Sådan Bliver Du Sygeplejersketekniker

At arbejde i sundhedsvæsenet giver mulighed for at interagere med mennesker, mens de arbejder hen imod deres sundhedsmål. Mange muligheder er tilgængelige for dem, der ønsker at arbejde i sundhedsvæsenet, herunder muligheden for at arbejde som sygeplejersketekniker. At forstå rollen og pligterne for en sygeplejetekniker kan hjælpe dig med at beslutte, om denne karrierevej er en, du ønsker at forfølge. I denne artikel diskuterer vi rollen og hvordan man bliver sygeplejersketekniker.

Hvad er en sygeplejersketekniker?

En sygeplejetekniker er en sundhedsudbyder, der yder basal medicinsk behandling til patienter på klinikker, hospitaler og andre plejefaciliteter. De arbejder ofte direkte med registrerede sygeplejersker for at hjælpe med forskellige opgaver og yde støtte. Sygeplejeteknikere kan også omtales som sygeplejersker, sygeplejersker og certificerede sygeplejersker (CNT). I denne rolle tager en person sig af en patients basale sundheds- og renlighedsbehov.

Relateret: 20 af de hurtigst voksende sundhedsjob

Hvad laver en sygeplejersketekniker?

Sygeplejeteknikere har en række opgaver, som de har ansvaret for. De interagerer direkte med patienter i forskellige sundhedsmiljøer, herunder stationære og ambulante plejefaciliteter, hospitaler og medicinske klinikker. Nogle af deres nøgleopgaver omfatter observation af patienter, indtagelse af vitale tegn og udlevering af medicin. Da de er ansvarlige for renlighed og basale sundhedsbehov hos patienterne i deres pleje, kan sygeplejeteknikere også hjælpe med grundlæggende pleje- og hygiejnebehov. De kan klæde sår på, hjælpe med medicinske procedurer, rapportere medicinske bekymringer til plejepersonalet og forberede lokaler til indlæggelser.

En sygeplejersketekniker kan også opretholde renligheden af ​​en patients omgivelser ved at skifte sengetøj, rede sengen, fjerne madbakker og opretholde et rent arbejdsmiljø for de andre sundhedsudbydere, der vil administrere pleje og behandling. Hvis en patient forlader deres værelse for at gennemgå en operation eller en test, kan sygeplejersken gå med dem for at sikre deres sikkerhed og ankomst til det korrekte sted. Nogle sygeplejersker hjælper med laboratorietestning, herunder indsamling og mærkning af prøver, og yder assistance under undersøgelse og/eller behandling.

Relateret: Lær om at være en patientplejetekniker

Sådan bliver du sygeplejersketekniker

Sygeplejeteknikere spiller en vigtig rolle i sikkerheden, plejen og trivslen for de patienter, som de yder støtte til. At arbejde som sygeplejetekniker giver en person mulighed for at interagere med og yde støtte til mennesker, når de kommer sig efter operationer og helbredstilstande eller modtager medicinsk behandling. Gennemgå nedenstående trin for at lære, hvordan du forfølger en karriere som sygeplejersketekniker.

1. Gennemfør gymnasiet

Det første skridt i arbejdet som sygeplejetekniker er at afslutte gymnasiet, da næsten alle personer, der arbejder i denne rolle, har mindst et gymnasium. Nogle gymnasier tilbyder sundhedsuddannelse til studerende, herunder certificeret sygeplejerske (CNA) uddannelse og kurser. Selvom din skole ikke tilbyder sundhedskurser, kan du forberede dig på videre uddannelse ved at tage biologi, anatomi, zoologi og andre naturvidenskabelige kurser.

2. Søg job i sundhedsvæsenet

Erfaring er højt værdsat inden for sundhedsvæsenet, så at finde en entry-level position i feltet kan hjælpe dig med at komme videre. Mens du forfølger yderligere uddannelse i din søgen efter at arbejde som sygeplejetekniker, kan du arbejde i et sundhedsmiljø for at få erfaring.

3. Tjek kravene i din stat

Hver stat har sine egne krav til sygeplejeteknikere, der arbejder i feltet. Nogle kræver færdiggørelsen af ​​et formelt uddannelsesprogram, mens andre tillader high school-kandidater at arbejde i disse roller. Du skal muligvis registrere dig for at arbejde i din stat og opretholde registreringen årligt. Registrering for dem, der arbejder i sundhedsvæsenet, kan omfatte baggrundsscreeninger, undersøgelser og helbredstest.

