Sådan Bliver Du Træningsfysiolog

Sådan Bliver Du Træningsfysiolog

Hvis du nyder at arbejde tæt sammen med mennesker og er interesseret i at forfølge en karriere, der er med til at forbedre andres sundhed og velvære, kan du overveje at blive træningsfysiolog. Træningsfysiologi kan være en givende karriere og er et støt voksende felt med mange jobmuligheder. I denne artikel opsummerer vi, hvad en træningsfysiolog gør, diskuterer deres nøglefærdigheder og giver trin, du kan tage for at blive en træningsfysiolog.

Hvad er en træningsfysiolog?

En træningsfysiolog er en sundhedsprofessionel, der bruger træning til at forebygge og lindre sygdom og forbedre deres patienters generelle helbred. Træningsfysiologer evaluerer deres patienters behov for at udvikle træningsprogrammer, der målretter deres specifikke fitnessniveau og sundhedsmæssige bekymringer.

Relateret: 14 karrierer i anatomi og fysiologi

Hvad laver træningsfysiologer?

En træningsfysiolog arbejder med patienter i alle aldre for at hjælpe med at opretholde eller forbedre deres helbred gennem fysisk aktivitet. De bruger ofte motion til at behandle sygdomme som hjertesygdomme, diabetes, kræft og gigt. Træningsfysiologer analyserer deres patienters sygehistorie for at bestemme et regiment til at imødekomme deres sundheds- og fitnessbehov. De udfører også fitness- og stresstest på deres patienter ved hjælp af medicinsk udstyr og udvikler individualiserede programmer baseret på dataene fra testene. Træningsfysiologer overvåger deres patienters fremskridt og vedligeholder og opdaterer patientjournaler efter behov.

Relateret: 17 bedste job i fysiologi

Træningsfysiolog arbejdsmiljø

Træningsfysiologer har mulighed for at arbejde i en række forskellige arbejdsmiljøer, så de kan vælge at arbejde i et miljø, der stemmer overens med deres personlige interesser og karrieremål. Her er nogle indstillinger, hvor træningsfysiologer kan vælge at arbejde:

  • Atletiske træningsfaciliteter og programmer på gymnasier og universiteter
  • Fitnesscentre
  • Hospitaler
  • Militære træningscentre
  • Hjerterehabiliteringsklinikker
  • Wellness-centre, herunder virksomheders wellness-centre

Løn og jobudsigt

Den gennemsnitlige løn for en træningsfysiolog er 19,98 USD i timen, men dit erfaringsniveau og størrelsen, typen og placeringen af ​​den indstilling, du arbejder i, kan påvirke din løn. Ifølge US Bureau of Labor Statistics forventes beskæftigelsesmuligheder for træningsfysiologer at vokse med 11 % frem til 2029, hvilket er hurtigere end den gennemsnitlige vækstfremskrivning for alle erhverv. Efterspørgslen efter træningsfysiologer kan stige, efterhånden som sundhedsudbydere fortsat fokuserer på træning og andre forebyggende sundhedsforanstaltninger.

Sådan bliver du træningsfysiolog

Følg disse trin for at begynde din karriere som træningsfysiolog:

1. Få en bachelorgrad

At have en bachelorgrad er minimumskravet for at arbejde som træningsfysiolog. Kun få institutioner tilbyder et specifikt træningsfysiologiprogram, så mange træningsfysiologer gennemfører uddannelser inden for naturvidenskab og sundhedsrelaterede områder, såsom biologi, anatomi, kinesiologi, træningsvidenskab og ernæring. At tjene din grad fra en akkrediteret institution kan signalere til potentielle arbejdsgivere, at du er en kompetent professionel, der har modtaget en godkendt uddannelse.

2. Få en kandidatgrad

Mange træningsfysiologer har en kandidatgrad i træningsfysiologi, træningsvidenskab eller et beslægtet felt. At fuldføre en mastergrad kan hjælpe dig med at fremme dine færdigheder og viden, så du kan behandle dine patienter mere effektivt. At tjene en kandidatgrad kan også hjælpe dig med at forberede dig til bestyrelsescertificeringseksamenen. Det bliver mere almindeligt, at sundhedsfaciliteter kræver, at træningsfysiologer har en kandidatgrad.

