Sådan Bliver Du Systemdesigner: Plus Løn Og Outlook

Efterhånden som teknologien fortsætter med at udvikle sig, kræver mange virksomheder fagfolk, der kan hjælpe dem med at bruge tekniske systemer mere effektivt. Systemdesignere arbejder sammen med virksomheder og organisationer for at hjælpe dem med at finde måder at forbedre deres drift på gennem teknologi. Hvis du har en interesse for computerteknologi, kan du overveje en karriere som systemdesigner. I denne artikel forklarer vi, hvad en systemdesigner gør, giver deres gennemsnitlige løn og jobudsigt, beskriver nyttige færdigheder til denne stilling og skitserer fem trin til, hvordan man bliver systemdesigner.

Hvad er en systemdesigner?

En systemdesigner er en informationsteknologi (IT) specialist, der analyserer og designer informationssystemer til en organisation. Et informationssystem er en samling af udstyr, der behandler og lagrer data for at udføre specifikke funktioner. Det omfatter komponenter som hardware, software, telekommunikation og databaser. Mange virksomheder bruger informationssystemer til deres drift. For eksempel kan en virksomhed bruge et informationssystem til at konvertere data til rapporter, der kan give økonomisk information.

Systemdesignere arbejder med disse systemer for at opfylde kravene fra en virksomhed eller organisation. De kan designe et helt nyt system eller forbedre ydeevnen af ​​et eksisterende system ved at tilføje nye applikationer, som er computerprogrammer, der udfører opgaver. Når en systemdesigner laver en plan for arkitekturen af ​​et system, giver de designet til et team af programmører, der kan bygge systemet.

Relateret: En guide til informationssystemer

Hvad laver en systemdesigner?

Ansvaret for en systemdesigner kan variere baseret på deres arbejdsgiver og erfaringsniveau. Nogle almindelige opgaver for dette job inkluderer dog:

 • Møde med kunder for at forstå deres eksisterende informationssystemer og deres krav til et nyt eller opdateret system
 • Oprettelse af systemdesign ved hjælp af tekniske specifikationer for at imødekomme kundens krav
 • Udvikling af en designplan, der omfatter de forskellige komponenter i informationssystemet, såsom softwareprogrammer og databaser
 • Udformning af retningslinjer for programmører for at hjælpe dem med at forstå, hvordan man bygger systemet
 • Etablering af testplaner, som teams kan køre for at sikre, at systemet fungerer korrekt
 • Fejlfinding og finde løsninger på eventuelle problemer, der opstår med systemet

Relateret: 6 almindelige systemdesign-interviewspørgsmål (med eksempelsvar)

Færdigheder for en systemdesigner

Her er nogle færdigheder, der kan være gavnlige for systemdesignerjob:

IT-færdigheder

Systemdesignere kræver en række it-færdigheder for at hjælpe dem med at forstå de forskellige komponenter i informationssystemer. Disse færdigheder omfatter databasestyring, telekommunikation, netværk, applikationsudvikling og operativsystemer. Med disse færdigheder kan systemdesignere forstå de indviklede informationssystemer og designe måder at forbedre eller opgradere dem på. Systemdesignere kan også drage fordel af at kende almindelige programmeringssprog for at hjælpe dem med at kommunikere med udviklere om deres systemdesign.

Relateret: Informationsteknologiske færdigheder, der efterspørges i dag

Problemløsning

Systemdesignere arbejder sammen med organisationer for at forstå problemerne med deres informationssystemer og udvikle måder at forbedre processer på. Problemløsningsevner er afgørende for at hjælpe systemdesignere med at analysere årsagen til problemet og finde løsninger ved hjælp af deres tekniske viden. De kan undersøge forskellige løsninger og overveje alle mulige resultater for at træffe det bedste valg for organisationen.

Ledelse

Systemdesignere bruger lederevner, mens de overvåger processen med at skabe og planlægge deres design til systemer. De opbygger relationer med organisationer eller kunder ved at kommunikere effektivt og opfylde deres krav. De kræver også lederevner til at træffe vigtige beslutninger hurtigt og implementere nye processer, der kan hjælpe en organisation med at fungere mere produktivt.

Meddelelse

Systemdesignere bruger kommunikationsevner til at forklare komplekse it-koncepter og løsninger til mennesker uden omfattende teknisk viden. De lytter aktivt til kunderne for at bestemme organisationens teknologiske behov og finde måder at imødekomme deres krav. De bruger også kommunikationsevner til at opdatere organisationen om deres fremskridt med informationssystemet eller eventuelle ændringer, de planlægger at foretage i det oprindelige design.

Sådan bliver du systemdesigner

Her er trinene til at blive systemdesigner:

1. Tag relaterede klasser

I gymnasiet kan du tage en række matematik-, fysik- og datalogi-klasser for at hjælpe dig med at forberede dig til en karriere som systemingeniør. Disse klasser kan hjælpe dig med at udvikle en forståelse af de processer, som designere bruger til at skabe og vedligeholde informationssystemer. Matematik- og naturvidenskabsklasser kan også hjælpe dig med at få accept i et bachelorprogram, hvor du kan fortsætte med at udvikle de nødvendige færdigheder til dette felt.

2. Få en bachelorgrad

Entry-level stillinger for systemdesignere kræver normalt, at ansøgere har en bachelorgrad i datalogi, softwareteknik eller informationsteknologi. Du kan også hovedfag i matematik og kombinere din uddannelse med erhvervserfaring for at opfylde kravene til nogle systemdesignerjob. Mens du afslutter din bachelorgrad, er det nyttigt at tage klasser i datalogi og matematik for at opbygge teknisk viden og analytiske færdigheder. Nogle klasser, som du kan tage, mens du tjener din bachelorgrad, inkluderer:

 • Computerteori
 • Datastyring
 • Computer arkitektur
 • Informationsstyring
 • Grundlæggende netværk
 • Programmeringssprog
 • Lineær algebra
 • Statistikker

Relateret: FAQ: Hvor meget kan du tjene med en datalogigrad?

