Sådan Får Du En Praktikplads

Enhver jobsøgende bør have et vist niveau af erfaring eller viden i forhold til den stilling, de søger - i det mindste fra arbejdsgiverens perspektiv. Og det giver mening at antage, at tingene vil køre mere glat, hvis din nye ansættelse dukker op med en smule etableret knowhow. Sådan har altid været udfordringen ved at gå ind i nye karrierer – at få den første oplevelse.

En måde at få værdifuld erfaring på er ved at komme i praktik. Jo mere du forstår værdien og vigtigheden af ​​et praktikophold, jo bedre rustet vil du være til at beslutte, om det er det rigtige karrieretræk for dig. I denne artikel vil vi skitsere dens betydning, hvor man kan finde en, og hvordan man lander et interview.

Relateret: Sådan finder du en sommerpraktik

Hvorfor er det vigtigt at komme i praktik?

Praktikpladser er vigtige af mange årsager. De er en fantastisk måde at få erfaring inden for et bestemt område, skærpe dine færdigheder og optjene universitetskredit. Hvis du overvejer at skifte til et andet felt, giver praktikophold dig også mulighed for at teste en ny branche, før du foretager et fuldstændigt karriereskift. Endelig giver praktikophold dig mulighed for at netværke med andre inden for dit felt, hvilket kan fremme dine fremtidige karrieremuligheder. I sidste ende er praktikophold en vigtig måde at få værdifuld erfaring på, der kan udvide din viden, uanset området.

Relateret: Definitiv guide til praktikophold

Hvor finder man praktikpladser

Ud over henvisninger fra universitetscampusser og rådgivere inden for en given afdeling omfatter nogle almindelige ressourcer til at finde praktikpladser: internetlister, jobmesser, dit netværk, sociale medier, karrierecentre og firmawebsteder. Flere detaljer om hver af disse kilder som følger:

1. Internet oversigter

Internettet har et væld af hjemmesider med praktikopslag. Du kan bruge online søgemaskiner (som Bonjoures), når du søger efter en praktikplads, og du kan typisk indsnævre disse søgninger efter placering og branche for at finde noget, der passer til dine behov og interesser.

2. Jobmesser

Jobmesser er et godt sted at finde praktikmuligheder, da de giver dig mulighed for at møde virksomhedsrepræsentanter og potentielle ansættelsesledere. Selvom de ikke er så populære som de engang var, er jobmesser stadig en fantastisk måde at komme i kontakt med en virksomhed og lære om muligheder.

3. Dit netværk

Et andet godt sted at støde på et praktikophold er simpelthen fra mund til mund. At skabe relevante brancheforbindelser eller spørge dem, der er tættest på dig, om de har hørt om kommende muligheder, er stadig nogle gange den bedste måde at finde nye faglige muligheder - også i tilfælde af at få en praktikplads.

4. Sociale medier

Sociale medier er blevet en måde for virksomheder at nå forbrugerne direkte. Overvej at følge dine yndlingsvirksomheder og tjekke deres profiler med jævne mellemrum for nye praktikopslag. Overvej desuden at dele på dine egne profiler, at du leder efter en praktikplads. Dette kan føre til en række svar fra din sociale mediekreds.

5. Karrierecentre

Dit lokale karrierecenter er et godt sted at finde en praktikplads. Her vil de være i stand til at fortælle dig om eventuelle kommende muligheder i dit område og stille spørgsmål om ansøgninger og interviews, du måtte have.

6. Virksomhedens hjemmesider

Hvis du allerede kender nogle virksomheder, hvor du ideelt set ville håbe på at arbejde, søg på deres hjemmesider og gå til deres karriereside. Ofte vil virksomheder liste eventuelle praktikpladsåbninger, de har, på karrieresektionen på deres hjemmeside. Kom tilbage med jævne mellemrum for at sikre, at du ikke går glip af nogen muligheder.

