Sådan Bliver Du Tatovør

Sådan Bliver Du Tatovør

Hvis du er en meget kreativ person, der har en kærlighed til kunst og design, nyder at interagere med mennesker og ønsker at skabe meningsfuldt arbejde, der vil vare hele livet, kan en karriere som tatovør være noget for dig. At blive tatovør kræver mange års hårdt arbejde og dedikation til dit håndværk, men det kan føre til en givende karriere. I denne artikel diskuterer vi, hvad en tatovør er, hvad de laver, og de skridt, du kan tage for at starte din karriere som tatovør.

Hvad er en tatovør?

En tatovør er en professionel, der udfører kropskunst ved at anvende permanente billeder, designs og ord på folks kroppe. Denne proces udføres ved at indlejre blæk i deres hud ved hjælp af specialiserede nåle. Hver tatovør har deres egen proces, selvom de typisk starter med at skitsere det ønskede billede på papir, lave en stencil om nødvendigt og udføre designet på huden. Tatovører demonstrerer en høj standard for kunstnerisk evne, kreativitet og præcision.

Relateret: Spændende jobmuligheder for folk, der elsker at skabe

Hvad laver tatovører?

Tatovører arbejder tæt sammen med kunder for at udvikle tatoveringsdesign, som kan omfatte enkle eller indviklede billeder, mønstre eller ord, som de permanent anvender på deres klients krop. Kunder kommer ofte til tatovører med en idé eller et specifikt design, de ønsker, og arbejder sammen med kunstneren for at skabe et brugerdefineret kunstværk. Tatovører giver også designbøger fyldt med tatoveringsideer i deres specifikke stilarter, hvis en klient ikke allerede har en idé i tankerne. Afhængigt af designet kan processen tage timer eller endda flere sessioner at gennemføre.

Relateret: 14 karrierer for folk, der kan lide at tegne

Løn og jobudsigt

Den gennemsnitlige løn for en tatovør er $63.684 om året. Nye tatovører starter typisk med at arbejde i eksisterende studier for at få værdifuld erfaring og kan i sidste ende vælge at åbne deres egne tatoveringsstudier. Flere faktorer kan påvirke din virksomheds levedygtighed, herunder din oplevelse, placering og økonomiens tilstand.

Sådan bliver du tatovør

Følg disse trin for at starte din karriere som tatovør:

1. Modtag formel uddannelse i kunst

Nogle tatovører modtager formel uddannelse ved at opnå en kunstuddannelse fra et universitet, tage en række klasser eller deltage i relevante workshops. Formel kunstuddannelse kan give dig dybdegående viden om designkoncepter og give dig mulighed for at øve dig i at skabe kunst til en bred vifte af applikationer. Formel uddannelse kan også give dig mulighed for at udvikle dine tegneevner og blive en udviklet kunstner.

2. Lær de grundlæggende elementer i design

At lære grundlæggende kunstneriske regler kan give dig en solid forståelse af forskellige designelementer, og hvordan de påvirker hinanden. Dette er især nyttigt at vide, når du laver indviklede designs og tatoverer nogen, der allerede har tatoveringer. Kunsten at tatovere omfatter designelementer på mange forskellige niveauer, så at være vidende om så mange designkomponenter som muligt kan hjælpe dig med at anvende disse teorier til at løfte dine færdigheder og evne til at skabe tatoveringer af høj kvalitet. Vigtige elementer i design inkluderer:

 • Linjer
 • Form
 • Farve
 • Struktur
 • Værdi
 • Balance
 • Justering
 • Gentagelse
 • Nærhed
 • Kontrast
 • Plads

3. Udvikl dine tegnefærdigheder

At have en naturlig evne til at tegne kan fungere til din fordel, men kontinuerlig øvelse er afgørende for at udvikle din tatoveringsevne. Designer og tegner ofte forskellige designs og stilarter af kunstværker. Det er almindeligt at starte med at tegne med blyant og arbejde sig op til permanent blæk. Det tager tid at erkende, hvad dine styrker er og forskellen mellem, hvad du kan tegne versus, hvad du kan tatovere. At øve enkle design først er afgørende, når du starter.

Relateret: En guide til at finde tegnejob (med tilgængelige karriereveje)

4. Byg en portefølje

Oprettelse af en portefølje er afgørende, når du starter din karriere som tatovør, fordi det giver potentielle mentorer og arbejdsgivere mulighed for hurtigt at vurdere dit arbejde og beslutte, om de er interesserede i din særlige kunststil. Din portfolio skal bestå af dine bedste tegninger og tatoveringsdesign og være professionel og iøjnefaldende. Mange tatovører bruger ringbind med arkbeskyttere til at vise deres arbejde. Medtag arbejde, der viser din alsidighed som kunstner og inkluderer både sorte og farverige stykker.

