Sådan Bruger Du Din Telefon Til At Søge Og Søge Job

Sådan Bruger Du Din Telefon Til At Søge Og Søge Job

Når du søger arbejde, kan processen føles som et fuldtidsansvar, der kræver det meste af din opmærksomhed. Det er fordi, på et konkurrencepræget arbejdsmarked er det vigtigt at være tilgængelig og lydhør. Takket være fremskridt inden for teknologi og mobiltelefoner kan du hurtigt søge arbejde og reagere, når der opstår store muligheder. I denne artikel forklarer vi de bedste tidspunkter for at bruge din telefon, når du leder efter arbejde, og lister derefter de trin, du skal tage for at søge efter og søge job på din telefon.

Relateret: Essential Job Search Guide

Hvornår skal du søge og søge job på din telefon?

Ved at søge efter jobmuligheder på din telefon kan du stort set søge arbejde når som helst og hvor som helst. Selvom det kan være særligt nyttigt at bruge din telefon i jobsøgningsfasen, kan det give nogle udfordringer, når det er tid til at færdiggøre ansøgninger. Dette skyldes, at selvom mange virksomheder laver mobilvenlige applikationer, er der mange, der endnu ikke har optimeret denne del af ansættelsesprocessen til smartphones. For programmer, der er særligt lange eller svære at navigere på en lille enhed, kan det være nyttigt at skifte til en computer.

Sådan bruger du din telefon til at søge og søge job

Her er de trin, du skal tage for effektivt at finde job og indsende ansøgninger på din telefon:

 1. Tag et professionelt hovedbillede
 2. Opret en professionel signatur til e-mails
 3. Opret et CV, der er mobilt tilgængeligt
 4. Udarbejd et følgebrev
 5. Dobbelttjek din stavning og grammatik
 6. Ryd op i dine profiler på sociale medier
 7. Installer jobsøgningsapps
 8. Aktiver meddelelser og e-mailbeskeder
 9. Send dig selv stillingsopslag
 10. Spørg om muligheder på sociale medier
 11. Tjek ofte efter opdateringer
 12. Skift til en computer, når du har brug for det

1. Tag et professionelt hovedbillede

For professionelle netværkssider og endda nogle jobsøgningssider kan du bygge en profil med et billede og dine relevante oplysninger. I stedet for at bruge et afslappet billede eller en selfie, så prøv at få et hovedbillede, der kommunikerer, at du er positiv og seriøs omkring din karriere. For at gøre dette kan du:

 • Tag et professionelt outfit på, og sørg for, at dit hår er færdigt. Prøv at undgå lyse mønstre eller farver og hold tilbehør til et minimum. Det kan være nyttigt at klæde sig ud, som om du er til samtale.
 • Bed en ven om at tage et billede for dig, eller indstil en selvudløser. Selvom du ikke er en professionel fotograf, kan de fleste nye telefoner og kameraer nemt producere billeder i høj kvalitet.
 • Sørg for, at billedet er flatterende og godt oplyst ved at vælge et sted, der har meget naturligt lys.

2. Opsæt en professionel signatur til e-mails

Nogle mobilenheder inkluderer automatisk en besked som "sendt fra min telefon" nederst i e-mail-beskeder. Du kan konfigurere en e-mail-signatur på din telefon for at sikre, at al kommunikation fra din mobile enhed lyder poleret og professionel. Det kunne for eksempel sige:

Jeg ser frem til at høre tilbage fra dig.

[ Dit for- og efternavn ]

Dette giver dig også mulighed for at strømline kommunikationen mellem potentielle arbejdsgivere og netværkskontakter.

3. Opret et CV, der er mobilt tilgængeligt

Selvom der er nogle stillinger, der er afhængige af ansøgninger i stedet for CV'er, beder et flertal af arbejdsgivere stadig om et professionelt CV under screeningsprocessen. For effektivt at søge stillinger skal du sørge for, at dit CV er let tilgængeligt fra din mobile enhed. Det kan være nyttigt, hvis dokumentet også kan redigeres fra din telefon. En god måde at gøre dette på er enten at gemme dit CV direkte på din telefon eller uploade det til en cloud-baseret applikation.

En anden nyttig strategi er at e-maile dit CV til dig selv. Ved at have dokumentet i din indbakke, kan du videresende det til arbejdsgiverne, når du finder en ledig stilling. Nogle jobsøgningssider giver dig mulighed for at opbygge professionelle profiler, der inkluderer dit CV for rekrutterere. Udover at have dit CV let tilgængeligt på din telefon, kan upload af det til disse websteder gøre det nemmere og mere effektivt at søge job.

