Sådan Bliver Du Vandchef I 6 Trin

Sådan Bliver Du Vandchef I 6 Trin

Miljøprofessionelle arbejder for at holde miljøet sikkert og rent og fremme brugen af ​​naturressourcer på en bæredygtig måde. Der er mange karrierer, der specialiserer sig i at beskytte og vedligeholde forskellige naturområder, såsom skove, bjerge og vandkilder. Hvis du er interesseret i et job med at administrere og beskytte vand, er det vigtigt at forstå, hvordan du kan starte din karriere. I denne artikel diskuterer vi, hvordan man bliver vandforvalter for at beskytte værdifulde miljøressourcer, plus de typiske pligter i denne rolle.

Relateret: Hvad er miljøteknik?

Hvad er en vandforvalter?

En vandforvalter, nogle gange kendt som en vandressourceforvalter eller vandkvalitetskontrolleder, fører tilsyn med bevarelse, behandling og undersøgelse af lokale vandkilder. Disse kilder kan være kunstige, naturlige, saltvand, ferskvand eller forskellige størrelser, og en enkelt vandforvalter kan undersøge flere vandområder på et geografisk sted. Hovedformålene med denne rolle er at sikre, at vandet er rent for affald og kemikalier, sikkert for dyreliv eller mennesker, og at virksomheder og enkeltpersoner bruger vandet bæredygtigt.

Typisk er vandforvaltere miljøingeniører, der studerer vandveje og bevaringsindsats for bedre at forstå de naturlige miljøer, som de arbejder med.

Hvad laver en vandforvalter?

Vandforvaltere udfører mange opgaver, når de undersøger vandkilder og træffer effektive bevaringsbeslutninger. Disse fagfolk hjælper med at finde og opretholde en balance mellem skrøbelige økosystemer, der har brug for rent vand, og den samfundsmæssige nødvendighed for vandkilder i mange aspekter af det moderne liv. Nogle opgaver en vandchef kan udføre regelmæssigt omfatter:

 • Udarbejdelse af bevaringsplaner og strategier for specifikke vandkilder
 • Undersøgelse af tilførslen af ​​sundt vand til renseanlæg og dyrelivsområder
 • Undersøgelse og vedligeholdelse af kvaliteten af ​​vandkilder
 • Godkendelse af brug af vand af virksomheder og enkeltpersoner
 • Forsker i lokale og nationale vandregler
 • Overvejer planer for omlægning eller ændring af vandkilder
 • Undersøgelse af miljøpåvirkningerne af ændringer i vandveje
 • Samarbejde med hav- og dyrelivseksperter
 • Undervisning af offentligheden om vandets bæredygtighedsindsats

Relateret: 20 grønne karrierer for miljøbevidste

Sådan bliver du vandforvalter

En karriere inden for vandforvaltning kræver, at kandidater er veluddannede og højt uddannede i sammensætningen og anvendelsen af ​​vandområder. Her er et nærmere kig på de trin, du kan tage for at blive vidende om vand og deltage i denne karriere:

1. Forfølge en bachelorgrad

At få en bachelorgrad i ingeniørvidenskab, miljøisme eller hydrogeologi er det sædvanlige første skridt for mange potentielle vandforvaltere. At forfølge disse grader eller lignende kan hjælpe dig med at lære det grundlæggende i vandbevarings- og forvaltningsteknikker, så du bedre kan støtte lokale økosystemer og miljøindsats. En bachelorgrad tager typisk fire år at modtage og giver dig mulighed for at deltage i laboratorier, hvor dine klasser kan besøge vandområder for at øve dine færdigheder og få en dybere forståelse af vandsammensætning.

Relateret: 20 job, du kan forfølge med en miljøvidenskabsgrad

2. Gennemføre praktik i vandforvaltning

Et praktikophold i vandforvaltning kan hjælpe dig med at forberede dig på din fremtidige karriere og få erfaring, som kan være nyttig, når du søger job. For eksempel kan nogle arbejdspladser kræve, at kandidater har tidligere job relateret til miljøbevarelse, så muligheder som praktikophold, du kan gennemføre under og efter college, giver dig mulighed for at starte din karrierehistorie og forberede dig til fremtidige roller. Praktikophold giver dig også chancer for at netværke i din branche og møde andre fagfolk, der dedikerer sig til at beskytte vandkilder.

3. Overvej en kandidatgrad

Selvom en kandidatgrad måske ikke er et krav for alle vandforvalterroller, kan det være nyttigt til at gøre din ansøgning mere konkurrencedygtig og adskille dig fra andre kandidater. En kandidatgrad i vandsystemteknik er ofte et godt valg for interesserede kandidater til at videreudvikle deres færdigheder og viden om vandområder og for at studere informationsfokus på vandsystemer snarere end miljøbevarelse som helhed. Mange kandidatuddannelser tager omkring to år at gennemføre.