3. Få klinisk erfaring

Efter at have afsluttet din uddannelse, få direkte klinisk erfaring med videnskab, teknologi og interpersonelle komponenter i jobbet. Nogle bachelor- og kandidatuddannelser kan inkludere kliniske studier i deres læseplan, som kan give dig mulighed for at akkumulere væsentlige kliniske timer. Du kan også få klinisk erfaring ved at søge assistentstillinger eller praktik. Klinisk erfaring er et krav for de fleste certificeringer og for at kvalificere sig til de fleste træningsfysiologstillinger.

4. Bliv bestyrelsescertificeret

Der er i øjeblikket ingen nationalt standardiseret certificerings- eller licenskrav for træningsfysiologer. De specifikke certificeringer, du har brug for, afhænger i vid udstrækning af din stat, facilitet og arbejdsgiver. Her er nogle almindelige certificeringer, der kræves af arbejdsgivere:

EPC-certificering (Exercise Physiologist Certified).

American Society of Exercise Physiologists tilbyder denne certificering, som fysiologer kan bruge til at demonstrere deres kvalifikationer. For at opnå denne certificering skal du have en relevant bachelorgrad og bestå ASEP-eksamenen, som er sammensat af en skriftlig test og praktisk komponent. For at bevare din certificering skal du tage uddannelser hvert femte år for at sikre, at din uddannelse og træning er opdateret.

Certificeret klinisk træningsfysiolog (CEP)

American College of Sports Medicine tilbyder denne certificering til kandidater med en bachelorgrad i træningsvidenskab eller et beslægtet felt og 1.200 timers klinisk erfaring. Kandidater med en mastergrad i klinisk træningsfysiologi og 600 timers klinisk erfaring kvalificerer sig også.

Træn fysiologiske færdigheder

Træningsfysiologer opbygger forskellige færdigheder gennem deres uddannelse og karriere for at hjælpe dem med at få succes professionelt. Mange af disse færdigheder hjælper dem med at arbejde med patienter og kritiske, velinformerede beslutninger i forbindelse med behandling. Her er nogle vigtige træningsfysiologiske færdigheder:

Interpersonelle færdigheder

Træningsfysiologer skal have stærke interpersonelle færdigheder for at kommunikere med læger, patienter og patienters faciliteter. Udfordrende situationer kan opstå, når patienter oplever smerte eller ubehag, mens de arbejder på at løse vores helbredsproblemer. Stærke interpersonelle færdigheder kan hjælpe med at håndtere disse situationer.

Læs mere: Interpersonelle færdigheder: Definitioner og eksempler

Beslutningsevner

Hver beslutning, som en træningsfysiolog træffer, har direkte indflydelse på deres patienters sundhed og velvære. De skal være i stand til at træffe informerede beslutninger om de rigtige behandlingsplaner for deres patienter.

Vurderingskompetencer

Træningsfysiologer skal være i stand til nøjagtigt at vurdere deres patienters styrke, vitale tegn og vigtige helbredsindikatorer såsom blodtryk, iltforbrug og hjerterytme for at komme med de rigtige behandlingsplaner og foretage justeringer efter behov.

Detaljeorienteret

Træningsfysiologer registrerer detaljerede og nøjagtige oplysninger om deres patienters tilstande, ændringer og fremskridt. De arbejder ofte med mange patienter, der har forskellige sundheds- og fitnessrelaterede problemer, hvilket gør det afgørende at udføre de passende tests og implementere den korrekte kur.

Medfølelse

Træningsfysiologer beskæftiger sig ofte med patienter, der oplever smerter og alvorlige helbredsproblemer. At vise medfølelse og empati over for patienterne, især i udfordrende øjeblikke, kan hjælpe patienter til at føle sig mere tilpas og godt tilpas under deres behandling.

Leo Bæk
Leo Bæk Hvis du nyder at arbejde tæt sammen med mennesker og er interesseret i at forfølge en karriere, der er med til at forbedre andres sundhed og velvære, kan du overveje at blive træningsfysiolog. Træningsfysiologi kan være en givende karriere og er et støt voksende felt med mange jobmuligheder. I denne artikel opsummerer vi, hvad en træningsfysiolog gør, diskuterer deres nøglefærdigheder og giver trin, du kan tage for at blive en træningsfysiolog.