Sådan Bliver Du Udstillingsdesigner: Med Færdigheder Og Trin

Udstillingsdesignere skaber udstillinger og inventar til forskellige typer udstillinger. Hvis du har den rette personlighed og de rette kvalifikationer, kan det være et godt karrierevalg at arbejde som udstillingsdesigner. At lære at blive udstillingsdesigner kan hjælpe dig med at nå dette mål, men det kræver forskning og beslutsomhed. I denne artikel diskuterer vi, hvad en udstillingsdesigner er, hvad de laver, hvad de mest relevante færdigheder for jobbet er, og de skridt du skal tage for at blive det.

Hvad er en udstillingsdesigner?

En udstillingsdesigner er ansvarlig for at skabe inventar og displays til forskellige udstillinger, som arrangeres af museer, shows, biblioteker, gallerier, organisationer eller som en del af et større show. Nogle arbejder selvstændigt, mens andre arbejder for en enkelt institution, såsom museum, privat virksomhed eller kunstgalleri. De arbejder normalt på udstillingen fra planlægningsstadiet til udførelse og koordinerer mange specialiserede fagfolk.

Relateret: Sådan skriver du et kunstnerisk CV (med eksempler)

Hvad laver en udstillingsdesigner?

Nogle af de vigtigste ansvarsområder for en udstillingsdesigner er:

 • Møde med kunder for at diskutere alle vigtige detaljer om en kommende udstilling, herunder dens overordnede tema, begivenheder og promoverede produkter
 • At diskutere alle koncepter relateret til udstillingen med deres designteam, finde måder at planlægge og udføre dem på og præsentere deres endelige form for kunderne
 • Undersøgelse af kunden, herunder deres brand, den linje af produkter, de producerer, deres kort- og langsigtede mål, den type kunder, de ønsker at tiltrække og enhver anden detalje, der kan være relevant, når man designer koncepterne bag udstillingen
 • Brug af skitser og computergenererede modeller til at skabe en indledende designplan og fremvise den for kunden
 • Udførelse af designarbejde til forskellige dele af udstillingens visuelle elementer
 • Beregning af de samlede udstillingsomkostninger, når alle detaljer vedrørende udstillingens udfoldelse er aftalt med kunden
 • Arbejde med udførelses- og designteams for at sikre, at alle dele af udstillingen, der er designet, udføres på en måde, der opfylder budgetmæssige begrænsninger
 • Kommunikerer med forskellige leverandører for at sikre, at alle materialer og ydelser, der kræves til udstillingen, leveres til tiden og som aftalt
 • Koordinering af demontering af udstillingselementer, når udstillingen er slut

Relateret: Top 9 karrierer, der arbejder i eller med museer

Udstillingsdesigner færdigheder

Nogle af de vigtigste færdigheder for rollen er:

 • Design, tegning og kunstneriske færdigheder: Udstillingsdesignere skal være i stand til at skabe perspektivskitser for at vise kunder og kolleger, hvad deres designideer er vedrørende et projekt.

 • Kreativitet: Som udstillingsdesigner skal du bruge din fantasi til at finde på kreative og innovative måder at skabe og præsentere forskellige elementer i en udstilling på.

 • Kommunikationsevner: Udstillingsdesignere skal konstant kommunikere med kunder, før, under og efter udstillingen, gennem bud, præsentationer, rapporter og foreslåede designs. De skal også forholde sig til kolleger og entreprenører, forklare koncepterne bag udstillingens design og sikre, at de udfører dem korrekt.

 • Evne til at arbejde under pres: De fleste udstillinger er skabt under stramme deadlines, og deres designere skal være i stand til at holde fokus på trods af forskellige tilbageslag og levere projektet til tiden. De kan også have brug for at løse forskellige problemer rettidigt under udstillingen.

 • Organisatoriske færdigheder: Design af en udstilling består normalt af en række opgaver, der skal udføres i en præcis rækkefølge og inden for bestemte tidsrammer. Udstillingsdesignere skal styre deres egen tidsplan og sørge for, at alle designelementer bliver skabt i tide.