Relateret: 10 måder at få mest muligt ud af dit praktikophold

Sådan får du en praktikplads

At få en praktikplads er meget som at finde og få et job. Brug følgende trin til at guide dig, når du prøver at få en praktikplads:

  1. Bestem hvilken type praktikplads du søger.
  2. Begynd din praktikpladssøgning.
  3. Søg praktikplads.
  4. Opfølgning.
  5. Forbered dig til praktiksamtalen.
  6. Gå til interviewet.

1. Bestem, hvilken type praktikplads du søger

Til at begynde med skal du bestemme, hvad du leder efter i et praktikophold. Dette kan være relevant for dit felt, eller måske vil du prøve en anden branche. Det er også vigtigt at overveje, hvor lang tid du vil bruge i praktik, om du vil i praktik hen over sommeren eller ej, hvilke opgaver du skal udføre, og hvilke typer virksomheder du vil i praktik for. Lav en liste over virksomheder, du gerne vil arbejde for, for at hjælpe med at guide din søgning.

2. Begynd din praktikpladssøgning

Når du har besluttet, hvad du vil have ud af et interview, skal du begynde at søge efter en praktikplads. Uanset om du har valgt at finde en online, på en jobmesse eller en kombination af forskellige metoder, så anstreng dig for at finde en kvalitetspraktikplads, hvor du tror, ​​du vil få værdifuld viden. Det er vigtigt at være på forkant med praktikmulighederne, da der sandsynligvis vil være andre, der konkurrerer om den samme rolle. Spørg andre i din branche, om de har nogle kundeemner til nye muligheder. Dette vil hjælpe dig med at komme foran enhver konkurrence.

3. Søg praktikplads

Når du har fundet den rigtige praktikplads, skal du begynde at søge. Begynd med at oprette dit CV, bede om referencer, oprette en portfolio, hvis det er nødvendigt, og skrive et følgebrev. Når det kommer til at oprette dit CV, skal du sørge for at angive alle relevante færdigheder og henvise til stillingsopslaget for at inkludere, hvad de leder efter. Det er også vigtigt at vide, hvornår ansøgningsfristen er. Hvis du ansøger om en række praktikpladser, skal du sørge for at skræddersy dit følgebrev til hver stilling.

4. Følg op

Hvis der er gået to uger, og du ikke har hørt tilbage fra virksomheden, kan du overveje at kontakte os. Ring eller e-mail til ansættelseschefen og spørg, om de har brug for flere materialer fra dig. Det kan være, at de ikke er begyndt at se på ansøgninger til stillingen endnu, eller at de ikke har sendt svar ud.

5. Forbered dig til praktiksamtalen

Dernæst skal du gøre nogle nyttige forberedelser, hvis du har landet et interview. Til at begynde med kan du undersøge virksomheden yderligere for at bestemme dens værdier og missionserklæring. Du kan også søge efter almindelige interviewspørgsmål til rollen og branchen og øve dig i at interviewe et familiemedlem eller en ven. Øvelse og forberedelse giver dig ikke kun en idé om, hvad du skal sige, men hjælper også med at lette nerverne under interviewet. Det er også nyttigt at søge efter interviewstedet på forhånd for at sikre, at du ved, hvor det er på dagen for dit interview. Overvej enhver trafik, du kan støde på på dagen for interviewet, og forbered det outfit, du planlægger at bære.

6. Gå til interviewet

Når interviewdagen er ankommet, skal du sørge for, at du er klædt ordentligt på, og at du har nået det til tiden. Vær opmærksom på dit kropssprog og vær en aktiv lytter. Ansættelsesledere sætter pris på interviewpersoner, der engagerer sig godt med dem. Efter samtalen bør du overveje at følge op på praktikopholdet for at demonstrere din fortsatte entusiasme.

Bertel Thygesen
Bertel Thygesen Enhver jobsøgende bør have et vist niveau af erfaring eller viden i forhold til den stilling, de søger - i det mindste fra arbejdsgiverens perspektiv. Og det giver mening at antage, at tingene vil køre mere glat, hvis din nye ansættelse dukker op med en smule etableret knowhow. Sådan har altid været udfordringen ved at gå ind i nye karrierer – at få den første oplevelse.