Sådan Bliver Du Virolog I 6 Trin: Plus Ansvar

Sådan Bliver Du Virolog I 6 Trin: Plus Ansvar

Hvis du kan lide at udføre eksperimenter og gerne vil arbejde inden for det medicinske område, kan du overveje en karriere som virolog. Disse fagfolk studerer almindelige sygdomme, vira og sygdomme og udvikler metoder til at forhindre dem i at sprede sig i samfund. Det er bedst at have omfattende viden om og baggrund inden for medicin og sundhed for med succes at forfølge og tjene denne karriere. I denne artikel gennemgår vi, hvad en virolog er, hvilket ansvar de typisk har, og hvordan man bliver virolog.

Hvad er en virolog?

En virolog er en læge, der studerer en række forskellige sygdomme og vira, der kan påvirke dyr, svampe, naturlige miljøer, mennesker eller insekter. Mange virologer diagnosticerer og studerer forskellige virusinfektioner for at finde ud af, hvordan man kan forhindre dem i at opstå igen. De kan arbejde på gymnasier eller akademiske institutioner for at undervise studerende om de medicinske emner, de studerer, eller de kan rådgive medicinske teammedlemmer i forskellige regerings- eller sundhedsafdelinger om måder at håndtere visse udbrud eller infektioner, der påvirker samfund.

Relateret: 8 biologifelter (plus ledige jobmuligheder)

Hvad gør en virolog?

Virologer er sundhedseksperter, der regelmæssigt udfører forskning og rapporterer resultater om forskellige vira som ebola, røde hunde, hiv eller skoldkopper. Nogle virologer arbejder muligvis udelukkende i et akademisk eller forskningsmiljø. Andre kan forfølge lægeroller, så de kan bruge informationen fra deres undersøgelser til at behandle og helbrede patienter. De kan også bruge denne viden til at udvikle innovative antivirale lægemidler eller vaccinationer. Fælles jobansvar, som en virolog kan have, omfatter:

  • Brug af forskning og undersøgelser til at identificere og karakterisere vira, der forårsager infektioner hos mennesker, dyr eller andre levende væsener
  • At studere væksten, strukturen og udviklingen af ​​visse sygdomme for at finde måder at helbrede eller forhindre dem i at opstå igen
  • Udførelse af tests for at bestemme, hvilken indvirkning forskellige vira har på andre for at udvikle advarsler, symptomer og kure, som sundhedseksperter kan bruge og videregive til patienter
  • Indsamling af blod-, urin- og hårprøver for at undersøge
  • Øvelse af molekylære teknikker og mikroskopiske undersøgelser for at studere vira tæt og give mere nøjagtige hypoteser eller konklusioner
  • Bestemmelse af virkningen virusinfektioner kan have på organisk materiale eller levende væv
  • Undersøgelse af, hvordan forskellige vira spredes gennem forskellige populationer og finde måder at reducere udbrud på
  • Samarbejde med andre videnskabsmænd og sundhedseksperter for at udvikle og teste nye vaccinationer

Hvordan bliver man virolog

Følg disse trin for at blive virolog med succes:

1. Få din bachelorgrad

Mange virologer starter deres uddannelse ved at opnå en bachelorgrad i et videnskabeligt emne som kemi eller biologi. Dette giver dig en grundlæggende forståelse af naturvidenskab, så du nemt kan lære om mere komplekse emner, når du avancerer din uddannelse yderligere. Nogle kurser denne uddannelse tilbyder typisk omfatter cellebiologi, mikrobiologi, matematik, organisk kemi og biokemi. Mange af disse videnskabsrelaterede kurser kan finde sted i et laboratorium. Dette giver dig mere erfaring og fortrolighed med at arbejde i et laboratoriemiljø, hvilket kan være nyttigt, da dette er den sædvanlige arbejdsplads for en fuldtids virolog.

