Sådan Bliver Du Tegner: Med Ofte Stillede Spørgsmål

Tegnere hjælper med at gøre en designers idé til virkelighed. De konverterer disse ideer til tekniske tegninger, så bygherrer kan skabe bestemte infrastrukturer. At forstå, hvad en tegner gør og lære om de forskellige typer af tegnere, kan hjælpe dig med at vælge, hvilken karrieremulighed der er bedst for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad en ordfører er, giver trin til, hvordan man bliver en ordfører og besvarer ofte stillede spørgsmål om denne stilling.

Hvad er en tegner?

En tegner er en fagmand, der laver detaljerede tekniske planer eller tegninger til maskiner og bygninger. De omsætter designerens ideer til visuelle repræsentationer for at vise, hvordan projektet kan se ud. For at oversætte design bruger tegnere computer-aided design (CAD) software eller skitserer deres tekniske tegninger.

Hvad laver en tegner?

Tegnere bruger grove skitser og specifikationer fra arkitekter og ingeniører som referencer, mens de laver deres udkast. Almindelige arbejdsopgaver omfatter:

 • Design af planer med CAD-software
 • Specificering af materialer, dimensioner og procedurer for nye produkter
 • At skabe produkter med fremstillings- og ingeniørteknikker
 • Tilføjelse af detaljer til arkitektoniske planer ved at bruge deres viden om byggeteknik
 • Samarbejde med arkitekter og ingeniører

Hvad er de forskellige typer af tegnere?

Dem, der ønsker at blive en tegner, har en række muligheder inden for de brancher, de arbejder for, og specialiseringsområder. Nogle typer omfatter:

 • Aeronautical drafters: En aeronautical drafter arbejder på tekniske tegninger for at skitsere specifikationer og planer for fremstilling af fly, missiler og andre relaterede produkter.

 • Arkitektoniske tegnere: Arkitektoniske tegnere skitserer de strukturelle træk ved bygninger i byggeprojekter. De specialiserer sig normalt i en bestemt type bygning, såsom kommerciel eller bolig, eller varierende materialer, såsom træ, stål eller armeret beton.

 • Civiltegnere: Nogle tegnere udarbejder topografiske kort til anlægs- og byggeprojekter.

 • Elektriske tegnere: En elektrisk tegnere laver ledningsdiagrammer, som bygningsarbejdere kan bruge, når de reparerer og installerer elektrisk udstyr og ledninger i kommercielle bygninger eller beboelsesbygninger, kraftværker eller elektriske distributionssystemer.

 • Mekaniske tegnere: Mekaniske tegnere designer layouts med detaljer til en række forskellige mekaniske værktøjer og maskiner, herunder detaljer såsom dimensioner og fastgørelsesmetoder til montering.

 • Rørledningstrækkere: Rørledningstrækkere udarbejder layout til rørdesignsystemer, der anvendes i raffinaderier, kemiske anlæg, konstruktion og drift af olie- eller gasfelter.

Sådan bliver du tegner

Følg disse trin for at blive tegner:

1. Gennemfør gymnasieuddannelse

Mens du er i gymnasiet, kan du overveje at tilmelde dig tekniske klasser for at hjælpe med at fremme din karriere som tegner. Det kan også være nyttigt at være ekstra opmærksom på matematik, kunst og computerundervisning, da tegnere bruger færdigheder fra disse fag.

2. Få erfaring

Når du har afsluttet gymnasiet, er der en række forskellige måder, du kan få erfaring for at blive tegner på. En mulighed er at udvikle tegnefærdigheder gennem on-the-job træning som lærling eller assistent for en erfaren tegner. Overvej også frivilligt arbejde i dit lokalsamfund for at hjælpe andre med at reparere eller bygge projekter.

3. Vælg en specifikation

Overvej at vælge en specifikation, før du tilmelder dig klasser for bedre at hjælpe dig med at vælge kurser, der passer til din fremtidige karriere. Undersøg jobopgaverne for forskellige tegnere for at se, hvilken der har projekter, der interesserer dig.

4. Optjen en associeret grad

En anden mulighed for at få udarbejdelseserfaring er at opnå en associeret grad i udarbejdelse fra et community college eller teknisk institut. Klasser dækker CAD-software, fremstillingsmatematik, grundlæggende design og skitsering. Nogle skoler fokuserer på en bestemt type tegning, såsom arkitektur.