4. Modtag statens licens

Afhængigt af din stat kan potentielle arbejdsgivere kræve, at du har statslicens for at arbejde som miljøingeniør som en vandforvalter. Mange stater kræver, at interesserede kandidater modtager licens som ingeniør under uddannelse (EIT) ved at bestå den grundlæggende ingeniøreksamen leveret af National Council of Examiners for Engineering and Surveying (NCEES). For at søge op til eksamen skal du have en ingeniøruddannelse eller tidligere erhvervserfaring inden for området, men kravene kan variere fra den ene geografiske placering til den anden.

5. Få erhvervserfaring

Når du har EIT-licensen fra NCEES, kan du ansøge om vandforvaltningsroller og begynde at arbejde under tilsyn af en professionel ingeniør eller PE. Hvis du ønsker at arbejde hen imod at blive en uafhængig vandingeniør, er det vigtigt at få erfaring i disse roller, mens du arbejder under en PE, så du kan lære industristandarderne og forbedre dine forsknings- og kritiske tænkningsevner, mens du får en indkomst.

NCEES kræver mindst fire års verificerbart, relevant arbejde, før du kan ansøge om praksis for ingeniøreksamen for at blive en PE.

Relateret: 10 bæredygtighedskarrierer, der gør en forskel

6. Bliv PE

Med din bachelorgrad, EIT-licens og erhvervserfaring kan du ansøge om Principles and Practice of Engineering-eksamenen leveret af NCEES og komme tættere på dit mål om at blive en PE i vandforvaltning. PE-licensen lader dig arbejde selvstændigt og lede dine egne teams af ingeniører ind i miljøprojekter, bevaringsindsatser og studieture til forskellige vandområder, både lokale og globale. Selvom pligterne for dit job kan ændre lidt efter at have modtaget PE-licensen, kan din arbejdsgiver give dig mere frihed med hensyn til projekter.

Tips til at få job som vandchef

Følg disse tips for at hjælpe dig med at få et job som vandchef:

 • Etabler et professionelt netværk. Et professionelt netværk kan omfatte professorer i din branche, kolleger, du møder i praktik og job eller videnskabsmænd, du måske kender fra bevaringskonferencer. Personer i dit netværk kan øge dine chancer for at få et job ved at hjælpe dig med at finde muligheder, introducere dig til arbejdsgivere og være referencer til dine ansøgninger til vandlederroller.

 • Undersøg forskellige vandsystemer. Uanset om du vælger at tage en kandidatgrad i vandsystemteknik eller fortsætte din læring gennem arbejde, er det vigtigt at studere forskellige typer vandsystemer for at vise arbejdsgiverne din række af viden. I stedet for kun at undersøge vandområderne i nærheden af ​​dig, kan du besøge søer, floder og andre vandkilder forskellige steder for at udvide din viden.

 • Hold dig opdateret med miljøvidenskab. Forskere lærer konstant nye ting om miljøet og bevaringsindsatsen, så det er en god idé at holde sig opdateret med disse videnskabelige opdagelser. Udover at øge din viden om bæredygtighed og øko-ledelse, kan du også beskrive din interesse for de seneste opdagelser til interviewere, hvilket viser din passion for emnet.

 • Overvej forskellige jobmuligheder. Når du starter din karriere inden for vandforvaltning, skal du overveje forskellige jobmuligheder for at hjælpe dig med at få erfaring og arbejde hen imod dit ultimative mål om at blive vandsystemingeniør eller -leder. Andre job inden for vandbevarelse og miljøvidenskab kan videreudvikle dit netværk og måske lære dig nye ting om vandveje.

 • Inkluder projekter på dit CV. Arbejdsgivere kan ofte lide at se målbare præstationer på CV'er, og at inkludere et projekt, du har gennemført under et praktikophold eller din tid på college, kan få dine kvalifikationer til at virke mere tiltalende. Prøv at nævne præstationer, hvor du kan måle succesen med tal, som hvis du talte om bæredygtighed på et bestemt antal skoler.

Bemærk venligst, at ingen af ​​de organisationer, der er nævnt i denne artikel, er tilknyttet Bonjoures.

Oda Kristoffersen
Oda Kristoffersen Miljøprofessionelle arbejder for at holde miljøet sikkert og rent og fremme brugen af naturressourcer på en bæredygtig måde. Der er mange karrierer, der specialiserer sig i at beskytte og vedligeholde forskellige naturområder, såsom skove, bjerge og vandkilder. Hvis du er interesseret i et job med at administrere og beskytte vand, er det vigtigt at forstå, hvordan du kan starte din karriere. I denne artikel diskuterer vi, hvordan man bliver vandforvalter for at beskytte værdifulde miljøressourcer, plus de typiske pligter i denne rolle.