Relateret: Sådan laver du et CV (med eksempler)

4. Udarbejd et følgebrev

Ud over et CV bør du have et følgebrev, der er let at redigere, tilgængeligt på din telefon. Det kan være nyttigt at have en skabelon gemt på din telefon eller en cloud-baseret applikation, og når det bliver tid til at søge en stilling, kan du skræddersy dit følgebrev til den specifikke rolle, før du vedhæfter det til din ansøgning.

Relateret: At skrive et følgebrev: Tips og eksempler

5. Dobbelttjek din stavning og grammatik

Når det kommer til professionel kommunikation, er det ekstremt vigtigt, at du bruger den korrekte stavning og grammatik. Det kan især være svært at bemærke stavefejl, når du bruger en lille mobilenhed, så før du sender et CV, følgebrev eller e-mail fra din telefon, skal du sørge for at læse det højt. Dette gør det ofte lettere at bemærke mindre fejl i din skrivning.

6. Ryd op i dine profiler på sociale medier

Tag et kig på dine profiler på sociale medier for at sikre dig, at de kommunikerer et positivt image til rekrutterere. Sørg for, at du bruger den korrekte stavning og grammatik i dine indlæg, og slip for alle opslag eller billeder, der kunne virke uprofessionelle for ansættelsesledere. Hvis du er bekymret for dit indhold, kan du også indstille dine sociale medieprofiler til private.

7. Installer jobsøgningsapps

Du kan sikre dig, at jobannoncer er let tilgængelige fra din mobilenhed eller tablet med praktiske jobsøgningsapps. Disse apps giver dig mulighed for at søge efter arbejde ved at bruge din ønskede placering og relevante søgeord eller jobtitler. Derudover giver de dig ofte mulighed for at e-maile stillingsopslag, så du kan se dem på en computer senere.

Når du bruger Bonjoures-appen, kan du gemme dine jobsøgninger og jobdetaljer og endda kommunikere direkte med arbejdsgivere. Udover at have adgang til virksomhedsanmeldelser og muligheden for at oprette et CV direkte i appen, kan du finde job baseret på:

 • Jobtitel
 • Firmanavn
 • Beliggenhed
 • Nøgleord, som branche eller ansættelsestype

Med appen er det nemt at søge job. Når du har oprettet dit eget Bonjoures-cv, giver en masse job dig mulighed for at "ansøge nu", hvilket betyder, at du kan sende dit cv til arbejdsgivere med et tryk på en knap. Appen gemmer derefter en fortegnelse over de jobs, du har set på, gemt, søgt på og modtaget et tilbud fra.

Relateret: Få mest muligt ud af din Bonjoures-app

8. Aktiver meddelelser og e-mail-advarsler

De fleste jobsider giver dig mulighed for at tilmelde dig e-mail- eller tekstmeddelelser vedrørende nye jobannoncer. Hvis du seriøst leder efter en stilling, kan det sikre, at du er i stand til at sende din ansøgning hurtigst muligt, hvis du tilmelder dig for at få meddelelser, så snart et relevant job, der matcher dine specifikationer, er opført.

9. Send dig selv jobannoncer

Hvis du kigger på stillingsopslag, men ikke er i stand til at ansøge med det samme, kan du e-maile dig selv jobopslaget for at se, når du har mere tid.

Relateret: Vejledning: Brug af Bonjoures.com jobsøgning

10. Spørg om muligheder på sociale medier

Udover at bruge jobsider og apps, kan det ofte være nyttigt at bruge dit nuværende netværk til at finde arbejde. Der er sociale medier, der er designet specifikt til at lette netværk mellem fagfolk, eller du kan bruge dine generelle platforme til at spørge om ledige stillinger i din branche.

11. Tjek ofte efter opdateringer

Selvom du har oprettet notifikationer til jobsider, bør du stadig tjekke for nye ledige stillinger ofte. Prøv også at søge efter forskellige, men stadig relevante, jobtitler og søgeord.

12. Skift til en computer, når du har brug for det

Selvom du kan udrette meget fra din mobile enhed, er det vigtigt at erkende, hvornår det er bedst at skifte til en computer. Ansøgningsprocessen for nogle job og arbejdsgivere kan være meget nemmere fra en computer, især hvis der er mange tekstfelter. Hvis en stillingsopslag ikke er optimeret til en mobilapplikation, kan du e-maile dig selv opslaget og udfylde ansøgningen, når du er i stand til at bruge en computer.

Gorm Poulsen
Gorm Poulsen Når du søger arbejde, kan processen føles som et fuldtidsansvar, der kræver det meste af din opmærksomhed. Det er fordi, på et konkurrencepræget arbejdsmarked er det vigtigt at være tilgængelig og lydhør. Takket være fremskridt inden for teknologi og mobiltelefoner kan du hurtigt søge arbejde og reagere, når der opstår store muligheder. I denne artikel forklarer vi de bedste tidspunkter for at bruge din telefon, når du leder efter arbejde, og lister derefter de trin, du skal tage for at søge efter og søge job på din telefon.