Sådan Bliver Du Telekommunikationskonsulent I 6 Trin

Sådan Bliver Du Telekommunikationskonsulent I 6 Trin

Telekommunikationskonsulenter bruger deres ekspertise til at identificere problemer inden for telekommunikationssystemer, udvikle nye modifikationer og forhindre, at der opstår problemer i fremtiden. Hvis du er interesseret i telekommunikationsområdet, kan det være nyttigt for dig at lære at blive telekommunikationskonsulent. I denne artikel diskuterer vi, hvad en telekommunikationskonsulent er, forklarer, hvad de laver, og giver en liste over trin, du kan følge for at blive det.

Hvad er en telekommunikationskonsulent?

En telekommunikationskonsulent er en professionel, der skaber, organiserer og implementerer telekommunikationssoftware. Denne software involverer forbindelse mellem to stationer for at udveksle og modtage data indbyrdes gennem data-, stemme- eller videokommunikation, som f.eks. at bruge internettet, mobile enheder eller radioudsendelsesnetværk. Konsulenter inden for telekommunikation identificerer først problemer inden for telekommunikationssystemer, og beslutter derefter en løsning. Telekommunikationskonsulenter har omfattende viden inden for teknologi, herunder de nyeste fremskridt inden for telekommunikationsområdet, nuværende systemer og omkostningseffektive systemdesign til kunder.

Telekommunikationskonsulenter kan tjene flere telekommunikationsroller eller specialisere sig i en niche som softwareinstallation og reparation, softwaredesign eller endda markedsføring for teleselskaber. De kan arbejde for store telekommunikationsvirksomheder, som telefon- og tv-selskaber, eller de kan arbejde for regeringen, bank, forsikring, fremstilling eller freelance.

Relateret: 11 karrierer i telekommunikation

Hvad laver en telekonsulent?

Ansvaret for en telekommunikationskonsulent varierer afhængigt af deres arbejdsplads, erfaring og karakteren af ​​deres stilling. Her er flere opgaver, som de kan udføre på daglig basis:

 • Styrkelse af sikkerheden i telekommunikationsnetværket
 • Reparation af netafbrydelser
 • Hold dig opdateret om nye fremskridt inden for telekommunikationsområdet
 • Installation af ændringer i telekommunikationsnetværk
 • Design af ny telekommunikationssoftware
 • Bekræft og test et netværks kredsløb
 • Identifikation af problemer i et netværk
 • Koordinering af teleinstallation med kunder
 • Salg af telekommunikationssoftware eller -tjeneste
 • Opfølgning med klienter for at kontrollere en ny installation eller ændring
 • Dokumentation af telekommunikationsproblemer og løsninger
 • Installationsændringer: De installerer typisk ændringer i et telekommunikationsnetværk

Relateret: Hvad laver nogen i datalogi? (Med 23 karrieremuligheder)

Telekommunikation konsulent færdigheder

Her er nogle færdigheder, som telekommunikationskonsulenter almindeligvis bruger:

Fysisk udholdenhed

Du skal have et moderat niveau af fysisk udholdenhed for at blive telekommunikationskonsulent. Ofte er de nødt til at kravle op af en telefonstang eller -stige for at tjekke ledningerne, der leverer et netværks service, eller de skal måske løfte tunge genstande og bære dem til og fra en bygning, såsom en kasse med ledninger, computersoftware eller hardware udstyr.

Meddelelse

Når de identificerer telekommunikationsproblemer, bruger de kommunikationsevner til at forstå kilden til problemerne. De kan rådføre sig med kunder for bedre at fastslå årsagen til et problem, f.eks. hvornår problemet startede, og hvilke komplikationer problemet har forårsaget. De kan også tale med ledelsen for at forstå en opgave. Typisk bruger de skriftlig kommunikation, når de dokumenterer et telekommunikationsproblem og beslutter en løsning.

Problemløsning

En stor del af telekommunikationsrådgivning involverer at identificere et problem, evaluere de relaterede variabler og beslutte en løsning, så det er nyttigt at have fremragende problemløsningsevner. De udvikler ofte alternative løsninger, hvis deres første løsning ikke virker. Hvis der for eksempel er et systemafbrydelse, kan de komme med fem mulige løsninger, hvis der er løsninger, der ikke løser problemet.

Computer programmering

Telekommunikationskonsulenter installerer og reparerer ofte telekommunikationssystemer i et computersystem, så de skal have tidligere erfaring og færdigheder inden for computerprogrammering. De kan også rådføre sig med kunder om deres computersystemer, så at have færdigheder i computerprogrammering sikrer, at de tilbyder nøjagtige oplysninger.

Sådan bliver du telekommunikationskonsulent

Følg disse trin for at hjælpe dig med at blive telekommunikationskonsulent:

1. Få en bachelorgrad

Det første skridt i at blive telekommunikationskonsulent involverer at opnå en bachelorgrad inden for et område relateret til teknologi, kommunikation, elektroteknik eller datalogi. Nogle gymnasier tilbyder specifikke programmer, der forbereder en person til at arbejde inden for telekommunikationsområdet. Under dine studier, prøv at tage klasser, der kan opbygge de færdigheder, der er nødvendige for at være en telekommunikationskonsulent. For eksempel kan du tage computerkurser, der styrker dine teknologiske færdigheder, eller algebrakurser, der udvikler dine problemløsnings- og analytiske evner.

