Sådan Får Du En Konditorlærling

Sådan Får Du En Konditorlærling

Hvis du har kunstneriske evner og en kærlighed til bagning, så kan det være et godt karrierevalg for dig at blive konditor. Da konditorer har brug for at kende mange opskrifter og bageteknikker, kan det være nyttigt at tilmelde sig et kulinarisk program, der fokuserer på kager. Lærlingeuddannelser for konditorer kan hjælpe dig med at udvikle dine bage- og madlavningsevner og også forbedre dit jobsyn som konditor. I denne artikel forklarer vi, hvad en konditor er, og hvordan du kan få en konditorlærling.

Læs mere: Lær om at være konditor

Hvad er en konditor?

En konditor er en kulinarisk professionel, der har specialiseret sig i at lave brød, slik og desserter såsom kager, cupcakes, småkager, tærter, chokolade og slik. En konditor kan arbejde i mange forskellige miljøer såsom et bageri, hotel, restaurant, købmand, bistro, cafe, kongrescenter, cateringfirma eller privat hjem.

Som konditor skal du være forberedt på at arbejde uregelmæssigt og være på benene det meste af dagen. Da mange bagerier åbner tidligt, skal du muligvis arbejde tidligt om morgenen regelmæssigt. Det er vigtigt at være opmærksom på dine omgivelser for at sikre dig selv og andres sikkerhed. Varme komfurer og glatte gulve er sikkerhedsrisici, som kokke kan undgå med de rette forholdsregler.

En kagekontrol er almindeligvis ansvarlig for følgende opgaver:

 • Tilberedning af bagværk
 • Udsmykning af bagværk
 • Udarbejdelse af dessertmenuer
 • At lave opskrifter
 • Træning og tilsyn med andre konditorer eller linjekokke
 • Arbejde med kunder om at skabe kager og andet bagværk til bryllupper, fødselsdage eller andre særlige begivenheder
 • Holde en ren arbejdsstation
 • Forberedelse af prøver til smagninger
 • Vedligeholdelse af inventar og ingredienser
 • Følger fødevaresikkerhedsprocedurer

Relateret: Roller for køkkenpersonale i hierarkisk orden

Færdigheder en konditor skal have succes

Bliv en mere kvalificeret konditor ved at udvikle disse færdigheder:

Kunstneriske evner

Ud over at være en dygtig bager skal du have de kunstneriske evner til at få dine kreationer til at se præsentable ud. En konditor har brug for en fast hånd til ting såsom rørføring, brug af blomstertråd, fremstilling af pulled sugar, airbrushing og andre vigtige konditordekorationsteknikker.

God hukommelse

I travle tider i køkkenet har du måske ikke tid til at konsultere din opskriftsbog. Det er nyttigt for konditorer at have en skarp hukommelse til at huske mange forskellige opskrifter. En god hukommelse er også nyttig, når der kommer mange ordrer ind, så du kan holde styr på dem alle.

Ledelse

En konditor leder ofte andre konditorer eller linjekokke i deres område af køkkenet. Dette gælder især, hvis du ønsker at åbne dit eget bageri eller bistro. Du har brug for ledelsesevner for effektivt at uddelegere arbejde, overholde deadlines, hjælpe kunder og have nok ingredienser på lager.

Teknisk viden

Mens du bager, skal du betjene ovne, mixere og andre kulinariske maskiner. Det er vigtigt, at du har den tekniske viden til at bruge disse ting korrekt. For eksempel har professionelle ovne mange indstillinger, og det er vigtigt, at du ved, hvad hver indstilling gør.

Tidsadministration

Hver opskrift tager en vis tid at forberede, bage og dekorere. Tidsstyringsevner hjælper dig med at planlægge hver af disse opgaver, så du kan få dit bagværk til dine kunder til tiden. Du skal også kunne justere din arbejdsgang i mere travle tider som f.eks. middagsrush.

Tålmodighed

Du skal have tålmodighed, mens kager bager, selvom du oplever en stor arbejdsbyrde. Det er vigtigt, at du giver tilstrækkelig tid til, at desserter kan tilberedes fuldt ud, så gæster trygt kan nyde det, de bestiller. Du skal også have tålmodighed, når du træner nye medarbejdere, da de er mindre erfarne end dig og kan stille mange spørgsmål.

Løn til en konditor

Den nationale gennemsnitlige løn for en konditor er $14,81 i timen. Lønnen for en konditor kan variere efter arbejdsmiljø, speciale, erfaring og beliggenhed. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures, klik på lønlinket.

I en konditorstilling på fuld tid kan du modtage fordele som afspadsering med løn, årlige bonusser og sundhedspleje. Mange konditorer får også gratis mad og drikke, mens de er på arbejde.