Relateret: 10 bachelorstuderende til at forberede sig til medicinsk skole

2. Ansøg om medicinstudiet

Når du er færdiguddannet med en Bachelor of Science-grad, kan du ansøge om at deltage i medicinstudiet. De fleste medicinske skoleprogrammer varer omkring fire år. Alle medicinske skoler kræver, at deres kandidater tilmelder sig og består Medical College Admission Test (MCAT). Hvis du kun vil arbejde med medicin og behandle patienter, kan du deltage i medicinstudiet for at få din doktorgrad.

For dem, der gerne vil udføre dybdegående undersøgelser af almindelige vira og sygdomme gennem hele din karriere, kan du få din ph.d. i immunologi eller virologi. Dette kan kræve at du tager Graduate Record Examination, som tester dig på videnskabelig og biologisk viden. Nogle institutioner tilbyder dobbeltprogrammer, der giver dig mulighed for at tjene både din ph.d. og doktorgrad på samme tid om omkring fire til seks år.

Læs mere: Ansøgning til Medicinsk Skole: Tips og krav

3. Afslut ph.d. uddannelse

Hvis du tjener din Ph.D., kan du deltage i disse programmer, der består af intense studier og forskning i forskellige vira, deres virkninger og helbredelser eller behandlinger. Du kan tage grundkurser dit første år som bakteriestruktur, eukaryotisk genetik og virologi. Det andet år af dette program foregår ofte i laboratoriet, hvor du regelmæssigt udfører undersøgelser af forskellige prøver gennem laboratorierotationer.

Både andet og tredje år kan kræve, at du underviser i visse fag og tager adgangsgivende eksamener. Nær slutningen af ​​dit tredje år og begyndelsen af ​​det fjerde, kan du bruge denne tid på at forske og lave din afhandling om emner som parasitologi, vaccinationsudvikling, miljøvirologi eller pædiatriske infektioner.

4. Gå på lægestudiet

Hvis du kun går på medicinsk skole, kan du bruge dine første to år af programmet på at gennemføre grundlæggende forelæsninger og laboratoriearbejde. Du kan studere grundlæggende naturvidenskabelige fag som biokemi, biologi og anatomi. I dine sidste år kan du typisk gennemføre kliniske rotationer på en medicinsk facilitet for at forstå, hvilket område af det medicinske område du gerne vil forfølge, såsom familiemedicin, pædiatri eller kirurgi.

Relateret: Hvor lang tid tager det at blive læge?

5. Fortsæt med dit ophold eller forskeruddannelse

Når du er færdiguddannet på medicinstudiet, kan du fortsætte med at fremme din viden og erfaring gennem opholdsprogrammer i omkring tre år. Under dette program kan de arbejde direkte under læger inden for medicin, som de finder interessante. De fleste virologer vælger at deltage i intern medicin eller pædiatriske opholdssteder, da de er mere direkte relateret til diagnosticering og helbredelse af almindelige vira.

De, der ønsker at arbejde udelukkende med virologisk forskning, gennemfører ofte tre til fem års postdoktoral forskeruddannelse, også kendt som et stipendium. Du kan deltage i seminarer, forskningsretreats og præsentationer for at hjælpe dig med at udføre forskning i dit interesseområde mere effektivt.

6. Modtag din lægelicens

Hvis du gerne vil arbejde som klinisk virolog, kræver de fleste arbejdsgivere, at du optjener en medicinsk licens efter at have modtaget din doktorgrad eller ph.d. For at opnå denne licens skal du tage og bestå US Medical Licensing Examination, som tester dig på din avancerede viden om almindelige sygdomme, sygdomme, vira og skader. Nogle stater kan stille ekstra krav for at opnå din licens, så overvej at udføre yderligere forskning for at bestemme, hvad der er nødvendigt i din stat.

Boje Hald
Boje Hald Hvis du kan lide at udføre eksperimenter og gerne vil arbejde inden for det medicinske område, kan du overveje en karriere som virolog. Disse fagfolk studerer almindelige sygdomme, vira og sygdomme og udvikler metoder til at forhindre dem i at sprede sig i samfund. Det er bedst at have omfattende viden om og baggrund inden for medicin og sundhed for med succes at forfølge og tjene denne karriere. I denne artikel gennemgår vi, hvad en virolog er, hvilket ansvar de typisk har, og hvordan man bliver virolog.