbejdspladsdrift, såsom fordele, løn, offentlige regler og overholdelse. De, der arbejder i HR, modererer og hjælper ofte med at løse konflikter mellem medarbejdere. De kan også være ansvarlige for at håndtere personaleproblemer og fremme organisatorisk succes og produktivitet.

Mange gymnasier og universiteter tilbyder programmer og grader fokuseret på menneskelige ressourcer. Hvis du er interesseret i at forfølge en karriere inden for HR, kan du vælge at opnå en grad i et relateret studieretning for at forberede dig til de opgaver, der er forbundet med at arbejde med menneskelige ressourcer. Efter endt uddannelse kan du begynde at søge jobmuligheder, så du kan få erhvervserfaring inden for HR. HR-job på startniveau kan være udfordrende at finde, men mange virksomheder ansætter nyuddannede for at lære mere om HR gennem praktisk arbejde.

Relateret: Menneskelige ressourcer: Definition og hvordan det virker

Sådan får du et job i HR

Hvis du undrer dig over, hvordan du får et job inden for menneskelige ressourcer uden erfaring, skal du følge disse trin for at øge dine chancer for at sikre dig en samtale og blive udvalgt til en stilling.

1. Optjen en grad

Det første skridt til at få et job inden for menneskelige ressourcer er at få en grad. Hvis din skole tilbyder et menneskelige ressourceprogram, vil det sandsynligvis omfatte kurser med fokus på organisationsteori, juridiske spørgsmål og overholdelse, præstationsstyring, medarbejderudvikling og træning og andre områder, som HR-professionelle skal forstå. Andre relaterede grader, der kan hjælpe dig med at få et job inden for HR, omfatter forretnings- og organisations- eller industriel psykologi.

2. Se efter praktikpladser

Før du afslutter din grad, skal du kigge efter praktikmuligheder, der tilbydes gennem din skole for at få praktisk erfaring. Et praktikophold kan være ulønnet eller betalt, men vil give dig værdifuld erfaring, der kan hjælpe dig med bedre at forstå HR-området og danne forbindelser i branchen.

3. Bliv certificeret

Visse certificeringer er højt værdsat og respekteret blandt menneskelige ressourcer. At blive certificeret kan vise dine professionelle præstationer, samt demonstrere dine færdigheder inden for et specifikt område af menneskelige ressourcer. For at opnå en certificering skal du typisk tage en eksamen for at demonstrere dine færdigheder og viden. Kravene til hver certificering varierer.

Nogle af de bedste certificeringer for HR-professionelle inkluderer Certified Professional in Learning and Performance (CPLP), Professional in Human Resources (PHR) og Senior Professional in Human Resources (SPHR). Society for Human Resource Management (SHRM) er en professionel medlemsforening, der også tilbyder flere af sine egne certificeringer. SHRM har også studenterkapitler på forskellige college- og universitetscampusser, hvilket giver studerende mulighed for at netværke med HR-professionelle og finde mentorer.

4. Byg et netværk

At arbejde i HR involverer at arbejde direkte med mennesker, så opbygningen af ​​et stærkt netværk er nyttigt i dine bestræbelser på at finde et job inden for området. Du kan bruge professionelle sociale medieplatforme, melde dig ind i forskellige HR-organisationer og foreninger og søge andre inden for personaleområdet til at danne og pleje dit netværk. Andre muligheder for at styrke dit netværk omfatter kontakt til dine professorer, der kan have forbindelser inden for området, at nå ud til alumner fra dit uddannelsesprogram og kontakte HR-professionelle, der arbejder for virksomheder, der er af særlig interesse for dig.

5. Arbejd på dit CV

Før du ansøger, skal du sørge for at opdatere dit CV med de færdigheder og erfaringer, der er relateret til HR. Selvom du ikke har erfaring i en HR-stilling, kan du identificere og fremhæve nogle af de kompetencer, du har opnået gennem din øvrige erhvervserfaring, som gør dig til en topkandidat til et job i HR.

Relateret: Lær om at være HR-chef

Tips til at få et job inden for HR uden erfaring

Når du leder efter ledige stillinger og HR-jobmuligheder, skal du følge disse tips for at øge dine chancer for at få det job, du ønsker.

Tag andre roller

Hvis du har svært ved at få et personalejob, kan du finde andre muligheder, der vil hjælpe dig med at opbygge de færdigheder, du har brug for for potentielt at gå over til HR. Hvis du i øjeblikket er ansat, så tal med din leder om potentielt at påtage dig visse opgaver, såsom at hjælpe med løn eller at lede en træningssession, for at lære mere om disse ansvarsområder og få praktisk erfaring. At arbejde i en tilsynsrolle kan også gavne dig i dit mål om at arbejde med menneskelige ressourcer, da dem, der leder andre, ofte er involveret i rekruttering, ansættelse og fyring og styring af medarbejderforhold.

Frivillig din tid

Du kan også få erfaring ved at melde dig frivilligt for en nonprofit- eller samfundsorganisation og støtte deres HR-indsats. At inkludere frivilligt arbejde er altid værdifuldt på et CV, og du kan lære mere om, hvordan menneskelige ressourcer fungerer på den nonprofit-side af virksomheden. Du kan bruge onlineressourcer til at finde frivillige muligheder, der stemmer overens med dine færdigheder og passioner.

Se efter midlertidige muligheder

Mange virksomheder ansætter vikarer inden for HR, og at finde en vikarmulighed kan hjælpe dig med at få erfaring og interagere med folk, der potentielt kan ansætte dig som fastansat.

Relateret: 12 almindelige typer af HR-job

Hold øje med interne muligheder for at komme videre

Det kan være lettere at rykke op i den virksomhed, du i øjeblikket arbejder for, da de, der er involveret i at træffe beslutninger om ansættelse og forfremmelse, allerede kender dig og det arbejde, du udfører som medarbejder. Se efter interne muligheder i din nuværende virksomhed, der kan give dig mulighed for at flytte ind i personaleafdelingen og påtage dig nye opgaver. Du kan også tale med dem, der arbejder i HR, for at udtrykke din interesse i en karriere inden for menneskelige ressourcer og lære mere om, hvad virksomheden kræver af sine HR-professionelle.

Anker Hammer
Anker Hammer Det kan være en udfordring at finde et job, som du brænder for. Forståelse af de forskellige jobmuligheder og karriereveje, der er tilgængelige, kan hjælpe dig med at identificere områder, der kan være af interesse for dig, og tilpasse sig dine færdigheder og erfaring. En mulighed er at arbejde med menneskelige ressourcer, et forretningsområde, der overvåger arbejdsstyrken og dens unikke behov. I denne artikel vil vi diskutere menneskelige ressourcer og hvordan man får et HR-job uden erfaring.