Ifølge United States Bureau of Labor Statistics formodes jobudsigterne for bagere at vokse med 6% fra 2018 til 2028, hvilket er lige så hurtigt som den gennemsnitlige vækstrate for alle erhverv. Efterhånden som efterspørgslen efter specialbagte produkter stiger, er bagere med mange års erhvervserfaring mere tilbøjelige til at få bedre jobmuligheder.

Relateret: Top 12 karrierer inden for mad

Fordelene ved at gennemføre en konditorlærling

En konditor skal have et minimum af en gymnasieeksamen eller GED for at være kvalificeret til denne stilling. Nogle arbejdsgivere kan også kræve, at du gennemfører en læreplads for konditorer. Med efteruddannelse kan du lære mere om faget og forbedre dine jobmuligheder. Efter eksamen fra en konditorlærling kan du være mere kvalificeret til følgende jobtitler:

 • Konditor
 • Executive konditor
 • Konditor
 • kagedekoratør
 • Bagesalgsrepræsentant
 • Produktionsleder
 • Driftsleder
 • Træningsspecialist

Relateret: Sådan bliver du konditor

Sådan får du en konditorlærling

Følg disse trin for at få en konditorlærling:

Vælg et program.

Konditorlærlingeprogrammer består af kurser og træning på arbejdspladsen. Tekniske skoler, gymnasier og kulinariske skoler tilbyder lærlingeuddannelser, som du kan kombinere med et diplom, certifikat eller uddannelse. Du kan også tilmelde dig et professionelt program for at fuldføre din læretid.

Hvert program har forskellig længde. Hvis du foretrækker accelereret læring, skal du undersøge et diplom- eller certifikatprogram, da de normalt varer 12 måneder. Hvis du ønsker en mere dybdegående pædagogisk oplevelse, skal du tilmelde dig en associeret grad eller bacheloruddannelse. Associerede uddannelser varer typisk et til to år, og bacheloruddannelser varer fire år.

Hver skole har forskellige krav til sin ansøgningsproces. Mange programmer foretrækker kandidater med en gymnasieeksamen eller GED, restaurant eller anden relevant kulinarisk erfaring og anbefalinger fra lærere eller kokke, du har arbejdet med.

Fuldfør kurser.

Programmer er designet til at lære eleverne det grundlæggende i madopbevaring og sanitet, madindkøb, madtilberedningsmetoder og portionskontrol. I løbet af dit program vil du sandsynligvis tage kurser i følgende fag:

 • Fødevaresikkerhed
 • Bagning
 • Kulinarisk matematik
 • Menu planlægning
 • Ernæring
 • Kulinariske kunst

Det er vigtigt at være en flittig studerende, fordi meget af dine kurser direkte gælder for det praktiske arbejde, du skal udføre. Ting som fødevaresikkerhed og madlavning er en integreret del af at give gæsterne en god madoplevelse. Arbejdsgiverne ønsker konditorer, der kan bage lækre kager, samtidig med at de følger fødevaresikkerhedsprocedurerne.

Opfylde krav på jobbet.

I løbet af dit program skal du gennemføre en vis mængde praktiske arbejdstimer. Du tjener disse timer ved at arbejde med en deltagende restaurant, bageri, klub, hotel, resort eller enhver anden relevant institution. Du arbejder under supervision af en uddannet professionel konditor eller køkkenchef. Denne del af din uddannelse hjælper dig med at lære, hvordan du håndterer kulinariske værktøjer og følger opskrifter. Det gør dig også klar til dit første job som konditor.

Mens du arbejder som konditorlærling, tildeler din vejleder dig mere grundlæggende kulinariske opgaver. Efterhånden som du kommer videre gennem programmet, introducerer de dig til mere komplekse opgaver. Ved komplekse opgaver arbejder du typisk sammen med kokken for at assistere dem. De kan også tildele dig en bestemt opgave for dagen for at hjælpe dig med at udvikle dine færdigheder inden for et specifikt område. For eksempel kan din vejleder tildele dig brødbagning for at hjælpe dig med at lære at følge opskrifter, blande ingredienser og betjene en professionel ovn korrekt.

Nogle af de opgaver, du kan være ansvarlig for som konditorlærling, omfatter følgende:

 • Portionering af ingredienser
 • Organisering af udstyr og værktøjer
 • Blander dej eller dej
 • Udsmykning af kager og bagværk

Villads Haugaard
Villads Haugaard Hvis du har kunstneriske evner og en kærlighed til bagning, så kan det være et godt karrierevalg for dig at blive konditor. Da konditorer har brug for at kende mange opskrifter og bageteknikker, kan det være nyttigt at tilmelde sig et kulinarisk program, der fokuserer på kager. Lærlingeuddannelser for konditorer kan hjælpe dig med at udvikle dine bage- og madlavningsevner og også forbedre dit jobsyn som konditor. I denne artikel forklarer vi, hvad en konditor er, og hvordan du kan få en konditorlærling.