For at finde et program, der er det rigtige valg for dig, skal du bruge onlineressourcer til at finde gymnasier, der passer til dine behov, som hvis du skal deltage i natundervisning, eller du vil deltage i et accelereret program. Du kan også deltage i uddannelsesmesser, hvor du kan tale med repræsentanter fra gymnasier for at lære mere om specifikke telekommunikationsprogrammer.

2. Få erfaring

Når du har din uddannelse, er det vigtigt at få erfaring inden for telekommunikationsområdet. De fleste kandidater søger til entry-level telekommunikation job umiddelbart efter endt uddannelse. For at få en entry-level position, prøv at lave et CV, der fokuserer på dine færdigheder og uddannelse, med fokus på den værdi, du kan tilføre et teleselskab.

Mens du arbejder i din indgangsstilling, kan du observere andre telekommunikationskonsulenter, mens de arbejder for at se, hvordan de rådfører sig med kunder, fremsætter anbefalinger til ledelsen, identificerer problemer inden for netværk, installerer telekommunikationsprogrammer og designer telekommunikationssoftware. Du kan også bruge denne tid til at styrke dine færdigheder og identificere forbedringsområder i dine teknikker. Du kan fx konstatere, at en anden telekonsulent har en enklere tilgang til systeminstallation, som du kan bruge i dit arbejde.

Relateret: Sådan skriver du et Star-start-CV-resumé

3. Overvej videregående uddannelser

Når du har fået erfaring, er det tid til at overveje, om du vil tage en videregående uddannelse. Nogle fagfolk inden for telekommunikation vælger at få en mastergrad i telekommunikation eller telekommunikation business management for at hjælpe dem med at opnå karrierefremgang, få mere erfaring og udvide deres færdigheder. Se online for at finde kandidatuddannelser, der interesserer dig. Mange gymnasier tilbyder masteruddannelser online, så du kan fortsætte med at arbejde, mens du forfølger din grad.

Relateret: Hvilken kandidatgrad skal jeg få? En guide til at træffe det bedste valg

4. Søg job

Hvis du har opnået en kandidatgrad eller stor erfaring inden for telekommunikation, kan du søge mere avancerede job. Prøv at revidere dit CV for at afspejle dine opdaterede færdigheder og erfaring.

Når du har nok erfaring med telekommunikation, har du mulighed for at søge en specialiseret stilling. For eksempel, hvis dit entry-level job i høj grad involverede design af software, kan du arbejde i en stilling, der fokuserer på telekommunikationssoftwaredesign.

5. Byg dit netværk

Prøv at opbygge dit netværk for at hjælpe dig med at finde flere job og muligvis opnå karrierefremgang. For at opbygge dit netværk og etablere arbejdsrelationer, prøv at nå ud til andre kolleger på din arbejdsplads eller melde dig ind i et samfund for telekommunikationsprofessionelle, såsom Telecommunications Industry Association (TIA).

Relateret: Top netværksfærdigheder du bør have (og hvordan du kan forbedre dem)

6 Videreuddannelse

Da telekommunikationsområdet ofte ændrer sig, er det vigtigt at holde sig opdateret om eventuelle fremskridt inden for området. Der er flere måder, hvorpå du kan fortsætte din uddannelse, herunder at tage flere kurser i telekommunikation, deltage i seminarer eller deltage i konferencer.

Løn

Selvom Bonjoures ikke giver løn til en telekommunikationskonsulent, er her lønningerne for flere relaterede job:

 • Kommunikationskonsulent: 49.921 USD om året
 • Konsulent: $68.064 om året
 • Telekommunikationsingeniør: $92.197 om året
 • Telekommunikationsspecialist: $79.237 om året
 • Telekommunikationstekniker: $30.855 om året

Jobudsigt

US Bureau of Labor and Statistics leverer ikke jobudsigtsdata specifikt for rollen som telekommunikationskonsulent, selvom de forudser, at beskæftigelsen for installatører og reparatører af telekommunikationsudstyr vil vokse med 3 % fra 2019 til 2029. Det betyder, at der er jobsikkerhed og positivt jobvækst på telekommunikationsområdet.

Arbejdsmiljø

Telekommunikationskonsulenter arbejder typisk i kommercielle bygninger eller boligbyggerier for at drive, installere og reparere telekommunikationsnetværk. På grund af deres jobs karakter kan et teleselskab kræve, at deres ansatte arbejder over 40 timer om ugen, da telekommunikation er en nødvendighed i husholdninger og virksomheder. For eksempel, hvis en kontorbygnings telefontjeneste går ud i weekenden, kan en telekommunikationskonsulent være nødt til at arbejde over for at reparere den, så kontorbygningen kan have deres telefoner til at håndtere forretninger.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Harry Buch
Harry Buch Telekommunikationskonsulenter bruger deres ekspertise til at identificere problemer inden for telekommunikationssystemer, udvikle nye modifikationer og forhindre, at der opstår problemer i fremtiden. Hvis du er interesseret i telekommunikationsområdet, kan det være nyttigt for dig at lære at blive telekommunikationskonsulent. I denne artikel diskuterer vi, hvad en telekommunikationskonsulent er, forklarer, hvad de laver, og giver en liste over trin, du kan følge for at blive det.