3. Få erfaring

Når du har afsluttet din bachelorgrad, skal du kigge efter job på begynderniveau inden for områder som forretningsanalyse eller computerprogrammering. Mange systemdesignerjob kræver flere års erfaring inden for disse områder eller relaterede områder. Disse job kan hjælpe dig med at få erfaring med at arbejde med informationssystemer og vise arbejdsgivere, at du har de nødvendige kvalifikationer til systemdesigner-stillinger. Nogle jobs, som du kan overveje at få erfaring omfatter:

 • Programmer: Programmører skriver og tester kode, der tillader softwareprogrammer at fungere. De udfører også tests og opdaterer programmer for at holde dem fungerende korrekt.
 • Computerhardwareingeniør: Computerhardwareingeniører designer og vedligeholder computerhardware, som er de fysiske enheder relateret til en computer, såsom processorer og routere. De tester hardware og opdaterer udstyr for at sikre, at det fungerer præcist.
 • IT-forretningsanalytiker: IT-forretningsanalytikere analyserer en organisations teknologi for at bestemme opgraderinger, der kan øge produktiviteten. De bruger dataanalyse og software til at hjælpe virksomheder med at forbedre deres processer.

4. Søg systemdesignerstillinger

Når du har en vis erhvervserfaring, kan du begynde at søge efter systemdesignerjob, der interesserer dig og passer til dine karrieremål. Læs stillingsbeskrivelserne grundigt igennem, inden du søger, og sørg for, at du opfylder uddannelses- og erfaringskravene. Disse beskrivelser angiver typisk de specifikke færdigheder, som arbejdsgiverne ønsker hos den person, de ansætter, såsom analytiske færdigheder eller programmeringssprog. Hvis du har de færdigheder, der er beskrevet i jobbeskrivelsen, skal du sørge for, at de er inkluderet på dit CV for at vise arbejdsgivere, at du opfylder kvalifikationerne til rollen.

5. Fortsæt med at udvikle færdigheder

Fordi teknologien fortsætter med at udvikle sig, vælger mange systemdesignere at blive ved med at lære nye færdigheder og teknikker, der kan hjælpe dem i deres job. For eksempel kan du vælge at lære et nyt programmeringssprog for at hjælpe dig med at kommunikere med udviklere om planer for informationssystemet. Nogle systemdesignere får en certificering inden for områder som undervisningsteknologi, mens andre opnår projektledelseslegitimation for at opbygge deres lederevner. At fortsætte med at udvikle dine færdigheder kan hjælpe dig med at lære nye måder at forbedre informationssystemer på og give dig mulighed for at komme videre i din karriere.

Løn og outlook for systemdesignere

Selvom detaljerede lønoplysninger ikke er tilgængelige for systemdesignere, kan disse fagfolk tjene løn svarende til en digital designer eller systemingeniør. En digital designer tjener en gennemsnitsløn på $80.069 om året, mens en systemingeniør tjener en gennemsnitlig løn på $96.332 om året. Løn kan variere baseret på en professionel placering, uddannelse, erfaring og arbejdsgiver.

Beskæftigelsesudsigterne for computernetværksarkitekter, som ligner systemdesignere, kan vokse med 5% fra 2019 til 2029, ifølge US Bureau of Labor Statistics (BLS). Dette er en hurtigere vækstrate end andre erhverv i den generelle arbejdsstyrke. Væksten kommer sandsynligvis fra virksomheder, der ønsker at udvide, erstatte eller opgradere deres it-netværk, efterhånden som teknologien fortsætter med at udvikle sig. Udvidelsen af ​​sundhedsteknologi kan også føre til yderligere beskæftigelsesmuligheder, ifølge BLS.

Karrierevej for systemdesignere og lignende jobtitler

Fordi mange virksomheder og organisationer kræver informationssystemer, kan systemdesignere vælge at arbejde i en række forskellige brancher, såsom computer- eller it-konsulentfirmaer, statslige afdelinger, finansielle institutioner eller softwareudviklingsvirksomheder. Stillingen som systemdesigner er sjældent en entry-level rolle, så mange fagfolk vælger at få erfaring inden for relaterede områder, såsom programmering, før de ansøger om systemdesignerjob. Når først de er blevet systemdesigner, vælger nogle at specialisere sig i specifikke områder, såsom netværksdesign eller driftssystemer.

Systemdesignere har mange kompetencer, der kan overføres til andre stillinger i it-branchen. Hvis du er interesseret i computerteknologi og vil vide mere om andre job inden for dette område, kan du overveje nogle af disse muligheder:

 • It specialist
 • Softwareudvikler
 • User experience (UX) designer
 • web-udvikler
 • Systemingeniør
 • Computer ingeniør

Ivar Andreasen
Ivar Andreasen Efterhånden som teknologien fortsætter med at udvikle sig, kræver mange virksomheder fagfolk, der kan hjælpe dem med at bruge tekniske systemer mere effektivt. Systemdesignere arbejder sammen med virksomheder og organisationer for at hjælpe dem med at finde måder at forbedre deres drift på gennem teknologi. Hvis du har en interesse for computerteknologi, kan du overveje en karriere som systemdesigner. I denne artikel forklarer vi, hvad en systemdesigner gør, giver deres gennemsnitlige løn og jobudsigt, beskriver nyttige færdigheder til denne stilling og skitserer fem trin til, hvordan man bliver systemdesigner.