Sådan Får Du En Fleksibel Jobplan

Uanset om du søger et job eller i øjeblikket er ansat, kan fleksibilitet være en vigtig overvejelse i din karriere. Fleksible jobplaner er blevet en populær fordel, som flere arbejdsgivere tilbyder som en del af deres samlede kompensationspakker. At lære, hvorfor en fleksibel jobplan er gavnlig for medarbejderne, kan hjælpe dig med at beslutte, om fleksibel planlægning er noget, du ønsker i dit eget job. I denne artikel diskuterer vi fordelene ved en fleksibel tidsplan, og hvordan du selv kan få en fleksibel tidsplan.

Relateret: 11 onlinejob for arbejdsfleksibilitet

Hvorfor fleksible arbejdstider er gavnlige for medarbejderne

Her er blot nogle få grunde til, at fleksible jobplaner er gavnlige for medarbejdere:

 • Bedre balance mellem arbejde og privatliv: Balancen mellem arbejdsliv og privatliv er vigtig for mange medarbejdere, især millennials. Work-life balance giver folk mulighed for at balancere arbejde med familieforpligtelser. Fleksible arbejdsplaner giver også medarbejderne mulighed for at forfølge andre interesser eller have et bijob.
 • Øgede udviklingsmuligheder: Fleksible tidsplaner giver medarbejderne flere muligheder for at tage undervisning og deltage i faglige udviklingsmuligheder. Medarbejdere kan tilpasse deres tidsplaner omkring deres uddannelsesmål og stadig bevare et job.
 • Større følelser af påskønnelse: Medarbejdere, der har mulighed for at lave deres egne tidsplaner, føler sig ofte mere værdsat af deres arbejdsgivere. Som følge heraf føler de sig ofte mere loyale og arbejder hårdere.
 • Bedre sundhed: Forskning viser, at folk, der har fleksible arbejdstider, har en tendens til at have lavere niveauer af stress. I sidste ende betyder det, at disse medarbejderes generelle fysiske og mentale sundhed ofte er højere.
 • Reduceret pendling: Med en fleksibel tidsplan kan du planlægge din pendling til og fra arbejde uden for myldretiden, hvilket skærer ned på den tid, du bruger på at sidde i trafikken. Du kan muligvis også arrangere din tidsplan, så du arbejder hjemmefra på deltid, hvilket helt eliminerer din pendling på bestemte dage.
 • Forbedret produktivitet: Fleksible jobplaner betyder, at medarbejderne kan tilpasse deres timer til at arbejde, når de er mest produktive. Nogle medarbejdere foretrækker for eksempel at arbejde i de tidlige morgentimer og afslutte tidligt på eftermiddagen, mens andre kan være mere produktive med at arbejde senere på dagen. Ved at justere deres tidsplaner kan medarbejderne udføre deres mest fokuserede arbejde i disse tider med høj produktivitet.

Relateret: 30 job med fleksible åbningstider

Sådan får du en fleksibel jobplan

Her er otte trin, du kan tage for at få en fleksibel jobplan:

 1. Identificer, hvad du leder efter
 2. Evaluer virksomhedskultur
 3. Overgå forventningerne
 4. Forbered et forslag
 5. Foreslå et pilotprogram
 6. Sætte mål
 7. Kommuniker ofte
 8. Overvej andre muligheder

Relateret: 20 deltidsjob, der betaler godt

1. Identificer, hvad du leder efter

Der er mange typer af fleksible tidsplaner, herunder fleksible start- og sluttider, komprimerede eller forlængede arbejdsuger eller muligheden for at arbejde hjemmefra på den tidsplan, der passer bedst til dit liv og din familie. Start med at identificere den type fleksibel tidsplan, du selv har brug for.

2. Evaluer virksomhedskultur

Hvis du i øjeblikket er ansat, så evaluer den virksomhedskultur, du befinder dig i. Er der f.eks. nogen i din virksomhed, der har en fleksibel tidsplan eller arbejder eksternt? Selvom din virksomhed i øjeblikket ikke tilbyder denne fordel til medarbejdere, kan de stadig være åbne for at tillade fleksible tidsplaner.