Relateret: Sådan bliver du en succesfuld arkitekturtegner

4. Forfølge en praktikplads

For at få erfaring i et professionelt miljø, arbejde som praktikant. Du kan gøre dette, mens du stadig går på college eller efter eksamen. Se efter praktikmuligheder hos lokale bygge- og produktionsvirksomheder, arkitekt- eller teknologifirmaer.

5. Find et job

Efter praktik, begynde at lede efter tegner stillinger. For at imponere potentielle arbejdsgivere, lav et professionelt CV, der fremhæver din uddannelse og andre kvalifikationer.

Relateret: Sådan skriver du et CV i 8 trin (med eksempel)

6. Bliv certificeret

Overvej at tjene en professionel certificering gennem en udarbejdende organisation. At have denne titel viser arbejdsgivere, at du er vidende om branchen. Tegnerens certificeringseksamener tester din ekspertise inden for geometriske designs, tegninger og grundlæggende principper for tegning.

7. Overvej en bachelorgrad

For at fremme din tegnekarriere skal du gå tilbage til skolen for at fortsætte din uddannelse. Hvis du allerede har fået en associeret grad, har du muligvis mulighed for at overføre disse meritter og gennemføre din bachelor om et par år. At have denne grad kan hjælpe dig med at få en højere stilling og potentielt tjene flere penge.

Ofte stillede spørgsmål om at være tegner

Her er nogle svar på ofte stillede spørgsmål om at være tegner:

Hvad er den gennemsnitlige løn og jobudsigter for en tegner?

Den nationale gennemsnitlige løn for en tegner er $55.635 om året. Lønninger kan dog variere afhængigt af en persons placering, erfaring og arbejdsgiver.

Det amerikanske Bureau of Labor Statistics (BLS) anslår, at jobudsigterne for tegnere kan falde med 4% fra 2019 til 2029 i visse specialer. BLS forventer, at stillinger inden for produktion og teknik vil falde, efterhånden som brugen af ​​CAD- og BIM-teknologier stiger. Behovene for lokale industrier kan også påvirke en tegners jobmuligheder, hvor produktionsområder har brug for flere mekaniske tegnere.

Hvilke færdigheder har en tegner brug for for at få succes?

Tegnere er kreative personer med bløde færdigheder og teknisk viden. Nogle færdigheder, der hjælper dem med at få succes, omfatter:

 • Opmærksomhed på detaljer: Tegnere er detaljerede, når de konverterer planer for at sikre, at de opfylder de skitserede specifikationer.

 • Kreativitet: For at overføre ideer og planer til tekniske tegninger bruger tegnere kreativ tænkning.

 • Erfaring med CAD-software: Tekniske færdigheder, såsom en forståelse af CAD-software, sammen med databaseværktøjer, såsom bygningsinformationsmodellering (BIM), hjælper tegnere med at skabe udkast.

 • Interpersonelle færdigheder: Da en tegner arbejder tæt sammen med ingeniører og arkitekter, kommunikerer de for at sikre, at planer er nøjagtige.

 • Matematikfærdigheder: Når de arbejder med tekniske tegninger, kan tegnere bruge matematiske færdigheder til at beregne faktorer som vægt, omkostninger og vinkler.

 • Tidsstyring: Tegnere arbejder effektivt for at overholde strenge deadlines og producere produkter i henhold til deres tidsplaner.

Relateret: 17 Mechanical Engineer Tools

Hvad er nogle relaterede alternative karrierer?

Andre designkarrierer, der ligner tegnere, omfatter arkitekter, civilingeniører og elektromekaniske teknikere. Ligesom tegnere hjælper disse fagfolk med planlægningsstadierne af et projekts infrastruktur. De bruger også lignende færdigheder, såsom matematik og kreativ tænkning.

Relateret: Typer af arkitekter og arkitektjob

Hvor arbejder en tegner?

En tegner arbejder typisk i et almindeligt kontormiljø. Nogle kan dog rejse til arbejdspladser for at mødes med ingeniører og arkitekter og diskutere aktuelle projekter. Tegnere arbejder også for en række forskellige fremstillingsindustrier, såsom:

 • Arkitekt og ingeniør
 • Konstruktion
 • Engroshandel

Bendt Brink
Bendt Brink Tegnere hjælper med at gøre en designers idé til virkelighed. De konverterer disse ideer til tekniske tegninger, så bygherrer kan skabe bestemte infrastrukturer. At forstå, hvad en tegner gør og lære om de forskellige typer af tegnere, kan hjælpe dig med at vælge, hvilken karrieremulighed der er bedst for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad en ordfører er, giver trin til, hvordan man bliver en ordfører og besvarer ofte stillede spørgsmål om denne stilling.