4. Fortsæt med videreuddannelse

De fleste sygeplejersketeknikerjob kræver mindst en associeret grad inden for et beslægtet felt. Nogle gymnasier, tekniske skoler og erhvervsskoler tilbyder sygeplejeteknikerprogrammer til dem, der ønsker at forfølge dette felt. Hvis du går på en skole, der ikke har et dedikeret sygeplejeteknikerprogram, skal du kigge efter muligheder inden for sundhedspleje eller videnskab, der vil give dig den viden, du har brug for til at interagere med og støtte patienter. Nogle af de vigtige kurser omfatter anatomi, personlig pleje, ernæring og infektionskontrol.

5. Optjen din CNA-licens

At tjene en certificeret sygeplejerske (CNA) licens kan hjælpe dig, når du forfølger en karriere som sygeplejetekniker. CNA'er deler nogle af de samme opgaver og ansvar som sygeplejeteknikere, så denne certificering kan hjælpe dig med at få erfaring og skille dig ud fra andre ansøgere til åbne stillinger.

6. Bliv certificeret

Adskillige professionelle organisationer tilbyder nationalt anerkendte certificeringer til sygeplejersketeknikere. For at blive certificeret skal du bestå en eksamen og demonstrere dine færdigheder. Et eksempel er betegnelsen Certified Patient Care Technician/Assistent (CPCT/A), som tilbydes af National Healthcare Association (NHA). Før du forfølger en certificering, vil du måske gennemgå stillingsopslagene i dit område for at afgøre, om sundhedsfaciliteterne foretrækker eller kræver en bestemt certificering.

Færdigheder for sygeplejersker

Sygeplejeteknikere har brug for visse færdigheder for at få succes. De skal forstå infektionskontrolstandarder og følge sikkerhedsprotokoller for at sikre patientbeskyttelse. Sygeplejeteknikere har også brug for stærke mundtlige og skriftlige kommunikationsevner, da de dokumenterer patientjournaler og kommunikerer direkte med patienter, familiemedlemmer og andre medlemmer af plejepersonalet. Yderligere nødvendige færdigheder omfatter opmærksomhed på detaljer, menneskelige færdigheder og evnen til at udføre mindre procedurer og tage sig af patienternes behov.

Sygeplejetekniker arbejdsmiljø

De fleste sygeplejeteknikere arbejder på hospitaler, indlagte og ambulante plejefaciliteter og medicinske klinikker. Arbejdet kan gå ud på fysisk at løfte og støtte patienter, der ikke er i stand til at løfte sig selv eller gå. Sygeplejeteknikere bruger størstedelen af ​​deres vagter på deres fødder, gående og stående. De kan blive udsat for potentielt farlige materialer, så denne rolle kan kræve brug af personlige værnemidler (PPE).

Sygeplejeteknikere arbejder typisk under direkte opsyn af registrerede sygeplejersker og interagerer med andre medlemmer af sundhedsplejepersonalet, herunder læger. De skal kunne følge anvisninger og arbejde hurtigt og effektivt i pressede situationer.

Relateret: Lær om at være en registreret sygeplejerske

Løn og jobudsigt for sygeplejersker

Det amerikanske Bureau of Labor Statistics inkluderer sygeplejeteknikere under kategorien sygeplejersker og ordførere. Ifølge fremskrivningerne er jobudsigterne for sygeplejersketeknikere positive med en estimeret vækstrate på 8 procent mellem 2019 og 2029. Gennemsnitslønnen er 14,93 USD i timen.

Kent Gram
Kent Gram At arbejde i sundhedsvæsenet giver mulighed for at interagere med mennesker, mens de arbejder hen imod deres sundhedsmål. Mange muligheder er tilgængelige for dem, der ønsker at arbejde i sundhedsvæsenet, herunder muligheden for at arbejde som sygeplejersketekniker. At forstå rollen og pligterne for en sygeplejetekniker kan hjælpe dig med at beslutte, om denne karrierevej er en, du ønsker at forfølge. I denne artikel diskuterer vi rollen og hvordan man bliver sygeplejersketekniker.