Hvis du ikke er ansat i øjeblikket, så lav en liste over virksomheder, du er interesseret i at arbejde for, og evaluer deres hjemmesider og konti på sociale medier. Disse kan ofte give dig en indikation af en virksomheds kultur og den holdning, de indtager i forhold til fleksible arbejdsplaner. Virksomheder, der tilbyder fleksibilitet, offentliggør ofte denne fordel på deres hjemmeside.

3. Overgå forventningerne

Arbejdsgivere er mere tilbøjelige til at imødekomme en anmodning om en fleksibel tidsplan, hvis du allerede er en top performer i din virksomhed. Før du fremsætter nogen anmodninger, skal du sørge for, at du allerede overgår alle de mål, din vejleder har sat for dig.

4. Udarbejd et forslag

Hvis din virksomhed ikke tilbyder fleksibel planlægning, skal du lave en forretningsplan for at forklare de fordele, som fleksibel planlægning giver en arbejdsgiver. Se altid på situationen fra din arbejdsgivers perspektiv, mens du forbereder dit forslag. Din vejleder er sandsynligvis mest interesseret i fordele som øget produktivitet og omkostningsbesparelser. Vær forberedt på at forklare, hvordan du vil fuldføre dit arbejde, og hvordan en fleksibel tidsplan ikke vil påvirke din vejleders eller kollegas arbejde.

5. Foreslå et pilotprogram

Foreslå en nedskaleret version af en fleksibel tidsplan i begyndelsen for at teste, hvordan den vil fungere, før du går til en fuldtids-fleksjobplan. Dette øger ofte sandsynligheden for, at en supervisor siger ja, da de kan måle indvirkningen på din præstation og den effekt, din fleksible tidsplan vil have på andre, før de prøver det i større skala. Dette vil gøre det nemt at komme igennem eventuelle uforudsete komplikationer, som du måske ikke har overvejet under planlægningen.

6. Sæt mål

Sæt forventninger sammen med din vejleder. Fastlæg for eksempel tidspunktet på dagen, du vil logge på om morgenen, selvom du gør det eksternt. Hvis du arbejder tæt sammen med andre mennesker, vil du måske specificere bestemte tidspunkter, hvor du vil evaluere fremskridt eller kontrollere for at sikre, at behovene bliver opfyldt.

7. Kommuniker ofte

Hvis dit forslag bliver godkendt, og du begynder at arbejde med en fleksibel jobplan, skal du måle og registrere dine fremskridt. Tjek hyppigt ind med din vejleder og kommuniker om de fremskridt, du gør. Sørg for, at dine kolleger og din vejleder kender din tidsplan, hvad du arbejder på, og hvordan de kan komme i kontakt med dig, hvis de har brug for noget. Lav en backup-plan, hvis du har brug for at ændre systemet for at arbejde mere effektivt med andre medlemmer af dit team. Aftal en tid til at gennemgå succesen af ​​den fleksible jobplan efter et par måneder.

8. Overvej andre muligheder

Hvis din arbejdsgiver ikke er modtagelig for dit forslag eller, efter at have testet et fleksibelt jobplanprogram, ikke føler, at det virker, kan du overveje at skifte til en virksomhed, der er mere åben for at tilbyde medarbejderne denne fordel.

Ivar Espersen
Ivar Espersen Uanset om du søger et job eller i øjeblikket er ansat, kan fleksibilitet være en vigtig overvejelse i din karriere. Fleksible jobplaner er blevet en populær fordel, som flere arbejdsgivere tilbyder som en del af deres samlede kompensationspakker. At lære, hvorfor en fleksibel jobplan er gavnlig for medarbejderne, kan hjælpe dig med at beslutte, om fleksibel planlægning er noget, du ønsker i dit eget job. I denne artikel diskuterer vi fordelene ved en fleksibel tidsplan, og hvordan du selv kan få en fleksibel tidsplan.