 • Positiv personlighed: Udstillingsdesignere skal generelt have åbne og udadvendte personligheder, da de skal overbevise kunderne om, at de har temperamentet til at fuldføre jobbet og inspirere alle omkring dem til at arbejde efter deres bedste evner.

 • Teamwork færdigheder: Som en del af udstillingsdesignteamet skal designerne være i stand til at fungere i en gruppe, arbejde sammen med andre for at komme med passende løsninger og acceptere feedback fra teammedlemmer.

 • Udstillingsmarkedskendskab: De skal have en god kommerciel forståelse af alle elementer, der udgør en udstilling, såsom omkostninger til materialer, leverandører, samarbejdspartnere og andre.

 • Computerbaseret designsoftwarekendskab: Selvom nogle udstillingsdesignere laver deres grundlæggende designskitser i hånden, har de brug for specialiseret computersoftware til at lave mere komplekse designs og klientpræsentationer. Kendskab til de mest udbredte designprogrammer er derfor afgørende for rollen.

Relateret: Topkunstkarrierer for alle typer kunstnere

Sådan bliver du udstillingsdesigner

Overvej at følge disse trin for en karriere inden for udstillingsdesign:

1. Få en bachelorgrad

Selvom det ikke er en officiel forudsætning for rollen, foretrækker de fleste virksomheder at ansætte og arbejde med udstillingsdesignere med mindst en bachelorgrad. Nogle af de mest relevante grader for rollen er grafisk design, 3D-design, rumlig design, arkitektur, industrielt design, indretning, tegning, museumsstudier, visuel kommunikation, kunsthistorie og andre, der kan være relateret til at designe en udstilling eller potentiel udstilling temaer. Ved at gennemføre en fire-årig bacheloruddannelse inden for et af disse felter lærer du væsentlige principper for design såvel som designhistorie.

2. Forfølge praktikophold og frivilligroller

Udover en universitetsuddannelse kræver det normalt en relevant portfolio at få et job som udstillingsdesigner. Der er forskellige måder at skabe en sådan portefølje på, hvor en af ​​de mest populære er at forfølge en praktikmulighed og arbejde som frivillig. Den slags oplevelser kan hjælpe dig med at forstå, hvordan forskellige institutioner fungerer, og give dig praktisk erfaring med at arbejde med designsoftware til at skabe forskellige designelementer.

Relateret: 10 højtbetalende job for kunstfag

3. Få en kandidatgrad

At tjene en kandidatgrad i et relevant emne, som design eller kunsthistorie, kan forbedre dine chancer for at finde et godt udstillingsdesignerjob. Udover at give dig mulighed for at udvide dine færdigheder og viden, kan det at have en kandidatgrad adskille dig fra andre kandidater med lignende baggrunde og erhvervserfaring.

4. Se efter arbejde på begynderniveau

Når du føler, du har de nødvendige grader og erhvervserfaring, kan du begynde at søge indgangsarbejde inden for området. En af de mest passende roller er junior designer, hvor du vil assistere en senior designer og observere, hvad deres daglige opgaver og aktiviteter er. Du kan søge efter disse stillinger enten via et jobwebsted på internettet eller ved at bruge det professionelle netværk, du har samlet, mens du fik dine grader og arbejde som praktikant eller frivillig. Når du har samlet nok erfaring, kan du søge arbejde som senior udstillingsdesigner.

Sebastian Svendsen
Sebastian Svendsen Udstillingsdesignere skaber udstillinger og inventar til forskellige typer udstillinger. Hvis du har den rette personlighed og de rette kvalifikationer, kan det være et godt karrierevalg at arbejde som udstillingsdesigner. At lære at blive udstillingsdesigner kan hjælpe dig med at nå dette mål, men det kræver forskning og beslutsomhed. I denne artikel diskuterer vi, hvad en udstillingsdesigner er, hvad de laver, hvad de mest relevante færdigheder for jobbet er, og de skridt du skal tage for at blive det.