5. Find en mentor

At finde en mentor er en måde at få praktisk erfaring med at anvende de teknikker, du har lært i et professionelt miljø. Du vil gerne finde en mentor, der arbejder i en velrenommeret tatovørbutik, har mange års erfaring som tatovør, og hvis tatoveringsstil interesserer dig. Du kan bringe din portefølje til lokale tatoveringsstudier eller til specifikke kunstnere, du vil arbejde med, for at se, om de ville være villige til at vejlede dig.

6. Sikre en læreplads

At tatovere professionelt kræver først at gennemføre en læretid. Du kan starte din læretid hos alle tidligere mentorer, du har haft, eller hos enhver tatoveringsbutikk, der tilbyder lærepladser. Det er vigtigt at undersøge den butik, du vil i lære i, hvilket inkluderer at du tager dig tid til at se på hver kunstners portefølje og nøgledetaljer om deres butik.

Lærlingeuddannelser giver værdifuld indsigt i at designe tatoveringer, betjene tatoveringsmaskinen, sterilisere tatoveringsudstyr og andre hygiejniske praksisser. De kan også give dig en bedre forståelse af det forretningsmæssige aspekt ved at drive og eje en tatoveringsbutik.

7. Bliv certificeret

Afhængigt af den stat eller det land, du bor i, kan du blive bedt om at gennemføre specifikke uddannelseskurser og opnå visse certificeringer for at ansøge om licens. Som tatovør skal du overholde strenge retningslinjer for sundhed og sikkerhed, så det er sandsynligt, at eventuelle nødvendige kurser vil fokusere på sygdomsbekæmpelse og håndtering og retningslinjer og protokoller for sundhed og sikkerhed.

For eksempel holdes en blodbåren patogencertificering almindeligvis af tatovører, fordi den lærer, hvordan man forhindrer blodbårne patogener i at sprede sig, hvilket er afgørende for at sikre tatovørens og deres kunders sikkerhed.

8. Få licens

Kravene til tatoveringslicens varierer afhængigt af din placering. Din stat bestemmer antallet af lærlingetimer, du skal gennemføre, sammen med hvilke certificeringer eller sundheds- og sikkerhedskurser, du skal tage for at ansøge om licens. Førstehjælp og hjerte-lunge-redning (CPR) certificering er også påkrævet i nogle stater. For at opnå licens skal du bestå eksamen og betale et gebyr.

9. Køb tatoveringsudstyr

De fleste tatoveringsbutikker kræver, at deres ansatte køber deres egne tatoveringsartikler, herunder tatoveringspistoler, nåle, blæksæt og -rør og hudpenne. Du bliver sandsynligvis også nødt til at købe dine egne hygiejniske forsyninger, såsom handsker, spritservietter, antiseptiske opløsninger, bandager og cling wrap. Det hjælper med at holde disse omkostninger i tankerne, når du starter din karriere.

10. Øv

Konsekvent praksis er afgørende for at fremme dine design- og tatoveringsevner. Nogle mennesker anbefaler at øve sig på frugt såsom appelsiner, mens andre anbefaler at øve sig på syntetisk hud for mere præcist arbejde med skygge, perfektion af rene linjer og stabilitet.

Selvom al øvelse er værdifuld for at udvikle dine færdigheder, kan intet sammenlignes med tatovering på mennesker. Hvis du har venner eller familie, der er villige til at lade dig bruge dem som et lærred, kan det være den bedste måde at få erfaring på. Tatovører tilbyder også almindeligvis gratis og stærkt nedsatte tatoveringer, når de først begynder at øve sig i at tatovere på folk.

Kristoffer Ravn
Kristoffer Ravn Hvis du er en meget kreativ person, der har en kærlighed til kunst og design, nyder at interagere med mennesker og ønsker at skabe meningsfuldt arbejde, der vil vare hele livet, kan en karriere som tatovør være noget for dig. At blive tatovør kræver mange års hårdt arbejde og dedikation til dit håndværk, men det kan føre til en givende karriere. I denne artikel diskuterer vi, hvad en tatovør er, hvad de laver, og de skridt, du kan tage for at starte din karriere som tatovør.